bog180 pisze:
Da sie moze powrócić do podstawowego wątku?.
A po co?
Jest zbyt drażliwy.
bog180 pisze:
Zniknał coś z forum , zapał minął ?
Nie nie real wzywał.
bog180 pisze:
Czy cel osiągniety?
To oczywiście żart.
bog180 pisze:
Ambicje spełnione?
Moje ambicje to m.in. nadal rozwój Zgorzelca i wykorzystanie jego położenia oraz myśli ludzkiej mieszkańców w celu poprawienia ich położenia materialnego.
-------------------
Cieszyłem się jak dziecko, kiedy zobaczyłem zainteresowanie osób sprawujących funkcję kierowniczą w Zgorzelcu i kiedy zadeklarowali oni chęć dialogu i wyjaśnień przedstawionych przeze mnie zagadnień.
Zmartwiło mnie to, że nie podjęli ze mną dialogu tutaj na forum.
Wiem, że ludzie na stanowiskach kierowniczych w spółkach miejskich i urzędach zależnych mogą się obawiać rzeczowych pytań i pytań o cyfry, pytań o ludzi. Wiadomo, że od dobrze sprecyzowanego pytania nie można uciec z odpowiedzią. Nie jest możliwe „zagadanie” pytania dając bełkotliwą odpowiedź, bo zostaje namacalny ślad.
Za namową osób z forum uruchomiłem niezależną skrzynkę
wady@onet.eu
z prośbą o przedstawianie wiedzy oraz materiałów w tych i innych tematach.
Materiały dosłane przez różne istoty obojga płci przyszły moje oczekiwania. Jest ich tak dużo, że samo sprawdzanie przynajmniej części wiarygodności przesłanych wątków zajmie trochę czasu. Sprawdzeniu podlegać będzie również to, czy materiał ten nie został nielegalnie pozyskany. Tematyka rozciąga się od „miasta” poprzez „gminę” do „powiatu”. Chodzi o spółki oraz urzędy zależne od jednostek samorządowych. Naprawdę jest tego dużo.
W tym momencie skorzystałem z okazji znajomości i pewnych doświadczonych „łysych” (Wy też o jakiś łysych piszecie) i poprosiłem o ocenę części materiału, zachowując oczywiście anonimowość dostawcy.
Po dłuższym zastanowieniu uznaliśmy, że materiał jest na tyle ciekawy, że nadaje się nie tylko na forum ale powinienem go przedstawić również pod innym adresem.
W chwili obecnej zastanawiamy się tylko jaki wybrać termin przedstawienia materiału pod tymi „innymi” adresami i co przedstawić publicznie. Forum internetowe i jego treści nikną ogromie Internetu. W sumie niewiele osób ma dostęp do Internetu a jeszcze mniej wie, że jest takie forum porusza się tu życiowe sprawy Zgorzelca.
Chciałbym powiedzieć, że wynikiem naszej narady było również opracowanie planu upublicznienia materiałów szerszej opinii publicznej. W grę wchodzą tu różnego rodzaju gazety, strony internetowe(tego forum) oraz radio i telewizja. Wszystko ma się rozumieć w zakresie lokalnym.
Po konsultacjach z „łysymi” stwierdziliśmy również, że niektóre z zagadnień można poprzedzić pytaniami przekazywanymi bezpośrednio, lub za pośrednictwem forum, do Marko z prośbą o przekazania pytania odpowiednim osobom odpowiedzialnym za dany stan rzeczy, zapytać dlaczego tak się stało i przedstawić sposób naprawy, jeśli to oczywiście będzie możliwe.
Martwi mnie fakt, że poza Marko, który jawnie reprezentuje jedną z opcji politycznych i nie wstydzi się tego, nie ma tutaj reprezentantów wyborców z pozostałych ugrupowań.
Nie chcę sugerować, że boją się wystawić głowę ponad ziemię i wypowiedzieć się w jakimkolwiek temacie. Nie moja sprawa, ale uchylę rąbka tajemnicy z materiałów dostarczonych mi.
Zwracam się teraz do osób wybranych przez wyborców, czytających forum, aby, jeśli się nie boją formułować myśli publicznie, stanęły do odpowiedzi na pytania stawiane przez uczestników forum. Nasze forum z pewnością zyskałoby jakościowo na tym a ludzie będą lepiej poinformowani albowiem w chwili obecnej korzystamy z pomocy tylko jednej opcji politycznej i jej przedstawiciela.
Czy prawdą jest, że osoba piastująca obecnie funkcję burmistrza gorąco zapewniała przed wyborem i zaraz po wyborze na stanowisko, że będzie uczestniczyć w życiu forum nie tylko jako czytasz ale również wypowiadając swoje zdania w tematach?
Śledzę od jakiegoś czasu forum i jedno mogę stwierdzić, że większym zainteresowaniem cieszy się temat nowego pubu, niż nieprawidłowościach w spółkach miejskich. Gratuluję pomysłu pubu. Obecność swoją na forum postaram się dostosować poziomem do uczestników forum, co nie znaczy, że uważam ich za kogoś gorszego, lecz tematyka poruszana przez nich mniej mnie jakoś interesuje. Są gusta …
Nie ma sensu podgrzewać atmosfery tym, że coś mam, że szykuję jakąś bombę, czy coś w tym rodzaju. Życie pokaże co z tego się urodzi.
P
G