Dzisiaj jest 13 lip 2025, 12:12

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2488 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 166  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

I jak mecz sie podobal ? ;)

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

I co z tym Chylińskim dogada się wreszczcie ?

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Ktoś zda relację jak tam Turów gra? będzie z tej mąki chleb ??

Tytuł:
obserwator
obserwator

Wade pisze:
Ktoś zda relację jak tam Turów gra? będzie z tej mąki chleb ??

mecz ogolnie mogl sie podobac, widac bylo to czego w zeszlym sezonie brakowalo, walka walka i jeszcze raz walka, ambicja w oczach i wielkie checi do gry, pokazali kilka ciekawych zagrywek, z thomasa bedziemy mieli duzo pozytku, facet nie sepi sie na ilke i dogrywa do lepiej ustawionych kolegow z kueblera tak samo, tomaszek zagral cobrze, widac ze chlopina ambitna i waleczna, jedyne co razilo na poczatku to jakos malo rzucanych trojeczek , jeszcze sie chyba nie przystosowali do nowej odleglosci, chociaz i to w 4 kwarcie sie poprawilo. kazdy z graczy pokazal sie z dobrej strony, rece same skladaly sie do oklaskow, mysle ze majac juz sklad zamkniety i kilka turniejow przedsezonowych do rozegrania to bedzie dobrze bo ten czas bedzie mozna wykorzystac na zgranie ze soba , co do "5" ej kwarty dla mlodzikow to z dobrej strony pokazal sie szymanski, kilka przechwytow jedna 3 bylo dobrze, a jeszcze rzut jarmakowicza tylem po wejsciu na kosz (fuks bo fuks) ale tez wywolal spore owacje :D mi sie podobalo , mysle ze mamy dobra druzyne :)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

kinio24 pisze:
jedyne co razilo na poczatku to jakos malo rzucanych trojeczek , jeszcze sie chyba nie przystosowali do nowej odleglosci, chociaz i to w 4 kwarcie sie poprawilo.

To był sparing, więc tak jak to bywa były ustawiane wszystkie warianty gry. Moim zdaniem właśnie 4 kwarta to były ćwiczone akcje trójkowe. Co akcja to za czy ciepali. Nie ma tu znaczenia przesunieta linia.

P :smt028 zdr :smt028 .

Tytuł:
gaduła
gaduła

Powiem krótko... Optymiści szybko przejrzą na oczy...
Powiem Wam z kim wygramy lub będzie zacięty mecz: Zastal, Siarka , Polonia...
Ten skład, to kpina...
Tomaszek poza siłą nic nie pokazuje. Będziecie tęsknić za jego imiennikiem, którego posądziliście o olewanie i dupne podejście...
Jeżeli będą podwojenia na rozgrywającego Thomasa - nie poradzi sobie. Gubi się. Co pomyśleć jak w PLK na tej pozycji są mocni obrońcy?
Zigenarović - coś w stylu Rindina... może i słabszy...
Gabiński - bez komentarza... ponownie mi się przypomina, że robimy "made in PL"... i może poprawić swoje PR, aby mówili, że Gabiński rozwinął się w Turowie... Przy Winnickim, który rzuca tabliczkami, w sparingach, w meczu o pietruszkę, w 1 kwarcie? Bez jaj...
Jarecki - ma papiery na granie...
Zamiast Gabińskiego, to wolałbym widzieć w akcji 100x Bochno, czy Bukowieckiego.

Może coś jeszcze napiszę jutro, ale zapomnijcie o krążku i o walce chociażby tak jak w poprzednim sezonie.

Dobranoc.

"brawa" dla ślimaka i michałka za taki zespół :lol:
Awans do PO w tym sezonie, to już będzie sukces.

Stingerze przybądź do Turowa...

hah kinio, czekam na wpis kiedy uderzysz się w pierś. W tym zespole jest max 6 zawodników z papierami do gry na najwyższym (PLK) poziomie...

Ostatnio zmieniony 05 wrz 2010, 22:18 przez PrzecPolitWSpor, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

PrzecPolitWSpor pisze:
Powiem krótko... Optymiści szybko przejrzą na oczy...
Powiem Wam z kim wygramy lub będzie zacięty mecz: Zastal, Siarka , Polonia...
Ten skład, to kpina...
Tomaszek poza siłą nic nie pokazuje. Będziecie tęsknić za jego imiennikiem, którego posądziliście o olewanie i dupne podejście...
Jeżeli będą podwojenia na rozgrywającego Thomasa - nie poradzi sobie. Gubi się. Co pomyśleć jak w PLK na tej pozycji są mocni obrońcy?
Zigenarović - coś w stylu Rindina... może i słabszy...
Gabiński - bez komentarza... ponownie mi się przypomina, że robimy "made in PL"... i może poprawić swoje PR, aby mówili, że Gabiński rozwinął się w Turowie... Przy Winnickim, który rzuca tabliczkami, w sparingach, w meczu o pietruszkę, w 1 kwarcie? Bez jaj...
Jarecki - ma papiery na granie...
Zamiast Gabińskiego, to wolałbym widzieć w akcji 100x Bochno, czy Bukowieckiego.

Może coś jeszcze napiszę jutro, ale zapomnijcie o krążku i o walce chociażby tak jak w poprzednim sezonie.

Dobranoc.

"brawa" dla ślimaka i michałka za taki zespół :lol:
Awans do PO w tym sezonie, to już będzie sukces.

Stingerze przybądź do Turowa...

hah kinio, czekam na wpis kiedy uderzysz się w pierś. W tym zespole jest max 6 zawodników z papierami do gry na najwyższym (PLK) poziomie...

Jak to Kemot powiedział był to sparing , może nie grali na pełnych obrotach.
Poczekajmy na sezon regularny a na razie wstrzymajmy się z całkowitym przekreśleniem Tomaszka lub Gabińskiego.
Pozdro :D

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

http://www.zgorzelec.info./index.php?k_ ... g&t=news2b

Tytuł:
obserwator
obserwator

KeMoT^^ pisze:
Moim zdaniem właśnie 4 kwarta to były ćwiczone akcje trójkowe. Co akcja to za czy ciepali

byc moze masz racje:)

PrzecPolitWSpor pisze:
hah kinio, czekam na wpis kiedy uderzysz się w pierś

wiadomo ze nazwiska gabinski lub zigeranovic nie powalaja na kolana, ze chcialo by sie whrighta.., ale poki co mamy to co mamy i czy beda wyniki czy nie to czas pokaze, ale uwierz mi ze tak jak wyzej chwalilem zawodnikow za podejscie do gry i za chec walki, to jesli pozniej okaze sie ze mimo checi walki umiejetnosci nie sa wystarczajace na gre w turowie, to na pewno tez swoja opinie na tym forum wyraze, sezon pokaze....poki co jednak jestem bardziej optymista

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Ja dodam od siebie że jeszcze jeśli obwód coś tam gra to pod koszem nas zjedzą.. Zigeranović ledwo biega i nie trafia prostych pozycji, a Tomaszek walczyć to walczy ale co z tego skoro po za siłą nie ma nic. Mało gra Bochno, podobno nie może przekonać do siebie 'Ślimaka', Jarecki coś potrafi, a Gabiński to porażka..

Co do amerykanów to Thomas stara sie dużo podawać, praktycznie tylko podaje. Jackson to będzie człowiek na 12-14pkt w lidze. Kuebler jak dojdzie do formy z AZS to będzie z niego duży pożytek. Reszta zespołu mocno przeciętnie. Realny cel na ten sezon? 9-10 miejsce...

Tytuł:
gaduła
gaduła

@ kinio24
Spójrz obiektywnie. Kto punkty będzie zdobywać? Brkić ? Jarecki? Gabiński??? Nie mamy strzelca. Jackson, to słabsza wersja Harisa (USA).
Pod obręczą, to aż się boję pojedynków...
Pełna zgoda z michaelos. Ciekawe co powie J.M. Oszczędności? Brak wyników, ale należy się cieszyć, że kosz jest? Kosz w Zgorzelcu był na maksymalnym poziomie dopóki zasrana polityka nie zagościła na stałe. Czas POgonić marionetki... Michalski - kończ waść wstydu oszczędź!
Polonia 2011 grała z sercem i co? Efekt spadek... Nie daj Boże kontuzja przy tak wąskim i słabym składzie, to nas czeka to samo...

@ Muchaa
Możesz mnie zjeść i inni fanatycy, ale Tomaszek i Gabiński nie przeskoczą tego poziomu co widziałeś na sparingu ...

Ostatnio zmieniony 06 wrz 2010, 18:50 przez PrzecPolitWSpor, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
obserwator
obserwator

PrzecPolitWSpor pisze:
Ciekawe co powie J.M. Oszczędności? Brak wyników, ale należy się cieszyć, że kosz jest? Kosz w Zgorzelcu był na maksymalnym poziomie dopóki zasrana polityka nie zagościła na stałe. Czas POgonić marionetki... Michalski - kończ waść wstydu oszczędź!

tu masz pelne moje poparcie. nigdy nie ukrywalem tego ze nie palam do zarzadu sympatia...

PrzecPolitWSpor pisze:
Polonia 2011 grała z sercem i co? Efekt spadek

nie mysl sobie tylko ze jestem minimalista, ale powiem ci tak, mimo przyzwyczajenia do swietnych wynikow turowa w ostatnich latach, ale po tym co widzialem w zeszlym sezonie to ja wole zeby ten zespol z tym skladem (bo innego poki co nie bedziemy mieli) zajmowal nizsze lokaty w tabeli, ale zeby bylo widac ze w kazdym meczu staraja sie na 100 albo i 200%, przez ten spaprany ostatni sezon sam sie sobie dziwie ze tyle mi do szczescia wystarczy poki co ;/

co do skladu i poziomu sportowego to widac wiele brakow, tak jak mowisz pod koszem moze byc slabo, brakowac bedzie mi sie wydaje chociaz by takiego brandona wallacea, ktory by zapewnil kilka zebranych pilek lub dobitek po nieudanych rzutach, co do jacksona mysle ze ten gosciu jeszcze pokaze swoje mozliwosci, jeszcze jedno co mi sie rzucilo w oczy przy tych sparingach, to to ze nie ma u nas kolesia ktory by potrafil wejsc szybko pod kosz miedzy kilkoma przeciwnikami i albo trafic samemu albo oddac na obwod, cos ala dacia logan,

Tytuł:
obserwator
obserwator

biorąc pod uwagę że skład przed rozpoczęciem sezonu będzie wyglądał tak :
PG Thomas ; Jackson
SG Kubler ; Bochno ( i jak by przyszedł Chyliński lub Kitzinger )
SF Wysocki ; Jarecki ; Gabiński
PF Brkić ; Tomaszek
C Zigeranović ; ( i mam nadzieję że będzie jakiś DOBRY center made in USA )
to z taką 12-stką nie było by źle . Chociaż myślę że Asseco , Anwil i Trefl są raczej poza zasięgiem tak obserwując składy pozostałych drużyn muszę stwierdzić że AZS , Czarni , Poznań to drużyny z którymi będzie najciężej a od Polpharmy , Polonii , Kotwicy , Siarki i Zastalu powinniśmy być wyżej w tabeli . Warunek jest jeden musimy się wzmocnić na SG i C inaczej będziemy walczyć o pozycję 7-12

Tytuł:
obserwator
obserwator

MrDax99 pisze:
Chociaż myślę że Asseco , Anwil i Trefl są raczej poza zasięgiem

asseco czy trefl byc moze maja mocniejszy sklad, ale czy anwil to bym sie juz zastanawial , u nich to jeszcze sklad nie jest skompletowany i mniej wiecej to wyglada tak
1 - skibniewski - ??
2 - pluta - berisha
3 - wołoszyn - majewski - wedlug mnie najslabiej obsadzona pozycja anwilu
4 - jovanovic - ??
5 - dunn - ??
jesli ktos ma aktualniejsza wersje to niech zapoda

mysle ze jak u nich sie nic nie ruszy w strone wzmocnien to bedzie okazja na historyczne zwiciestwo w naszej hali :D

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Eliminacje już za nami, zbliżają się rozgrywki ligowe. W ubiegłym roku reprezentowałeś barwy Turowa Zgorzelec. Z tego, co wiem, byłeś blisko przedłużenia kontraktu. Do tego jednak nie doszło. Co się stało?

Od początku wyglądało to tak - po sezonie 2009/2010 i ja, i klub wyraziliśmy chęć dalszej współpracy. Rozpoczęły się negocjacje, które trwały około półtora miesiąca. Wszystko już było dogadane. Ja zaakceptowałem zaproponowane mi wynagrodzenie. Zresztą nie ukrywałem, że Turów jest dla mnie priorytetem i w Zgorzelcu nadal chcę grać także dlatego, że jest tam świetnia atmosfera dla koszykówki i fantastyczni kibice. Miałem w tym czasie inne propozycje, z których rezygnowałem. Gdy doznałem kontuzji mój ojciec, który w Polsce mnie reprezentuje, usłyszał nagle z ust prezesa Jana Michalskiego, że to nie jego problem, tylko problem Romana Ludwiczuka (prezesa PZKosz. - dop. T.N.) i dodatkowo zasugerowano mu znaczące obniżenie kontraktu. To pokazuje, w jaki sposób w niektórych polskich klubach traktuje się koszykarzy. Jak jest dobrze, zawodnik jest głaskany. Gdy zdarzy się obniżka formy lub kontuzja próbuje się zmienić warunki umowy. Na Zachodzie jest to nie do pomyślenia. Wygląda na to, że prezes Michalski chciał w ten sposób postawić mnie pod ścianą i zaoszczędzić parę złotych. To z profesjonalizmem nie ma nic wspólnego. Jest to tym bardziej dla mnie niezrozumiałe, że - jak już wspomniałem - niebawem w pełni wrócę do zdrowia. Do inauguracji PLK pozostało jeszcze sporo czasu. Na pewnego osiągnę normalną dyspozycję. Trudno, stało się. Ja pracę na pewno sobie znajdę, cały czas mam różne oferty. Nie ukrywam jednak, że mam żal do działaczy Turowa.

I jak tu się nie w*****ć??
http://www.express.bydgoski.pl/look/art ... 5&IdTag=84

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2488 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 166  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.