Dzisiaj jest 11 lip 2025, 7:57

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Chuck Norris jr pisze:
Co do oceny kandydata na podstawie wykształcenia, tytułów, przynależności, to błąd.
Trzeba go znać i potrafić ocenić. Na podstawie tego, co dotąd potrafił zrobić, jako organizatora, jako człowieka i kolegę. Znam go na tyle, że uważam wybór za trafny. I nie chodzi wyłącznie o obiekt, którym będzie kierował, chodzi o możliwości jakie tym awansem otrzymuje. Uważam, że ich raczej nie zmarnuje.

całkowicie się z tym zgadzam

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

jakobsprenger

Cytuj:
...zadęcie, wytarte slogany, wyświchtane frazesy i słowne ozdobniki a z treści zostaną nam tylko znaki przystankowe.

Miałeś chyba na myśli przestankowe??? :oops:

Ta buta, pycha, arogancja, zarozumialstwo, pewność siebie i pozbawione podstaw doskonałe mniemanie o sobie są mi skądś znane, hmm....
Rafałek, to Ty...??!! :shock:

:lol: :lol:

Chuck Norris jr

Cytuj:
Co do oceny kandydata na podstawie wykształcenia, tytułów, przynależności, to błąd. Trzeba go znać i potrafić ocenić. Na podstawie tego, co dotąd potrafił zrobić, jako organizatora, jako człowieka i kolegę. Znam go na tyle, że uważam wybór za trafny. I nie chodzi wyłącznie o obiekt, którym będzie kierował, chodzi o możliwości jakie tym awansem otrzymuje. Uważam, że ich raczej nie zmarnuje.

Trudno nie zgodzić się z Twoją oceną Piotrka. Jednak podobnej argumentacji używali i używają zapewne również znajomi i koledzy Sławomira Zawady. Otrzymał poprzez swój awans na stanowisko prezesa CSR szerokie możliwości i raczej ich nie zmarnował.
Jeśli jednak godzisz się na fakt, że burmistrz powodowany kaprysem, fochem czy innego rodzaju niskimi pobudkami "wymienia" politycznego konkurenta na "swojaka" to zapewne pogodzisz się również z sytuacją wymiany Piotrka na kogoś innego,... w przyszłości. Ot tak sobie,..bo ten czy inny burmistrz będzie miał taki kaprys..

PiTeK, spośród szerokiego wachlarza imprez które organizowałeś lub współorganizowałeś wypatrzyłem też takie, w organizacji których musiałeś działać w porozumieniu z Zawadą.
Jak oceniasz swoją dawną współpracę z nim i jak oceniasz jego działania jako prezesa??

Ostatnio zmieniony 31 maja 2009, 4:53 przez przekorny, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

"Co do oceny kandydata na podstawie wykształcenia, tytułów, przynależności, to błąd.
Trzeba go znać i potrafić ocenić. Na podstawie tego, co dotąd potrafił zrobić, jako organizatora, jako człowieka i kolegę. Znam go na tyle, że uważam wybór za trafny. I nie chodzi wyłącznie o obiekt, którym będzie kierował, chodzi o możliwości jakie tym awansem otrzymuje. Uważam, że ich raczej nie zmarnuje."
To taki pocałunek smierci - no przecież w powiecie byli tacy, którzy znali Szymańskiego, I inne osoby ,których zatrudnienie tak tu napietowaliście np z powodu nie do końca kierunkowego wykształcenia. To znaczy nie wykształcenie a znajomości , znam go to bedzie dobry? A co maja zrobić młodzi , nowi ,solidni i jeszcze nikomu nie znani. Z taka ostroznością trzeba by całe zycie jeść mleko matki nic innego nie znamy więc nie mozna ryzykować.

Tytuł:
rekrut
rekrut

To moralizatorstwo, to wodolejstwo, to pustołowie, to szczakanie w imieniu tych co akurat miskę podsuwają, to kabotyństwo... Czarek to Ty??!!

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
PiTeK, spośród szerokiego wachlarza imprez które organizowałeś lub współorganizowałeś wypatrzyłem też takie, w organizacji których musiałeś działać w porozumieniu z Zawadą.
Jak oceniasz swoją dawną współpracę z nim i jak oceniasz jego działania jako prezesa??
nie sądzę, aby PiTeK dał się podprowadzić :grin:
stare chwyty i nieuczciwe

Tytuł:
rekrut
rekrut

joni76 pisze:
Co do poprzedniego prezesa- dziwią mnie pozytywne opinie- bywam na obiektach (basen, hala i stadion) i nie zauważyłem żeby Pan Zawada "coś zdziałał" stąd prośba do tych, którzy widzą co zrobił innowacyjnego aby przytoczyli cokolwiek.

Witam,

Chyba zgodzisz się ze mną, że aby zająć się innowacyjnością trzeba po pierwsze zadbać o podstawowy ład i porządek, którego w centrum moim zdaniem brakowało, a następnie zabrać się za przytoczone przez ciebie "innowacje". Po drugie trzeba mieć do dyspozycji sporą kaskę - "z pustego i Salomon nie naleje". Poza tym ciekawa jestem bardzo kiedy ostatnio byłaś na obiektach, które wymieniłaś - albo byłaś tam 3 lata temu albo nie obrażając jesteś z lekka niedowidząca; jest też jeszcze jedna możliwość: może nosisz przy sobie amulet z napisem "jedyna właściwa PO" i bardzo w niego wierząc, uważasz że wszytko co się z nim nie kojarzy jest do d...... A z pozytywnych rzeczy, których niestety nie zauważyłaś mogę wymienić jako naprawdę częsty bywalec basenu m.in.: wymienione (wreszcie!!!) natryski oraz zmienione kafelki na podłogach, odnowiony i pozbawiony grzyba sufit nad nieckami basenu, wreszcie częściowo nowe i czyste liny torowe, wstawione nowe drzwi przy wejściu na basen eliminujące występujące wcześniej przeciągi, wymienione wszystkie straszące popękane szyby na trybunach pływalni, wywieszone przejrzyste grafiki obłożenia basenu w poszczególnych dniach i godzinach, eleganckie nowe drzwi na dole hali, wielki porządeczek zarówno w środku jak i wokół wszystkich obiektów co widać gołym okiem. Stadion zaczął nieźle hulać, koncertów i kabaretów na hali od groma. Nie wiem czy zauważyłaś ale powstała w końcu strona internetowa csr (może jeszcze nie doskonała ale jest). Mój kolega strażak stwierdził ostatnio, że nareszcie na hali w centrum usunięte zostały wszelkie braki i niedociągnięcia pod względem wymaganych przepisów p.poż. Na pewno nie wszytko teraz przychodzi mi do głowy ale myślę, że mając do dyspozycji zapewne skromną pulę środków Zawada zrobił bardzo dużo w tak krótkim czasie urzędowania. Zobaczymy jakie wielkie innowacje wprowadzi nowy prezes samochwała - podkreślam że ma ułatwione zadanie, gdyż przejął spółkę po Zawadzie a nie po Michalskim a więc ma "posprzątane podwórko".

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Chuck Norris jr:

Cytuj:
nie sądzę, aby PiTeK dał się podprowadzić :grin:
stare chwyty i nieuczciwe

Faktycznie, pochwalić swojego poprzednika, z pomocy którego tak często się korzystało organizując niektóre imprezy, którymi teraz się chwali jako jedyny organizator,... to przecież takie niepolityczne i "nieuczciwe". :oops:

Szkoda że PiTeK nie dał się, jak to określiłeś, "podprowadzić". Miałem jednak nadzieję, że wiedział co pisze twierdząc, że:

Cytuj:
W pojedynkę, bez wsparcia nie zadziałasz zbyt wiele. Wie to każdy kto miał wiele wspaniałych pomysłów w głowie i chcąc się nimi podzielić z włodarzami odbił się od drzwi. Dziś staram się aby drzwi nie stanowiły przeszkody dla chcących coś zrobić dla naszego miasta i regionu. Czy ktoś ma „serce po lewej stronie”, czy jest przekonany, że „nikt mu nie powie, że białe jest białe…” ;) jest dla mnie drugorzędne wręcz marginalne. Można mieć różne poglądy i odmienne zdanie – ważne aby cel działania był wspólny.

,... ale albo źle zinterpretowałem jego słowa, albo jest to po prostu pusta paplanina spłodzona na potrzebę chwili. :| ;-)

Być może powinien na końcu dodać coś na kształt:

"Ale nie zapominajcie, że jestem 100%-owym politykiem wywodzącym się ze zgorzeleckiej PO. Wasze dokonania i Wasza pomoc tylko wówczas będzie przeze mnie głośno docenione, jeśli będzie to politycznie poprawne. W przeciwnym razie będę miał Was i Waszą dotychczasową pomoc głęboko w,...poważaniu. Dałem już temu przykład całkowicie olewając wsparcie jakiego udzielał mi mój poprzednik,..i nie zawaham się ponownie olać kogokolwiek, jeśli tylko będę mógł z tego faktu zaczerpnąć polityczne korzyści".

Wówczas byłoby wszystko jasne... :cry:

Ostatnio zmieniony 01 cze 2009, 21:06 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

H2O pisze:
Poza tym ciekawa jestem bardzo kiedy ostatnio byłaś na obiektach, które wymieniłaś - albo byłaś tam 3 lata temu albo nie obrażając jesteś z lekka niedowidząca; jest też jeszcze jedna możliwość: może nosisz przy sobie amulet z napisem "jedyna właściwa PO" i bardzo w niego wierząc, uważasz że wszytko co się z nim nie kojarzy jest do d...... A z pozytywnych rzeczy, których niestety nie zauważyłaś mogę wymienić jako naprawdę częsty bywalec basenu

Nie obrażając H2O lepiej widzę od Ciebie (kółeczko ze strzałką ku górze oznacza, że jestem mężczyzną, ba cytowana przez Ciebie moja wypowiedź również nie daje wątpliwości- look!).

Ale pomijając Twoją spostrzegawczość ... to z tak dużą dokładnością wymieniasz te zmiany, że mowę mi odjęło- albo z zawodu jesteś inspektorem budowlanym albo codziennie obchodzisz te obiekty i z pasją odnotowujesz "kolejne wielkie przemiany". Niemniej przyznaję się- rzeczywiście wymieniono natryski. Imprez to raczej Pan Zawada nie organizował- z tego co mi wiadomo to udostępniał tylko halę, ale być może się mylę.

Nie noszę amuletu PO, nie podobają mi się działania burmistrza i zmarnowanie szansy projektu- "Młodzi przejmują władzę", a Piotrek na stanowisku prezesa na pewno wymieni więcej i lepiej, bo jest nieźle zmotywowany do działania.

[ Dodano: Wto Cze 02, 2009 8:32 am ]
H2O pisze:
Na pewno nie wszytko teraz przychodzi mi do głowy ale myślę, że mając do dyspozycji zapewne skromną pulę środków Zawada zrobił bardzo dużo w tak krótkim czasie urzędowania.

parafrazując "Misia": A dlaczego zapewne? Z pewnością

H20 wybacz trochę obraźliwe stwierdzenie- Ale Ty nie myślisz, że miał skromne środki tylko przypuszczasz lub spekulujesz a to jest różnica.

H2O pisze:
trzeba po pierwsze zadbać o podstawowy ład i porządek

H2O ja się z Tobą tu nie zgodzę- trzeba zadbać o Prawo i Sprawiedliwość

Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
Faktycznie, pochwalić swojego poprzednika, z pomocy którego tak często się korzystało organizując niektóre imprezy, którymi teraz się chwali jako jedyny organizator,... to przecież takie niepolityczne i "nieuczciwe".

Oj Przekorny, Przekorny. Ty znowu swoje ;) Przede mną sezon letni oraz sprawy bieżące związane z zarządzaniem spółką. Nie mam czasu uczestniczyć w tej jak również innych debatach na forum oraz odnieść się do informacji na stronie głównej więc przestań tworzyć teorię spiskowe i robić swoje dziwne wycieczki personalne. Szkoda, że nie byłeś w miniony czwartek u Kaktusa. Miałbyś okazję dowiedzieć się wielu rzeczy z pierwszej ręki nie czekając na moje odpowiedz na forum. W skrócie – odnośnie informacji ze strony głównej - Sławek Zawada jest nadal zatrudniony w Centrum Sportowo Rekreacyjnym na stanowisku dyrektora zakładu. Pisanie o "pozbawieniu go dochodów podczas prowadzonej kampanii" jest bzdurą. Od dnia odwołania ze stanowiska prezesa jest na chorobowym. Moja dotychczasowa współpraca z nim – nie narzekałem, zawsze byliśmy w dobrym kontakcie. Pomagaliśmy sobie wzajemnie na tyle ile mogliśmy. Jako prezesa nie mogę go oceniać na forum

Ostatnio zmieniony 02 cze 2009, 15:18 przez PiTeK, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

PiTeK pisze:
Oj Przekorny, Przekorny. Ty znowu swoje

No właśnie - obawiam się , że to drugi Piotr na celowniku... ;)

W sumie takowy "nadzór" może być - byleby ślepa zawiść nie przysłoniła merytorycznych argumentów ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

PiTeK

Cytuj:
Nie mam czasu uczestniczyć w tej jak również innych debatach na forum oraz odnieść się do informacji na stronie głównej więc przestań tworzyć teorię spiskowe i robić swoje dziwne wycieczki personalne. Szkoda, że nie byłeś w miniony czwartek u Kaktusa. Miałbyś okazję dowiedzieć się wielu rzeczy z pierwszej ręki nie czekając na moje odpowiedz na forum.

No tak, ten brak czasu,... ;-)

W którym miejscu wg. Ciebie rozpocząłem "tworzenie" jakiś teorii spiskowych,... ??? I gdzie te wycieczki osobiste??? Używanie określeń tego typu stało się ostatnio bardzo modne,.. a Ty zapewne nie chcesz być z modą na bakier, prawda???
Jeśli chodzi o czwartkowe spotkanie,... to mam nadzieję, że jeszcze kiedyś dostąpię tego zaszczytu i porozmawiamy sobie. ;-)

Cytuj:
Jako prezesa nie mogę go oceniać na forum

A to dlaczego, przecież współpracowałeś z nim kiedy był jeszcze prezesem...???

YELLO_35

W sumie skoro nie pozbędę się Twoich "bezcennych" uwag (oczywiście jak zawsze przepełnionych merytoryczną treścią - jak na utytułowanego przystało),... i nie ma tutaj opcji "IGNORUJ", muszę się do nich przyzwyczaić. Jeśli jednak pozbyłbyś się nieco swojego wazeliniarskiego stosunku do kolegów dyrektorów, prezesów czy naczelników - byłbyś bardziej do strawienia. ;-)

Tytuł:
rekrut
rekrut

joni76 pisze:
Nie obrażając H2O lepiej widzę od Ciebie (kółeczko ze strzałką ku górze oznacza, że jestem mężczyzną, ba cytowana przez Ciebie moja wypowiedź również nie daje wątpliwości- look!).

Co do twojej płci nie byłabym taka pewna, myślę że przytaczając znaczenie słowa joni rozwieje twoje zdziwienie co do moich wątpliwości: "Joni ( dewanagari योनि trl. joni ) - indyjskie określenie żeńskich organów płciowych zarówno w znaczeniu fizycznym (np. w Kamasutrze), jak i w znaczeniu religijno-duchowym, jako symbol bogini Dewi, źródła życia i całego wszechświata"[www.wikipedia.org] nie sądziłam że facet może się posługiwać takim określeniem, ale jeśli się mylę to przepraszam.
Jeśli chodzi o wymienianie co takiego zrobił poprzedni prezes to sam o to prosiłeś i nie chodzę i nie spisuję tylko jako stały bywalec tych obiektów potrafię docenić starania i zaangażowanie tego młodego człowieka, któremu bez wątpienia nie było łatwo współpracować z PO pod szyldem PiS-u (zapewne nie pozwalali mu się za bardzo wychylać i wykazywać).

Tytuł:
pismak
pismak

Czytam Was już od pewnego czasu i przyznaję, że wstrzymywałem się od własnego komentarza. Od pewnego czasu staram się więcej słuchać (czytaj czytać), to daje dużo informacji o nastrojach i opiniach. Dzisiaj zdecydowałem się jednak zabrać głos w tej sprawie.

Najbardziej martwi mnie fakt, że nawet stanowiska tak ściśle związane ze sportem zgorzeleckim obsadzane są ostatnio z klucza politycznego. Szczególnie widać to w Centrum. Swoją droga było tak zawsze. Pierwszy, po przejęciu Centrum przez gminę miejska, Prezes J.M. był kolega M.Fiedorowicza z klubu radnych, ( trudno mówić tu o kluczu politycznym). Widać to było w późniejszych działaniach przeciwko swojemu Burmistrzowi. Drugi Prezes z kontraktu powyborczego, trzeci, czyli obecny, w wyniku zemsty politycznej. To nie jest prawidłowość i najczęściej takie działanie nikomu nie służy.

Mi w całości brakuje rzeczowego podejścia do Centrum, dysponującego świetną bazą sportową. Żaden z Prezesów nie przedstawił koncepcji funkcjonowania Centrum, która nakreśliłaby kierunki działania, priorytety i pozwoliłby dokonywać okresowej oceny realizacji przyjętych zamierzeń. Wówczas nie musielibyśmy oceniać prezesów za wymieniony prysznic, czy ilość wydzierżawionego terenu, czy obiektów. Oczywiście można to osiągnąć wówczas, gdy organizuje się otwarte konkursy z których obecny BM zrezygnował w spółkach komunalnych zaraz po objęciu stanowiska.

Zgorzelecki sport zasługuje na silne wsparcie miasta i wierzę w to, że są ludzie, którzy potrafią działać w tym kierunku. Trzeba dać im szansę i to nie przez rok czy dwa.

Nie będę oceniał pracy byłego Prezesa, choć znam bilans za rok 2008 i nie jest to jego silna strona obrony. I jeszcze jedno zdanie o nowym Prezesie, nie da porównać się prowadzenia Centrum, samodzielnej spółki prawa handlowego z organizacją mistrzostw, czy rajdu. To całkiem inne doświadczenia, inny zakres umiejętności i wiedzy.

Znam wszystkich wspominanych prezesów i dlatego dla dobra Centrum i nas czyli mieszkańców apeluję, PiTeK przedstaw nam jakie masz założenia, kierunki działania, co chcesz osiągnąć, co zmienić, jak chcesz uzdrowić sytuację ekonomiczną.?
Widzę, że zaczynasz od zwiększenia etatów, chyba, że się mylę?

Ostatnio zmieniony 02 cze 2009, 21:28 przez Marko, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
W sumie skoro nie pozbędę się Twoich "bezcennych" uwag (oczywiście jak zawsze przepełnionych merytoryczną treścią - jak na utytułowanego przystało),...

No nie masz wyboru :smt026

przekorny pisze:
i nie ma tutaj opcji "IGNORUJ",

Ślij monity do Alexa ;)

przekorny pisze:
Jeśli jednak pozbyłbyś się nieco swojego wazeliniarskiego stosunku do kolegów dyrektorów, prezesów czy naczelników - byłbyś bardziej do strawienia. ;-)

To Twoja wersja zdarzeń - obydwu znam i lubię. Paradoks polega na tym , że Ciebie też (nawet) lubię - ale w przeciwieństwie do Ciebie nie nazywam tego wazeliniarstwem :roll:

Tytuł:
obserwator
obserwator

Starałem się kiedyś zrozumieć dyskusję przekornego z mieszczuchem, później z krytycznym, teraz z PiTkiem i YELLO 35- kto następny? - nie bardzo da się to strawić. Zbyt dużo w nich osobistych wycieczek. To nie jest temat tego postu, więc nie kontynuuję.
W jakimś okresie toczyła się tu inna dyskusja z której zrozumiałem, że poprzednikiem Pana Zawady była osoba z PO i SLD.
Czy to nie były posunięcia polityczne?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.