Dzisiaj jest 11 lip 2025, 5:00

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 172 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Tak dla porównania, nowoczesny kompleks sportowy w Jeleniej Górze:

http://zgorzelec.naszemiasto.pl/wydarzenia/926849.html

Tytuł:
pismak
pismak

cc

Ostatnio zmieniony 28 sty 2012, 17:42 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

mieszczuch pisze:
JAK COŚ ROBIĆ to RAZ a PORZĄDNIE i DO KOŃCA
.... szczególnie w tym temacie.

Mieszczuchu !!
Czy porządnie to znaczy bardzo drogo?

Ad 1. Od Urzędu Miasta niejednokrotnie otrzymuję decyzje negatywne w sprawach, które można ująć w określeniu, jako osobiste.

Ad 2. Na to pytanie nie mogę odpowiedzieć ani „Tak” ani „Nie” albowiem nigdy nie reprezentowałem żadnej firmy w żadnym, powtarzam ŻADNYM, przetargu.
Pomyliłeś mnie chyba z kimś innym. Firma, w której pracuję nie zajmuje się również działalnością, o której wspominasz.

Szukasz?

P
G

Tytuł:
pismak
pismak

xx

Ostatnio zmieniony 28 sty 2012, 17:43 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz pisze:

1) Co było przesłanką aby w zamówieniu publicznym o administrowanie cmentarza w Zgorzelcu zamawiający, czyli urząd, warunkował rozpatrzenie oferty od tego, czy oferent ma uprawnienia do wywozu nieczystości, śmieci, czy nie?

G

Wracam do tematu ponieważ otrzymałem odpowiedź na pytanie w sprawie zapisów w specyfikacji istotnych warunków zamówienia na usługi zarządzania cmentarzem komunalnym?
Tekst odpowiedzi:

"Przesłankami decydującymi o zapisach specyfikacji istotnych warunków zamówienia na wykonanie usługi zarządzania i utrzymania w należytej czystości cmentarza komunalnego w Zgorzelcu, były:
1) wymogi ustawowe. Uregulowania zawarte w przepisach ustawy o Gospodarce Nieruchomościami i w ustawie o utrzymaniu czystości w gminie. Przepisy te nakładają obowiązek dysponowania licencją zarządcy w przypadku zarządzania nieruchomością i dysponowania zezwoleniem Burmistrza na odbieranie odpadów komunalnych.
2) zmniejszenie kosztów utrzymania terenów cmentarza komunalnego.
3) zapewnienie realizacji usług przez jednego wykonawcę ) który mógł występować w przetargu jako konsorcjum)."

Jeszcze bez mojego komentarza.

Tytuł:
pismak
pismak

Marko pisze:
Jeszcze bez mojego komentarza.

Marko, wg mnie to nie jest odpowiedź.
Może łaskawie przytoczysz podstawy prawne, na jakich opierają się odpowiedzi.
Enigmatyczne
Marko pisze:
wymogi ustawowe.

są zbyt skąpą w treść odpowiedzią.

W jakim akcie prawnym jest zapis o bezwzględnym posiadaniu licencji na wywóz nieczystości przez administratora cementarza?
To apropos punktu pierwszego.

Pozostałe dwa punkty w swoim czasie udokumentuję liczbowo, pokazując niewłaściwe podejście rządzących do zagadnień gospodarki nieruchomościami.
Zresztą, czy trzeba, skoro widzimy na własne oczy jakie są efekty robienia przetargów obłożonych barierami irracjomalnymi?

P
G

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz pisze:
Marko pisze:

są zbyt skąpą w treść odpowiedzią.

G

Masz rację. Zacytowałem Ci dokładnie odpowiedź jaką otrzymałem od BM. Dla mnie nie jest ważne kto odpowiedź podpisuje, bo jako radny mam prawo otrzymać odpowiedź od BM za pośrednictwem Przewodniczącego Rady Miasta., który jako pierwszy winien sprawdzić merytoryczność odpowiedzi.

Dla ciekawości podam Ci inny przykład jak traktowani są radni w swojej działalności i jak udzielane są odpowiedzi na konkretne pytania?

Moje pytanie:

28.10.2008 r.

Proszę poinformować mnie czy miasto podjęło działania związane z zapewnieniem bezpieczeństwa mieszkańców miasta udających się wzdłuż ulicy Armii Krajowej do Centrum Handlowego w Łagowi, jeśli tak to jakie są to działania i jakie oraz kiedy będą spodziewane efekty? Zaznaczam, że obecnie na odcinku od ulicy Krańcowej do ronda , na terenie miasta brakuje chodnika co stwarza bardzo duże zagrożenie bezpieczeństwa mieszkańców zwłaszcza podczas ciemnych i deszczowych dni jesienno – zimowych.

i odpowiedź:

"Od momentu powstania w Łagowie Hipermarketu Carrefour (lipiec 2006) władze miasta czyniły starania aby na ulicy Armii Krajowej od skrzyżowania z ulicą Krańcową powstały chodniki. Ulica Armii Krajowej zaliczana jest do kategorii dróg wojewódzkich dla której zarządcą jest obecna Dolnośląska Służba Dróg i Kolei we Wrocławiu. W w/w okresie zostały skierowane wnioski do zarządcy drogi w sprawie budowy chodników. W odpowiedzi uzyskano informację, iź chodnik taki jest przewidziany do realizacji przez prywatnego inwestora przy budowie skrzyżowania ul. Armii Krajowej i ul. Zamiejsko-Lubańskiej w celu zapewnienia obsługi projektowanego Centrum Handlowego. Kserokopie pisma w przedmiotowej sprawie przedstawiam w załączeniu"

Otrzymałem także kserokopię pisma, które jest odpowiedzią na wniosek wysłany 10.07.2006 r. czyli przez Burmistrza Fiedorowicza a datowanego 18.09.2006 r.
Na moje pytanie do obecnej władza uzyskałem odpowiedź co robił poprzedni Burmistrz. Na część pytania oczywiście nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. np.Jakie i kiedy będą spodziewane efekty?

Swoja drogą to nie jest pierwszy przypadek podpisywania się obecnego BM pod działaniami poprzednika.

Tytuł:
pismak
pismak

Marko pisze:
bo jako radny mam prawo otrzymać odpowiedź od BM za pośrednictwem Przewodniczącego Rady Miasta., który jako pierwszy winien sprawdzić merytoryczność odpowiedzi

Dla mnie to nie jest właściwa odpowiedź.
Nie chcę tu uczyć nikogo, jak powinna wyglądać odpowiedź urzędnika ale jest to zbyt ogólne. Wstrzymam się od dalszego opisu tego faktu z uwagi na to, że forma odpowiedzi, jaką uzyskałeś, to jest po części również moja wina.
Marko pisze:
Dla ciekawości podam Ci inny przykład jak traktowani są radni w swojej działalności i jak udzielane są odpowiedzi na konkretne pytania

Po czasie, jaki upłynął widzę, że taka odpowiedź w w ykonaniu urzędnika, to również po części moja wina.

Oglądałem, jak większość z Was, sesje Powiatu. Sam pomysł podobał mi się. Chciałbym mieć możliwość oglądania częściej tych sesji.
Jasno i wyraźnie widać tam, jak przedstawiciele wybrani demokratycznie przez nas, walczą o nasze sprawy.

Składam formalny wniosek do Marko oraz prośbę do Admina aby umożliwili społeczności odwiedzająca to forum zaznajomienie się z sesjami miejskimi.

P
G

Tytuł:
obserwator
obserwator

Pomysł dobry, ale czy warto? Jeżeli w mieście jest tak samo jak w powiecie to nie ma czym się "podniecać". Tak na marginesie, radni biorą diety - po obejrzeniu sesji powiatowej, pytam się za co?

Tytuł:
obserwator
obserwator

Jejku, ludzie! Sami tych radnych wybraliscie albo wogole nie glosowaliscie wiec w jakis sposob tez wzieliscie w tym udzial. Albo jeszcze lepiej sami zostancie radnymi i wszystko naprawcie.

Tytuł:
pismak
pismak

jendrzej pisze:
ak na marginesie, radni biorą diety - po obejrzeniu sesji powiatowej, pytam się za co?

Właśnie.
Dokładnie o to mi chodziło aby każdy wiedział i widział jak przedstawiciel wyborców pracuje.
Ci którzy przcują z pewnością w glorii zostaną na następną kadencję pozostali do wymiany.
Wg mnie uczciwe podejście.
joro pisze:
ludzie! Sami tych radnych wybraliscie

T tym pisałem w swoim poście. To też moja wina.
Posypuję głowę popiołem i czekam na najbliższe wybory.

P
G

Tytuł:
obserwator
obserwator

Dla rozwinięcia tematu, czy ktoś wie w jakiej wysokości radni pobierają diety?

Tytuł:
pismak
pismak

jendrzej pisze:
czy ktoś wie w jakiej wysokości radni pobierają diety?

Może to wiedzieć każdy kto sprawdzi ich oświadczenia majątkowe - są dostępne na stronie UM. Nie można podać jednej kwoty ponieważ niektórzy radni mają dodatki np. za dzierżenie stanowiska przewodniczącego danej komisji.

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz pisze:

Składam formalny wniosek do Marko oraz prośbę do Admina aby umożliwili społeczności odwiedzająca to forum zaznajomienie się z sesjami miejskimi.

G

Już sobie zapisałem i masz jak w banku, że wniosek ten przedstawię. Swoja droga mieszkam w miejscu, o którym telewizja kablowa zapomniała. Takich osób w mieście jest bardzo dużo, informacje w internecie są jedną z dróg dających możliwość zorientowania się jak wyglądają sesje RM.

Tytuł:
pismak
pismak

Marko pisze:
Swoja droga mieszkam w miejscu, o którym telewizja kablowa zapomniała. Takich osób w mieście jest bardzo dużo

Chcesz porozmawiać o tzw. Telewizji Kablowiej Tomków?
To zupełnie inny temat, chociaż właściciel jest wybitnie polityczny a jakość dostarczanego sygnału pozostawia wiele do życzenia.
Wiem, że zawsze jest możliwość rezygnacji z kiepskich usług dostawcy i w sumie na tym chyba się skupie.

P
G

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 172 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.