Dzisiaj jest 12 lip 2025, 0:26

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 502 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

neandertalski pisze:
CICHY napisał/a:

Co do dyktatur to są dobre przykłady np. Franco, Pinochet no ale to nie ten temat.

fajnych masz idoli swoją drogą.
a na referndum, jak mówiłem też mnie nikt nie zobaczy;)

Na forum też już mało kto Cię zauważa:) :smt044

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Asafa pisze:
Na forum też już mało kto Cię zauważa:)

I to mówi ten , który swoją obecność na forum zawdzięcza tylko temu wątkowi ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator

YELLO_35 pisze:
Asafa napisał/a:
Na forum też już mało kto Cię zauważa:)

I to mówi ten , który swoją obecność na forum zawdzięcza tylko temu wątkowi ;)

Mylisz się, konto miałem wcześniej, założyłem je bo jest forum dotyczące sportu np. koszykówki :):)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

http://zgorzelec.naszemiasto.pl/wydarzenia/925905.html

Czlonkowie NOPu - mozecie byc dumni. Porownano Was z niemieckimi nacjonalistami.
Teraz tylko musicie ich dogonic w ilosci atakow na swoich przeciwnikow (na tle rasowym i narodowościowym). Bedziecie mieli chyba ulatwione zadanie, bo w sumie z roku na rok w Zgorzelcu pojawia sie coraz wiecej obcokrajowcow. Bedziecie mieli pole do popisu.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

gobo007 pisze:
Czlonkowie NOPu - mozecie byc dumni.

Jeśli nie dostrzegasz w tym manipulacji to przykre.
dla takich właśnie ten art. powstał.
I na pewno te Twoje rewelwcje to ne w tym temacie.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Czy jest możliwe odwołanie tej grupy d/s odwolania burmistrza i powolanie nowej grupy ?
Może będzie nie tak żenująco i bardziej na temat .

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Hmm, a czy to czasem jakoś niedługio nie mija termin, w którym GI ma zebrać wymaganą ilość podpisów?

Dość dawno temu Cichy pisał, że brakuje tylko kilkuset, więc pewnie już zebraliście wymaganą liczbę?

p,
P.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

KOMUNIKAT nr 6 GRUPY INICJATYWNEJ
w/s REFERENDUM O ODWOŁANIE BURMISTRZA MIASTA ZGORZELCA

Zgorzelec, 28.11.2008r.

Szanowni Państwo
Mieszkańcy Zgorzelca

Pragniemy przypomnieć iż 30 września 2008 roku grupa obywateli Miasta Zgorzelec podjęła inicjatywę w sprawie przeprowadzenia referendum gminnego o odwołanie przed upływem kadencji Burmistrza Miasta Zgorzelec GRONICZA RAFAŁA.

W dniu dzisiejszym mija termin złożenia wniosku do Komisarza wyborczego w Jeleniej Górze. Aby wniosek był ważny należy dołączyć do niego podpisy ok. 2800 Mieszkańców Zgorzelca uprawnionych do głosowania tj. 10% wyborców. Na dzień dzisiejszy w posiadaniu Grupy Inicjatywnej jest 2500 podpisów.

Pragnę przypomnieć, że inicjatywa nasza jest inicjatywą społeczną. Celem naszym było doprowadzić do Referendum w którym mieszkańcy odwołają Burmistrza, który zdaniem Grupy Inicjatywnej nie realizuje obietnic wyborczych oraz nieudolnie sprawuje władzę w mieście. Dla osiągnięcia tego celu liczyliśmy na wsparcie Mieszkańców Miasta Zgorzelca oraz przedstawicieli organizacji społecznych i politycznych. W tym miejscu pragnę gorąco podziękować za czynne wsparcie naszej akcji kilkudziesięciu mieszkańcom naszego miasta oraz członkom i sympatykom następujących partii politycznych:
- NARODOWE ODRODZENIE POLSKI (NOP),
- LIGA POLSKICH RODZIN (LPR).
Szczególne podziękowania składamy na ręce Nikosa Rusketosa przedstawiciela mniejszości greckiej w Zgorzelcu oraz wszystkich którzy udzielili poparcia wpisując się na listy.

Przez cały okres prowadzenia akcji zbierania podpisów dostrzegliśmy również zaangażowanie innych środowisk politycznych niechętnych obecnemu gospodarzowi miasta. Jednak do dnia dzisiejszego nie wpłynęły od nich na ręce przedstawicieli Grupy Inicjatywnej żadne listy z podpisami.
Opiszę pokrótce tylko dwa powody dla których tych podpisów nie przekazano:

1.W jednym środowisku z czasem ukształtowało się przekonanie, że tak rządzący burmistrz jak dotychczas (nic nie robiący) będzie łatwiejszy do pokonania w wyborach za dwa lata i dlatego nie należy przykładać ręki do akcji referendalnej. W myśl zasady „Czym gorzej tym lepiej”.

2.W drugim środowisku uzależniono wręcz przekazanie podpisów od spełnienia już dzisiaj przez Grupę Inicjatywną określonych warunków wybiegających w czasie nawet do ewentualnych wyborów uzupełniających Burmistrza Miasta. Chciano już dzielić skórę na żywym niedźwiedziu.

Pragniemy podkreślić że żadna z tych postaw nie jest nam bliska, wręcz brzydzimy się takim działaniem określając je mianem politykierstwa i odrzucamy je.
Na zakończenie pokusimy się o małą analizę wyniku naszej pracy.
2765 osób to 10 % mieszkańców uprawnionych do głosowania. Biorąc pod uwagę 42% frekwencję ( ok.11613 osób) w ostatnich wyborach Burmistrza Miasta to liczba 2500 tysiąca daje nam ok.21% aktywnych mieszkańców naszego miasta. Uważamy ten wynik za niebywały sukces.
Od czasu rozpoczęcia samej akcji referendalnej dostrzegamy również wiele pozytywnych działań w mieście które niewątpliwie naszej aktywności przypisujemy. Wierzymy, że swoim działaniem zmotywowaliśmy Burmistrza do pracy co może skutkować pozytywnie dla mieszkańców naszego miasta.
Albowiem „STRACH MA WIELKIE OCZY”.
Jak dotychczas bacznie będziemy śledzić działania władz miasta. I tak już będzie każdego dnia.

Z poważaniem
Pełnomocnik Grupy Inicjatywnej
STEMLER GRZEGORZ

Tytuł:
obserwator
obserwator

Panie przez wielkie P Stemler , myśli i idee głoszone przez LPR i NOP zostały ocenione i docenione przez ,, ciemny naród'' . STRACH MA WIELKIE OCZY , ale głównie przed oszołomami głoszacymi nienawiść , nacjonalizm i faszystowskie zagrywki. To referendum moim zdaniem jest tylko robione ,, przy okazji'' , wasze zapędy nacjonalistyczne -ludzie mam nadzieje że ocenią i rozliczą obojętnie czy będzie referendum czy nie. Z mojej stroy pan panie jest pan kornikiem w Koniu Trojańskim .

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

CICHY pisze:
KOMUNIKAT Z KWATERY GŁÓWNEJ
Jest 2450 podpisów
POZDRAWIAM wszystkich zwolenników REFERENDUM (przeciwników też, trochę mniej). :grin: ]:->

to było: Wto Lis 04, 2008 10:10 pm

a na dzień dzisiejszy macie 2500? i ja Tobie gratulowałem miesiąc temu... :-)
wiesz co partacz jesteś i tyle, zamiast tyle ględzić w swoim wpisie trzeba było napisać, że nie udało Wam się zebrać głosów i już :P

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

neandertalski pisze:
że nie udało Wam się zebrać głosów i już :P

A co ja napisałem?
Proszę choć raz bądz obiektywny
Przecież nie napisałem że mamy podpisy.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

CICHY nie kręci mnie kopanie leżącego, chodziło mi tylko o to, ze w takiej chwili zaimponowałbyś mi gdybyś wziął wszystko sam na klatę, zamiast w oficjalnym oświadczeniu wpisywać te morskie opowieści o środowiskach co Wam w plecy nóż wsadziły. wiesz jak to wygląda?
bez urazy

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

neandertalski pisze:
gdybyś wziął wszystko sam na klatę

Nie jestem mesjaszem i nie mam ochoty brać na klatę cudzych win. Co moje błędy to moje natomiast nie dam się manipulować. Gierki mnie nie interesują. Ja gram czysto. Nauki z tej akcji co nie miara. Warto było. Są jeszcze ludzie których można pobudzić do działania w konkretnej sprawie.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

CICHY pisze:
Na zakończenie pokusimy się o małą analizę wyniku naszej pracy.
2765 osób to 10 % mieszkańców uprawnionych do głosowania. Biorąc pod uwagę 42% frekwencję ( ok.11613 osób) w ostatnich wyborach Burmistrza Miasta to liczba 2500 tysiąca daje nam ok.21% aktywnych mieszkańców naszego miasta. Uważamy ten wynik za niebywały sukces.

Wasza akcja była dla mnie hucpą, jednak samego prawa do organizacji takiej obywatelskiej inicjatywy nie negowałem. Jednakże zawaluowane twierdzenie zawarte w powyższym tekście jest nadużyciem. Otóż większość osób może to odczytać jako 2500 głosów (podpisów) przeciw Groniczowi. Taka liczba osób opowiedziała się za PRZEPROWADZENIEM REFERENDUM, a NIE ZA ODWOŁANIEM BURMISTRZA.
Mimo wszystko mam nadzieję, że Wasze działanie zdyscyplinowało i "obudziło" trochę Gronicza. Teraz będzie wiedział, że trzeba mocno pracować przez całą kadencję, a nie tylko pod jej koniec. ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator

Cytuj:
CICHY nie kręci mnie kopanie leżącego, chodziło mi tylko o to, ze w takiej chwili zaimponowałbyś mi gdybyś wziął wszystko sam na klatę, zamiast w oficjalnym oświadczeniu wpisywać te morskie opowieści o środowiskach co Wam w plecy nóż wsadziły. wiesz jak to wygląda?
bez urazy

A jak by nazwać to że przychodzili ludzie brali po 10 list na podpisy potem dzwonili że już mają żebrane a na końcu nie oddawali ani jednego ??

Jak dla mnie szkoda że się nie udało, może teraz burmistrz chociaż się weźmie za swoje obowiązki co i tak będzie sukcesem GI :)

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 502 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.