Dzisiaj jest 18 lip 2025, 22:18

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2488 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 166  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Napiszcie jak nasi zagrali, bo ja w pracy jestem !!!

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

100-67 dla nas:) i Kuebler o dziwo 13 PKT :)

Ostatnio zmieniony 05 sty 2011, 20:53 przez Lojek9013, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

da ktos staty z meczu??

ogromne brawa naleza sie dla Jacksona zo to iz gdy zostal sfaulowany a zaraz byl faul techniczny zamiast rzucac 4 osobiste 2 oddal bartkowi :smt026 :smt026 :smt026

Tytuł:
obserwator
obserwator

http://rozgrywki.pzkosz.pl/?p=10&s=7&id=7931

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Szczerze mówiąc nie spodziewałem się aż tak wygranej, ale to dobrze. Z tego co widać w statach Ivan Zigeranović zdobył wreszcie po 13 punktów i zbiórek (także 2 bloki), podejrzewam, że się z tego ucieszył. Każda wygrana jest potrzebna do budowania siły i atmosfery zespołu. Niech do każdego meczu podchodzą z zaangażowaniem to będzie dobrze. Szkoda tylko, że nie miałem możliwości pójścia na ten mecz. :)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Nowy rok jak na razie dla Turowa bardzo szczęśliwy. Wygrane 19, 33 pkt. niby wszystko wygląda pięknie, ale ja bym się wstrzymał do soboty w meczu z Anwilem. Już dawno nie graliśmy na wyjeździe i myślę że po tych gładkich zwycięstwach nadejdzie męczarnia. Do świetnej formy Zgorzelczan, przekonam się dopiero wtedy gdy wygrają w ładnym stylu mecz wyjazdowy z dobrym przeciwnikiem, bo to że Turów u siebie gra rewelacyjnie wiadomo, jednak do sukcesu potrzebne są jeszcze wygrane na wyjeździe.

Co do meczu z Zastalem to nie ma co dużo pisać. Gra koncertowa, wychodziło praktycznie wszystko, skuteczność za 3 pkt. mamy świetną po raz kolejny, a na koniec miły akcent w postaci ładnego wejścia pod kosz Bukowieckiego i zdobytego przez niego setny pkt. Po meczu wielka radość zawodników, tego brakowało w ostatnich sezonach radości z gry. Tak grający zespół chce oglądać, nie ważne czy to będzie 2 czy 5 miejsce, najważniejsze że wszyscy zawodnicy walczą.

I co zrobić z tym Kueblerem !? :D
Wystarczy dać mu 10 min. i on na prawdę daje rady, naszym ogromnym problemem są Polacy i przepis o 2 na parkiecie. Zastanawiam się czy jest sens go zwalniać skoro każdy obcokrajowiec, który przyjdzie na jego miejsce nie będzie mógł dużo grać z powodu braku (przyzwoitych) polskich graczy. Zrobiło się miejsce za Jareckiego, Kueblera wstawić jako zmiennika dla Wysockiego i gra szafa. A co do strefy podkoszowej to na prawdę dużo nie trzeba. Za Jarmakowicza ktoś bardziej doświadczony (np.Miszczuk) na 5/10 minut żeby coś zebrał i wystarczy. Na początku też byłem za tym żeby wzmocnić się pod koszem, ale pamiętajmy że kolejny obcokrajowiec utrudnia rotowanie polakami, a przede wszystkim zabiera minuty każdemu innemu podkoszowemu, a w szczególności Gabińskiemu, który w ostatnich dwóch meczach bronił genialnie.

Przed Turowem bardzo ważne mecze wyjazdowe z Anwilem i Polonią, które mogą zaważyć na koniec rundy zasadniczej. Niech nasi zagrają tak jak dzisiaj, a będzie przynajmniej +10. ;)

Przypomniał mi się zawodnik, Stefan Błaszczyński, rzucający obrońca, mógł by się okazać wartościowym zawodnikiem z polskim paszportem, niestety kosztem Oskara Bukowieckiego.

http://www.australiabasket.com/player.a ... mNotSure=1

http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... od-grudni/

Ostatnio zmieniony 05 sty 2011, 22:26 przez Hakunamakatek, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
obserwator
obserwator

a jednak....

http://www.plk.pl/?lang=pl&mid=2&id=7669

[ Dodano: Pią Sty 07, 2011 1:00 pm ]
http://www.plk.pl/?lang=pl&mid=2&id=7664

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Końcówka dzisiejszego meczu we Włocławku to horror. Następnym razem relanium zażyję, zanim oglądnę taki mecz. Brawa za wygraną, choć czasami wyglądało to tak, jakby pierwszy raz grali. Ale wygrana się liczy. :smt026 :smt026 :smt026

Ostatnio zmieniony 08 sty 2011, 20:24 przez Tomczan, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Brawo "Czarno - zieloni " za wygrany/ choć z trudem/ mecz z Anwilem.
Wygrać z Anwilem zawsze cieszy. :smt026

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Zgadzam się z Tomczanem. Ten mecz od początku do końca to sam horror. Oczywiście wygrana cieszy, ale na bardzo słabej skuteczności rzutów za trzy punkty. A jednak to wystarczyło by wyjść z tego meczu zwycięsko. Z tego co wiem Torey zagrał najlepiej z całej naszej drużyny ( miał 23 pkt.). Warto także podkreślić, że nasi centrzy, czyli Tomaszek i Zigeranović zdobyli w sumie tylko 3 punkty. Widać na tym przykładzie, że konieczne jest jakieś wzmocnienie na tej pozycji. Takie jest moje zdanie. Tak jak kiedyś już pisałem dobrze byłoby wypożyczyć Mateusza i Oskara. Dzięki temu wpadło by trochę grosza na zakupienie dosyć dobrego centra. :P

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Hakunamakatek pisze:
Nowy rok jak na razie dla Turowa bardzo szczęśliwy. Wygrane 19, 33 pkt. niby wszystko wygląda pięknie, ale ja bym się wstrzymał do soboty w meczu z Anwilem. Już dawno nie graliśmy na wyjeździe i myślę że po tych gładkich zwycięstwach nadejdzie męczarnia.

Także sprawdziło się to co napisałem. Widziałem że Anwil z nożem na gardle łatwym przeciwnikiem nie będzie, mamy o tyle szczęście że zagraliśmy z nimi przed okienkiem transferowym, bo zapewne roszad tam będzie nie mało i w dalszej części rozgrywek będą mocni, bo jak by na to nie patrzeć to jest Anwil :D .

Co do meczu, to na pewno słabiutko nasi podkoszowi, którzy dzisiaj mieli raczej zadanie obronne, ale i tu się nie wywiązali dobrze. Środkowi Anwilu skakali naszym po głowach, 3 wsady Hicksa praktycznie bez obrońców, przegrana także w zbiórkach. To nie znaczy że od razu czas na zmiany ! Przypominam że jeszcze tydzień temu lider tabeli Czarni byli bezradni przeciwko naszym podkoszowym, to samo było z Zastalem, ale tego nie biorę pod uwagę z powodu braku w ich składzie typowych C. Tragicznie Wysocki i Brkić. Tego drugiego ratują zbiórki. Koljević jeździec bez głowy głupie wejścia pod kosz i straty, zawodnik dobry na mecze w Zgorzelcu, na wyjazdach jeszcze dobrego meczu nie zagrał. Słabo też dzisiaj ze skutecznością za trzy, 5/18 w porównaniu do ostatnich meczy nie przekonuje.
Na plus wiadomo Thomas, który znacząco przyczynił się do wygranej, Jackson dobre, trochę szalone, ale skuteczne rzuty z pół dystansu, ale przede wszystkim Gabiński, który zagrał walecznie, agresywnie w obronie i do tego 8 pkt.

Ogólnie gdy bym miał oceniać dzisiaj postawę w Turowa w skali od 0 do 5 dał bym 3 :D

Co do wzmocnień, które sugeruje Tom, myślę że strata kasy i za duże ryzyko. Jeżeli już to pod koszem trzeba by było wymienić walecznego Ivana, nie koniecznie zmiennik okaże się lepszy. Ja sugeruję wzmocnienie się Polskimi graczami kosztem grzejących ławę Bukowieckiego i Jarmakowicza. Za Oskara, np. Seweryn, Zamojski, Kitzinger lub zawodnik wcześniej przeze mnie wymieniany Stefan Błaszczyński (o ile ma już polski paszport). Pod koszem jest trudniejsza sytuacja bo Polaków zostało mało, ale mój typ to Obrzut lub Miszczuk. Wysocy na desce powalczą i coś zbiorą. Bez Polaków ściąganie kolejnych obcokrajowców nie ma sensu.

PG-Thomas 25 min./Koljević 15 min. Wiadomo w meczach łatwiejszych, u siebie Ivan może grać więcej.
SG-Jackson 20 min./Bochno 10 min./ mój typ Błaszczyński 10 min.
SF- Wysocki 30 min./Kuebler 10 min.
PF- Brkić 25 min./Gabiński 15 min.
C- Tomaszek 20 min./Zigeranović 10 min./ mój typ Obrzut 10 min.

Wiadomo że w przypadku PF i C można rotować. Gabiński może grać też 8 min. Na PF wchodzić może Tomaszek.
Szkoda kogokolwiek wymieniać, mamy zespół walczaków i na prawdę nie wygląda to źle. Mimo to nie zdziwię się jak w okienku poleci Ivan Z. :-?

To będzie na tyle. Obiecuje że więcej nie będę pisał na temat roszad w okienku transferowym. Chyba że zostanę do tego zmuszony. ;)

Ostatnio zmieniony 08 sty 2011, 22:15 przez Hakunamakatek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Ale sie bałem tego meczu... początek wcale nie zapowiadał wygranej ... mimo, że Anwil to nie ta drużyna z przed dwóch czy trzech lat... ale u nich zawsze gra sie ciężko jak w Słupsku...
widac było, że na poczaku zaciesnili strefe pod koszem i nasi nie mieli nic do gadania... nie wiem, czy dobrze na staty patrze ale Iwo z tomaszkiem 3 pkt zdobyli ???
Brawo Thomas, jego trójki były potrzebne... szkoda Brkicia, wiem wiem, jego osobiste jeak złoto... ale za trzy... nic...
Brawo, ze tak wązny wyjazdowy mecz na takim terenie mamy do przodu !!! Turów !!!

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Wygrana cieszy i... tylko ona ;) Niestety poziom sportowy pojedynku byl stosunkowo niski ... Skutecznosc (porownujac z ostatnimi meczami) bardzo mizerna , podkoszowi zdobyli 3 pkty(!) w ciagu calego meczu... Cale szczescie Anwilowi skutecnosc tez szwankowala ;) . Wygrana cieszy ale mam nadzieje ze jakis podkoszowy w okienku dojdzie - i nie mam na mysli wymiany go z Ivanem albo Robertem bo sa to wartosciowi zawodnicy (Tomaszek jest Polakiem i jest to najwiekszy plus obok walecznosci i nieustepliwosci) jak na TBL.Na ogromny uznanie zasluguje postawa Toreya Thomasa ktory byl bohaterem meczu i tylko u niego i Gabinskiego/Bochenka widzialem chec wygrania tego meczu. Turow!

Edit: Wywiad z Konrado po meczu- http://plk.pl/index.php?lang=pl&mid=2&id=7696

Ostatnio zmieniony 09 sty 2011, 10:52 przez SKRz_Zgc, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
obserwator
obserwator

a moze by tak Chylu? :smt026

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

badyl pisze:
a moze by tak Chylu? :smt026

Jak zejdzie z ceny i przestanie się obrażać na naszych włodarzy to czemu nie. ;)

Wczoraj podobno był we Włocławku na meczu z Turowem, więc raczej Anwil.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2488 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 166  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.