Dzisiaj jest 12 lip 2025, 17:04

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 85  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Tomczan pisze:
"...Polska i Grecja to ja... ", "... może Burmistrz usłyszy...", "moje miasto i moi mieszkańcy...". Hm.... . Wydaje mi się Nikos ,że z Festiwalu Piosenki Greckiej (miło było być i posłuchać) ,zrobiłeś sobie miting wyborczy.Żenada.

Pełna zgodność.
Zresztą wcześniej napisałem w tym temacie szerszą wypowiedź i jeszcze raz tylko powiem, że cholernie zniesmaczony byłem wypowiedziami Nikosa ze sceny, któremu wysiadły chyba wszelkie hamulce w kierunku Burmistrza, jakiej to krzywdy ów Nikos zaznał z urzędu, że nie miał gdzie powiesić plakatów. Otóż Nikosie Drogi myślę, że nikt Ci nie bronił wieszać plakaty na słupach, tylko że trzeba było za to zapłacić określone pieniądze. No cóż takie są prawa rynku, a FPG nie jest imprezą, o której informacje muszą być wywieszane GRATIS!!! Ja bez problemu wieszałem plakaty informujące o Mistrzostwach Polski Klubów Kibica, tyle tylko, że poprzedzone to było wcześniej rozmową i ustaleniem warunków z człowiekiem, który słupami zarządza. Nie rozumiem dlaczego aż tak uparłeś się Nikosie na to, że to Burmistrz ma niemal w całości finansować, bądź co bądź Twój festiwal, a nie możesz przyjąć mniejszych pieniędzy i potraktować Go jako jednego ze sponsorów. Sądzę, że przy organizacji imprezy nie liczy się to, że chcę od pana X dostać tyle a tyle, a jak mi nie da, to jest be, tylko jako obdarowywany powinieneś być zadowolony z tego, że w ogóle dostajesz określone pieniądze. Fakt, że co do ich wysokości można rozmawiać, ale stawianie warunków darczyńcy jest co najmniej nie na miejscu. Sam organizowałem już wiele imprez wymagających wsparcia sponsorów i nie zdarzyło mi się jeszcze odmówić nikomu, kto zechciał mi pomóc, czy było to kilka tysięcy, czy kilkaset złotych. Przyjmuję każdą kwotę pięknie dziękując i kłaniając się nisko, za to że w ogóle coś dostaję. Ty niestety chyba masz problem z kręgosłupem, aby z pokorą przyjąć każdą pomoc. Masz w stosunku do Urzędu i Burmistrza bardzo roszczeniowy stosunek i nie potrafisz przyjąć pomocy (mniejszej, ale jednak), bo Twoja duma Ci na to nie pozwala. Stwierdziłeś w wywiadzie dla TV Łużyce, że od czasu jak nie jesteś radnym masz rzucane kłody pod nogi jeżeli chodzi o organizację FPG. Może i tak, ale w tym natłoku spraw związanych z FPG zapomniałeś chyba, że to nie Gronicz usunął Cię z RM, a Twoi wyborcy przestali Ci ufać, czego wyraz dali w głosowaniu, nie wybierając Cię na kolejną kadencję, a odnoszę dziwne wrażenie, że to Twoja osobista walka z RG właśnie z takim podtekstem w tle.
Nie jestem przeciwnikiem FPG, ale chciałbym aby była to impreza, której organizacja i sposób finansowania nie będzie rodzić żadnych podtekstów.

A co do samego FPG, to uważam, że jego formuła została zagubiona wśród walk o kasę na organizację. O ile Festiwalem można nazwać Festiwal w Sopocie czy Opolu, to u nas nijak ta impreza nie zasłużyła w tym roku na takie miano, bo brakowało w niej rywalizacji piosenkarzy, a jedyne przyznane nagrody, to statuetki dla sponsorów. Ja nazwałbym tę imprezę raczej w takim klimacie: "Piknik z kulturą Grecką w Zgorzelcu". In plus na rzecz imprezy przemówiła pogoda, bo od 18 do 22 nie padało, za to w dniu obchodów X-lecia powiatu niebo nie szczędziło łez, choć muzycznie uważam ten dzień jako lepszy od dnia FPG.

Pozdrawiam.

Tytuł:
pismak
pismak

Grengo skierowałeś słowa do Nikosa ale pozwól, że ja wypowiem się w Twoim kontekście.

grengo pisze:
któremu wysiadły chyba wszelkie hamulce w kierunku Burmistrza

Nawet jeśli to tak odebraliście, to sumie to ja się Nikosowi nie dziwię. Sam doznałem wiele złego od aktualnie zasiadającego na stołku i wiem, że człowieka czasami może ponieść.
Jeśli do tego ma się temperament południowy, czego chyba wam brakuje i chyba mu zazdrościcie, to dopełnia zbiór elementów stymulujących zachowanie.

grengo pisze:
No cóż takie są prawa rynku, a FPG nie jest imprezą, o której informacje muszą być wywieszane GRATIS

Masz rację nie muszą być informacje wywieszane ale mogą być.
Zważywszy na to, że jest to impreza publiczna niebiletowana, skierowana do tysięcy mieszkańców Zgorzelca, to mogłyby wisieć za darmo.
grengo pisze:
Ja bez problemu wieszałem plakaty informujące o Mistrzostwach Polski Klubów Kibica, tyle tylko, że poprzedzone to było wcześniej rozmową i ustaleniem warunków z człowiekiem, który słupami zarządza.

Nie umniejszając działaniom Klubu Kibica ..... wybacz ale Was jest kilkudziesięciu ..... no możę kilkuset .... festiwal to kilka tysięcy widzów. Jest różnica chyba widoczna.

grengo pisze:
Nie rozumiem dlaczego aż tak uparłeś się Nikosie na to, że to Burmistrz ma niemal w całości finansować, bądź co bądź Twój festiwal

Już mój też jest i będę go popierał.

grengo pisze:
a nie możesz przyjąć mniejszych pieniędzy i potraktować Go jako jednego ze sponsorów.

Wiesz ... ja Nikosa po części rozumiem.
On zrobi imprezę a potem taki burmistrz, który palcem nie kiwnął, rzucił ochłap, chwali się przy każdej sposobności, jaki to wspaniały Festiwal Grecki organizuje na swoim terenie.
Przecież to jasne.
A wiesz jak trafia osobę, która robi a splendor, śmietankę zbiera ktoś inny.( tu mogę nie znać wszystkich faktów)

grengo pisze:
O ile Festiwalem można nazwać Festiwal w Sopocie czy Opolu, to u nas nijak ta impreza nie zasłużyła w tym roku na takie miano

To jest właśnie zasługa zgorzeleckich władz .... tłumaczone było wielokrotnie.

grengo pisze:
Ja nazwałbym tę imprezę raczej w takim klimacie:

Masz prawo wypowiadać swoje zdanie.

P
G

Grengo zauważyłeś z pewnością, że ja też ...

Tytuł:
rekrut
rekrut

Cytuj:
Sam doznałem wiele złego od aktualnie zasiadającego na stołku i wiem, że człowieka czasami może ponieść.

No i zagadka się rozwiązała Grzegorzu... Ty nam pitu-pitu o "wyższości moralnej" własnej a o PRYWATĘ Twoją chodzi. Ja myślałem, że Ty tak z obywatelskiego obowiązku na Gronicza najeżdzasz, szczerze poruszony jego poczynaniami, a Ty ze zwykłej ludzkiej, subiektywnej złości... Przetargu nie wygrałeś ? Chodnika pod posesję Ci nie wybudowali? Zdradź nam ogrom krzywd do których się na Tobie dopuszczono. Jak Nikos zresztą, który prywatę na pieniądze miasta urządza, chociaż on przynajmniej się nie kryje: "moje miasto i moi mieszkańcy..." choć zapomnał dorzucić "moja dojna krowa". Jak jego to w pas się kłaniać i stopy całować, że łaskawca "festiwal" nam zorgnizował.

Co do festiwalu, to co pocieszające, że ciągle trzyma ten sam beznadziejny poziom od lat.Z tego wniosek że nie może być już gorzej. Po za tym wielu ludzi musiało z powodu "chytrego" planu Rakietosa, z przeciągnięciem imprezy zrezygnować z wysłuchania Golców bo tradycyjnie zaczęło padać...

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz pisze:
On zrobi imprezę a potem taki burmistrz, który palcem nie kiwnął, rzucił ochłap, chwali się przy każdej sposobności, jaki to wspaniały Festiwal Grecki organizuje na swoim terenie.
Przecież to jasne.

Grzegorz wiemy już wszyscy o twojej niechęci do burmistrza ale nie demonizuj i nie wyciągaj "oczywistych oczywistosci" na podstawie swoich założeń. Jak BM się pochwali festiwalem to mu to wytknij ale nie pisz ze to jest jasne bo nie słyszałem aby w ciągu ostatnich 2 dni BM pochwalił się organizacją festiwalu.
Dodam jeszcze, że na mnie ta cała dyskusja działa negatywnie, w poprzednich latach w ramach spaceru zachodziłem na FG aby spotkać znajomych i z nimi porozmawiać, w tym roku już mnie to tak zniechęciło, że nie dotarłem nawet w okolice amfiteatru.

Tytuł:
pismak
pismak

jakobsprenger pisze:
No i zagadka się rozwiązała Grzegorzu... Ty nam pitu-pitu o "wyższości moralnej" własnej a o PRYWATĘ Twoją chodzi.

Wyraźnie napisałem, że ja rozumiem Nikosa ... bo osoba nieopatrznie postawiona na stanowisku burmistrza zachowała się podobnie w stosunku do mnie.
Nie jest to pitu pitu ... a podobne doświadczenie.

jakobsprenger pisze:
Ja myślałem

Proponuje. Niech każdy robi to, co umie najlepiej.

jakobsprenger pisze:
Chodnika pod posesję Ci nie wybudowali?

Dużo gorzej.

jakobsprenger pisze:
choć zapomnał dorzucić "moja dojna krowa"

Sądzę, że nawet nie znasz wielkości przypadających na każdego uczestnika i organizatora kwot pieniężnych a rzucasz slogany bez pokrycia.

Ja się przekonałem jak działa osoba, która aktualnie zajmuje stanowisko burmistrza. Napisałem wcześniej, że się pomyliłem straszliwie oddając swój głos na niego. Potrafiłem się do tego przyznać. Zrobię wszystko, co tylko możliwe, abym sam oraz inni wiecej tego błędu nie popełnili.

jakobsprenger pisze:
Jak jego to w pas się kłaniać i stopy całować, że łaskawca "festiwal" nam zorgnizował.

sądzę, że ciekawie wyglądałoby to.

jakobsprenger pisze:
Co do festiwalu, to co pocieszające, że ciągle trzyma ten sam beznadziejny poziom od lat.Z tego wniosek że nie może być już gorzej

Możesz mieć swoje zdanie. Mam własne, z góry odmienne.

jakobsprenger pisze:
bo tradycyjnie zaczęło padać

Jasne ... za deszcz po godz. 22 też Nikos odpowiada. Ta jednostka ma swoją nazwę w medycynie. (żart)

makaron pisze:
Dodam jeszcze, że na mnie ta cała dyskusja działa negatywnie,

Masz rację. Festiwal Grecki sam się broni frekwencją widzów.
Moje szczekanie nic tu nie zmieni.

makaron pisze:
bo nie słyszałem aby w ciągu ostatnich 2 dni BM pochwalił się organizacją festiwalu.

Jasne. Opiszę to tutaj. Dobry pomysł.

Nikos. Jeszcze raz dziękuję za Festiwal Grecki i proszę o następny.

P
G

ale ....

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam
Zaraz rano po festiwalu wyjechałem na imprezę i dopiero co przyjechałem.Odpiszę na zarzuty jak odpocznę, bo jestem nieprzytomny.
nikos

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Grzegorz pisze:
Jeśli do tego ma się temperament południowy, czego chyba wam brakuje i chyba mu zazdrościcie, to dopełnia zbiór elementów stymulujących zachowanie.

Odezwał się ten co ma.Grześ.Ty z południa jesteś ,że piszesz "wam"??? Czy może epoki się Wam Towarzyszu pomyliły??
Skończ Waść być nikodupowłazem i wstydu oszczędź.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Turek:

Cytuj:
Ja życzę organizatorom, aby wasza impreza była takiego formatu i równie udana jak bogatyńskie Karbonalia, gdzie w tym roku występował między innymi T.Love a budżet imprezy wynosił nie całe 100 tyś. No i życzę pogody :twisted:

Cytuj:
No cóż... życzyłem (szczerze) organizatorom dobrej pogody i formatu imprezy jak, tej "tańszej" z Bogatyni,

W głowę zachodzę, skąd wytrzasnąłeś taki koszt Karbonaliów, jaki przedstawiasz??!! Troszkę wnikliwości i odrobina rzetelności a pewnie bez większego problemu trafiłbyś tutaj

Cytuj:
...byłem dziś przez chwilę (podczas występu sobowtóra Demisa) i niestety nie mogłem stwierdzić wzięcia imprezy i tłumów choćby zbliżonych do Karbonalii niestety... a powyższe cytaty postów chyba już dają wyraźną wskazówkę, że nie tędy droga Nikosie... :|

Cóż, ja byłem nieco dłużej i ze "zdumieniem" zaobserwowałem jakby wzmożone zainteresowanie Festiwalem. Jutro postaram się wkleić kilka fotek z amfiteatru, wraz z godzinami ich wykonania. Te ciekawsze, na których widać ławki i widzów pochodzą, zdaje się, z godzin pomiędzy 19.00 a 20.00.

jakobsprenger

Cytuj:
Ty nam pitu-pitu o "wyższości moralnej" własnej a o PRYWATĘ Twoją chodzi.

Zdajesz sobie sprawę, jaki śmiech wzbudziłbyś teraz, gdybyś się ujawnił??? Ty nam tutaj o wielkich "dokonaniach" burmistrza, bierzesz go w obronę w każdej możliwej sytuacji,...a tak naprawdę o zachowanie swojej pozycji walczysz,..czyli ni mniej ni więcej,..a o PRYWATĘ. ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 26 lis 2012, 11:55 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Grzegorz pisze:
Grengo skierowałeś słowa do Nikosa ale pozwól, że ja wypowiem się w Twoim kontekście.

grengo napisał/a:
któremu wysiadły chyba wszelkie hamulce w kierunku Burmistrza

Nawet jeśli to tak odebraliście, to sumie to ja się Nikosowi nie dziwię. Sam doznałem wiele złego od aktualnie zasiadającego na stołku i wiem, że człowieka czasami może ponieść.

A gdzie choćby odrobina taktu (bądź co bądź to Burmistrz, a FPG to nie było referendum za Jego odwołaniem).

Grzegorz pisze:
grengo napisał/a:
No cóż takie są prawa rynku, a FPG nie jest imprezą, o której informacje muszą być wywieszane GRATIS

Masz rację nie muszą być informacje wywieszane ale mogą być.
Zważywszy na to, że jest to impreza publiczna niebiletowana, skierowana do tysięcy mieszkańców Zgorzelca, to mogłyby wisieć za darmo.

Z uporem maniaka powtórzę, że takie są prawa rynku: słupy są w prywatnych rękach i należy uiszczać opłaty za korzystanie z nich niezależnie od tego czy robisz imprezę harytatywną, czy zarobkową. Kwestia rozliczenia to umowa pomiędzy dwoma podmiotami, którymi w tym układzie są Nikos i Mirek W.

Grzegorz pisze:
grengo napisał/a:
Ja bez problemu wieszałem plakaty informujące o Mistrzostwach Polski Klubów Kibica, tyle tylko, że poprzedzone to było wcześniej rozmową i ustaleniem warunków z człowiekiem, który słupami zarządza.

Nie umniejszając działaniom Klubu Kibica ..... wybacz ale Was jest kilkudziesięciu ..... no możę kilkuset .... festiwal to kilka tysięcy widzów. Jest różnica chyba widoczna.

Wyłącznie w ilości oglądających oraz w wysokości kosztów, bo zapewniam, że formalności jest do załatwienia dokładnie tyle samo.

Grzegorz pisze:
grengo napisał/a:
Nie rozumiem dlaczego aż tak uparłeś się Nikosie na to, że to Burmistrz ma niemal w całości finansować, bądź co bądź Twój festiwal

Już mój też jest i będę go popierał.

Masz prawo i nic mi do tego. Ja nie jestem przeciwny FPG, ale dziwi mnie sposób i podejście Nikosa do tematu.

Grzegorz pisze:
grengo napisał/a:
a nie możesz przyjąć mniejszych pieniędzy i potraktować Go jako jednego ze sponsorów.

Przecież to jasne.
A wiesz jak trafia osobę, która robi a splendor, śmietankę zbiera ktoś inny.( tu mogę nie znać wszystkich faktów)

Oj zapewniam Cię, że wiem jak to jest, ale kiedyś mój serdeczny kolega (również organizator dużej cyklicznej imprezy w Zgorzelcu) powiedział mi tak: "Jeżeli to co robisz sprawia ci frajdę i przyjemność, to rób to dalej nie patrząc na malkontentów, których nigdy i nigdzie nie brakuje". Sądzę, że podziękowania po takiej imprezie sponsorom i wszystkim, którzy przyczynili się do organizacji na łamach prasy czy innych mediów wystarczająco wskażą właściwe osoby. Natomiast o ile tego komuś brakuje, to może również napiętnować w tych samych mediach tych złych, tylko czy komuś to jest potrzebne i nie świadczy o słabości osoby, której coś nie pasuje?

Grzegorz pisze:
grengo napisał/a:
O ile Festiwalem można nazwać Festiwal w Sopocie czy Opolu, to u nas nijak ta impreza nie zasłużyła w tym roku na takie miano

To jest właśnie zasługa zgorzeleckich władz .... tłumaczone było wielokrotnie.

Ale te tłumaczenia jakoś do mnie nie przemawiają.

Festiwal (łac. festivus - radosny, wesoły, świąteczny) – szereg imprez artystycznych, przeważnie jednego typu (np. filmowych, muzycznych, teatralnych), będących przeglądem osiągnięć w danej dziedzinie, zorganizowanych w jednym czasie i pod wspólną nazwą, często ujętych w ramy konkursu.(źródło: Wikipedia)
I o tym pisałem.

Zdaję sobie sprawę z tego, że im mniej kasy tym mniej możliwości zakwaterowania, wyżywienia, itp. spraw związanych z artystami, ale to nie znaczy, że wiodącymi funduszami przy organizacji mają być pieniądze z miejskiej kasy. Nadal jestem zdania, że Miasto owszem może, a nawet powinno dołożyć do organizacji, ale nie brać na siebie większości kosztów.

Reasumując:
Biorąc pod uwagę, że impreza jest imprezą na terenie naszego miasta, w którego historię wpisali się żyjący tu niegdyś, ale i obecnie Grecy nie jestem przeciwny FPG, ale nikt nie przekona mnie do tego, że to my mieszkańcy tego miasta mamy ponosić całkowity koszt organizacji FPG. Ja nie godzę się aby pieniądze z moich podatków były wydawane w ten sposób. Mogę oddać ich część, ale za resztę proszę zrobić w mieście coś pożytecznego, co będzie cieszyć mieszkańców nie przez jeden sobotni wieczór, ale przez przynajmniej kilka lat (np.plac zabaw dla dzieci, albo załatana dziura na Armii Krajowej).

Tytuł:
pismak
pismak

Tomczan pisze:
Odezwał się ten co ma.Grześ.Ty z południa jesteś ,że piszesz "wam"??? Czy może epoki się Wam Towarzyszu pomyliły??

Skąd u Ciebie Tomczak tyle podejrzliwości?
Czy świat dzielisz na komuchów i pozostałych?
Wam. Czyli wszystkim tym, którzy mogą mentalności nie rozumieć. Przecież jest tu wiele osób, w tym Ty, które pisząc sprawiają wrażenie, że nie potrafią bądź nie chcą zrozumieć tego argumentu.

Tomczan pisze:
Skończ Waść być nikodupowłazem i wstydu oszczędź

Ale ja popieram Festiwal Grecki a Nikosa w malutkiej, malusieńkiej części. Jeśli odebrałeś to inaczej, to określiłem jasno teraz swoje intencje. Przede wszystkim Festiwal Grecki potem, potem ....... potem dopiero Nikos.

grengo pisze:
A gdzie choćby odrobina taktu (bądź co bądź to Burmistrz, a FPG to nie było referendum za Jego odwołaniem).

Tutaj musiałbym tłumaczyć Nikosa i Tomczan zarzuciłby mi „nikodupowłaz” a nie o to chodzi.
Nie mam rozeznania. Może po prostu tak to odebrali ludzie zaangażowani w jakikolwiek sposób. Niech to Nikos wytłumaczy.

grengo pisze:
Z uporem maniaka powtórzę, że takie są prawa rynku: słupy są w prywatnych rękach i należy uiszczać opłaty za korzystanie z nich niezależnie od tego czy robisz imprezę harytatywną

Na prywatnych słupach …. Zgodzę się
Na słupach będących własnością miasta …. Będę się upierał o bezpłatne powieszenie plakatów.

grengo pisze:
Ja nie jestem przeciwny FPG, ale dziwi mnie sposób i podejście Nikosa do tematu

Grengo uwierz mi. Mnie też czasami dziwi jego zachowanie ale ja składam to na karb gwiazdy. Cokolwiek by to nie znaczyło. Wg mnie Nikos jest gwiazdą, przynajmniej lokalnie. Z tym faktem chyba nikt się sprzeczać nie będzie? I ma prawo do takiego czy innego zachowania. Od ludzi zależy, czy to aprobują.

grengo pisze:
kiedyś mój serdeczny kolega (również organizator dużej cyklicznej imprezy w Zgorzelcu) powiedział mi tak: "Jeżeli to co robisz sprawia ci frajdę i przyjemność, to rób to dalej nie patrząc na malkontentów, których nigdy i nigdzie nie brakuje".

Grengo ja po części jednak biorę w obronę Nikosa aby na tym forum nie wyglądało na to, że ma tylko przeciwników swoich działań kulturalnych. Niechciałbym aby działanie destrukcyjne niektórych osób doprowadziło do likwidacji wszystkiego, co nie jest w myśl linii, którą wyznaczyła partia.

grengo pisze:
Reasumując:
Biorąc pod uwagę, że impreza jest imprezą na terenie naszego miasta, w którego historię wpisali się żyjący tu niegdyś, ale i obecnie Grecy nie jestem przeciwny FPG, ale nikt nie przekona mnie do tego, że to my mieszkańcy tego miasta mamy ponosić całkowity koszt organizacji FPG… Ja nie godzę się aby pieniądze z moich podatków były wydawane w ten sposób. Mogę oddać ich część,.

Tu jesteśmy zgodni. Nie całkowity koszt.
W tej chwili wpadł mi do głowy pomysł, że mogłoby to być wsparcie ujęte procentowo, w stosunku do wsparcia pozostałych sponsorów (takie tam luźne przemyślenia).

grengo pisze:
ale za resztę proszę zrobić w mieście coś pożytecznego, co będzie cieszyć mieszkańców nie przez jeden sobotni wieczór, ale przez przynajmniej kilka lat (np.plac zabaw dla dzieci, albo załatana dziura na Armii Krajowej).

Grengo
Jak mało kto tutaj przemawiasz do mnie rzeczowo i logicznie, przez co zrozumiale.
Weź jednak pod uwagę również tą przesłankę, że moim skromnym zdaniem lepiej jest, jak pieniądze idą na Festiwal Grecki, niż np. pokrycie kosztów błędów działania aktualnej władzy i inne straty spowodowane jej działaniem, o czym pisano w innych wątkach.
Nie zapominaj m.in., że koszt zgorzeleckiego Orlika, to rekord Polski w kosztach wykonania. Tak potrafi każdy działać. Inne gminy za te pieniądze wybudowałyby dwa Orliki itd...Takiego wydawania pieniędzy chcesz? Mam znowu opisać straty w pozostałych dziedzinach?

To jest fakt!!

P
G

Im mniej pieniędzy aktualna władza będzie miała do przetrawienia, tym mniej zmarnotrawi, dlatego …

Ostatnio zmieniony 14 lip 2009, 5:22 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 26 lis 2012, 11:56 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

przekorny pisze:
W głowę zachodzę, skąd wytrzasnąłeś taki koszt Karbonaliów, jaki przedstawiasz??!!

Nie myślałem, ze się kiedyś z przekornym zgodzę, ale tu muszę przyznać racje.
Tylko Feel + Blue Cafe + TLove z pewnością biorą więcej niż bracia Golec, a impreza to nie tylko te 3 gwiazdy.

turek pisze:
a jeszcze inny nakaże wozić się lektyką lub wybudowac sobie piramidę ;)

Wiesz z ta piramida nie byłoby tak źle. Turystów byłoby zdecydowanie więcej :-)

Ostatnio zmieniony 14 lip 2009, 7:48 przez Gero, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ile kosztoiwały karbonalia a tyle : http://www.e-bogatynia.pl/index.php?opt ... Itemid=490

Kolejny głos potwierdzający, że Nikos z premedytacją i całkowicie świadomie poprzestawiał program, by ekscytować się "swoimi mieszkańcami"

Cytuj:
zgadzam się z świętym-już to wcześniiej napisałam ale mój komentarz został usunięty.Póltora godziny opóznienia występu GOLEC uORKIESTRA to nie liczenie się z ludzmi i z zespołem. GOLEC uORKIESTRA przepraszając za opóznienie nie z ich winy poinformowali publicznośc,że w amfiteatrze byli już o 20,00 i tak dlugo czekali na występ.Wielkie ukłony należą się zespołowi,że mimo tak póznej godziny i deszczu tak rozbawili publicznośc

Cytuj:
Zdaję sobie sprawę z tego, że im mniej kasy tym mniej możliwości zakwaterowania, wyżywienia, itp. spraw związanych z artystami, ale to nie znaczy, że wiodącymi funduszami przy organizacji mają być pieniądze z miejskiej kasy.

Niech czołowa lokalna gwiazda zrezygnuje z podpierania się prawdziwymi gwiazadmi a zaoszczedzi na zrealizowanie prawdziwego festiwalu. Tylko wówczas frekwencja którą pławiący się w blasku innych Nikos, chwali zdecydowanie, spadnie, bo może jakiś Papas czy inny Popoludos jest gwiazdą w Grecji ale tu nikomu nic nie mówi. Zresztą Golec gdyby pojechał do Grecji też pewnie wielkiej furory by nie zrobił- tak to jest z krajowymi gwiazdami. Co się działo w pierwszy dzień Przebrzmiali emeryci nie potrafili zapełnić nawet połowy amfiteatru i dokładnie ten sam mechanizm działał w sobotę.. A Przekrony tylko potwierdza że ludzie zaczęli się schodzić na Golców.

Ostatnio zmieniony 14 lip 2009, 8:42 przez jakobsprenger, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

turek pisze:
nie życzę sobie jego finansowania z kasy miejskiej, zresztą z kasy powiatowej też mnie nie urządza, bo to dalej są ogromne pieniądze publiczne, które możnaby wykorzystać lepiej

Z pierwszą częścią zgoda w 100% ale druga część to już taka sobie. To co jest dla Ciebie "lepiej" dla mnie jest "gorzej" i na odwrót. Ale jest pewien problem urząd skarbowy zabiera i Tobie i mnie dokładnie tyle samo. Za te pieniądze TRZEBA coś zrobić i się robi, ot taki mechanizm. Gdyby te pieniądze zostały w naszych kieszeniach to ja bym sobie kupił bilet na FPG a ty na Feela. Problem pojawił się dla tego, że ktoś za nas decyduje na jaki koncert/festiwal pójdziemy. :roll:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 85  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.