Hakunamakatek pisze:
Nowy rok jak na razie dla Turowa bardzo szczęśliwy. Wygrane 19, 33 pkt. niby wszystko wygląda pięknie, ale ja bym się wstrzymał do soboty w meczu z Anwilem. Już dawno nie graliśmy na wyjeździe i myślę że po tych gładkich zwycięstwach nadejdzie męczarnia.
Także sprawdziło się to co napisałem. Widziałem że Anwil z nożem na gardle łatwym przeciwnikiem nie będzie, mamy o tyle szczęście że zagraliśmy z nimi przed okienkiem transferowym, bo zapewne roszad tam będzie nie mało i w dalszej części rozgrywek będą mocni, bo jak by na to nie patrzeć to jest Anwil

.
Co do meczu, to na pewno słabiutko nasi podkoszowi, którzy dzisiaj mieli raczej zadanie obronne, ale i tu się nie wywiązali dobrze. Środkowi Anwilu skakali naszym po głowach, 3 wsady Hicksa praktycznie bez obrońców, przegrana także w zbiórkach. To nie znaczy że od razu czas na zmiany ! Przypominam że jeszcze tydzień temu lider tabeli Czarni byli bezradni przeciwko naszym podkoszowym, to samo było z Zastalem, ale tego nie biorę pod uwagę z powodu braku w ich składzie typowych C. Tragicznie Wysocki i Brkić. Tego drugiego ratują zbiórki. Koljević jeździec bez głowy głupie wejścia pod kosz i straty, zawodnik dobry na mecze w Zgorzelcu, na wyjazdach jeszcze dobrego meczu nie zagrał. Słabo też dzisiaj ze skutecznością za trzy, 5/18 w porównaniu do ostatnich meczy nie przekonuje.
Na plus wiadomo Thomas, który znacząco przyczynił się do wygranej, Jackson dobre, trochę szalone, ale skuteczne rzuty z pół dystansu, ale przede wszystkim Gabiński, który zagrał walecznie, agresywnie w obronie i do tego 8 pkt.
Ogólnie gdy bym miał oceniać dzisiaj postawę w Turowa w skali od 0 do 5 dał bym 3
Co do wzmocnień, które sugeruje Tom, myślę że strata kasy i za duże ryzyko. Jeżeli już to pod koszem trzeba by było wymienić walecznego Ivana, nie koniecznie zmiennik okaże się lepszy. Ja sugeruję wzmocnienie się Polskimi graczami kosztem grzejących ławę Bukowieckiego i Jarmakowicza. Za Oskara, np. Seweryn, Zamojski, Kitzinger lub zawodnik wcześniej przeze mnie wymieniany Stefan Błaszczyński (o ile ma już polski paszport). Pod koszem jest trudniejsza sytuacja bo Polaków zostało mało, ale mój typ to Obrzut lub Miszczuk. Wysocy na desce powalczą i coś zbiorą. Bez Polaków ściąganie kolejnych obcokrajowców nie ma sensu.
PG-Thomas 25 min./Koljević 15 min. Wiadomo w meczach łatwiejszych, u siebie Ivan może grać więcej.
SG-Jackson 20 min./Bochno 10 min./ mój typ Błaszczyński 10 min.
SF- Wysocki 30 min./Kuebler 10 min.
PF- Brkić 25 min./Gabiński 15 min.
C- Tomaszek 20 min./Zigeranović 10 min./ mój typ Obrzut 10 min.
Wiadomo że w przypadku PF i C można rotować. Gabiński może grać też 8 min. Na PF wchodzić może Tomaszek.
Szkoda kogokolwiek wymieniać, mamy zespół walczaków i na prawdę nie wygląda to źle. Mimo to nie zdziwię się jak w okienku poleci Ivan Z.
To będzie na tyle. Obiecuje że więcej nie będę pisał na temat roszad w okienku transferowym. Chyba że zostanę do tego zmuszony.