WCZORAJ PO POłUDNIU TYUS EDNEY, NOWY ROZGRYWAJĄCY PGE TUROWA ZGORZELEC WYLĄDOWAł NA WROCłASKIM LOTNISKU.....
TAK ZACZYNA SIĘ DZISIEJSZY ARTYKUł O EDNEY-U W GAZECIE WROCłAWSKIEJ (STR. 39).
[ Dodano: Pią Sty 30, 2009 6:52 pm ]
A OTO CAłY ARTYKUł:
Cytuj:
W czwartek po południu Tyus Edney, nowy rozgrywający PGE Turowa Zgorzelec, wylądował na wrocławskim lotnisku.
36-letni Amerykanin jest gwiazdą europejskiego formatu, ale wbrew oczekiwaniom nie czekał na niego tłum dziennikarzy.
- Wiem, że nie jestem teraz w szczytowej formie, ale sądzę, że szybko będę mógł zagrać na dobrym poziomie. Liczę, że pomogę nowej drużynie, a sam się odbuduję, bo nie zamierzam jeszcze wieszać butów na kołku. Kocham koszykówkę, nie gram i nigdy nie grałem dla pieniędzy. Dlatego nie myślę jeszcze o zakończeniu kariery - powiedział nam Tyus Edney.
Amerykanin przeszedł w czwartek we Wrocławiu kompleksowe badania lekarskie.
- Wszystkie wyniki będą znane dopiero w piątek. Po ich analizie podejmiemy decyzję, czy kontrakt Edneya wejdzie w życie a on zostanie naszym graczem - powiedział nam Janusz Michalski, prezes PGE Turowa.
Pośpiech nie jest już konieczny, bowiem piątkowe spotkanie wicemistrzów Polski z Polpharmą Starogard Gdański, za zgodą gości i PLK, zostało przełożone na 24 lutego z powodu grypy, która wyłączyła z treningów 5 zawodników Turowa.
za GAZETĄ WROCłAWSKĄ
AUTOR TEKSTU: MICHAł LIZAK
[ Dodano: Pią Sty 30, 2009 7:01 pm ]
Edney na wroclawskim lotnisku