Koniec okienka transferowego. Oprócz Kickerta, liczyłem na jakiegoś dobrego Polaka. No, ale trudno. Daniel ostro dzisiaj trenował, mam wrażenie że w końcu zadebiutuje z Kotwicą.
Co do wzmocnień innych drużyn:
Do Prokomu dołączyli Woods, Adams i Szubarga dostał licencje i pewnie na PO ich wzmocni.
Woods to klasa sama w sobie, ale długo nie grał i mam nadzieję że nie będzie tak dobry jak w zeszłym sezonie. Adams mimo słabego sezonu we Włoszech w Prokomie zaczął bardzo dobrze, będzie na pewno dużym wzmocnieniem. Szubarga po kontuzji raczej nie będzie stanowił zagrożenia, chociaż nic nie wiadomo. Tak czy inaczej w serii są raczej poza zasięgiem.
Czarni skorzystali z wyprzedaży Iraklisu i podpisali z dwoma doświadczonymi zawodnikami, ogranymi w dobrych europejskich klubach (Avery nawet 3 sezony w NBA).
William Avery kończył Duke, u boku Mik'a Czyżewskiego, więc na pewno dobrze broni.
Jazvin, reprezentant swojego kraju, zwiedził dobre kluby europejskie, moim zdaniem duże wzmocnienie.
PG-Blass/Cesnauskis
SG-Bannerman/Avery
SF-Roszyk/Szawarski
PF-Białek/Leończyk
C-Davis/Jazvin
Na papierze wyglądają bardzo mocno. Dobrze dobrany skład, na SF i PF Polacy, dodatkowo Mantas z naszym paszportem. Nie chciałbym żeby Turów spotkał się z nimi w PO (chyba że w finale

).
Anwil wzmocnił się Hajriciem, Diduszko, Morrisonem, po kontuzji wraca Wołek.
Seid dobry zmiennik, walczak na desce, coś zbierze i ma polski paszport. Diduszko ... Morrison dobry sezon na Ukrainie myślę że w Anwilu te 8 pkt. i 6 zbiórek będzie. Wołek po kontuzji raczej słabe wzmocnie. Jak trafimy na nich w pierwszej rundzie PO, przechlapane..