Dzisiaj jest 11 lip 2025, 21:21

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 97  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

Jeśli nasz zarząd naprawdę jeszcze nic nie ma... to są w szarej du..ie !

Moim zdaniem dobrze robią Czarni, ciekaw jestem co im z tego wyjdzie.... Już złozyli ofertę Okornowi, Kiko i Szubi na rozmowach już byli. Czekają spokojnie na rozwój sytuacji..

A u nas.. przecież wiadomo, że budżet nie będzie niższy niż ... ileś tam mln. Z tym mozna już startować gdzieś... Myślę, że przynajmniej do polskich zawodników. Bo o ile trener może zagraniczniaków ściągać, to jeśli będzie zza granicy (coach) to nie będzie znał Polaków.

Spokojnie mozna by było rozmawiać z Witką, Szubargą, Kikowskim oraz Leończykiem. Mieć ich już "na tacy" i tylko czekać kilka dni, aż będzie trener i powie "Ty tak, Ty nie" i dzięki bardzo Polaków mamy.

No zobaczymy.. Chcę być dobrej myśli... ale chyba nie wychodzi :)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

wszyscy sie obawiamy o wybór trenera i o podpisywanie kontraktów - jednak od kilku dni ja zacząłem sie zastanawiać nad czymś innym - kto tego trenera ma wybrać ?? bo chyba zarząd który ma sie zajmować ekonomiczną stroną klubu nie zrobi sobie ankiety "kogo chcemy". jeżeli mamy wrócić do rozgrywek w europie w dobrym stylu i kolejny raz celować w mistrza uważam, że obowiązkiem dobrze zarządzanego klubu jest zatrudnienie managera sportowego. kiedyś ktoś pytał skąd woods w prokomie sie znalazł - ich managerem jest kobieta, która niedawno była jedną z zarządzających w CSKA moskwa i ona ma kontakty (pieniądze swoją drogą na woodsa sie znalazły). także panie prezesie i szanowna rado - apeluje o zatrudnienie managera znanego w środowisko a on powinien zająć sie resztą

Tytuł:
gaduła
gaduła

Pełne poparcie odnosząc się do postów, które nakreślają, że Ci włodarze nie udźwigną tego ciężaru, szybkiego zapięcia budżetu, wyboru dobrych, a przede wszystkim młodych Polaków jak i trenera...
Nie ma w klubie na chwilę obecną żadnego odpowiedniego managera!
Dlatego tutaj brakuje Arkadiusza Krygiera. Działał szybko i konkretnie, znajomości w świecie koszykówce i ten temat jest mu bardzo dobrze znany - odpowiednie zarządzanie klubem. A to, że z kimś nie mógł się dogadać, w szczególności z lokalnymi prywatnie, to jest żałosne, że go skreślili...
Pakiet Saso + Krygier gwarantowali dobre wyniki w Europie...
A teraz? Jak czołowa osoba Klubu nie dogada się po angielsku, więc o czym tutaj rozmawiać...
Propozycje od agentów pewnie kipią aż na biurku p. Michalskiego...

Kolorowo nie będzie. Każdy Klub coś działa, a my nie znamy budżetu...

Cytuj:
A u nas.. przecież wiadomo, że budżet nie będzie niższy niż ... ileś tam mln. Z tym mozna już startować gdzieś... Myślę, że przynajmniej do polskich zawodników

Jaką masz pewność, że to będą miliony ? ;p Może milion... Teraz Polacy będą o wiele drożsi niż zawodnicy nawet ściągnięci z USA. I gwarantujący poziom wyższy od Polaków...

Ostatnio zmieniony 05 cze 2009, 12:09 przez PrzecPolitWSpor, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

Myślę, że włodarze klubu powinni pamiętać przy budowaniu składu także o tym
-
Cytuj:
podczas całego spotkania na boisku musi przebywać jeden zawodnik posiadający obywatelstwo polskie oraz dodatkowo w II i III kwarcie drugi zawodnik posiadający obywatelstwo polskie urodzony w roku 1986 lub później

za http://www.pzkosz.pl/?p=akt&id=1130

Tytuł:
pismak
pismak

PrzecPolitWSpor pisze:

Cytuj:
A u nas.. przecież wiadomo, że budżet nie będzie niższy niż ... ileś tam mln. Z tym mozna już startować gdzieś... Myślę, że przynajmniej do polskich zawodników

Jaką masz pewność, że to będą miliony ? ;p Może milion... Teraz Polacy będą o wiele drożsi niż zawodnicy nawet ściągnięci z USA. I gwarantujący poziom wyższy od Polaków...

A wiem to stąd, że do dopuszczenia klubu do rozgrywek potrzeba gwarancji n 2 ml :P dlatego n będzie jeden mln :)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

tur16 pisze:
dlatego n będzie jeden mln

Jak odliczysz opłaty za zgłoszenie druzyny do rozgrywek oraz opaty licencyjne za Bochno, Szymańskiego Jarmakowicza... to już nie masz miliona :(

Tytuł:
pismak
pismak

skonczcie juz te wspominki o Krygierze, bo to nudne. Byl, poszedl w swoja strone i nie ma co plakac.
W klubie na pozycji dyrektora sportowego potrzebny jest ktos, kto bedzie realizowal konsekwentnie, stabilnie pewna zalozona koncepcje. Ten czlowiek powinien byc "stad", byc naszym lokalnym czlowiekiem, ktory ma Turow w sercu, a nie tylko w kieszeni...
Mysle, ze takim czlowiekiem jest Grzesiek Ardeli. Ma 10 lat mniej niz Krygier i te 10 lat roznicy moze wykorzystac na zdobycie wiedzy o rynku transferowym, znajomosci itp. A do tego Ardeli wykazuje inicjatywe (wyjazd do Sieny) co pozwala mniej pesymistycznie patrzec w przyszlosc. Spokojnie... Ten wasz cholubiony Krygier tez tych mitycznych umiejetnosci nie wyssal z mlekiem matki!
A dlaczego czlowiek lokalny? Bo przywiazanie do klubu, poczucie tozsamosci jest w takim przypadku najlepszym gwarantem pracy na rzecz klubu a, nie dla kasy. W Chicago Krause byl znienawidzony bo dla dobra klubu potrafil bezlitosnie pogrywac na rynku transferowym i targowac z najwiekszymi gwiazdami o sumy kontraktow. W LA Jerry West zbudowal zespol, ktory od kilku lat nie schodzi ponizej pewnego poziomu. To sa ludzie lokalni, maja silne poczucie tozsamosci z klubem i dla klubu zrobia wiele. DLA KLUBU.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

krzywuss pisze:
...
Mysle, ze takim czlowiekiem jest Grzesiek Ardeli. Ma 10 lat mniej niz Krygier i te 10 lat roznicy moze wykorzystac na zdobycie wiedzy o rynku transferowym, znajomosci itp. A do tego Ardeli wykazuje inicjatywe (wyjazd do Sieny) co pozwala mniej pesymistycznie patrzec w przyszlosc. Spokojnie... Ten wasz cholubiony Krygier tez tych mitycznych umiejetnosci nie wyssal z mlekiem matki!
A dlaczego czlowiek lokalny? Bo przywiazanie do klubu, poczucie tozsamosci jest w takim przypadku najlepszym gwarantem pracy na rzecz klubu a, nie dla kasy. W Chicago Krause byl znienawidzony bo dla dobra klubu potrafil bezlitosnie pogrywac na rynku transferowym i targowac z najwiekszymi gwiazdami o sumy kontraktow. W LA Jerry West zbudowal zespol, ktory od kilku lat nie schodzi ponizej pewnego poziomu. To sa ludzie lokalni, maja silne poczucie tozsamosci z klubem i dla klubu zrobia wiele. DLA KLUBU.

Tylko nie Ardeli. To że jeździ sobie do Sieny nie znaczy że coś z tych wyjazdów w ogóle wyniósł. Facet zrobił się tak zadufany w sobie i pewny siebie, że aż niedobrze się robi. Ma się już za wielkiego znawce a jeszcze wiele wody musi upłynąć żeby takowym znawcą był. Co do silnej tożsamości z klubem, szczerze to mam wielkie wątpliwości żeby jego utożsamianie było bardzo silne... mam wrażenie ze bardziej utożsamił by się z kasą którą mógłby jako "menago" zarobić,m a raczej nie o taką osobę nam chodzi. Trochę pokory by mu się jeszcze przydało.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

krzywuss pisze:
skonczcie juz te wspominki o Krygierze,

Z grubsza zgoda Krzywuss..tylko 3 uwagi:

1. Wkładu Krygiera w tytuły wicemistrzowskie nie umniejszysz choćby nie wiem co.

2. Dyrektor Sportowy - TAK!!...Twój kandydat NIE!!

3. Mam również obiekcje jeśli chodzi o człowieka lokalnego...moim zdaniem jego miłość do Turowa wcale nie musi iść w parze z fachowością...jeden czy 2 wyjazdy Grześka do Sieny niczego nie zmieniają..zanim jego nazwisko zacznie coś znaczyć i zanim zacznie poruszać się biegle w temacie to Turów może skończyć w lidze podwórkowej..

Tytuł:
pismak
pismak

jaro28 pisze:
1. Wkładu Krygiera w tytuły wicemistrzowskie nie umniejszysz choćby nie wiem co.

2. Dyrektor Sportowy - TAK!!...Twój kandydat NIE!!

wkladu nie umniejszam. Po prostu denerwuje mnie to ciagle mazganie sie niektorych i teskne spojrzenia za Krygierem. To se ne wrati - bez wzgledu jak kto go ocenia. Trzeba szukac nowych rozwiazan personalnych.

A co do dyrektora sportowego - czasu na zastanowienie sie nie ma za duzo. Ktos juz wczesniej to poruszyl - kto w klubie ma dokonywac wyboru trenera/graczy? Michalski? ...

jak bylo widac w zakonczonym sezonie - bledy popelnione przy wyborze graczy rzutuja na caly sezon. Takie wynalazki jak Harris, Radonjic czy Bailey, tudziez Miljkovic nie powinny nam sie juz przydarzyc.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

krzywuss pisze:
A co do dyrektora sportowego - czasu na zastanowienie sie nie ma za duzo. Ktos juz wczesniej to poruszyl - kto w klubie ma dokonywac wyboru trenera/graczy? Michalski? ...

Wybór trenera to inna sprawa..szkoleniowców z dobrym warsztatem za pieniądze do zaakceptowania dla Turowa jest kilku...
Wyborem graczy powinien zając się trener

Tytuł:
pismak
pismak

Jeszcze z miesiac i cos powinno ruszyc z transferami powinni jako pierwszego zawodnika sciagnac waczynskiego,kikowskiego,zamojskiego ktoregos z nich
http://www.youtube.com/watch?v=yF5wIjNW ... annel_page

Tytuł:
rekrut
rekrut

Też tak sądzę, że trzeba pewnie jeszcze około miesiąca, żeby ruszyły jakieś transfery i decyzje w naszym klubie. Mam nadzieję - jak większość kibiców - że zarządcy mają już jakąś strategię na nowy sezon :P

Tytuł:
pismak
pismak

wg info z Wroclawia Urlep "kurtuazyjnie" uczestniczyl niedawno w imprezie okolicznosciowej pilkarskiego Slaska, wiec chyba blizej mu do Wroclawia niz Zgca.
Oczywiscie obie strony (Urlep i Wasniewski) stanowczo zaprzeczaja, ze to ma zwiazek z restytucja basket- Slaska.

Tytuł:
rekrut
rekrut

to co zawsze było naszym największym atutem za czasów Filipovskiego to to że najwcześniej dobieraliśmy skład zaczynaliśmy obóz treningowy itp a w tym roku z takim tempem to może wyprzedzimy Sportino w co też wątpię ;/

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1445 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 97  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.