Dzisiaj jest 18 lip 2025, 10:51

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2488 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 166  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

Na głównej jest napisane ze niby Tomaszek coś nie teges z Winnickim. Jako kibic mam to w d'pie, ze trener nie potrafi się dogadać z podstawowym zawodnikiem, no k'wa mać, koleś który może wspomóc drużyne siedzi na ławce cały mecz... ch. mnie trafia jak na to patrze

Ostatnio zmieniony 13 lis 2010, 23:22 przez XYZ, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Witam.
Byliśmy w czworo na tym meczu w Kołobrzegu.
Widzieliśmy co się działo na parkiecie w trakcie meczu i przed nim.
Robert Tomaszek rozgrzewał się ze wszystkimi na równi, Kuebler rzucał trójki z każdej pozycji. Było widać w chłopakach pełną determinację do wygrania tego meczu. I wszystko pięknie szło. Hala, na początku próbowała dopingować koszykarzy Kotwicy, ale z każdą kwartą cichła. Aż do czwartej kwarty. Choć nawet jeszcze 3 minuty przed końcem tej kwarty, niektórzy kibice Kotwicy zaczęli opuszczać halę machają ze zrezygnowaniem ręką. Naprawdę myśleliśmy, że mecz wygra TURÓW. Nagle zaczęli grać bez pomysłu, a gdy mecz skończył się remisem patrzyli na siebie z niedowierzaniem.
Zauważyłem również, jak pytająco zaczęli patrzeć na Tomaszka dlaczego nie wchodzi.
Szkoda, naprawdę szkoda, bo wygrana była w kieszeni.
Schodzili z parkietu wściekli i totalnie zasmuceni.
Gdy pytaliśmy się przy autobusie trenera co się dzieje?, to rozłożył bezradnie ręce. Natomiast, gdy zapytaliśmy się dlaczego nie grał Robert? odpowiedział, że taka była decyzja.
Droga powrotna do domu była bardzo smutna.
Pozdrawiam uczestników wyjazdu.

Tytuł:
pismak
pismak

Tomczan, czy mogę wnioskować z twojego wpisu, że to Winnicki położył ten mecz?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Koszykówka to nie piłka nożna. Nawet przy prowadzeniu +10 trzeba utrzymać koncentrację do ostatniej sekundy. Za wynik odpowiedzialność ponosi trener, mimo że grają zawodnicy. Przegrane z Polonią i Kotwicą są konsekwencją wielu pochodnych, które nie mają swego początku w tym sezonie. Każdy z kibiców moze mieć swoje zdanie, ale osobiście uważam, że dopóki nie zmieni się otoczenie w klubie, organizacja, dopóki nie powstanie baza w postaci nowoczesnego obiektu i szeroko rozumianego marketingu ( koszykówka to produkt, który trzeba odpowiednio opakować i dobrze sprzedać ), dopóty Turów będzie dryfował pod prąd. Już nie chcę 100 raz się powtarzać, ale aby osiągać wyniki sportowe nie wystarczy tylko mieć pieniądze. Trzeba je dać w odpowiednie ręce i je odpowiednio wykorzystać. Mamy w Turowie swego rodzaju "monokulturę". Jest pewne środowisko, które wykorzystuje swoją pozycję polityczną i działają niestety bez konsekwencji za wykonywaną pracę. Podzielam zdanie, że nie wszystkim zależy aby w Zgorzelcu była "wielka" koszykówka. Damy potencjalnym wyborcom trochę rozrywki i niech się cieszą. Podzielam również zdanie, że wyniki i zniechęcenie kibiców może torpedować budowę nowego obiektu sportowego.

[ Dodano: Nie Lis 14, 2010 12:08 pm ]
krzywuss pisze:

Nie byłem na meczu, ale skoro nie wystawia się zawodnika, bo chce się pokazać, kto tu rządzi nie bacząc na wynik to coś nie tak. Nie ma dialogu, nie ma porozumienia i chemii. Poza tym Winnicki chyba zapomniał o ich strzelcu, który zdobywając 37pkt zrobił chyba rekord w sezonie

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

krzywuss pisze:

Nie jestem ekspertem koszykarskim. Każdy może wnioskować co chce. Ja tylko napisałem co było na meczu i co widziałem. Były ze mną jeszcze trzy osoby. One to samo widziały. Chłopaki grali, jak potrafili. Wyciskali pot. Byli zmotywowani na maksa! Ale gdzieś, w pewnym momencie(ok.5 minuty Q4) zaczęli tracić animusz. Robili pełno głupich strat, jak również przestali trafiać. Co było przyczyną? Nie mam pojęcia. Po meczu rozmawialiśmy o tym i uznaliśmy, że Tomaszek wniósłby trochę inny obraz gry. Przestaliby się bać stać twardo w obronie, jak Robert. Obrona miała tyle dziur, że Kotwica wchodziła miejscami tak, jakby nikogo tam nie było.
A najlepsze było pytanie, które zadał do naszej czwórki jeden z głównych reżyserów w klubie: "I co było warto jechać tyle kilometrów?"
Było warto! Po trzykroć było warto!!! Kibicom zawsze jest warto.

Ostatnio zmieniony 14 lis 2010, 16:16 przez Tomczan, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Jacek Winnicki (trener PGE Turowa Zgorzelec): Gratuluję zespołowi z Kołobrzegu i trenerowi Szczubiałowi zwycięstwa. My przegraliśmy na własne życzenie. To wszystko, co mam do powiedzenia.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Foty z "moczu"
http://www.kotwica.kolobrzeg.pl/index.p ... Itemid=102

To był wygrany mecz
http://www.prw.pl/articles/view/10953/P ... rany-mecz-

Kosztowny przestój Turowa w Kołobrzegu
http://zgorzelec.naszemiasto.pl/artykul ... egoria=646

Turów Zgorzelec nadal rozczarowuje
http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3576 ... owuje.html

Anthony Fisher: Nie mogliśmy przegrać
http://plk.pl/index.php?sub=news&id=7290

Pitolenie na gwizdki nie ma większego sensu, gdyż decyzje były krzywdzące w obie strony. Szokujące jest roztrwonienie bezpiecznej przewagi. Martwią również k.w.a.s.y. w drużynie. Ślimaczysko strzela sobie w kolano. Od początku sezonu wiadomo, że mamy kłopociki z rotacją ludkami made in Poland. Tymczasem "Psycho" karnie przyspawany do ławy, Ivan szybko neutralizuje się poprzez 5 fauli co zmusza by galopem na parkiecie zameldował się zagotowany Jarmak... ponadto 2 mecz z rzędu nie gra Jarecki?! W końcówce dogrywki Kotwa grała bez jednego z podkoszowych liderów D.Harrisa, u Nas zaś piłka "parzyła" każdego co wymusiło nieprzygotowany rzut Brkica z 9 metra...

Ostatnio zmieniony 15 lis 2010, 9:41 przez DragisA, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

DragisA pisze:
2 mecz z rzędu nie gra Jarecki?!

Może nie zapłacił "myta" za jazdę w przedziale dla grających. Właśnie ciekawi mnie dlaczego nikt nic nie pisze o przegranej sprawie w sądzie jednego z naszych działaczy z krajanem Harrisem Danesi. Tam też coś mi się o uszy obiło chodziło o jakieś pieniądze.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

http://www.polskikosz.pl/news/100986/sl ... lasy_.html

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

http://www.gazetawroclawska.pl/sport/do ... ,id,t.html

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Przepraszam wszystkich, że nie w temacie i zapewniam, że to tylko ten jeden raz.

Tomczan widzę twoją aktywność na forum więc zapytam: czy i kiedy udzielisz mi odpowiedzi na pytania zadane w dziale "Kibice Turowa"?

Dziękuję i przepraszam wszystkich.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Cytuj:
Jak powiedział pewien klasyk: "Ważne jest, jak się kończy, a nie, jak zaczyna".

Prezes, tylko żeby tobie i sztabowi czasu nie zabrakło bo terminarz się uszczuplił...

Tytuł:
pismak
pismak

Do przerwy remisujemy z Górnikiem po 32
relacja live http://js1.live.iskiereczka.pl/mecz_7896.html

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

52:82 dla Turowa :smt026

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Bobrze, że wygrali ten mecz (niestety nie mogłem na niego pojechać), który powinien podbudować morale wśród zawodników. Marko, Michael, Bartek dobrze zagrali, ale cała drużyna całkiem nieźle też wypadła. Czekam teraz tylko na piątkowy mecz i zobaczymy co się będzie działo na parkiecie. Ja jestem optymistą i myślę, że z odpowiednim nastawieniem powinni wyjść z tego meczu zwycięsko. Może ktoś był na tym meczu to prosił bym o małe streszczenie z jego przebiegu 8)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2488 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 166  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.