Dzisiaj jest 11 lip 2025, 22:07

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

wydaje mi sie że jest to głównie za sprawą wózków testowych, wiem że kilka kasjerek straciło w tym roku pracę w Castoramie z powodu nie zaliczonych "wózków".

Gdyby w realu za to zwalniali z pracy musieli by zamknąc market :twisted:

Tytuł:
rekrut
rekrut

Przecież są jeszcze inne markety budowlane!! nikt nikogo nie zmusza do zakupów w Castoramie. A tak przy okazji, w każdym markecie Castoramy są takie kontrole, doświadczyłam już tego w Legnicy, Wrocławiu, Wałbrzychu... i mimo tego maja więcej klientów niż Obi czy Leroy. Taki sklep, taki zwyczaj, taka ich polityka. A może ktos wreszcie dostrzeże coś pozytywnego i przestańmy żyć z kompleksem umartwionego, źle traktowanego, gorszego Polaka-Złodzieja ;-)

Tytuł:
pismak
pismak

Zawsze lubiłem te forum :) jak nie było o czym pisać to zawsze jakiś temat zastępczy się znajduje :) No to dorzucę swoje trzy grosze co by było więcej do poczytania :)
Cytuj:
blueeelabel może w takim razie sklep sprawdziłby sobie czy ma towar nieuszkodzony i taki sam jak na zdjęciu na opakowaniu zanim położy go na półce? tym bardziej nie budzi mojego zaufania sklep w którym właściciel/personel nie wie co ma na półkach poukładane i w jakim stanie. może w takim razie jeszcze odpytać klienta przy kasie czy jest pewnien, że jest to ten towar który chciał kupić - ot tak żeby nie był zaskoczony jak w domu się okaże, że się pomylił.

Swego czasu zdarzyło mi się chyba ze dwa razy, ze z pośpiechu wszedłem do sklepu i wziąłem towar zapakowany w fabryczne opakowanie z półki sprawdzając tylko na opakowaniu czy kupuję dokładnie to co chcę. Szybki marsz do kasy, kasjerka "ciach" i cena nabita na kasę potem gotóweczka do ręki i do widzenia do domu. A w domu "muka" !!! Karton owszem z tego produktu, który miałem zamiar kupić ale w środku było coś innego. Nie było to tak drastuczne jak podaje w swoim porównaniu Turek ale np to samo urządzenie bez np jednej z funkcji (np. blender 3 biegowy zamiast 4 biegowego). Różnica niby drobna ale jest. No cóż ktoś z klientów lub niedoświadczony pracownik pomylił pudełka i włożył nie do tego co trzeba. Sam zresztą w sklepach samoobsługowych wyciągam towar z opakowania o ile to jest możliwe oby go sobie dokładnie obejrzeć, nauczony tymi kilkoma przypadkami po czym wkładam do opakowania z powrotem. Łatwo przy tym pomylić pudełka jak ogląda się dwa lub więcej artykuły tej samej firmy o zbliżonych parametrach lub cechach.
Jest to jedna z uciążliwości która wynika z dobrodziejstwa dokonywania zakupów w sklepie samoobsługowym.
Osobiście uważam, że nie jest to znaczący problem, niech sobie sklep sprawdza jak chce natomiast skoro wprowadza ta operacja wydłużenie czasu potrzebnego do zapłaty w kasie to dyrekcja powinna zwiększyć obsadę na kasach aby uniknąć kolejek. Co z tego wyjdzie czas pokaże. Co do zniechęcenia, no cóż wyższa cena u konkurencji np. o 20% skutecznie mnie zniechęci do zakupu u konkurencji i zachęci do "poddania się kontroli towaru" w Castoramie. :lol:
A tak na marginesie, pamiętasz zapewne neandertalski sklepy gdzie była obsługa tylko i wyłącznie przez sprzedawcę i kilkuosobowa kolejka do tego sprzedawcy. Krew mnie zalewała jak ktoś długo stał i oglądał jeden artykuł dyskutując przy tym godzinę. Nie wiem jak Ty ale ja na myśl o tym zapominam o tej niedogodności z otwieraniem opakowania przy kasie. Byleby to szło sprawnie kasjerkom. ;-)

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

makaron pisze:
zawsze jakiś temat zastępczy się znajduje :)

Skoro zastępczy to jaki temat zastępuje? Powiedz mi , bo naprawdę nie wiem 8)

lazurek pisze:
Przecież są jeszcze inne markety budowlane!!

A czy ktoś twierdzi inaczej?

lazurek pisze:
nikt nikogo nie zmusza do zakupów w Castoramie.

No jeszcze tego brakowało... :roll:

lazurek pisze:
A może ktos wreszcie dostrzeże coś pozytywnego

Wskaż nam plusy - pod warunkiem , że kupujący jest rozgarnięty i wie co kupuje - znaczy nie myli pudełek ;)

samotna pisze:
wydaje mi sie że jest to głównie za sprawą wózków testowych, wiem że kilka kasjerek straciło w tym roku pracę w Castoramie z powodu nie zaliczonych "wózków".

Pewnie masz rację.

Tak a'propos Castoramy - ma fajne reklamy w tv ;)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

A czy nie uważacie ,że właśnie takie działanie poza zabezpieczeniem swoich interesów przed nieuczciwymi klientami, a chyba wszyscy się zgodzimy ,że nadal jest ich sporo, to ja osobiście kupuje w castoramie również dlatego ,że jest tam rozbudowana pomoc fachowa(?) i możliwość pozwolenia sobie na małe rozluźnienie i nie do końca pełną koncentracje przy zakupach . Trochę luzu panowie po godzinie łażenia między regałami 6 min przy kasie to nie tragedia. temat faktycznie wygląda na lekko rezerwowy a już happening przy kasie to lekkie przegięcie . Skoncentrujcie się na wielu ważniejszych sprawach(kultura, sport,samorządy , itp) i tam się angażujmy.

Ostatnio zmieniony 13 maja 2009, 18:41 przez bog180, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

bog180 pisze:
temat faktycznie wygląda na lekko rezerwowy a już happening przy kasie to lekkie przegięcie . Skoncentrujcie się na wielu ważniejszych sprawach (kultura, sport, samorządy, itp) i tam się angażujmy.

Nikt nikogo nie zmusza do zakupów w Castoramie tak i Ty (do spółki z makaronem) nie zmuszaj nas do spraw "ważniejszych" na forum. Masz coś ważniejszego to napisz. :|

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Z całym szacunkiem, do niczego, nikogo nie zmuszam tylko wyrażam swoją opinię o tym temacie i nie zmuszaj mnie do milczenia.

Tytuł:
pismak
pismak

tadam coś ci się pokiełbasiło :grin:
W którym momencie zmuszam kogoś do czegoś??? Nie chcesz to nie pisz chcesz to pisz twoja wola.
Co do tematu zastępczego to chodziło mi o to, ze jak jest stagnacja na forum to znajdzie się coś "zastępczego" w zamian za niepisanie o niczym czyli jakiś "lekki temacik" typu rozrywanie pudełek w Castoramie albo coś w tym stylu. Nie oznacza to, że sugeruję aby nikt nic nie pisał w takim temacie bo sam właśnie piszę ale sam temat jest dla mnie bardzo błahy.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

to dobrze, bo już myślałem, że ktoś kogoś do czegoś zmusza ale na szczęście nikt nikogo do niczego nie zmusza. :smt049

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

makaron pisze:
jak jest stagnacja na forum to znajdzie się coś "zastępczego"

Jeśli zauważyłeś w ostatnim czasie stagnację to nie mamy o czym gadać ;)
Temat dobry jak każdy inny. Nie każdego kręci mieszanie z błotem Burmistrza , Starosty i Nikosa ;) I nie każdy ma ambicje żeby to forum było stricte politycznym...
Na szczęście zresztą...

bog180 pisze:
a już happening przy kasie to lekkie przegięcie

Wyluzuj - to nie przegięcie tylko jaja takie :smt026 Market i tak by na tej akcji zarobił :smt044

PS. Przezroczystego pudełeczka z żyłką do podkaszarek nie otwierano - a grubość żyłki była zgodna z wartością podaną na opakowaniu. Kolejki wczoraj około 16.30. nie stwierdziłem :smt023

Tytuł:
pismak
pismak

YELLO_35 pisze:
Nie każdego kręci mieszanie z błotem Burmistrza , Starosty i Nikosa

Masz racje nie każdego kręci mieszanie z błotem kogokolwiek.
Ja również nie mieszam.

P
G

Ja tylko ..

Tytuł:
pismak
pismak

YELLO_35 pisze:
Jeśli zauważyłeś w ostatnim czasie stagnację to nie mamy o czym gadać ;)

No zauważyłem, że mniej postów ostatnio jest pisanych w dziale ogólne. :P
Zauważyłem też, że zlikwidowaliście "forum młodych", na którym to nie było nawet stagnacji bo umarło już z rok temu - brak wpisów.

To co nie pogadamy już o niczym??? ;)
Co do polityki to taki sam "drażliwy temat" jak i np. costorama lub inne markety.
Nie podniecają mnie bardzo tematy polityczne na forum jak pewnie zauważyłeś chociaż czasem i w nich co napiszę.
Temat dotyczący Castoramy nie jest polityczny a mimo to biorę udział w nim w dyskusji.
Jak widzisz trochę odbiegamy od tematu bo ile można pisać o rozbebeszonych pudełkach a przy okazji rozwijamy w nim temat : Tematy zastepcze i polityczne na forum oraz stagnacja jest czy jej nie ma.
Yello wyluzuj, bez zbędnych negatywnych emocji :grin:
Ja już napisałem w pierwszym moim wpisie lubię na odmianę takie luzackie temaciki jak ten poczytać ba nawet coś w nich napisać. :lol:
A tak na marginesie to wybrałeś już swoje pudełko w Castoramie do heppeningu ??? :lol: :smt026 :smt026 :lol: Tak z czystej ciekawości to i chętnie obejrzałbym to na żywo jak to wypadnie :grin:

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

makaron pisze:
No zauważyłem, że mniej postów ostatnio jest pisanych w dziale ogólne.

Wg mnie tak nie jest - niż był ale minął już dawno.

TEN WĄTEK dotyczył co prawda serwisu ale o forum też była mowa - wtedy faktycznie była zniżka. Ale jak wynika z moich obserwacji nie tylko na tym forum tak jest - i co roku się to powtarza.

makaron pisze:
Zauważyłem też, że zlikwidowaliście "forum młodych", na którym to nie było nawet stagnacji bo umarło już z rok temu - brak wpisów.

Dlatego Alex to wyciął - inne działy też to spotkało.

makaron pisze:
To co nie pogadamy już o niczym???

Wg mnie o niczym - to temat zastępczy ;) Tylko ustalam co zastępuje ;)

makaron pisze:
Jak widzisz trochę odbiegamy od tematu

Nie martw się - mam narzędzia i nie zawaham się ich uzyć ;) Jak OT się rozrośnie wydzielę to z wątku właściwego.

makaron pisze:
Yello wyluzuj, bez zbędnych negatywnych emocji

Negatywne są mi obce jak eskimosowi upały ;)

makaron pisze:
Ja już napisałem w pierwszym moim wpisie lubię na odmianę takie luzackie temaciki jak ten poczytać ba nawet coś w nich napisać.

Zauważam zbieżność zdań :)

makaron pisze:
A tak na marginesie to wybrałeś już swoje pudełko w Castoramie do heppeningu ??? Tak z czystej ciekawości to i chętnie obejrzałbym to na żywo jak to wypadnie

No nie. Nie miałem czasu :smt053
Liczyłem na odzew młodzieży , która powinna palić się do takich akcji. Ale jakoś się nie pali ;)

Grzegorz pisze:
Masz racje

Dzięki za uznanie :)

Tytuł:
obserwator
obserwator

makaron pisze:
Swego czasu zdarzyło mi się chyba ze dwa razy, ze z pośpiechu wszedłem do sklepu i wziąłem towar zapakowany w fabryczne opakowanie z półki sprawdzając tylko na opakowaniu czy kupuję dokładnie to co chcę. Szybki marsz do kasy, kasjerka "ciach" i cena nabita na kasę potem gotóweczka do ręki i do widzenia do domu. A w domu "muka" !!! Karton owszem z tego produktu, który miałem zamiar kupić ale w środku było coś innego. Nie było to tak drastuczne jak podaje w swoim porównaniu Turek ale np to samo urządzenie bez np jednej z funkcji (np. blender 3 biegowy zamiast 4 biegowego). Różnica niby drobna ale jest. No cóż ktoś z klientów lub niedoświadczony pracownik pomylił pudełka i włożył nie do tego co trzeba.

A czy uważasz że przez takie sekundowe zerknięcie do pudełka, kasjerka odróżni dajmy na to ten 3-biegowy od 4-biegowego...
Nie wydaje mi się...

Tytuł:
rekrut
rekrut

Powiem szczerze że czytałem tylko początek pierwszej strony bo reszty mi się już nie chciało.
Pracowałem swego czasu w ochronie w Castoramie Zgorzelec i powiem wam dlaczego tak jest.
Wszystkie kasjerki mają robione wózki testowe, polegają one na podmienianiu towarów i przyklejaniu cen. Jeśli one nie przejdą tego wózka to mają rozmowę z Kierownikiem do spraw bezpieczeństwa i ze swoim kierownikiem. pokazują im co zrobiły źle. Nie pamiętam ale chyba 3 albo 4 oblane wózki i nagana jeszcze więcej i wylatujesz. Ktoś tam pisał że już ktoś z naszej Zgorzeleckiej Castoramy wyleciał to bzdura. jeszcze tylu wózków nie było.
Owszem kilka kasjerek już nie pracuje ale to z innych powodów.
A co do ochroniarzy to nie mogą sprawdzać zawartości pudełek.
A teraz dobra rada jeśli was niesłusznie zatrzymają to nie dawajcie się przeszukiwać tylko czekajcie na gliny. Weźcie od nich notatkę i załóżcie sprawę o zniesławienie i niesłuszne oskarżenie. na pewno wygracie. To jest metoda na zrobienie kasy. Gdy mnie tam nie znali to bym specjalnie coś takiego ukartował. niby ze coś tam chowam. muszą mnie wtedy tylko śledzić. ale wiadomo kolegom tego nie zrobię. Choć wielką ochotę mam na takie coś:) bo wiadomo nie wszystkich się lubiło.

Ostatnio zmieniony 20 maja 2009, 18:30 przez webmaster89, łącznie zmieniany 2 razy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.