Dzisiaj jest 11 lip 2025, 22:52

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

1) Patriota przyjacielu najpierw pojedź na Woodstock, a potem pisz o demoralizacji i ćpaniu. Śmiem twierdzić, że nie masz zielonego pojęcia jak to wszystko wygląda.
2) Kasa z WOŚP-u. Tak się składa, że fundacja Owsiaka to jedyna w Polsce tego typu organizacja, która jawnie podaje co do grosza jaką kasę zebrała i co na jakie cele zostanie przekazane. Wystarczy poszukać i się zainteresować, a nie powtarzać przetarte schematy. "Wiemy tylko to co media przekazują". A jaką inną formę przekazu znasz? Może specjalnie dla Ciebie poprosimy Jurka, żeby z całą mamoną przyjechał do Ciebie i na Twoich oczach wszystko przeliczył?
http://img167.imageshack.us/img167/8981/wosp1hb1hp5.png
http://www.wosp.org.pl/download/dokumen ... e_2007.pdf
Miłej lektury.
3)
Cytuj:
2009-01-08 19:19:00

Otrzymaliśmy wyniki badania BAV (BrandAsset Valuator) dotyczące marki WOŚP ocenionej w kontekście pozycji marek podobnie działających instytucji pozarządowych na całym świecie. Wzięto pod uwagę następujące filary, które porównano ze sobą: wyróżnialność, zapotrzebowanie, szacunek, oraz wiedza. Marka WOŚP osiągnęła maksimum tego, co można było uzyskać.

Siedem głównych cech wizerunkowych Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, oraz ich ocena w skali 1-100, przedstawia się następująco:
- marka godna zaufania – 100
- marka wyróżniająca – 100
- marka autentyczna – 100
- marka zyskująca na popularności – 100
- marka mająca wysokie osiągnięcia – 99,9
- marka wrażliwa społecznie – 99,9
- marka oryginalna – 99,8

Marka WOŚP reprezentuje, zgodnie z klasyfikacją Y&Rchetypes, archetyp Wojownika. Archetyp ten reprezentuje osobowość o silnym charakterze, kojarzącą się z dynamizmem działania oraz odwagą. Podstawowym znaczeniem Wojownika jest zaś: działanie, moc i zwyciężanie.

WOŚP jawi się także jako jedna z najsilniejszych marek tego rodzaju we wszystkich krajach, w których prowadzone są badania BAV. Daleko w tyle zostawiliśmy takie marki, jak Ani Project Hope w Chinach, Santa Casa Misericordia w Brazylii, czy nawet Macmillan Cancer Relief w Wielkiej Brytanii. Porównywalnie wypadają jedynie St. Jude Children’s Research Hospital w USA, Canadian Cancer Society w Kanadzie, Czerwony Krzyż w Meksyku, czy Cliniclowns w Holandii.

Przypominamy, że w końcówce roku 2007 opublikowane zostały wyniki, które wskazywały WOŚP jako najsilniejszą markę w Polsce (poza Polską jako krajem) i nie da się ukryć, że bardzo do serca wzięliśmy sobie te wyniki. Były one, są i będą dla nas najlepszym kierunkowskazem przyszłych działań. Przesłana dziś analiza przeszła nasze najśmielsze oczekiwania.

Źródło: http://www.wosp.org.pl/fundacja/index.php/11/2/1/5893

4) Owsiak się nie jąka, hmm... Pewnie jest też czarnoskórym anarcho-komuno-kryptohomoseksualistą i Żydem, knującym wspólnie z redakcją GW tajne antypolskie, masońskie spiski mające na celu unicestwienie polskości. Mam rację? Przy okazji jak już policzycie razem kasę to pogadaj z nim trochę i obczaj czy się jąka.

Najlepiej jest oczerniać i herezje siać a samemu siedzieć i w stołek pierdzieć, nie? Znasz innego człowieka, który przyczyniłby się dobru polskiemu lecznictwu w sposób równy, bądź wyższy niż Owsiak? Ten człowiek coś robi, to jest ważne i to się ceni. Nie wiem tylko czemu wszędzie na siłę szukasz "lewactwa" i aż tak Cię to w oczy kole.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

jacobbs pisze:
1) Patriota przyjacielu najpierw pojedź na Woodstock, a potem pisz o demoralizacji i ćpaniu. Śmiem twierdzić, że nie masz zielonego pojęcia jak to wszystko wygląda.

Takimi stwierdzeniami możemy się przerzucać bez końca. To nie ma sensu. Jak możesz mi zarzucać że nie wiem o czym piszę. Ja takich argumentów nie używam.
jacobbs pisze:
2) Kasa z WOŚP-u. Tak się składa, że fundacja Owsiaka to jedyna w Polsce tego typu organizacja, która jawnie podaje co do grosza jaką kasę zebrała i co na jakie cele zostanie przekazane. Wystarczy poszukać i się zainteresować, a nie powtarzać przetarte schematy.

Już kiedyś mieliśmy jedyną i słuszną partię, co z tego wynikło wszyscy wiemy.
jacobbs pisze:
3) Cytat:
2009-01-08 19:19:00

Otrzymaliśmy wyniki badania BAV (BrandAsset Valuator) dotyczące marki WOŚP ocenionej w kontekście pozycji marek podobnie działających instytucji pozarządowych na całym świecie. Wzięto pod uwagę następujące filary, które porównano ze sobą: wyróżnialność, zapotrzebowanie, szacunek, oraz wiedza. Marka WOŚP osiągnęła maksimum tego, co można było uzyskać.

Siedem głównych cech wizerunkowych Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, oraz ich ocena w skali 1-100, przedstawia się następująco:
- marka godna zaufania – 100
- marka wyróżniająca – 100
- marka autentyczna – 100
- marka zyskująca na popularności – 100
- marka mająca wysokie osiągnięcia – 99,9
- marka wrażliwa społecznie – 99,9
- marka oryginalna – 99,8

Marka WOŚP reprezentuje, zgodnie z klasyfikacją Y&Rchetypes, archetyp Wojownika. Archetyp ten reprezentuje osobowość o silnym charakterze, kojarzącą się z dynamizmem działania oraz odwagą. Podstawowym znaczeniem Wojownika jest zaś: działanie, moc i zwyciężanie.

WOŚP jawi się także jako jedna z najsilniejszych marek tego rodzaju we wszystkich krajach, w których prowadzone są badania BAV. Daleko w tyle zostawiliśmy takie marki, jak Ani Project Hope w Chinach, Santa Casa Misericordia w Brazylii, czy nawet Macmillan Cancer Relief w Wielkiej Brytanii. Porównywalnie wypadają jedynie St. Jude Children’s Research Hospital w USA, Canadian Cancer Society w Kanadzie, Czerwony Krzyż w Meksyku, czy Cliniclowns w Holandii.

Przypominamy, że w końcówce roku 2007 opublikowane zostały wyniki, które wskazywały WOŚP jako najsilniejszą markę w Polsce (poza Polską jako krajem) i nie da się ukryć, że bardzo do serca wzięliśmy sobie te wyniki. Były one, są i będą dla nas najlepszym kierunkowskazem przyszłych działań. Przesłana dziś analiza przeszła nasze najśmielsze oczekiwania.

BAV (BrandAsset Valuator) a cóż to za instytucja, o czym to niby ma świadczyć, Nie bądz śmieszny. nie ze mną takie numery.
jacobbs pisze:
4) Owsiak się nie jąka, hmm... Pewnie jest też czarnoskórym anarcho-komuno-kryptohomoseksualistą i Żydem, knującym wspólnie z redakcją GW tajne antypolskie, masońskie spiski mające na celu unicestwienie polskości. Mam rację? Przy okazji jak już policzycie razem kasę to pogadaj z nim trochę i obczaj czy się jąka.

Najlepiej jest oczerniać i herezje siać a samemu siedzieć i w stołek pierdzieć, nie? Znasz innego człowieka, który przyczyniłby się dobru polskiemu lecznictwu w sposób równy, bądź wyższy niż Owsiak? Ten człowiek coś robi, to jest ważne i to się ceni. Nie wiem tylko czemu wszędzie na siłę szukasz "lewactwa" i aż tak Cię to w oczy kole.

To już wybitna herezja.
Pierwszy z brzegu przykład że są inni, lepsi i mniej głośni.
polecam i pozdrawiam.
http://www.caritas.pl/news.php?id=7874&d=59
na samym dole raport
sie ma oj przepraszam ściema :smt044
:smt082
:D
]:->

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

PATRIOTA pisze:
polecam i pozdrawiam.
na samym dole raport

Od początku czułem , że w końcu padnie ten link ;)

Nie bądź PATRIOTA bardziej święty niż kler , bo ten już przestał najeżdżać na Owsiaka widząc , że efekty przynosi to odwrotne.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

YELLO_35 pisze:
Od początku czułem , że w końcu padnie ten link

Co w tym złego że padł ten link?
YELLO_35 pisze:
Nie bądź PATRIOTA bardziej święty niż kler , bo ten już przestał najeżdżać na Owsiaka widząc , że efekty przynosi to odwrotne.

Nie jestem rzecznikiem Kościoła Katolickiego w temacie Owsiaka ale stwierdzenie najeżdżanie to zbyt ostre. Nazwał bym to mówieniem prawdy o „fenomenie” jakim jest orkiestra.Przed złem trzeba ostrzegać.
:smt058

[ Dodano: Nie Sty 18, 2009 11:12 am ]
jacobbs pisze:

co do lewicy to znam tylko jedno rozwiązanie :
"miejsce lewicy na szubienicy"- proszę traktować to jako przenośnię a nie dosłownie nie mam zamiaru nikogo wieszać.

[ Dodano: Nie Sty 18, 2009 11:13 am ]
lewica czytaj LEWACTWO 8)

[ Dodano: Nie Sty 18, 2009 11:16 am ]
jacobbs pisze:
Ten człowiek coś robi, to jest ważne i to się ceni. Nie wiem tylko czemu wszędzie na siłę szukasz "lewactwa" i aż tak Cię to w oczy kole.

Burmistrz RG też coś robi np. chce zbudować nowy obiekt sportowy i co z tego że chce?

Tytuł:
obserwator
obserwator

Tak dawno , tak dawno mó kochany :smt049 Cichy już zamilkł , a tu nowy podobny głos Narodu jest taki męski taki patryjotyczny . Cichy skarbie ty moje gdzie jesteś !!!!!

Tytuł:
obserwator
obserwator

Cytuj:
Takimi stwierdzeniami możemy się przerzucać bez końca. To nie ma sensu. Jak możesz mi zarzucać że nie wiem o czym piszę. Ja takich argumentów nie używam.

A byłeś na Woodstocku? Odpowiedz mi po prostu na to pytanie, bo szczerze wątpię. To, że Ty takich argumentów nie używasz nie znaczy, że ja nie mogę.
Cytuj:
Już kiedyś mieliśmy jedyną i słuszną partię, co z tego wynikło wszyscy wiemy.

Pozwól, że tego nie skomentuję.
Cytuj:
BAV (BrandAsset Valuator) a cóż to za instytucja, o czym to niby ma świadczyć, Nie bądz śmieszny. nie ze mną takie numery.

BrandAsset Valuator® to światowe badanie ponad 350 000 konsumentów i ich percepcji ponad 19 500 marek, przeprowadzane cyklicznie w 44 krajach przez firmę Upstairs Y&R. BrandAsset Valuator® pozwala porównywać marki z różnych kategorii i ocenić markę na tle całego świata marek, nie tylko konkretnej kategorii. BAV® bazuje na założeniu, iż markę buduje się na bazie czterech rozwijających się elementów odbioru marki przez konsumenta: Zróżnicowanie, Zapotrzebowanie, Szacunek i Wiedzy.
http://en.wikipedia.org/wiki/Brand_asset_valuator
http://www.bav.pl/
http://www.modernmarketing.pl/index.php ... msgnr=1640
Cytuj:
To już wybitna herezja.
polecam i pozdrawiam.

Wybacz, ale dla mnie Caritas nie jest wiarygodną instytucją. Owszem, doceniam to co robią, bo robią to trzeba przyznać, ale do mnie nie przemawiają. Jakbym miał do wyboru kupić świeczkę od Caritasu, albo wrzucić do WOŚP-owej puszki wybrałbym to drugie. Poza tym kto liczy pieniądze zebrane przez Caritas?
Cytuj:
Nie jestem rzecznikiem Kościoła Katolickiego w temacie Owsiaka ale stwierdzenie najeżdżanie to zbyt ostre. Nazwał bym to mówieniem prawdy o „fenomenie” jakim jest orkiestra.Przed złem trzeba ostrzegać.

Kościół już nie raz mówieniem "prawdy" zabłysnął. Zarówno jeśli chodzi o Woodstock jak i o WOŚP, więc wybacz ale mało przekonujący argument ;)
Cytuj:
Burmistrz RG też coś robi np. chce zbudować nowy obiekt sportowy i co z tego że chce?

Przeczytaj mój post jeszcze raz kolego. Jest różnica między chęciami a czynami. Burmistrz chce. Owsiak robi.

Ja dałem Ci konkretne fakty i statystyki przemawiające za WOŚPem. Teraz czekam aż Ty dasz mi jakieś argumenty przeciw. Argumentem nie są dla mnie Twoje wypaczone poglądy. Chcę faktów. Masz może lepszą i bardziej wiarygodną rozpiskę ile Orkiestra zebrała i na co wydała?

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

jacobbs pisze:
A byłeś na Woodstocku? Odpowiedz mi po prostu na to pytanie, bo szczerze wątpię. To, że Ty takich argumentów nie używasz nie znaczy, że ja nie mogę.

Czy żeby wiedzieć jak jest w szambie musisz tam wejść? :smt096

[ Dodano: Nie Sty 18, 2009 3:50 pm ]
jacobbs pisze:
Ja dałem Ci konkretne fakty i statystyki przemawiające za WOŚPem. Teraz czekam aż Ty dasz mi jakieś argumenty przeciw. Argumentem nie są dla mnie Twoje wypaczone poglądy. Chcę faktów. Masz może lepszą i bardziej wiarygodną rozpiskę ile Orkiestra zebrała i na co wydała?

Ja też dostarczyłem Ci dowodów że inni robią więcej i nie zbijają na tym osobistych profitów, np.sława, itd.
Zło jest zawsze hałaśliwe. ]:->

[ Dodano: Nie Sty 18, 2009 3:54 pm ]
jacobbs pisze:

Ja Ciebie nie obrażam ale jeśli tak wolisz to Twoja sprawa. Tak na marginesie to lewactwo i anarchia są wypaczone ale to już Twój problem. ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator

Cytuj:
Czy żeby wiedzieć jak jest w szambie musisz tam wejść?

Nie, ale jeśli swoją opinię o czymkolwiek opierasz na obiegowych teoriach spiskowych to pozostaje mi tylko pogratulować Tobie. Nie masz zielonego pojęcia jak wygląda Woodstock od środka i tylko powtarzasz to co usłyszałeś, albo przeczytałeś. Dziwne, że tylko Kościół i wielmożna prawica mają jakiekolwiek obiekcje co do idei WOŚP-u i Woodstocku. Czyżby Caritas obawiał się o utratę klienteli? Stąd te wszystkie żałosne kłamstwa o Orkiestrze? Kasa się liczy, nie?
Pojedziesz na Woodstock to pogadamy bo nie mam ochoty rozmawiać z Tobą na tematy, o których nie masz bladego pojęcia ;)
Cytuj:
Ja też dostarczyłem Ci dowodów że inni robią więcej i nie zbijają na tym osobistych profitów, np.sława, itd.
Zło jest zawsze hałaśliwe.

A teraz mi to udowodnij. WOŚP całą kasę liczy na antenie. Każdy wolontariusz sam liczy pieniądze ze swojej puszki pod okiem kogoś ze sztabu i wszystko jest zapisane i udokumentowane (przynajmniej tak to wyglądało w zeszłym roku, myślę, że niewiele się zmieniło). Do tego cały czas jest transmisja w telewizji, w której na bieżąco podawana jest zebrana kwota. Nie sposób zrobić tutaj jakiś przekręt. Natomiast jaką mam pewność, że ten raport Caritasu jest prawdziwy? Równie dobrze mogli podzielić kasę na pół, o jednej połowie napisać raport, a drugą zgarnąć pod stół. Tak na prawdę nie wiemy ile zarobili na tych swoich świeczuszkach i chlebkach, bo nie mamy nawet możliwości, żeby się dowiedzieć.
Cytuj:
Ja Ciebie nie obrażam ale jeśli tak wolisz to Twoja sprawa. Tak na marginesie to lewactwo i anarchia są wypaczone ale to już Twój problem.

To już temat na inną, dłuższą dysputę, a o ile dobrze pamiętam Cichy to w którymś z tematów mnie obraziłeś (chociaż pamięć może mnie mylić) ;) Wybacz, ale masz zbyt charakterystyczny sposób wypowiedzi, żeby nie zorientować się kim jesteś, dlatego też dziwię się, że wyparłeś się swojej tożsamości na pierwszej stronie tego tematu. Z tego co pamiętam Andrusowi też to się kiedyś zdarzyło. Wy nacjonaliści to jednak dziwni jesteście ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

jacobbs pisze:
To już temat na inną, dłuższą dysputę, a o ile dobrze pamiętam Cichy to w którymś z tematów mnie obraziłeś (chociaż pamięć może mnie mylić) Wybacz, ale masz zbyt charakterystyczny sposób wypowiedzi, żeby nie zorientować się kim jesteś, dlatego też dziwię się, że wyparłeś się swojej tożsamości na pierwszej stronie tego tematu. Z tego co pamiętam Andrusowi też to się kiedyś zdarzyło. Wy nacjonaliści to jednak dziwni jesteście

Trudno mi się odnieść do Twoich subiektywnych odczuć. Andrus to Andrus , Cichy to Cichy a PATRIOTA to ja. Z grubsza przejrzałem to forum i wiele osób ma podobny styl pisania i nie sądzę aby to była jedna i ta sama osoba. Zresztą nie będę udowadniał to nie o to chodzi.Usiłujesz ożywić jakiś temat zastępczy.
;-)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Wszelkie narzekania w mediach ojca Rydzyka są tylko oznaką tego jak ich ściska z żalu gdy Owsiakowi udaje się zebrać więcej niż im. A cele zbiórki WOŚP-u woła przecież o pomstę do Nieba - sprzęt medyczny ! A ojciec - dyrektor chce zbierać by "do wód" się dowiercić...

Na poważnie zawsze będę wrzucał Owsikowi, tak długo jak nie straci mojego zaufania a na to się nie zanosi się póki co. Wymierne korzyści odniosłem i ja - dzięki WOŚP mój syn przeszedł badania słuchu.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

jedni dają na Caritas inni na WOŚP a jak nie chcą to nie dają. Natomiast wszyscy dają na NFZ a jak nie chcą to do więzienia idą.
A chyba największe przekręty to u tego trzeciego są... :smt096 czy może ktoś ma inne zdanie?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Sam jestem od kilku lat w sztabie Zgorzeleckiego WOŚP i nie ma opcji żeby ktoś sobie zarobił na WOŚPIE. Pieniądze z puszki są przeliczane w sztabie po czym wracają do puszki z kartką z informacją ile jest gotówki puszka zostaje zaklejona i leci dla 100% pewności jaka jest kwota do banku gdzie pieniądze są jeszcze raz przeliczane przez profesjonalistów.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Cóż, pierwszą rzeczą, którą mam do powiedzenia na ten temat to to, że w kwestiach, gdzie wchodzą w grę pieniądze sto razy bardziej ufam WOŚP-owi niż jakiejkolwiek instytucji związanej z kościołem katolickim. Cóż, jak ktoś wcześniej wspomniał sami przedstawiciele kościoła (oczywiście poza środowiskami radiomaryjno-naszodziennikowymi) zreflektowali się jak obłudne jest to, co głoszą i odstąpili od obwoływania Owsiaka całym złem tego świata i wcielonym diabłem. Dlaczego obłudne? To proste. Kościół, przynajmniej w teorii jest instytucją propagującą szeroko pojęta miłość bliźniego, wparcie i pomoc tym, których los doświadczył silniej niż resztę. Czuje więc złość pomieszaną z pogardą kiedy słyszę, jak przedstawiciele tego samego kościoła nawołują to bojkotu organizacji, która prowadzi działalność charytatywną na ogromną, jak na polskie warunki skale. Nawołują do bojkotu czegoś, co każdy trzeźwo i logicznie myślący człowiek naturalnie traktuje jako dobre, potrzebne, godne podziwu.

A co do Woodstocku ? Cóż, sam nigdy tam nie byłem, gdyż moje gusta muzyczne różnią się od tych promowanych na tej imprezie, ale znam mnóstwo ludzi którzy uczestniczą w tym cyklicznie i wiem, że jest ona w porządku. Jeśli nawet zdarzają się jakieś "patologie", które przeciwnicy imprezy starają się przedstawić jako sendo całej imprezy, to zupełnie mnie one nie dziwią, gdyż doskonale wiadomo że ludzie są różni i nie sposób zapanować nad czymś, co jest tak masowe. Niestety, wbrew krytykom te negatywne wydarzenia są tak marginalne, że nie są w stanie wpłynąć na ogólny odbiór tego eventu.

Współczuje więc ludziom, którzy nie rozumieją że można bawić się w poczuciu jakiejś wspólnoty, być otwartym na ludzi i szukać przyjaciół, nie wrogów. Że można żyć bez paranoicznej nienawiści do żydów, murzynów,pedałów,cyklistów, szukania antypolskich spisków i uznawania wszystkiego, co jest inne od nas za zło. Niestety, po przeczytaniu wypocin użytkownika z sygnaturą "TU JEST POLSKA" polecam zmianę nicka na inne słowo doskonale rymujące się ze słowem PATRIOTA, a które będzie dużo bardziej adekwatne do wygłaszanych opinii.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

trueRAP pisze:
Czuje więc złość pomieszaną z pogardą kiedy słyszę, jak przedstawiciele tego samego kościoła nawołują to bojkotu organizacji, która prowadzi działalność charytatywną na ogromną, jak na polskie warunki skale. Nawołują do bojkotu czegoś, co każdy trzeźwo i logicznie myślący człowiek naturalnie traktuje jako dobre, potrzebne, godne podziwu.

Kościół głównie walczy ze światopoglądem propagowanym przez organizatorów a nie z konkurencyjną zbiórką.

A co do Woodstoku to mam podobną opinię do Twojej.

PS do Admina.
za taki plakacik CICHY dostał by bana i sześć ostrzeżeń :|

Tytuł:
obserwator
obserwator

Cytuj:
Usiłujesz ożywić jakiś temat zastępczy.

Skoro to ja "usiłuję ożywić jakiś temat zastępczy" to dlaczego Ty odnosisz się wyłącznie do tego, a nie do sedna sprawy? Cały czas czekam na jakieś racjonalne argumenty.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.