Dzisiaj jest 11 lip 2025, 5:40

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 172 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

aleksander pisze:
"Przeczytałem z zainteresowaniem post Pana Grzegorza i uznaję, że wszystkie sprawy dotyczące MPGK sa bardzo ważne.

Bardzo starałem się aby treści, które przedstawię były w miarę czytelne i zrozumiałe oraz zainteresowały nie tylko uczestników forum ale również "biernych czytelników"

aleksander pisze:
Informacje wymagają moim zdaniem wyjaśnienia i pokazania jaką wiedzę na na ten temat posiada MPGK..

Z pewnością wyjaśnienia wymaga wiele spraw poruszonych przeze mnie na tym forum w tym temacie. Te sprawy, które dotyczą bezpośrednio MPGK mogą być rzeczywiście wyjaśniane przez najlepiej poinformowanego, czyli przez Pana Jacka Szymańskiego. Liczę właśnie na wyjaśnienia.

aleksander pisze:
Tą wiedzę chciałbym przekazać wiedzę Panu Grzegorzowi na spotkaniu.

Nie widzę przeciwwskazań. Spotykać się możemy.

Szanowny Adminie
Proszę o przekazanie mojej propozycji Panu prezesowi Jackowi Szymańskiemu i poinformowanie forum o zdaniu w temacie propozycji Pana prezesa.

Gdybym chciał spotkać się z Panem prezesem Jackiem Szymańskim w cztery oczy, to udałbym się do siedziby Miejskiego Przedsiębiorstwa Gospodarki Komunalnej sp. z o.o. Zgorzelec 59-900 Zgorzelec, ul. Łużycka 3 i poprosiłbym o rozmowę.
Uważam, że skoro rozpocząłem rozmowę na forum i przeniósł ją do stolika kawowo-koniakowego, to po pierwsze, pozbawiłbym tych, którzy co prawda tylko przeczytali mój post i nic twórczego, w większości, nie wnieśli, ale przynajmniej utwierdzili mnie w słuszności działań i potrzebie publikacji wątpliwości bezpośredniego dostępu do informacji a po drugie nasuwa mi się podejrzenie, że takie spotkanie mogłoby budzić obawy o manipulowanie ludźmi.
Uważam, że powinienem pozostać, jak żona Cezara, poza podejrzeniami przez jak najdłuższy czas i nie poddawać się bezpośrednim wpływom ludzi oraz opcji.

Chciałbym z tego miejsca zaproponować wyjaśnianie tematów w miejscu naszego spotkania, czyli na tym forum.

Jeśli Pan prezes Jacek Szymański obawia się w trakcie swoich wypowiedzi, nalotu oszołomów publikujących treści niewłaściwe, to ja wierzę Adminowi tego forum i mogę się poddać moderacji osobnego wątku, gdzie będą publikowane wyłącznie te posty, które Pan prezes lub ja zaaprobujemy.

Co Pan prezes na to?

Takie postępowanie pozwoli, zarówno mojej osobie, jak i Panu prezesowi lepiej przygotować odpowiedzi, co z pewnością będzie pozytywnym elementem naszych wypowiedzi.

Ja tajemnic nie mam.

Uważam, że forum, to takie samo miejsce, jak każde inne i tutaj również można znaleźć miejsce na rzeczową dyskusję a przy okazji słuchać (czytać) będzie to większe gremium.
W końcu dyskusja ma wyjaśnić wątpliwości przedstawione publicznie, co byłoby zasadne dla właściwego działania spółki.

Skoro Pan prezes bywa na forum, dlaczego nie miałby Pan aktywnie uczestniczyć w wyjaśnianiu niejasności w postępowaniu spółki miejskiej właśnie tutaj.
Z informacji posiadanych przeze mnie, to taka forma dyskusji miała już tutaj miejsce.

P
G

Tytuł:
rekrut
rekrut

Czytałam wypowiedź Pana Prezesa i pomyślałam, czy Pan Prezes Szymański jest taki naiwny czy też naiwnego udaje. Przecież większość ludzi wie, a przynajmniej czytających to forum, że Pan prezes jest bardzo blisko związany z tzw. zgorzeleckimi łysymi, do których dołączył Pan Szczech ( który podobno też miał udział w "śmieciach" i też tam bywał).
Ustalenia wielu działań odbywają się w Kameralnej, gdzie te osoby były często widywane przez mieszkańców.
Nie dziwię się więc tym, którzy decyzje podejmowane w sprawach przetargów i konkursów łączą z tymi osobami.
Dlatego też decyzję Grzegorza uznaję za przemyślaną i rozsądną. Naciski tych ludzi i mogłyby mieć wpływ na zawartość informacji.
Więc czekam i wierzę, że Grzegorz nie podda się kuszeniu żadnego prezesa na dostęp do salonów.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Ponieważ Mieszczuch uchyla się od wizyty u źródła i pisze: "Zarówno Ty, jak i joro możecie przejść się w miejsce, w które mnie odsyłacie i grzeczną prośbą uzyskacie więcej od mnie", to mnie zmobilizowało, i..
Zarząd cmentarzem polega nie tylko na organizowaniu pogrzebów i prowadzeniu dokumentacji. Trzeba także sprzątać i wywozić śmieci (zresztą o tym wkleja Grzegorz nieco wcześniej), wobec powyższego wymóg posiadania zgody na odbiór śmieci lub współpraca z firmą , która taką zgodę posiada, jest jak najbardziej wskazany. Zgodnie zaś z przepisami, ten kto przetarg organizuje, może taki wymóg postawić.
Same zaś cyfry prezentowane przez Grzegorza nie do końca odpowiadają rzeczywistości.
M.in. kalkulacja przez Niego przedstawiona jest Jego pomysłem na wyliczenia. Każdy może to zrobić w inny sposób. Np. najniższe wynagrodzenia (prace nie są skomplikowane - zamiatać prawie każdy potrafi), inny wymiar zatrudnienia (a może raczej zaangażowania)...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

To może rozmowa odbędzie się w ramach czwartkowych spotkań forumowych? Tam Grzegorz chyba poczuje się bezpiecznie.

Tytuł:
obserwator
obserwator

mrbyte pisze:
To może rozmowa odbędzie się w ramach czwartkowych spotkań forumowych? Tam Grzegorz chyba poczuje się bezpiecznie.

Niektórzy z bywalców mają niezłe powiązania z łysymi, więc nie sadzę aby to był dobry pomysł.
Te forum moim zdaniem jest najodpowiedniejsze

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 21 lis 2012, 10:16 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Zwolniłem się z pracy aby nadać tą wiadomość. Szef zwolni mnie z pracy, jak zobaczy, że w pracy zajmuję się ekonomią polityczną.

W związku z licznymi sugestiami otrzymywanymi jako kartki do kieszeni od anonimowych osób oraz na skrzynkę forum, podaję adres, za pomocą którego osoby zainteresowane mogą kontaktować się ze mną. Oto on:

wady@onet.eu

Jest to email założony przed chwilą i służyć będzie wyłącznie do przekazywania informacji do mnie.
Proszę nie oczekiwać na odpowiedzi lub podziękowania. Działamy wszyscy we wspólnej sprawie Jaką jest dobro miasta.

[ Dodano: Pią Paź 31, 2008 11:56 am ]
joro pisze:
Same zaś cyfry prezentowane przez Grzegorza nie do końca odpowiadają rzeczywistości

Zbyt ogólne sformułowanie. Podaj gdzie, w którym miejscu cyferki nie odpowiadają rzeczywistości?

Chyba, że masz na myśli zbyt małą kwotę, wyliczoną przeze mnie, to się zgodzę. Przedstawiłem na końcu czynności, jakie jeszcze prace nie zostały uwzględnione w opracowaniu. Sądzę że i tak nie pokazałem wszystkich, bo szczegółowo nie znam zagadnień. Podchodze to tematu schematycznie ale z wystarczającą szczegółowością aby pokazać wielkość kwot, kosztów.

joro pisze:
Np. najniższe wynagrodzenia (prace nie są skomplikowane - zamiatać prawie każdy potrafi),

Pragnę zauważyć, że nie o samo sprzątanie tutaj chodziło. Pracownik w głównej części swoich prac ma wykonywać sprzątanie, ma też obsługiwać narzędzia i elektronarzędzia, czyli nie tylko proste prace. Ma wykonywać pracę w słońcu, deszczu i śniegu.
Za najniższą krajową?
Raczej nie jest to możliwe przy dzisiejszym braku ludzi.

joro pisze:
Każdy może to zrobić w inny sposób.

Oczywiście. Proszę podać swój przykład poddamy go ocenie.

P
G

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

gornik pisze:
Niektórzy z bywalców mają niezłe powiązania z łysymi, więc nie sadzę aby to był dobry pomysł.

Co za bzdura Kolego...

Naucz się używac czasu przeszłego jeśli masz z tym kłopoty - bo chyba masz ;)

Tytuł:
pismak
pismak

Jak zwykle, zupełnie przypadkowo przechodząc obok jednego z okien budynku jednej z instytucji samorządowej usłyszałem rozmowy na różne tematy, niektóre przedstawię w chwili obecnej tylko hasłowo:

- Czym spowodowane może być to, że pod uchwałami RM publikuje się niewłaściwe podstawy prawne? Dotyczy przedostatniej sesji RM.

- Sprawa TBS-u i kiedy wypłynie? Zna ktoś bliżej temat?

- Jak rozwiązany jest i będzie problem odpadów wielkogabarytowych w Zgorzelcu? Znowu MPGK.

- Sprawa pod hasłem – Kamieniołomy - „Czerwona Woda”.

Z ogólnymi materiałami będziecie Państwo mogli zapoznać się w protokołach ostatniej z sesji RM. W chwili obecnej są one dopiero opracowywane i pojawią się niebawem na stronach

http://bip.um-zgorzelec.dolnyslask.pl/d ... mp=179&r=r

Na powyższych stronach również przedstawione będą informacje ogólne, jednak dla osób, które chcą zapoznać się z tematem, to na początek wystarczy.
Proszę nie mieć mi za złe, że post aktualny jest ogólny ale dopiero kiedy pojawią się oficjalnie niektóre materiały, będzie można o nich pisać i cytować. Obiecano mi część materiałów z urzędu, resztę dostarczą życzliwi ludzie, o część upomnę się sam po czym opracuję wszystko i oczywiście opublikuję.

wady@onet.eu

Jeszcze raz podkreślam, że zależy mi na wytknięciu błędów w działaniu a nie na wysadzeniu kogokolwiek ze stołka.

P
G

PS. Rozpoczęty temat MPGK będzie oczywiście prowadzony do szczęśliwego końca.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Grzegorz pisze:
Proszę podać swój przykład poddamy go ocenie.

To, że jest Was więcej niż jeden, to łatwo się domyślić! Nas jest jeden i nie zamierzam bawić się w jakieś tajemnicze gry. Rozumiem Grzegorzu, że albo jesteście agentami (może obcego wywiadu) - temat dla ABW,CDN..., albo obcej cywilizacji, która poszukuje na gwałt wiedzy na nasz temat, a naiwni Zgorzelczanie dostarczają Wam tajne materiały. W jednym, jak i w drugim przypadku jest to trochę śmieszne
Grzegorz pisze:
Jak zwykle, zupełnie przypadkowo przechodząc obok jednego z okien budynku jednej z instytucji samorządowej usłyszałem rozmowy

Z każdej informacji, albo nawet prawie informacji można zrobić sensację. Wystarczy wprowadzić właśnie wątek pewnej tajemniczości. Ktoś powiedział, ktoś coś wie, ktoś mi dostarczy, ktoś mi powie, ktoś za tym stoi, ktoś ma w tym (brudny, podejrzany) interes. Ja się dowiem, ja rozpracuję, ja przekażę, ja wam powiem. JA WIEM
Może lepiej od razu pisać o konkretach, stawiać pytania (a nie insynuować), nie sygnalizować tylko rozwijać wątek. Z tych kilku Twoich wypowiedzi wnioskuję, że tak na prawdę to chodzi Ci o zamącenie, przy jednoczesnym przedstawieniu siebie jako niezwykle obiektywnego poszukiwacza prawdy i tropiciela nieprawidłowości. Twoje stwierdzenia na temat szefa od razu informują,że to Ty jesteś szefem, a to ma tylko utrudnić myślenie tropicielom Twojej osoby.
Pozdrawiam Cię! I do przeczytania!

Tytuł:
pismak
pismak

joro pisze:
Grzegorz napisał/a:
Proszę podać swój przykład poddamy go ocenie.

Miałem na myśli uczestników forum. Przecież w tej chwili tylko tutaj publikowane są fakty, przypuszczenia i zapytania.

joro pisze:
To, że jest Was więcej niż jeden, to łatwo się domyślić!

Po czym? Widzę, że spiskowa teoria dziejów nie jest Ci obca. No cóż, może Twoje złe doświadczenia w brataniu się z komuną sprawiły, że wszędzie widzisz agentów KGB i STASI oraz CIA.? Piszę swoje pierwsze odczucia w stosunku do Ciebie.

joro pisze:
Z każdej informacji, albo nawet prawie informacji można zrobić sensację.

Masz rację. Z każdej informacji można zrobić sensację albo ciekawy materiał do przemyśleń.
Tak zrobiłem zadając wcześniej pytanie o MPGK a później publikując w częściach oczywiście materiały, których pierwsza część była Ci dana do zapoznania.

joro pisze:
Może lepiej od razu pisać o konkretach, stawiać pytania (a nie insynuować), nie sygnalizować tylko rozwijać wątek.

Joro moją intencją jest zasygnalizować temat, aby uczestnicy forum mieli czas na zapoznanie się z nim, sięgnięcie do źródeł, a następnie przedstawienie sprawy, jak to miało miejsce w przypadku pierwszej części publikowanego materiału o MPGK. Osoby, które znają temat łatwiej rozmawiają, wymieniają poglądy. Ty mozesz mieć oczywiście swój pogląd na sposób przedstawiania spraw przeze mnie. Przeczytałem Twoj argument ale się z nim nie zgadzam.

joro pisze:
Z tych kilku Twoich wypowiedzi wnioskuję, że tak na prawdę to chodzi Ci o zamącenie, przy jednoczesnym przedstawieniu siebie jako niezwykle obiektywnego poszukiwacza prawdy i tropiciela nieprawidłowości.

Czy przedstawianie faktów, to mącenie?
Nie staram się obalać władzy, pokazuję błędy systemu z szansą na poprawę. Nic z tego pisania nie mam poza satysfakcją, że będzie nam lepiej.
Czy źle czynię?
Intencje swoje określiłem.

joro pisze:
Twoje stwierdzenia na temat szefa od razu informują,że to Ty jesteś szefem, a to ma tylko utrudnić myślenie tropicielom Twojej osoby

Mam Szefa.
Tropicielom?
Ktoś mnie tropi?
Czy mi coś grozi?

Joro. Dyskusję ze mną starałeś sprowadzić do poziomu oceny mojej osoby i odszedłeś od tematu zasadniczego. Czy to miało być Twoim celem? Nie wiem.
Wytknąłem Ci w Twoim poście uwagi dotyczące ogólności oceny moich wyliczeń. Nie ustosunkowałeś się do nić, pisząc o zielonych ludzikach i innych sprawach nie związanych z tematem aktualnie rozwijanym.

joro pisze:
a naiwni Zgorzelczanie dostarczają Wam tajne materiały.

Wydaje mi się, że tą wypowiedzią obraziłeś mieszkańców Zgorzelca posądzając ich o naiwność.
Zabrzmiało to tak, jakby w jakiejś chwili ktoś miał mi dostarczyć jakąś supertajną tajemnicę chowaną skrycie przez mieszkańcami.
Uwierz mi, tak to odczytałem.

P
G

Dla wszystkich, którzy chcą uczestniczyć w forum poprzez moją osobę przekazuję kontakt jednostronny:

wady@onet.eu

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Grzegorzu poruszana przez Ciebie spraw jest na tyle duża, że by nie narażać się na zarzuty takie jak przedstawia Jaro, nie sprowadzać dyskusji do poszukiwań i skąd masz "przypadkowe" wiadomości to po prostu się przedstaw. Oczywiście anonimowość jest wpisana w reguły forum, jednak tylko do pewnej wagi stawianych zarzutów. A te są coraz cięższe.

Tytuł:
pismak
pismak

krytyczny pisze:
Grzegorzu poruszana przez Ciebie spraw jest na tyle duża, że by nie narażać się na zarzuty takie jak przedstawia Jaro, nie sprowadzać dyskusji do poszukiwań i skąd masz "przypadkowe" wiadomości to po prostu się przedstaw.

Krytyczny cieszę się, że doceniasz wagę przedstawianych przeze mnie błędów. Dziwi mnie jednak, że nie czytasz moich postów ze zrozumieniem. Ja nie stawiam zarzutów. Wytykam jedynie błędy, które jeśli są błędami, to należy je usunąć jak najszybciej i podziękować za zwrócenie uwagi. Jeśli jednak nie są to błędy, to proszę mi wyjaśnić, że jest to działanie właściwe i uzasadnić to. Ocenimy (my tutaj ocenimy a nie my czytaj … ja).

krytyczny pisze:
po prostu się przedstaw.

Oczywiście, że się przedstawię ale pozwól, że zrobie to w odpowiednim czasie. Pozwól, że sam wybiore czas, który uznam za odpowiedni.

krytyczny pisze:
skąd masz "przypadkowe" wiadomości

Nie jest ważne czy napiszę, że informacje i dokumenty mam od urzędników, czy od przypadkowych ludzi. Ważne jest, że materiały i informacje te nie są opatrzone pieczęcią tajne/poufne. Przedstawianie informacji i analiz przeprowadzanych na podstawie jawnych dokumentów, jest chyba dozwolone. Czy się mylę?

krytyczny pisze:
Oczywiście anonimowość jest wpisana w reguły forum, jednak tylko do pewnej wagi stawianych zarzutów.

Przytoczyłem jedynie jedną, jak ocenił Jaro, ogólną analizę a o kierunkach moich przyszłych zainteresowań poinformowałem hasłowo. Czy ta analiza wywarła na Tobie takie wrażenie, czy tematy moich przyszłych zainteresowań związanych z podanymi hasłami.
Krytyczny, jeśli masz wiedzę w tematach, o których hasłowo napisałem to bardzo proszę podziel się z nami. Wspólnie będzie łatwiej znaleźć błędy i je usunąć.
Takie jest motto mojego działania.
Usuwać błędy w działaniu.

Krytyczny, zamiast zajmować się moją skromną osobą, odpowiedz na pytanie. Czy wynajdowanie błędów, usuwanie ich i poprawianie systemu nie jest działaniem chwalebnym?
Zwłaszcza, że robimy (oczywiście chodzi mi o nas na forum) to za darmo.

P
G

Tytuł:
obserwator
obserwator

Drogi Grzegorzu!
Dopiero w tej chwili zauważyłem (na Twojej wizytówce), ile masz lat! Przepraszam Cię, za być może obraźliwe teksty! Ludziom w tak poważnym wieku należy się przede wszystkim szacunek! Nawet jeśli czasami mylą się w swoich sądach!

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Grzegorzu akurat to kim jesteś, dla mnie nie stanowi jakieś tam strasznej tajemnicy (w końcu napisałem kiedyś tam, że wiem). Jednak za długo pisuje na forum, by wiedzieć, że wypowiadanie się anonimowe o ważkich sprawach jest niczym innym jak forumowym biciem piany, nie przekładającym się na nic konkretnego. Bo niby dlaczego ludzie mają wczytywać się w anonimowe analizy choćby nie wiem jak trafne? Takie pisanie zawsze jest obłożone ryzykiem, że ujawnienie ich autora obróci w perzynę jego słuszne wywody.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 172 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.