Cytuj:
Dżon Kanaka - widać, ze nie wiesz pewnych rzeczy o byłym prezesie rodem z Włocławka - ja się cieszę, ze go nie ma. Wyniki w 2 poprzednich sezonach były, bo byli lepsi zawodnicy i lepiej dobrani - TYLKO TYLE I AŻ TYLE!
I nadszedł 3 sezon Saso i nagle wszystko prysło... Bo przy 3 się gubi. Postanowił postawić na zawodników, których tylko kilku miało możliwość grania w Europie bądź występowania w pucharach? Nie daje Ci to trochę do myślenia. Ktoś kto jest oddany koszykówce, zna się z wieloma osobami w świeci basketu, umie się z nimi dogadać, myślisz że to nie pomaga (A.K. + Saso + Bobi- te 3 osoby znały się bdb, a poźniej te trio się rozpada)? Co może pomóc człowiek, który jest na takim stanowisku a pewnie zaciąłby się przy odpowiedzi na pytanie : How are U? Życie prywatne A.K mnie w ogóle nie obchodzi, może wiesz coś o nim z jego życia i tak Cie to boli? Chodzi o sportowe wyniki - a to przy A.K Zgorzelec mógł być promowany na europejskich pucharach... Ale kogoś to bolało... Zarzucano nieczyste zagrania przy PUBie... Aż tutaj nagle przy P.W. znaleźli się ludzie z Wrocławia (!), którzy niby od lat kibicują dla Turowa, a wykorzystali to z powodzeniem. Pomysł A.K. Który P.W. ładnie nagrał swoim... Widzieliście kiedyś, aby coś porządnego biznesmen reklamował na forum? Do PUBu nic nie mam i do ich właścicieli... Tylko nikt się nie zagłębia co i jak z tym PUBem..Jest, bo jest. Jest gdzie zjeść, wypić i pogadać ze znajomymi - takiego miejsca brakowało. Tylko dodać kilka istotnych rzeczy w pewnych sprawach po zamieszaniu od A.K. do J.M, to wynik nie wychodzi kolorowo dla Klubu.
joro pisze:
Poza tym co naszym nie idzie to niektórzy od razu szukają spisku Schetyny, a popatrzcie na zespół! Co niby zrobił Schetyna ze nasi tak słabo graja? Ze robią głupie straty, ze nie potrafią ułożyć gry. Co on wszechwładny uczynił?!?
Ale ja chyba wyraźnie napisałem, że słabej gry nie zrzucam na niego - jest to dobrze widoczne, czcionka widoczna, więc Ty siejesz ferment. Nikt nie zrzuca słabej gry na niego, tylko to co się dzieje w klubie. Nie chodzi tutaj o 40 minut spotkania na parkietach PLK. Lecz wewnątrz klubu. A to co się dzieje, nie uważasz, że może mieć wpływ na grę. Pewne decyzje wydaje klub na zawodników, a te z tego co wiem niekoniecznie musiały mobilizować Naszych...
Jak ktoś słusznie wspomniał nie zapomina się gry w kosza z dnia na dzień. Ktoś kto dla zabawy gra w kosza na stadionie, to po okresie zimowym pójdzie kilka razy i wraca do formy, a ktoś kto ma 2x treningi w ciągu dnia i prawie przez cały tydzień, a nagle takie straty, że masakra.
Powtórzę sport, to sport. Raz jest dobrze, raz źle. Poczekamy jak PLK odniesie się do protestu złożonego ze strony Turowa. Czy to już wam się nie wydaje dziwne na chłopski rozum, gdzie zawodnik rzuca się z łapami i 1 mecz kary, a sytuacja gdzie dzieje się poza oczami kibiców, interwencja zawodników drużyny przeciwnej i 3 miesiące kary. A tłumaczenie grubaska, że play-off to są inne prawa i pod wodzą presji można komuś zrobić krzywdę, to coś nie tak... Saso mógł powstrzymać się w Koszalinie, wycyrklować play-off z AZS-em i zejść z ławki i przywalić temu "działaczowi" bo w play-off to są dopiero nerwy. Od czasów dziwnego mieszania ludzi z Wrocławia w Klub dzieją się rzeczy niejasne. To jest pewna układanka, w której ktoś ostro miesza niepożądane łapska.
Cytuj:
Zauważ ze to jest tekst sprzed ponad roku. Sprawa upadla. Nie siej zamętu.
Pozwoliłem sobie przytoczyć ten tekst, bo doszły mnie słuchy, że jest w dalszym ciągu brana taka możliwość. Nawet gdyby nie, to nie dziwią was takie teksty z ust osoby wysoko postawionej w Polsce. Zamiast promować sport, pomagać, to działa na niekorzyść. A odebranie nagrody dla G.$. jako zasłużonego dla KWB Turów jak to przeczytałem, to aż ściska jak ludzie na szczeblu pchają się w du*e wysoko postawionym :/