Cytuj:
Ambitna gra może być dla kibiców sygnałem, że wracamy na właściwy pułap.
R.Tomaszek
Ambitna gra? Turów przegrał wygrany mecz, a to znaczy brak zaangażowania w grę. Na stojąco się nie wygrywa.
Cytuj:
W dalszym ciągu musimy podążać w obranym kierunku. Tylko dzięki temu będziemy mogli stawać się coraz lepszym zespołem, który będzie walczył o najwyższe cele. Wierzę, że stać nas na dużo lepszą grę! T.Thomas
To jest ten obrany kierunek?
Cytuj:
Defensywa jest kluczem do każdej wygranej. Tego się trzymamy, nad tym pracujemy i to ma być nasza mocna domena. B. Bochno
-90 pkt. to rzeczywiście ukazuje jak dobrze gra Turów w obronie. W tym meczu wystarczyło przykryć jednego makumbe, który nie wie co to gra zespołowa i było by po meczu.
Cytuj:
Kiedy przyszedłem do klubu obiecałem, że zrobię wszystko aby ten zespół walczył. J. Winnicki
Wygrywać 16 pkt. w 3 kwarcie i przegrać. To jest walka?
Jeżeli Turów nie wygrywa na wyjeździe z Kotwicą, to nie wygra z żadnym innym zespołem. Przegrywamy ze słabszymi zespołami (Kotwica, Polonia), z którymi aby myśleć o jakimkolwiek sukcesie trzeba wygrywać. Nie potrafię tego zrozumieć jak można ZDECYDOWANIE wygrany mecz przegrać. Z tym co mamy max 8 miejsce, nic więcej. Jedynie co nas może w tym sezonie uratować to ktoś taki jak S. Filipovski, który będzie miał pomysł na grę. Panie Winnicki! Lotos czeka z otwartymi rękoma.