Dzisiaj jest 18 lip 2025, 17:20

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2488 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 166  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

Kaktus, sam sobie odpowiedziałeś na pytanie kto ma odejść i dlaczego to ma być Koljević. To, że Koljević to świetny zawodnik to my to wiemy, ale u Ślimaka nie ma szans na grę. Już w Turowie mieliśmy takich graczy, wybitnych na naszą ligę,ale nie pasujących trenerowi np. H. Nana, czy L. Williams. Jak napisałem wcześniej najlepiej żeby nikt nie odchodził, a doszło dwóch graczy, ale to wydaje się mało prawdopodobne. Wszystko zależy od pieniędzy...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Cytuj:
Dla mnie Zigeranović to dalej czołowa postać w Zgorzeleckiej drużynie, 4 punktujący i 2 zbierający, więc pozbycie się jego było by błędem. Jak widać każdy ma w tym temacie odmienne zdanie.

Przy takim wzroście i masie zapewne i ja bez większych umiejętności dałbym rade zdobyć te 6-10 oczek w meczu i zebrać z 5-6 piłek !!!

Hakunamakatek pisze:
Możemy się kłócić w nieskończoność, a i tak ostateczną decyzję podejmie Winnicki.

Oj niekoniecznie Winnicki , on akurat nie ma decydującego głosu tak samo jak sam prezesunio. Z tego co mi wiadomo nasz coach już wczęśniej chciał wymienić Tomaszka , ale pewna osoba w klubie sie na to nie zgodziła i na tym był koniec rozmowy !!!
Do nas na bank nie przyjedzie ten którego by widział sam coach tylko ten na którym ze dwie lub trzy osoby będą mogły zarobić !!!

Tytuł:
obserwator
obserwator

do wszystkich ktorzy chca zwolnic Zigeranovicia. przypomnijcie sobie poprzedni sezon i problemy z rozgrywajacym. przez 1 sezon przewinelo sie przez klub 3 rozgrywajacych i zaden nie spelnil oczekiwan. na koniec sezonu zostalismy z niczym a rozgrywajacym byl obronca gray. byc moze trzeba bylo dac jeszcze jedna szanse Deanowi.... nie wazne bylo minelo. Teraz wy chcecie zwolnic Ivana bo ma gorszy okres, przyjdzie nowy wymarzony skoczny amerykanin zagra 3 mecze 4 mu nie wyjdzie i wedlug was do zwolnienia. Sytuacja sie powtorzy z ubieglego sezonu i w PLAY OFF (oby) jako 5 bedzie gral gabinski albo brkic. przypomnijcie sobie jak ivan rzucal wazne punkty... watpie zeby wtedy ktos myslal o zwolnieniu go. wystarcza slabsze 2 3 mecze a kibice juz chca zwolnien a co nie ktorzy odrazu wymienili by caly sklad. drogiego wrighta nie bedziemy mieli i to trzeba sobie wbic do glowy. jak ktos marzy o "galaktycznym" skladzie to odsylam do NBA :| kazdy wie jak budzet wyglada i jaka jest sytuacja w klubie. o ewentualnym zwolnieniu/wzmocnieniu mozna myslec dopiero przed PLAY OFF

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

badyl pisze:
o ewentualnym zwolnieniu/wzmocnieniu mozna myslec dopiero przed PLAY OFF

Był by to chyba pierwszy sezon, w którym Turów nie dokonywał by roszad w zimowym okienku transferowym.

Swoją drogą jeżeli już przy okienku transferowym jesteśmy. Na stronie T. Thomasa (gotorey.com) wspominany zawodnik Bobby Davis, kolega z byłego zespołu Matrixx, w którym razem grali w sezonie 09/010, dalej bez klubu. ;)

http://www.eurobasket.com/player.asp?Cn ... mNotSure=1

Tytuł:
pismak
pismak

witam

Ostatnio zmieniony 21 gru 2010, 15:45 przez zgc_qwerty, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

co do wymian w składzie to ja widzę trzy możliwości
1.) zostawić skład taki jaki jest
2.) wymienić Jarmakowicza na lepszą 4-kę z paszportem PL .
3.) wymienić Kueblera na SG z paszportem PL i wtedy za Jarmakowicza Amerykanina na PF

w innym wypadku moim zdaniem będzie to spore osłabienie bo niestety trzeba pamiętać że dobra rotacja polakami to podstawa .
Ja bym jednak trzymał się pierwszej wersji z tym że albo trener J.W zacznie lepiej rotować składem , albo to jego trzeba będzie wymienić . Jako przykład podam mecz z Treflem początek 4Q wynik w okolicach remisu i dwóch SG na boisku a rezerwowy PG na ławie od końca chyba 1Q . Albo eksperymenty z dwójką PF na boisku czyli Gabiński , Brkić . I potem się każdy dziwi że nam każdy po głowie skacze . Kuebler też wczoraj pokazał że jak pogra więcej jak 3 minuty to potrafi trafić , bo tak to jest z strzelcami że muszą wyjść w swój rytm na boisku a tego łapiąc ogony się nie da . Podsumowując nie jest źle bo przy ewentualnej wygranej z Asseco byli byśmy na ex-2 a jak przegramy to na ex3 miejscu . A skład robiony za grosze w porównaniu z poprzednimi sezonami . Pozdrawiam

[ Dodano: Wto Gru 21, 2010 12:52 pm ]
już nie mówię o tym że dwa razy można było wygrać ten mecz i dwa razy była rozrysowywana akcja i za każdym razem mega genialna taktyka i Thomas jeździec bez głowy . Kto to rysował ?

Tytuł:
rekrut
rekrut

longer003 pisze:
Kaktus, sam sobie odpowiedziałeś na pytanie kto ma odejść i dlaczego to ma być Koljević. To, że Koljević to świetny zawodnik to my to wiemy, ale u Ślimaka nie ma szans na grę. Już w Turowie mieliśmy takich graczy, wybitnych na naszą ligę,ale nie pasujących trenerowi np. H. Nana, czy L. Williams. Jak napisałem wcześniej najlepiej żeby nikt nie odchodził, a doszło dwóch graczy, ale to wydaje się mało prawdopodobne. Wszystko zależy od pieniędzy...

Popieram w 100%-ach . Nam nie powinno zależeć na pozbywaniu się zawodników bo skład jest i tak nie źle dobrany . Ewidentnie brakuje nam dwóch zawodników i przesunięcie co nie których na inne pozycje . Ewentualne pozbycie się trenera bo sprawia wrażenie jakby go trochę PLK przerastało . :smt021

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

chatatomala71 pisze:
Ewidentnie brakuje nam dwóch zawodników i przesunięcie co nie których na inne pozycje . Ewentualne pozbycie się trenera bo sprawia wrażenie jakby go trochę PLK przerastało . :smt021

"przesunięcie co nie których na inne pozycje". O których zawodników ci chodzi ?

Pozbycie się trenera w tej fazie rozgrywek to jednak dosyć ryzykowne posunięcie. Fakt Winnicki to wyjątkowo nieudolny trener, nie daje rady w trudnych momentach, ale czy jest na tyle słaby by ryzykować zmianą na kogoś kto mógł by się okazać gorszy i któremu obecni zawodnicy by po prostu nie pasowali.

[ Dodano: Wto Gru 21, 2010 8:37 pm ]
MrDax99 pisze:
co do wymian w składzie to ja widzę trzy możliwości
1.) zostawić skład taki jaki jest
2.) wymienić Jarmakowicza na lepszą 4-kę z paszportem PL .
3.) wymienić Kueblera na SG z paszportem PL i wtedy za Jarmakowicza Amerykanina na PF

4.) wymienić Kueblera na SG z paszportem PL i wtedy za Jarmakowicza Amerykanina na C, Tomaszka przesunąć na PF.

To jest chyba najlepsze rozwiązanie.
Mimo dosyć dobrego składu nie pierwsze, ponieważ myślę że Anwil się jeszcze wzmocni i o tą pierwszą 4 powalczy. Dla tego jednak tym podkoszowym i wartościowym Polakiem warto się wzmocnić.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Już wiadomo kto mógłby rzucać!!!!
http://www.polskikosz.pl/news/101375/me ... linie.html

Tytuł:
rekrut
rekrut

No, Easley :grin: :grin:

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Z powodu kontuzji bodajże barku Jacek Jarecki nie jest już graczem PGE Turowa Zgorzelec.
Nie wiem tylko czy sam rozwiązał umowę z klubem czy klub z nim. Oficjalnej informacji jeszcze nie ma ale zapewne jeszcze przed lub zaraz po świętach powinna sie ukazać.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

a wiecie o tym ze w turowie jest nowy zawodnik? podpowiem ze jest bardzo mlody ;D

Tytuł:
rekrut
rekrut

kuktus pisze:
a wiecie o tym ze w turowie jest nowy zawodnik? podpowiem ze jest bardzo mlody ;D

Tak dla formalności-nowego zawodnika na chwile obecną nie może być.Musi to być ktoś zgłoszony do rozgrywek przed zamknięciem okienka transferowego-czyli jakiś wychowanek, lub zawodnik powracający z wypożyczenia.W zadnym z tych przypadków nie można raczej mówić o "nowym zawodniku" :grin:

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

bo dobra sorki za blad a co do zawodnika jest to nas wychowanek i gra w kadrze polski

Tytuł:
obserwator
obserwator

Cytuj:
Z powodu kontuzji bodajże barku Jacek Jarecki nie jest już graczem PGE Turowa Zgorzelec.

no to wzmocnienie konieczne , tylko tak o ile dobrze pamiętam poza 2 polakami na parkiecie to jeszcze chyba minimum 5 w składzie musi być meczowym więc zostajemy z Bartkiem , Konradem , Mateuszem , Michałem i Robertem . Myślę że trzeba chwycić jakiegoś polaka w okienku i jak by to był Chylu to chyba najlepsze posunięcie bo taki zawodnik idealnie dopełnił by braki na obwodzie a wtedy otwarta droga do wymiany Jarmakowicza na dobrego podkoszowego jeśli starczy $$ . I z takim składem możemy myśleć spokojnie o pierwszą 4

[ Dodano: Czw Gru 23, 2010 9:41 am ]
a jeśli chodzi o jakieś strzały kogo można by ściągnąć na C do nas to moja propozycja STEVY WORAH-OZIMO w marcu skończy 28 i niezła z niego maszynka do zbiórek a tego potrzeba w naszej drużynie

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2488 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 166  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.