Dzisiaj jest 13 lip 2025, 22:31

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2488 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 166  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

Konrad może grać przy tych słabiakach w osobach Gabińskiego, Tomaszka czy Zigenarovića lepiej pod koszem i ustawiany pozycje wyżej! dwa - wybacz ale przy naszych dwóch Afroamerykanach i eks słowackim combo, to Kuebler musi być dwójką. mamy jednych z najsłabszych Polaków w lidze. Sparingi i występy Jareckiego wątpię by się przerodziły w występy podobnego kalibru w lidze. Wyżej cenię choćby Pawła Malesę od Jareckiego. jeszcze raz gratulacje dla działaczy za poprzedni sezon i wyrobioną słabą markę wśród polskich graczy. Chyba największa liczba jakościowych Polaków przefrunęła przez Turów od czasu powrotu do PLK, a żaden z nich chyba nie chciałby tu dłużej zagrzać miejsca

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Wade pisze:
SKRz_Zgc pisze:
Ktos sie orientuje gdzie w tygodniu mozna kupic bilety na mecze piatek-niedziela ?(nie liczac kasy przed meczem)

Tak w biurze koło stadionu.

Dzieki wielkie ;) . Bilety ( z pomoca mojej dziewczyny ktora z tego miejsca pozdrawiam) zostaly zakupione ;) Wracajac do turnieju, jak wypadaja druzyny z ktorymi przyjdzie nam grac w weekend patrzac przez pryzmat teamow z plk ?

P.S. Tomczan w innym dziale napisal ze bilety sa po 5 zlotych - wiec dlaczego ja dzis placilem dychacza ? ;P

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Bilety po 5 zł za dzień były dla członków Klubu Kibica i były do odbierania (za opłatą) w kiosku u Grześka vel Świstaka ;-)

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

SKRz_Zgc pisze:
P.S. Tomczan w innym dziale napisal ze bilety sa po 5 zlotych - wiec dlaczego ja dzis placilem dychacza ? ;P

Podejrzewam, że Świstakowi na browara brakło :) ale nie bój... zima idzie, biedne małe zwierzątka trzeba dokarmiać :P zrobiłeś dobry uczynek 8)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
Wracajac do turnieju, jak wypadaja druzyny z ktorymi przyjdzie nam grac w weekend patrzac przez pryzmat teamow z plk ?

Personalnie zdecydowanie najlepiej prezentuje się ekipa Seba Machowskiego, która w poprzednim sezonie nieoczekiwanie wyeliminowała uczestnika Euroligi i aktualnego mistrzuńcia kraju EWE Oldenburg. Odpadli dopiero w półfinale niemieckiej BBL.
http://www.beko-bbl.de/verein.php?menui ... teamid=422
Ostatnio szlifowali formę w Kołobrzegu, gdzie przegrali 55:72 z Treflem. Porażka ta jednak nie jest wymierna, gdyż grali bez 3 podstawowych zawodników (Goree zapalenie oskrzeli, Greer kontuzja uda, kapitan Mittmann zgruzowany łokieć). Ogólnie mają bardzo mocny pakiet "Czarnych Mamb"... szczególnie Marcus Goree i LaMarr Greer (jeśli zagrają) są niezłymi herbatnikami.

Ciekawie zapowiada się także starcie z wice misiem z Czech. Prostejov utrzymał trzon graczy z poprzedniego sezonu, tak więc kolektyw i zgranie rules. Ponadto zciągneli czołowego centra ligi słowackiej Gadri-Nicholsona. W pomalowanym melduje się m.in. Kyle Landry (ex Sportino) jak i znany i lubiany Rudy Rudy Rydz vel. Hyży. Są też czołowi gracze obwodowi - doświadczony rozgrywający E.Lawrence i strzelec wyborowy B. Veikalas. W między czasie mieli okazję wygrać turniej na Słowacji (pokonali m.in. Zastal Zielona Góra), a pod koniec września startują w eliminacjach do Pucharu FIBA EuroChallenge.

Najsłabiej prezentuje się kapela mistrza Słowacji pod wodzą Jerzego Chudeusza "Geniusza" ;-) Większość składu to krajowi gracze, wzmocnieni dwoma amerykanami. Za klepacza Correy-a Jeffersona przyszedł prosto z pierwszej dywizji NCAA Luis Guzman, a ostatnio za Pawła Mroza pod koszem pojawił się http://www.eurobasket.com/player.asp?Cn ... mNotSure=1 Z polskich akcentów w składzie znajdziemy także Artura Mielczarka. Jak dotąd mieli okazje uczestniczyć w turnieju na Słowacji, gdzie zajęli ostatnią lokatę (m.in. za Prostejovem i Zastalem)

Do zoo w blaszaku na Maratońskiej...

[ Dodano: Pią Wrz 10, 2010 10:41 am ]
Finał wrocławskiego turnieju transmitowany będzie na żywca w Te Fał Pe SporT

http://www.tvp.pl/program-telewizyjny?offset=10

Ostatnio zmieniony 10 wrz 2010, 9:19 przez DragisA, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
rekrut
rekrut

Odnośnie biletów można jeszcze zakupić u Świstaka w kiosku na każdy dzień po 5zł biletów zostało niewiele z pakietu.Tak więc zapraszam po zakup biletów.Jak bilecików po 5 zł zabraknie to można jeszcze zakupić po 10 zł w kasie przed meczem. Pozdrawiam

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Jakby ktoś jeszcze nie widział naszej ekipy AD 2010/11.
Widać,że tylko Thorey pamięta o barwach klubowych ;)

PS Ktoś coś więcej wie o naszym nowym II trenerze - Macieju Grygowiczu?

Ostatnio zmieniony 10 wrz 2010, 17:10 przez paawlus, łącznie zmieniany 4 razy

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

paawlus pisze:

W jednym wywiadzie Jarecki wspomniał że z nim pracował w OSSM Stalowa Wola, pomagał Winnickiemu w Sportino, związeny był także ze Śląskiem.

Tytuł:
obserwator
obserwator

jeśli chodzi o dzisiejszy mecz to moim zdaniem wygląda to mniej więcej tak :
1.) Dobrze że nasza 2 "jedynka" się dzisiaj dużo ograła , na pewno 2 minuty na ogonie meczu zaowocują niesamowitą grą podczas meczu o stawkę .
2.) Thomas , od niego będzie wiele zależeć w tym sezonie , przechwyty , 3-ki , asysty jednym słowem mózg całego zespołu . Trochę miał głupich wejść ala jeździec bez głowy w pomalowane ale myślę że jak by inni trochę bardziej się pokazali to mógł by spokojnie oddać komuś na czystą pozycję . Mam nadzieję że to będzie doszlifowane .
3.) Jackson typowy SG , każdy chyba dzisiaj widział że PG z niego słaby ( jak on rozgrywał to wynik stał w miejscu albo przewaga topniała ) ale jak już odpali za "czy" to nie ma zmiłuj
4.) Kuebler - każdy wie na co go stać , ale dzisiaj tego nie pokazał . Widać że jego forma dopiero nadejdzie , ale o niego był bym spokojny .
5.) Jarecki i Bochno - waleczni , dość dobrze w obronie ale myślę że jeszcze mogą dać więcej z siebie
6.) Gabiński ... no coment , jak będą przyznawać MVP który na boisku jest po to żeby 5 razy popełnić faul na przeciwniku i zejść z boiska nie robiąc nic innego to on jest murowanym kandydatem , chyba że dzisiaj miał strasznie zły dzień i to co dzisiaj pokazał się nie powtórzy
7.) Wysocki , moim zdaniem świetnym materiał na kapitana naszego teamu , o swojej przydatności w zespole przekonał wszystkich już wcześniej . p.s mam nadzieję że kontuzja mało groźna
8.) Zigeranović , duży , silny , i tej jego charakter , jak nie będzie łapał techników za często to myślę że da nam koło 10pkt i 8zb .
9.) Brkić - dzisiaj coś tam pokazał ale to nie jest szczyt jego możliwości mam nadzieję że dużo pożytku z niego będzie
10.) Tomaszek , walczy na deskach i to musi każdemu wystarczyć bo maszynką do pkt nie będzie
11.) Jarmakowicz - jako ewentualna pomoc pod koszem dla pary Zigeranović i Tomaszek ale cudów nie będzie

Takie pierwsze wrażenie po dzisiejszym meczu jest takie że bardziej od centra czy rzucającego obrońcy potrzeba nam ... drugiego klepacza . No chyba że Thomas kazdy mecz po 40 minut . A dopiero później jak starczy kasy to jakiegoś skocznego Amerykańca na C/PF 205+ cm wzrostu

[ Dodano: Pią Wrz 10, 2010 10:00 pm ]
a bym zapomniał , czy wam też się wydaje że Winnicki to większy furiat niż Urlep ? ehh nie mogę się doczekać RS w TBL :) :smt026

Tytuł:
pismak
pismak

paawlus pisze:

Prowadził przez długi czas grupy młodzieżowe w Śląsku Wrocław. Bardzo inteligentny trener, dobry taktyk. Wielu chłopaków, których trenował ma o nim bardzo dobre zdanie. Myślę, że w Turowie będzie nie tylko przydatny, ale też wniesie dużo do taktyki drużyny. Poza tym, widać, że Winnicki się z nim liczy, a ten często doradza w trakcie meczu Winnickiemu - to tak na gorąco po meczu z BK Nova Ves.

MrDax99 pisze:
a bym zapomniał , czy wam też się wydaje że Winnicki to większy furiat niż Urlep ?

furiat? tak, pokrzyczy troche przy linii, ale zwróc uwagę, że gdy gracze schodzą na time-out to nie pajacuje jak Urlep, tylko bierze sie do pracy i tlumaczy. To taka subtelna roznica. A krzyk nie oznacza, ze sa tacy sami...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Nic nie piszecie o dopingu...a szkoda. Ja akurat na to zwróciłem uwagę i cóż, pewnie zaraz Tomczan lub inny "wielki" odpowie, że to dopiero początki i że się czepiam, ale jeśli ktoś miał inne spojrzenie, to gotów jestem polemizować w temacie. Może i początki, a ja uważam, że to początek ale końca KK. Dlaczego? Oto kilka faktów: KK liczy obecnie około 200 osób - sektor na 144 osoby świecił pustkami; KK posiada 8 bębnów - wykorzystano 1 po to, by wg zapowiedzi przedmeczowych Tomczana pokazać jak kibice w Zgorzelcu kochają koszykówkę (faktycznie bardzo kochają); analogicznie do sytuacji braku bębnów nie brakowało wczoraj bębniarzy (4-ech w jednym meczu tłukło) i opierająca się na barierkach przez cały mecz znaczna część (ok.30%) zarządu KK, to widok jaki dodawał otuchy i woli walki zawodnikom. Poza tym hasło "cała hala robi falę" było mocnym niedopatrzeniem prowadzącego doping (to się robi gdy jest mecz o stawkę i wygrywa się 20-pkt na dwie minuty przed końcem spotkania), a jego popis na międzynarodowym turnieju pt."kto nie skacze ten z Włocławka" to było pokazanie pełnego profesjonalizmu KK TUR. Oczywiście jak już zostaliśmy do tego przyzwyczajeni w poprzednim sezonie jakiś ... wyrywał się znowu z trąbką. Jedyny plus KK na wczorajszym meczu jaki dostrzegłem, to trzeźwy członek zarządu KK- był to widok, od którego już się dawno odzwyczaiłem.
Co do samego meczu, to nie skomentuję go zbyt mocno będąc świadomy, że to jeszcze nie czas na oceny, ale Turów nie zachwyca swoją grą. Jak zwykle solidnym graczem jest Konrad, ale perełką, której brakowało w poprzednim sezonie zdaje się być Torey. Reszta średnio, choć bardzo spodobało mi się to, że Bartek poprawił swoją grę obronną.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Z racji słodkiego urlopiku nie miałem wcześniej okazji obserwować na żywca Turowiaków aleee po pierwszym meczu potwierdzam to co sygnalizowaliście wcześniej. Mamy bycze kłopociki pod koszem... w niedzielę w starciu z wysokimi, wyskakanymi i grającymi fizycznie ludkami Seby Machowskiego zderzymy się z czarną ścianą (w meczu z Pepikami zanotowali 37 dech, a my szarpaliśmy się z kieszonkowymi Słowakami)

Jarmak, Gapa i te "Czarne Oczy Ivana" przyprawiały mnie o dreszczyk negatywnych emocji. Szczególnie ten ostatni ma szeroki wachlarz zagrań. Począwszy od nieudolnych flop-ów, niepewnych zbiórek a skończywszy na seryjnym pudłowaniu z czyściutkich podkoszowych pozycji. Jakim cudem człowiek mierzący 209 cm nad poziomem morza nie jest w stanie skończyć akcji energiczną paczką z góry?!

Tytuł:
obserwator
obserwator

MrDax99 pisze:
A dopiero później jak starczy kasy to jakiegoś skocznego Amerykańca na C/PF 205+ cm wzrostu

wystarczylo zostawic wallaca lub johnsona

Tytuł:
rekrut
rekrut

W imieniu Świstaka.Świstak dziękuje SHREKOWI!!!

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

KK to jedno wielkie dno. Tomczan schowaj się z tym swoim kółkiem różańcowym.
grengo zgadzam sie z Tobą w 100%

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2488 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 166  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.