Dzisiaj jest 18 lip 2025, 18:00

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2488 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 166  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

longer003 pisze:
Pod "dechą" marzy mi się ktoś taki:

Za 2 pieknie, za 3 tez trafia, osobiste tez dobre. zbiorki szalenstwo, podac potrafi (w jednym meczu 8!!) i dobry "kradziej".

Mogloby byc pieknie z takim pod koszem :roll:

Dziwi mnie, ze Jarmak nie wypozyczony. Mogloby byc troszke pieniazkow z niego bo odgrywa promilowa role w zespole. Michael i Jacek nadal w snie zimowym i nie licze jakos na ich przebudzenie. Moze z kims slabszym powinni wyjsc w S5 i pograc te 20-25minut. Jak to nic nie da to oni dwaj do wymiany na jednego "mudzina" z gala "za czy".

To sa realne zmiany.

Z nierealnych ciekawe czy na takie miecho jak JAMES DAVIS znalazbyby sie pieniazki.

Pozdro!

P.S. Sopot dzis w dupe i 2 miejsce w tabeli powinno byc.

Ostatnio zmieniony 19 gru 2010, 14:26 przez yARO_81, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

yARO_81 pisze:

Z nierealnych ciekawe czy na takie miecho jak JAMES DAVIS znalazbyby sie pieniazki.

Pozdro!

P.S. Sopot dzis w dupe i 2 miejsce w tabeli powinno byc.

Znaleźć by się może znalazło, ale za kogo by ten center w Turowie grał? Za Jarmakowicza? Jak już wcześniej pisałem Turów ma poważny problem z Polakami i na to przydało by się zwrócić uwagę w okienku transferowym. Jakiś jeden dobry Polak za Kueblera, i wtedy można było by cos pokombinować ze środkowym, bez tego to wieeeeelkie ryzyko. I z pewnością Winnicki o tym wie.

PG-Thomas
SG-Bochno
SF-Wysocki
PF- Brkić
C- dobry Center?

Tak to by musiało wtedy wyglądać. Bartkowi rzadko siedzi i co wtedy? Ktoś z podkoszowych musi zejść. Brkić, który jest w świetnej formie i praktycznie wygrywa nam mecze, lub nowy center.

PG-Thomas
SG- np.Chyliński
SF- Wysocki
PF- Brkić
C- dobry Center?

W takim układzie pewniejszy Chyliński może zmieniać się z Bochnem, więc ciągle jest Polak na SG, tak samo jest na SF, gdzie Wysockiego może zmienić Jarecki lub Chyliński.
Najbardziej poszkodowany jest Jackson (który też gra dobrze).

Możliwe że są inne opcje, których ja nie zauważyłem.

[ Dodano: Nie Gru 19, 2010 6:49 pm ]
Po pierwszej połowie +9 nie wygląda to tak źle, dobry początek słaba końcówka. Martwi mnie jednak gra na deskach słabo zastawiają (9 zbiórek w ataku), przegrywamy w zbiórkach 21 do 15. Rzeczywiście podkoszowy, jest potrzebny.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ivan Z. do wymiany.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Hakunamakatek pisze:
Po pierwszej połowie +9 nie wygląda to tak źle, dobry początek słaba końcówka. Martwi mnie jednak gra na deskach słabo zastawiają (9 zbiórek w ataku), przegrywamy w zbiórkach 21 do 15. Rzeczywiście podkoszowy, jest potrzebny.

Tu polegliśmy.
Szkoda kolejnego wygranego meczu.
Brawa dla KK, którego było widać i słychać.
:smt026 :smt026 :smt026

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

XYZ pisze:
Ivan Z. do wymiany.

Zastanów się co piszesz. To że Zigeranović dostawał piłkę w kluczowych momentach to nie jego wina tylko tego kto mu podał, Ivan jest wolny nie nadaje się do takich końcówek. A że po zbiórce z pod kosza osaczony przez 3 przeciwników nie udało mu się trafić to już po prostu pech. Ogólnie zagrał przyzwoicie 11 pkt i 5 zbiórek. Porażka po takiej walce boli tym bardziej że mogliśmy mieć 2 miejsce po 1 rundzie. Szkoda nie udało się wygrać, ale nie zwalniajmy już całego składu.

[ Dodano: Nie Gru 19, 2010 8:18 pm ]
Tomczan pisze:
Hakunamakatek pisze:

Tu polegliśmy.
:smt026 :smt026 :smt026

Tak się składa że ostatecznie wygraliśmy zbiórki 38-36 ;) . Zabrakło skuteczności, pomysłu na grę i po prostu szczęścia.
Tak czy inaczej podkoszowy by się przydał.

Ostatnio zmieniony 19 gru 2010, 20:19 przez Hakunamakatek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

Może i tobie "przyzwoicie" wystarcza, jego gra pod koszem opiera sie na jego 210+ i tłuszczu. Końcówka, sam na sam z koszem = BRAWO - 2pkt. w pi*du. Dla mnie nie prezentuje połowy tegow porównaniu co prezentują jego konkurenci, patrz Harris, Burgess czy choćby Easley. Dziękuję.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

XYZ pisze:
Może i tobie "przyzwoicie" wystarcza, jego gra pod koszem opiera sie na jego 210+ i tłuszczu. Końcówka, sam na sam z koszem = BRAWO - 2pkt. w pi*du. Dla mnie nie prezentuje połowy tegow porównaniu co prezentują jego konkurenci, patrz Harris, Burgess czy choćby Easley. Dziękuję.

W porządku my nie mamy takiego centra jak Harris, Burgess, Easley. Ci zawodnicy oprócz Burgessa grają całkowicie bez schematów. W Kotwicy i Polonii gra leci po zasłonach lub kończy się indywidualnie, wątpię czy u nas ci gracze by się sprawdzili. Ja też jestem tego zdania że brakuje szybkiego, skocznego centra, który wszystkie akcje kończył by z góry, ale zdecydowanie nie kosztem Zigeranovicia. Nie zwalniajmy wszystkich po jednym nieudanym meczu. Do tej pory Turów spełnia swoje oczekiwania jest w 4 po 1 rundzie i z tego się cieszmy.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ja nie mówię, że to jest zły wynik przy takim składzie. Jest OK, ale czy kilka meczy nie mogło się skończyć inaczej? Absolutnie nie winie za te porażki tylko Zigeranovica, ale jeśli chodzi o centra to Tomaszek musi zostać, z racji obywatelstwa, a można znaleźć kogoś szybkiego i skocznego tak jak mówisz w miejsce Ivana.

Ostatnio zmieniony 19 gru 2010, 21:30 przez XYZ, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Ja takich zawodników szanuje, Ivan to bydle z charakterem nic nie oddaje za darmo, cieszy się każdym trafionym rzutem, motywuje do mocniejszego dopingu przeżywa każde zwycięstwo, przecież taki chcieliśmy mieć Turów, grający z charakterem. Szczerze, o wiele bardziej wolał bym aby Turów opuścił Koljević, Kuebler a nawet Jackson niż nasz "Ivan Groźny" :grin: .

Tyle w temacie.

Tytuł:
rekrut
rekrut

"cieszy sie każdym trafionym rzutem" cieszy się bo dla niego to sukces że trafia ;-)
Kuebler, Koljevic tak, Dżeks jest OK, nie wiem czemu dostaje tak mało piłek bo półdystans jest jego.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Cytuj:
Zastanów się co piszesz. To że Zigeranović dostawał piłkę w kluczowych momentach to nie jego wina tylko tego kto mu podał, Ivan jest wolny nie nadaje się do takich końcówek.

A gówno prawda , ten co wybija piłkę ma tylko 5 sekund aby to zrobić, więc powiedz mi proszę czemu Ivan po ta piłkę wyszedł. Od tego przecież są inni. Wybijający musiał ją wreszcie komuś podać unikając straty.

Hakunamakatek pisze:
Ja też jestem tego zdania że brakuje szybkiego, skocznego centra, który wszystkie akcje kończył by z góry, ale zdecydowanie nie kosztem Zigeranovicia.

Takiego centra nam potrzeba , ale jak nie kosztem Ivana to czyim ?? Tomaszek to Polak !!! Kuebler coś zaczyna grać a drugi Ivan jest potrzebny !! Więc jeszcze raz pytam czyim kosztem ??

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Hakunamakatek pisze:
Tomczan napisał/a:
Hakunamakatek napisał/a:

Tu polegliśmy.

Tak się składa że ostatecznie wygraliśmy zbiórki 38-36

Rzeczywiście.
Przełożyło się to na wynik. :oops:

Tytuł:
obserwator
obserwator

My mamy wzmocnić skład, a nie osłabiać! Potrzebny jest ktoś na 1 lub 1/2 - najlepiej polak, i tu najlepszą opcją jest Ivo Kitzinger. Można go nie lubić, ale u nas napewno się sprawdzi. Ma charakter i chęci. A pod kosz jakiegoś "byczka" moja propozycja to wspomniany James Davis. Jeżeli miałbym się kogoś pozbyć, to do odstrzału jest Koljević lub Kuebler. I tutaj stawiam na tego pierwszego.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

longer003 pisze:
Jeżeli miałbym się kogoś pozbyć, to do odstrzału jest Koljević lub Kuebler. I tutaj stawiam na tego pierwszego.

wy wogle wiecie kto to koljevic? chociaz troche wiecie jak on chce grac i chce zdobywac nowe doswiadczenie? podam wam przyklad aby uswiadomic wam jak on sie stara chyba w czwartki (moze inny dzien) turow ma wolne ale nie kojlevic on nawet jak klub nie ma treningu bierze kluczyk od szatni przychodzi z dziewczyna (moze i zona) i trenuje przez dobre 2 godz sam!! ale na meczach nie jest dawana mu szansa. on jest najbardziej nie przewidywalnym zawodnikiem w naszej lidze bo on chce tylko dobrego dla naszej druzyny gdy jest grana jakas akcja moze nie zawsze gra ja tak jak powinna byc ale to tylko dla tego ze widzi jakoms luke w obronie . za 3 to nasz najlepszy strzelec nikt tak dobrze w turowie nie rzuca za 3 jak on i ma swoj wyjatkowy styl rzutu ktorego sie nie wstydzi a ty chcesz go wywalac? ja tez nie rozumiem dlaczego jarecki nie gra moze jest troche slabysz ale tez poswieca sie druzynie bylem na wszystkich otwartych sparungach przedsezonowych i nawet jak wygrywalismy 30 to on sie rzucal na parkiet i dawal z siebie wszystko ale jezeli nie lapie sie teraz do skladu to po co go trzymac?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Hakeem pisze:

Hakunamakatek pisze:
Ja też jestem tego zdania że brakuje szybkiego, skocznego centra, który wszystkie akcje kończył by z góry, ale zdecydowanie nie kosztem Zigeranovicia.

Takiego centra nam potrzeba , ale jak nie kosztem Ivana to czyim ?? Tomaszek to Polak !!! Kuebler coś zaczyna grać a drugi Ivan jest potrzebny !! Więc jeszcze raz pytam czyim kosztem ??

Uważasz że Kuebler gra lepiej od Zigeranovicia :roll: ? Może twoim zdaniem lepiej, jak dla mnie zdecydowanie nie. Chyba że rzeczywiście się rozkręca i na 2 rundę będzie dobrym strzelcem, wczoraj 2/2 za 3 1/6 za 2, więc nie za ciekawie.

A za Jarmaka by się nie dało? Faktycznie Polak, ale myślę że taka wymiana Kuebler/ Jarmakowicz na (jak napisał longer) Kitzinger/ i przykładowo taki Davis to lepsze rozwiązanie.

Dla mnie Zigeranović to dalej czołowa postać w Zgorzeleckiej drużynie, 4 punktujący i 2 zbierający, więc pozbycie się jego było by błędem. Jak widać każdy ma w tym temacie odmienne zdanie.

Możemy się kłócić w nieskończoność, a i tak ostateczną decyzję podejmie Winnicki.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2488 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 166  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.