Dzisiaj jest 11 lip 2025, 4:53

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 172 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz pisze:

Marko chciałbym abyś odpowiedział mi na pytania, jeśli oczywiście chcesz i możesz.

1) Czy informacje dystrybuowane przez lewą stronę opcji politycznych w Zgorzelcu są możliwe do przeczytania w jakikolwiek normalny sposób? Ja widziałbym internet, lub formę papierową ale nie w systemie podziemnym, przekazywanie gazetki z ręki do ręki.

G

Grzegorz choć nie lubisz komuchów to podaje Tobie i zainteresowanym aktualny adres internetowy Zarządu Miejskiego SLD w Zgorzelcu. Znajdziesz Tam większość materiałów, które znalazły się w dwóch wydawnictwach Zarządu: Głosie Lewicy i Trybunie Zgorzeleckiej
www.sld.zgorzelec.pl oraz mój blog www.marekwolanin.pl

Ostatnio zmieniony 08 sty 2009, 23:52 przez Marko, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
pismak
pismak

Marko pisze:
nie ma w działaniach lewicy w Zgorzelcu tajemnic dotyczących oceny działań Burmistrza i koalicji Po z PiS

Jeśli tak mówisz ...
Ja w tych tajnych stronach czytałem jednak więcej niż to, co zaprezentowałeś przedstawiając linki.

Szukam mapy powiatu zgorzeleckiego.

W Statucie Starostwa Powiatowego jest adnotacja, że taka mapa stanowi załącznik nr 1 statutu. Statut znalazłem po długich poszukiwaniach na stronach starostwa. Mapy (załącznika nr 1) nie znalazłem.

Może ktoś mi pomoże?

P
G

PS.
Mapę powiatu lubańskiego znalazłem bez problemu.

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz mogę Ci podarować mapę Gminy Zgorzelec. To co prawda nie jest powiat ale patrząc na ilość jednostek samorządowych w naszym powiecie, będziesz miał już 1/7.

Tytuł:
pismak
pismak

Chodzi Ci o elektroniczną mapę? Będąc na stronie starostwa kliknij po prawej na żółte pole z napisem KOREG. Wersja językowa do wyboru :)

Tytuł:
pismak
pismak

PiTeK pisze:
Chodzi Ci o elektroniczną mapę? Będąc na stronie starostwa kliknij po prawej na żółte pole z napisem KOREG. Wersja językowa do wyboru

Tak, masz rację. Jest mapa.
Ja szukałem jej intuicyjnie po lewej stronie, gdzie, chyba większość stron urzędów ma w menu mapy.
Nie twierdzę, że taki sposób umieszczenia mapy jest zły ale sprawia, że standardowe przyzwyczajenia nabyte przy chodzeniu po stronach stają się przeszkodą.

Szukałem mapy w MENU, gdzie wszyscy ją umieszczają.
To taka drobna uwaga. Nie widzałabym nic złego, aby link do mapy umieścić również w MENU.
P
G

[ Dodano: Czw Sty 08, 2009 11:16 am ]
Przeczytałem ostatnią Wojewódzką. Teraz już wiem, dlaczego poproszono mnie o chwilowe nieporuszenie tematu TBS-ów. Po prostu chłopcy z Wojewódzkiej chcieli pierwsi poruszyć ten temat. I dobrze.
Temat został w zasadzie bezstronnie przedstawiony i nie mam nic do zarzucenia formie.
Wiem, że pojemność szpalty jest ograniczona i dlatego nie wszystko zostało przedstawione.

Wie ktoś może coś na temat poręczeń, jakie zostały udzielone TBS-owi?

Jest jeszcze kilka wątków, które nie zostały poruszone w artykule.
Może pozostałe naświetli ktoś znający temat albo moja wypowiedź przyczyni się do rozszerzenia poruszonego w Wojewódzkiej tematu.
Jeszcze jedno pytanie:
W jaki sposób aktualny prezes został prezesem? Z nadania czy konkursu?

P
G

Tytuł:
pismak
pismak

Na forum poproszono mnie o przedstawienie podczas Sesji Rady Miasta wniosku w sprawie przedstawiania internetowych relacji z obrad Rady Miasta. Uczyniłem to na ostatniej w 2009 r. sesji gdy przyjmowano nowy budżet.
Zaznaczyłem, że w budżecie na 2009 r. BM przeznaczył na promocję 195.000 zł i że jest oczekiwanie mieszkańców, zwłaszcza tych, którzy nie mają technicznych możliwości oglądania telewizji kablowej aby w internecie ukazały się filmy z Sesji Rady Miasta. Usłyszałem od BM, że pieniędzy na promocje jest i tak za mało bo przydało by się 10% budżetu (tj.ponad 7.000.000 zł) A jeśli chodzi o internet to oczywiście sprawę przeanalizuje. Jakie będą efekty zobaczymy?

Tytuł:
pismak
pismak

Marko pisze:

Grzegorz choć nie lubisz komuchów to podaje Tobie

Nie jest prawdą, że nie lubię komuchów. Taka jest potoczna nazwa ludzi z lewej strony.
Nie mam nic przeciwko nim.
Nie mam nic przeciwko tym, którzy są pisiorami, nie mam nic przeciwko tym, którzy są moherami.
Wszystko zależy od człowieka.
W ciągu swojego życia poznałem godnych podziwu moherów a także fazcynujących komuchów.
Nie przeszkadza mi to mieć własną indywidualną opinię o człowieku. Bez względu na przekonania, jakie nim w życiu kierują. Głównym miernikiem dla mojej oceny człowieka jest kryterium zaprezentowany w komediowej trylogii filmowej, gdzie ludzi podzielono na mądrych i głupich.

Marko a wracając do ekonomii urzędu, to jest ponoć budżet na rok 2009.
Zostanie wykonany?
Jeśli tak, to w jakim procencie.
Z informacji, jakie otrzymałem w UM znowu ktoś spisał życzenia oderwane od realiów.
Piszę to bez analizy.
W najbliższym czasie wybieram się pod UM i prawdopodobnie zostanę tam zaopatrzony w materiały, których zawartość sprawi, że będziemy rozmawiać na mniej więcej tym samym poziomie w temacie budżetu.

Marko, co z prezentacją sesji w internecie ?
Nie odpuszczaj proszę tematu. NIe wszyscy mają czach chodzić na sesje i sprawdzać, jak pracują ich przedstawiciele.

P
G

ciągle śmieszy mnie to, że przeprowadza ktoś śledztwo, skąd biorę materiały, zamiast zabrać się do pracy i wady poprawić o których piszę

Ostatnio zmieniony 05 lut 2009, 6:06 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz jeśli chodzi o kwestie dotyczące budżetu miasta na rok 2009, to masz racje, że został przyjęty. Ten ważny fakt miał miejsce na ostatniej w 2008 roku sesji Rady Miasta. Nie sprawdzałem, ale pewnie jest już dostępny w BIP-ie. Swoją droga analizę części budżetu przedstawiłem w kolejnym numerze Głosu Lewicy, który jest dostępny w Biurze Rady Miejskiej SLD ul. Warszawska 1, mogę także przesłać go droga elektroniczną w wersji pdf.
Jeśli chodzi o internet, to na moje pytanie skierowane do BM otrzymałem odpowiedź, że leży to w gestii Przewodniczącego RM. Po ostatniej rozmowie telefonicznej z Przewodniczącym poinformował mnie mnie, ze analizuje różne warianty prezentacji obrad Rady Miasta, które nieraz trwają kilka godzin. Poczekajmy jeszcze troszkę. Ja mam nadzieje, że internauci będą mogli już niedługo zapoznać się z sesją w internecie.

Tytuł:
obserwator
obserwator

to wprawdzie nie na temat ekonomii, ale chciałbym się tylko dowiedzieć od grzegorza, czy moher to nie taki osobnik, co modli się pod figurą, a diabła ma za skórą ? napisałeś, że nie masz nic przeciwko moherom i stąd moje pytanie. sam generalnie nie oceniam ludzi, ale postaw niektórych nie akceptuję i omijam z daleka. zaznaczam, wiem, to nie temat w tym wątku, dlatego chciałbym krótką odpowiedź

Tytuł:
pismak
pismak

guru23 pisze:
to wprawdzie nie na temat ekonomii, ale chciałbym się tylko dowiedzieć od grzegorza, czy moher to nie taki osobnik, co modli się pod figurą, a diabła ma za skórą ? napisałeś, że nie masz nic przeciwko moherom i stąd moje pytanie. sam generalnie nie oceniam ludzi, ale postaw niektórych nie akceptuję i omijam z daleka. zaznaczam, wiem, to nie temat w tym wątku, dlatego chciałbym krótką odpowiedź

Dla mnie moher to przede wszystkim człowiek starszy, ciepłolubny, z postawą zachowawczą, niechętnie przyjmujący hip-hop. Mający niewykorzystany potencjał doświadczeń życiowych.

Szedłem dzisiaj ulicą Warszawską w Zgorzelcu. Wszedłem do UM i nagle, niespodziewanie ktoś wsunął mi do prawej kieszeni płaszcza kopertę.
Nim zorientowałem się co jest grane, osoby wokół mnie rozpłynęły się niejako w otaczającej mnie przestrzeni. Pozostałem sam z kopertą w kieszeni.
Ciekawość ludzka sprawiła, że natychmiast wszedłem w ustronny kąt korytarza, omal nie rozbiłem się z jednym z "władców" aktualnie nam panujących, i chciałem sprawdzić zawartość koperty.
Nagabywany w międzyczasie przez pracowników UM o powód mojej obecności w urzędzie kryłem się przed ich ciekawskimi spojrzeniami i działaniami.
W końcu otworzyłem kopertę.
W środku znajdował się komuszy miesięcznik traktujący o budżecie miejskim.
Przesyłka ta sprawiła, że postanowiłem zapoznać się z tegorocznym budżetem.
Po zapoznaniu się z nim odniosę się do zawartości piśmidła oraz czekam na jakąkolwiek opinię lub wypowiedź Adriana lub Irka w sprawie budżetu.
W końcu Oni w siedzą w tych zagadnieniach głębiej i powinni wg mnie publikować swoje uwagi na łamach swojego tygodnika.

P
G

Ostatnio zmieniony 10 lut 2009, 12:56 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 4 razy

Tytuł:
rekrut
rekrut

Grzegorz pisze:
Wszedłem do UM i nagle, niespodziewanie ktoś wsunął mi do prawej kieszeni płaszcza kopertę. Nim zorientowałem się co jest grane, osoby wokół mnie rozpłynęły się niejako w otaczającej mnie przestrzeni. Pozostałem sam z kopertą w kieszeni.

Tobie tak zawsze niespodziewania coś wsuwają ? Boże to Ty w strachu po mydło się schylasz...

Grzegorz pisze:
Po zapoznaniu się z nim odniosę się do zawartości piśmidła oraz czekam na jakąkolwiek opinię lub wypowiedź Adriana lub Irka w sprawie budżetu.
W końcu Oni w siedzą w tych zagadnieniach głębiej i powinni wg mnie publikować swoje uwagi na łamach swojego tygodnika.

W sprawie budżetu powiatu to właściwi ludzie.

Tytuł:
pismak
pismak

jakobsprenger pisze:
Boże

A Ty katol .... czy inna sekcja?

Bo u katoli to nie wzywa się nadaremno. I ja ten ich zwrot szanuje.

Jeśli jesteś z innej sekcji niż katole, to samookreśl się.

jakobsprenger pisze:
Ty w strachu po mydło się schylasz

Używam mysła w płynie. Z dozownika. Wykluczony przypadek opisywany przez Ciebie.

jakobsprenger pisze:
Tobie tak zawsze niespodziewania coś wsuwają

Tak to już jest. Jak jesteś człowiekiem odważnym i nie boisz się powiedzieć co myślisz oraz przekazać głosno co inni myślą, to ci inni prosy Ci abzđ bz ich ętub medialn

Teraz nie przeszkadzaj mi.
Czytam Wojewódzką. Skończę za dwa dni.

P
G

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Grzegorz pisze:
Jak jesteś człowiekiem odważnym i nie boisz się powiedzieć co myślisz oraz przekazać głosno co inni myślą, to ci inni prosy Ci abzđ bz ich ętub medialn

przepraszam, co?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Grzegorz pisze:
to ci inni prosy Ci abzđ bz ich ętub medialn

Power level low...please change your batteries immediately :lol:

Tytuł:
pismak
pismak

jaro28 pisze:
Power level low...please change your batteries immediately

Tak to już jest. Jak jesteś człowiekiem odważnym i nie boisz się powiedzieć co myślisz oraz przekazać głosno co inni myślą, to ci inni proszą Cię abyś był ich tubą medialną.

Tadam, Jaro dziękuję za czujność.
Cieszę się, że jesteście na forum.

P
G

PS. Tadam, a nigdy Ci się palce nie omskły z klawisza i nie wpadły ... :grin:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 172 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.