Dzisiaj jest 18 lip 2025, 23:07

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2488 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 166  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Hakunamakatek pisze:
Mimo wszystko ja jestem za wzmocnieniem lepszymi Polakami kosztem Jarmaka i Bukowieckiego.

Otóż to, to by było najlepsze rozwiązanie. ;)

A wtedy młodych można wypożyczyć do innego klubu żeby sobie pograli ;)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Ale kogo Wy chcecie w ich miejsce zatrudnić ??
Jedyny zawodnik , który coś potrafi i jest młody to Ivona K. ale śmiem wątpić aby zgodził na powrót do Zgorzelca.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Henderson... no to mamy kandydata do tytulu najlepszego PG w PLK 2010/11 - o ile tylko w koncu troche zmadrzal... wciaz mam w pamieci jego kapitalne mecze w Anwilu. Mujo tez nie w kij dmuchal. Poznan idzie na ofens.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Przede wszystkim to obecny skład jest całkiem dobry, ale brak mu doświadczenia, więc ja bym proponował 2 Polaków starszych, na play off potrzebna jest duża ławka i dodatkowe doświadczenie. Wymieniałem już kilkakrotnie zawodników, których widział bym w Turowie, ale pozwolę sobie zrobić to jeszcze raz.

1. Andrzej Pluta, ma kontrakt z Anwilem, ale zdecydowanie nie podoba mu się rola w zespole, a także nie daje rady w agresywnej obronie jaką zaleca Mutapcić.
2. Ruben Wolkowyski. Jeszcze kilka lat temu nie do wzięcia, teraz jak najbardziej. W tym sezonie gra w lidze argentyńskiej i swoje robi. Doświadczenie z NBA i najlepszych europejskich drużyn.
3. Iwno Kitzinger. Turkiewicza już nie ma, więc czemu nie.
4. Łukasz Obrzut. Ostatni sezon w Stanach. W tym bez klubu. Dodatkowe cm. pod kosz.
5. Stefan Błaszczyński. Gwiazda lig Australijskich. Latem w wywiadzie mówił że chciałby zagrać w Polsce.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Cytuj:
1. Andrzej Pluta, ma kontrakt z Anwilem, ale zdecydowanie nie podoba mu się rola w zespole, a także nie daje rady w agresywnej obronie jaką zaleca Mutapcić.

Fakt Plutek wyśmienitym obrońcą nie jest , ale też trzeba dodać iż ma specyficzny charakter i nie jest lubiany przez wielu trenerów. Mógłby popsuć tą dobrą chemię jaka jest w zespole.

Hakunamakatek pisze:
2. Ruben Wolkowyski. Jeszcze kilka lat temu nie do wzięcia, teraz jak najbardziej. W tym sezonie gra w lidze argentyńskiej i swoje robi. Doświadczenie z NBA i najlepszych europejskich drużyn.

Wątpię aby Ruben miał ochotę zagrać jedyne pół sezonu w Polsce i to zapewne za mniejsze pieniądze niż w Argentynie. Ale przyznaję iż dobry zawodnik.

Hakunamakatek pisze:

Tak już wspomniałem Ivona by sie nadawała do nas , ale do końca bałbym sie co do jego dziwnych zachowań, ale kto wie może chłopak sie już zmienił !!

Hakunamakatek pisze:
4. Łukasz Obrzut. Ostatni sezon w Stanach. W tym bez klubu. Dodatkowe cm. pod kosz.

Może i by sie przydał , tyle że za rozsądne pieniądze bo na bank dużej kasy to on wart nie jest. Ogólnie szału ten zawodnik nie robi, ale centymetry potrzebne od zaraz :)

Cytuj:
5. Stefan Błaszczyński. Gwiazda lig Australijskich. Latem w wywiadzie mówił że chciałby zagrać w Polsce.

A tego gościa nie znam , przyznaję sie bez bicia , ale skoro Gwiazda w Australii to czemu nie heh , może powódź mu obrzydziła pobyt w Australii heh

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Pluta być może nie jest lubiany, ale bez przesady jeden zawodnik, na pewno nie popsuł by całej chemii, a wręcz przeciwnie jak by zobaczył starania kolegów może zrobił by się na stare lata bardziej ambitny. ;)

Mniejsze pieniądze niż w Argentynie? Myślę że nie. Płace tam są pewnie podobne. LT z Siarki ostatni sezon spędził w Argentynie miał bardzo dobre statystyki, a wylądował w słabym beniaminku. Nie wiadomo tylko jak u Rubena z kontraktem w obecnej drużynie.

Łukasz drogo się raczej nie ceni, skoro 2 sezony temu było stać Sportino nas pewnie też.

O Błaszczyńskim wyczytałem kiedyś tutaj:
http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... od-grudni/

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Hakeem pisze:
Hakunamakatek napisał/a:

Tak już wspomniałem Ivona by sie nadawała do nas , ale do końca bałbym sie co do jego dziwnych zachowań, ale kto wie może chłopak sie już zmienił !!
Hakunamakatek pisze:

W tym przypadku raczej Turkiewicz dla Iwa nie był "kłodą".
Jest doświadczonym graczem co prawda, jednakże "świeżości", rozwagi i spokoju do gry zespołu, mimo wszystko prawdopodobnie nie wniósłby wiele.

Teraz wygrana cieszy. :smt026 :smt026 :smt026

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Tomczan pisze:
Teraz wygrana cieszy.

To prawda. Każda wygrana cieszy, a szczególnie te które są na wyjeździe. Nie chce być prorokiem, ale jak na razie dobrze to wygląda. Kolejna wygrana z rzędu. Gratulacje dla Konrada Wysockiego, który zdobył najwięcej, bo 22 punkty. Dobrze, że Wichniarz nie zagrał tak jak u nas. Brawa za wygraną. :smt026

http://plk.pl/pl/11,mecze/7808,Polonia- ... zelec.html

Tytuł:
obserwator
obserwator

a nasi srodkowi razem tylko 7 pkt.... :|

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Pozdro dla ekipy wyjazdowej;) ]:->

No i gratulacje z wygranej.... ;)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
Mimo wszystko ja jestem za wzmocnieniem lepszymi Polakami kosztem Jarmaka i Bukowieckiego.

Okienko transferowe w I lidze zostało już zatrzaśnięte, a wypożyczenie Jarmaka do Zastalu raczej nieaktualne...

http://www.youtube.com/watch?v=_AcFecMj ... r_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=zTFNCdPi ... _embedded#!

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

badyl pisze:
a nasi srodkowi razem tylko 7 pkt.... :|

I to właśnie jest kolejnym dowodem na to iż trzeba zacząć sie rozglądać za wysokimi. I niech nikt mi nie mówi że Ivan jest zajebisty tylko znowu mu mecz nie wyszedł lub że jest duchem zespołu !!!

Dziękujmy lepiej Bogu że udało nam sie wczoraj wygrać bez punktów centrów, ale to długo nie potrwa i w kolejnych meczach może okazać sie naszą słabością i bolączką. Powtarzam kolejny raz iż wysoki , skoczny dobrze punktujący środkowy potrzebny praktycznie na wczoraj.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Hakeem pisze:
Powtarzam kolejny raz iż wysoki , skoczny dobrze punktujący środkowy potrzebny praktycznie na wczoraj.

Niestety to prawda. I to mimo tego, ze Ivan jest charakternym zawodnikiem a Robert charakternym Polakiem.

Druga sprawa to dlaczego Michael gral tak malo mimo iz na poczatku mu wychodzilo. Fakt, ze trafiona tylko jedna trojka ale znow 50% skutecznosci. A moze byloby lepiej.

Trzecia sprawa czemu dobrze spisujacy sie duet Torey+Ivan K. nie zagral ani minuty. Ten duet juz wygrywal mecze.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Wczoraj duet Tomaszek&Zigeranović zagrali łącznie 26 min. Większość meczu na C grał Brkić co jest wielką głupotą. Jeżeli tak to ma wyglądać to rzeczywiście nie ma sensu trzymać Ivana w Turowie i mam wrażenie że Winnicki o tym wie skoro trzyma go 11 min. i zamiast niego woli postawić na środku Marko. Tomaszek zostanie w s5, ale za Ivana jednak chyba trzeba kogoś poszukać.

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Hakeem pisze:
Dziękujmy lepiej Bogu że udało nam sie wczoraj wygrać bez punktów centrów, ale to długo nie potrwa i w kolejnych meczach może okazać sie naszą słabością i bolączką.

No zobaczymy jak im pojdzie w sobote z R.Varda :-?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2488 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 166  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.