Dzisiaj jest 13 lip 2025, 14:13

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1881 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 126  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Tomczan, chcesz pomysłu? Na ten w tym roku już jest za późno, a i w następnym lepiej pewnie nie będzie, bo miejsca pewnie ponownie będą obsadzane z jakiegoś "klucza".
O co kaman? może ktoś zapytać. Już wyłuszczam.
Nie mam nic do kibiców starszych na sektorze, i nie mam zamiaru generalizować, ale w znakomitej większości nasi seniorzy nie tylko nie śpiewają (o zdzieraniu gardła nawet nie piszę, bo sensu nie widzę), ale nawet z klaskaniem do rytmu mają problemy, w związku z czym należałoby ich przesadzić na skraj sektora i do rzędów wyższych, skąd i widok lepszy, i spokoju więcej, a w pobliżu kosza skomasować ludzi z "ADHD" i chęcią zdzierania gardła. To na początek. Następną sprawą są rzeczone we wcześniejszych postach "wuwuzele". Nie jestem ich zagorzałym przeciwnikiem, ale uważam że powinno się z nich korzystać tylko w jasno określonych sytuacjach, a mianowicie tylko i wyłącznie wtedy, kiedy prowadzący zapodaje z bębna "kakofonię", wtedy gwiżdżmy, trąbmy i cholera wie co jeszcze, ale nie w momencie kiedy jest prowadzony doping (NAWET, KIEDY PRZECIWNIK MA AKCJĘ W ATAKU, MY ŚPIEWAMY, A WTEDY KILKU TYPÓW SKUTECZNIE TEN DOPING TORPEDUJE TYMI TRĄBKAMI, ARGUMENTUJĄC, ŻE NIE BĘDĄ ŚPIEWAĆ KIEDY PRZECIWNIK ATAKUJE :shock: Panie, toć to dywersja w samej kwintesencji. Polecam podejrzeć np. http://www.youtube.com/watch?v=u0rMe2Vyb9E bo to klasyka dopingu, a uczyć się należy od najlepszych). Warto ten temat na najbliższym zebraniu poruszyć, i wbić ludziom do głów, że trąbimy tylko na wyraźny sygnał prowadzącego i śpiewamy DOKŁADNIE to, co prowadzący podaje (nawet pod groźbą odpowiedniej "nagrody". Poza tym członkowie KK mają się stosować do poleceń zarządu, i jeżeli tak na zebraniu postanowimy, to tak ma ów członek robić, albo droga wolna - do widzenia!!!).
Na razie wyznaczmy kogoś do funkcji prowadzącego (oczywiście, jeżeli Kemot dalej będzie miał focha) i wykonujmy dokładnie jego zalecenia, zamiast śpiewać każdy swoje!!! Czy to takie trudne? NIE. WYSTARCZY ODROBINA DYSCYPLINY!

P.S.
Tomek, krytykę Szama potraktuj tylko mobilizująco, i nie obrażaj się jak dziecko. Pamiętaj, Szamo nie jest wiedźmą Ple-Ple, i nie wie wszystkiego najlepiej, co w wybitny sposób mu udowodniła Katrin.
PzDr. 4-All i Amen.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

andrzej.p, zgadzam się... sam może do końca nie jestem pewien co do używania trąbek, ale... przychylę się do Waszej (Twojej i Tomczana) wypowiedzi, że trąbki tylko i WYŁĄCZNIE w określonych momentach, bo jak nie to tą trąbkę głęboko tam gdzie słońce nie dochodzi się wsadzi! Jednak bardziej bym się skłaniał do ciągłego dopingowania, nawet jeżeli chodzi o obronę przydałoby się wymyślić jakąś przyśpiewkę...

Ktoś kto ma prowadzić doping musi mieć posłuch u reszty kibiców, szacunek i umiejętności, pomysł na to... znam wiele przykładów, stety lub niestety z piłki nożnej głównie, gdzie osoba taka potrafi zmobilizować na prawdę wszystkich i wychwycić tych co się obijają... andrzej.p, napisał że na Tomka ma to działaś mobilizująco... niestety Tomek nie potrafi konstruktywnej krytyki przyjąć i to już od pewnego czasu zamiast się zmobilizować to się obraża na wszystkich...

Tomczan, właśnie dobrze, że obejrzałeś powtórkę... wyłapuj takie zachowania i Ty musisz tam z dołu też czasami się obrócić i zmobilizować resztę, żeby nie stała z założonymi rękoma.

A pomysł: Tomek, po prostu, ktoś musi to w końcu wziąć za 'ryj' i wprowadzić dyscyplinę, a przede wszystkim podziękować tym, którzy się nie podporządkują.

Hakunamakatek, flag jest sporo (przynajmniej kiedyś było)... nie wiem po co kolejne jeżeli te nie wiszą... na tą małą trybunę nie potrzebny jest megafon, tylko osobę z doniosłym głosem i posłuchem.

katrin89m, napisałem bez odbioru ale widać, że dziewczyno nie potrafisz czytać... odpuść sobie swoje tłumaczenia... nie będę z Tobą dyskutował bo to jak walenie głową w mur...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Nie wiem czy wiecie, ale Kadeci Młodsi Turowa Zgorzelec jutro o 16.00. grają ze Starbolem Bolesławiec meczyk i powtórnie, między sobą w sobotę. Może warto byłoby pójść i w sobotę, przy okazji tego meczu poćwiczyć doping i wdrożyć nową przyśpiewkę autorstwa Gustawa:
Z TUROWEM PRZEMIERZAMY CAŁY ŚWIAT
WIELE SEZONÓW KILKANAŚCIE LAT
JESTEŚMY ZAWSZE TAM
GDZIE TURÓW MECZ SWÓJ GRA
NASZ TURÓW TURÓW
NIGDY NIE GRA SAM
LALALALALALALALLALA

Ostatnio zmieniony 17 paź 2010, 19:33 przez Tomczan, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Szamo może i flagi gdzieś są, ale na pewno nie tam gdzie są potrzebne czyli na meczach. Ja myślę że megafon jest jednak przydatny, lepsza jakość, jakieś ułatwienie dla prowadzącego, wszędzie było by go słychać. Nie przesadzajmy to nie jest droga rzecz, a daje w prowadzeniu dopingu na prawdę dużo.

Cytuj:
nie wiem po co kolejne jeżeli te nie wiszą

Nie zrozumiałem. Chodziło ci o sektorówki czy o flagi?

Jak należy kibicować pokazali dzisiaj Słupszczanie na wyjazdowym meczu w Koszalinie. Kto oglądał ten wie. ;) . KOSMOS

Dobry przykład prowadzenia dopingu. Sorry że na przykład daje Ultrasów Anwilu.

http://www.youtube.com/watch?v=dr8uBpgEvA8
http://www.youtube.com/watch?v=6pAGGHT_ ... re=related

1. Prowadzący z megafonem.
2. Jeden bębniarz wybijający rytm.
3. Fajna widowiskowa oprawa w pierwszym filmiku.
4. Wszyscy kibicują.

Tomczan To jest przyśpiewka, którą śpiewają kibice Lecha, tylko Lecha. Nie będzie to lekka przesada? Fajna bo typowo piłkarska, ale są różne przyśpiewki, które są śpiewane przez kilka Klubów Kibica.

Jeżeli już się jednak uprzecie na tą to trochę poprawię:

Za Turowem przemierzamy cały świat,
Wiele sezonów kilkanaście lat,
Jesteśmy zawsze tam,
Potęga nasza trwa,
Turowie nigdy już nie będziesz sam,

Ole Ole Ole, Ole Ole
Ole Ole Ole, Ole Ole
Ole Ole Ole!
Ole Ole Ole!
Ole Ole Ole, Ole Ole

Ostatnio zmieniony 17 paź 2010, 19:13 przez Hakunamakatek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

KK ma te małe flagi trzeba je wykorzystywać,najlepiej jakby co druga,trzecia osoba w sektorze miała taką flagę i można coś podobnego stworzyć do tego
http://www.youtube.com/watch?v=XHADqwF3 ... r_embedded

Co do opraw to jakaś osoba staje z puszką koło wejścia z napisem zbieramy na oprawę i trzeba pomyśleć nad odpowiednim hasłem i jak ma ta oprawa wyglądać i można wykonać taką

Ostatnio zmieniony 17 paź 2010, 19:28 przez NoBody, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Jeżeli Hakunamakatek oglądałeś mecz dzisiejszy czarnych to pewnie słyszałeś również przyśpiewkę Kibiców Czarnych, którą my także wykorzystujemy (NASZYM KLUBEM TURÓW JEST). My też melodię zapożyczyliśmy. Uważam, że Kibice Lecha nie obrażą sie. Chyba, że maja prawa autorskie to wtedy klapa.
Ale zawsze można coś wdrożyć nowego i zapoznać z tym wszystkich.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Tomczan pisze:
Jeżeli Hakunamakatek oglądałeś mecz dzisiejszy czarnych to pewnie słyszałeś również przyśpiewkę Kibiców Czarnych, którą my także wykorzystujemy (NASZYM KLUBEM TURÓW JEST). My też melodię zapożyczyliśmy. Uważam, że Kibice Lecha nie obrażą sie. Chyba, że maja prawa autorskie to wtedy klapa.
Ale zawsze można coś wdrożyć nowego i zapoznać z tym wszystkich.

Zapożyczyliście nie tylko melodie, a całą przyśpiewkę od Widzewa zmieniając tylko:
RTS/ Turów jest
Czerwona armia/Zielona armia
kibice Widzewa/Kibice Turowa

No, ale w sumie Widzew się nie obraził to czemu Lech miał by się obrazić :D .

Najważniejsze że coś Tomczan kombinujesz i mam nadzieję że na słowach się nie skończy.

NoBody. Dokładnie tak jak piszesz. Te trzy duże flagi po lewej na środku i po prawej i odpowiednio rozmieszczone małe flagi (jest ich trochę mało przydało by się dokupić).

Puszka z napisem zbieramy na oprawę. Później kilka minut przed meczem jedna z osoba przeszła by się po sektorze KK, a każdy normalny kibic wrzucił by te 2 zł na oprawę. I jeżeli kibic na następnym meczu zauważy że ten pieniądz który wrzucił do puszki nie poszedł na marne z pewnością wrzuci znowu.

To nie jest trudne po prostu trzeba chcieć.

Tytuł:
pismak
pismak

Hakunamakatek pisze:
Puszka z napisem zbieramy na oprawę. Później kilka minut przed meczem jedna z osoba przeszła by się po sektorze KK, a każdy normalny kibic wrzucił by te 2 zł na oprawę. I jeżeli kibic na następnym meczu zauważy że ten pieniądz który wrzucił do puszki nie poszedł na marne z pewnością wrzuci znowu.

Tylko też trzeba odpowiednie osoby które zaplanują tą oprawę,jeśli ma być z jakimś hasłem wymyślą je

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Stal tuła się po II lidze aleee oprawy mają mistrzowskie...

http://wojczyn.blogspot.com/2010/10/ost ... klasa.html

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

andrzej.p - dobrze myślisz :)

[ Dodano: Wto Paź 19, 2010 3:09 am ]
"Po walkach znany
Porażek smak
W smutku przetrwamy
Tytułu brak
Z Turem na piersi
Wspieramy was
W końcu nadejdzie
Wygranej czas"

TURóW TURÓW TURÓW!!!!

Tytuł:
obserwator
obserwator

Ciekawy artykuł:
http://www.zinfo.pl/artykuly/4817

szkoda, że Zarząd naszego KK nic nie zrobił w temacie pomocy powodzianom. Grengo i Mrówa szacunek dla Was za akcję.

Tytuł:
obserwator
obserwator

PRZYPOMINAM wszystkim członkom K.K.TUR o wpłacie drugiej raty za karnety :smt026 :smt026 .Termin wpłaty do 15 listopada ,wpłaty dokonuje się u mnie . :smt026

[ Dodano: Wto Paź 26, 2010 6:21 pm ]
Walczycie z dopalaczami ,dlaczego nie z makówkami???

Tytuł:
obserwator
obserwator

Świstak nie pogrążaj się!!! Łatwiej walczyć z napitymi świstakami niż z makówkami. Cokolwiek ma to znaczyć.

Ps. UWAŻAJ!!! Zaczęła się akcja ZNICZ, ale sorki zapomniałam, że Ty już nie jeździsz.

Podobno za recydywę masz aż 5 lat zakazu na kierownicę???

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Jan.Leszek pisze:
Świstak nie pogrążaj się!!! Łatwiej walczyć z napitymi świstakami niż z makówkami. Cokolwiek ma to znaczyć.

Ps. UWAŻAJ!!! Zaczęła się akcja ZNICZ, ale sorki zapomniałam, że Ty już nie jeździsz.

Podobno za recydywę masz aż 5 lat zakazu na kierownicę???

Jan.Leszek, nie karm trolla

btw. co do kibicowania 8) http://youtu.be/Nz-ctNxqV8I?hd=1 tak sie wprowadza porzadki, a jak nie to DO WIDZENIA!

Tytuł:
rekrut
rekrut

O CO WAM CHODZI???

Podano informacje o terminie wpłaty za karnety, a Wy się czepiacie Świstaka. Czepcie się tramwaju i spadajcie z tej zakładki, jak nic konstruktywnego nie wnosicie.

I nie chodzi mi o szamo, bo wstawka dotycząca słonecznika jest bardzo dobra....

Ostatnio zmieniony 31 paź 2010, 7:14 przez ontos, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1881 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 126  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.