Dzisiaj jest 12 lip 2025, 23:30

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 85  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

ką.

Ostatnio zmieniony 28 sty 2012, 19:14 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

nie bardzo rozumiem, dlaczego, mieszczuch, gratulujesz radnym, ktorzy wypowiedzieli się przeciwko organizacji festiwalu w ogóle, a w to miejsce nie przygotowali np.nowej.
w uchylonej uchwale nie było ani jednego słowa o konkretnej kwocie w budżecie.

już to mówiłem i jeszcze raz powiem, że przekreślanie inicjatywy potrzebnej wielu ludziom tylko dlatego, że organizatorem jest ktoś, kogo władza ( burmistrz i rada) nie lubią , jest na poziomie dzieci. sam fakt, że tylu radnych nie przyszło na sesję też o czymś świadczy. ja to odczytuję, panu Bogu świeczkę i diabłu ogarek. dlatego, mieszczuch, tym razem nie poprę twojej wypowiedzi.

a swoja drogą nikos czas już ten temat skończyć w takim tonie. to niczemu nie służy, festiwalowi przede wszystkim. jak chcesz robić komercyjną imprezę, to rób.
miasto powinno na temat festiwalu podjąć działania,bo jest partnerstwo z miastem Naousa i to powinno być podstawą do organizacji festiwalu jako odrębnej imprezy. a czy Ty będziesz brał w tym przedsięwzięciu udział, to tez zależy od Ciebie. z perspektywy patrząc powiem tak: możesz, ale nie musisz

Tytuł:
rekrut
rekrut

guru23 pisze:
nie bardzo rozumiem, dlaczego, mieszczuch, gratulujesz radnym, ktorzy wypowiedzieli się przeciwko organizacji festiwalu w ogóle, a w to miejsce nie przygotowali np.nowej.
w uchylonej uchwale nie było ani jednego słowa o konkretnej kwocie w budżecie.

już to mówiłem i jeszcze raz powiem, że przekreślanie inicjatywy potrzebnej wielu ludziom tylko dlatego, że organizatorem jest ktoś, kogo władza ( burmistrz i rada) nie lubią , jest na poziomie dzieci. sam fakt, że tylu radnych nie przyszło na sesję też o czymś świadczy. ja to odczytuję, panu Bogu świeczkę i diabłu ogarek. dlatego, mieszczuch, tym razem nie poprę twojej wypowiedzi.

a swoja drogą nikos czas już ten temat skończyć w takim tonie. to niczemu nie służy, festiwalowi przede wszystkim. jak chcesz robić komercyjną imprezę, to rób.
miasto powinno na temat festiwalu podjąć działania,bo jest partnerstwo z miastem Naousa i to powinno być podstawą do organizacji festiwalu jako odrębnej imprezy. a czy Ty będziesz brał w tym przedsięwzięciu udział, to tez zależy od Ciebie. z perspektywy patrząc powiem tak: możesz, ale nie musisz

Jak najbardziej popieram kolegę,bardzo trafnie to sprecyzowałeś :smt023

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
kancelaria prawnicza z Jeleniej Góry obsługująca Urząd zgorzelecki której to zlecił Gronicz opracowanie również na swoją korzyść problem z festiwalem powinna natychmiast dostać kopa
lubię Cię, mimo wszystko Nikos za takie teksty. Rozjaśniają szary jesienny dzień i wywołują uśmiech.

Tytuł:
pismak
pismak

gg

Ostatnio zmieniony 28 sty 2012, 19:14 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

1. jeżeli się dobrze zorientowałem, została uchylona uchwała z 15 czerwca 1998r, a ona mówiła tylko o festiwalu, a nie o udzieleniu pozwolenia na używanie znaku dla zespołu orfeusz. 2. festiwale kultur odbywają się w różnych miastach Polski, festiwal grecki miał związek z partnerstwem z Naousą. ja mam takie informacje.
muszę przyznać, że już mnie mdli ten temat i takie twardogłowe podejście przeciwników festiwalu.
3.jeżeli w zgorzelcu brak jest kultury dialogu między władzą a mieszkańcami, to o czym myślisz mówiąc festiwal kultur ? że będą zespoły z różnych państw ? dialog to też kultura, szczególnie, przy różnicy zdań. a że dyrektor z sympatykami zrobi nowy festiwal? to nie ma nic wspólnego z festiwalem greckim. mogłyby w zgorzelcu być dwie i dziesięć imprez. bo jak się przyjeżdża to w domu kultury przeważnie ciemno, zimno i głucho.
4. na temat podejścia nikosa wypowiedziałem

wytłumacz mi, w jaki sposób uchylona uchwała dawała monopol jednej agencji. bo może ja czegoś nie doczytałem w niej

Tytuł:
pismak
pismak

a.

Ostatnio zmieniony 28 sty 2012, 19:15 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

ty jednak podziękowałeś radnym nie za to, o czym piszesz, tylko za likwidację festiwalu greckiego. a to dwie różne sprawy. zauważ, jak łatwo wpuścić ludzi w kanał. nie rozumiem bowiem tej decyzji radnych i myślę, że może oni sami dali się, tak jak ty, w ten kanał wpuścić

Tytuł:
pismak
pismak

Te

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Czy widzisz mnie w kanale, czy z kanału? :roll:
zwracam uwagę, że wątek nie jest o kanalizacji :|

Tytuł:
obserwator
obserwator

niestety, muszę stwierdzić, że jednak mieszczuch nie masz racji. sprawdziłem. te dwie uchwały dotyczą zupełnie innej imprezy. uchwała z czerwca 1998r. mówi o ogólnopolskim festiwalu piosenki greckiej, natomiast z października 1999 o zezwoleniu na korzystanie ze znaku Międzynarodowego Festiwalu Piosenki Greckiej dla firmy Orfeusz. i chociaż niektórym może to jest obojętne, to z formalnego punktu widzenia nie jest. pozostanę przy swoim, że jednak niektórzy w ten kanał zostali wpuszczeni. oczywiście, teraz można dorabiać różne teorie. fakt pozostaje taki, że wcale nikos nie musiał robić tego ogólnopolskiego festiwalu. bo to z żadnych zapisów nie wynikało.
chyba, że czegoś nie doczytałem, to proszę mnie oświecić.
bombas, masz rację, to nie wątek o kanalizacji, ale czasem bez własnej woli zostajemy w kanały wpuszczeni

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

guru23 pisze:
niestety, muszę stwierdzić, że jednak mieszczuch nie masz racji. sprawdziłem. te dwie uchwały dotyczą zupełnie innej imprezy. uchwała z czerwca 1998r. mówi o ogólnopolskim festiwalu piosenki greckiej, natomiast z października 1999 o zezwoleniu na korzystanie ze znaku Międzynarodowego Festiwalu Piosenki Greckiej dla firmy Orfeusz. i chociaż niektórym może to jest obojętne, to z formalnego punktu widzenia nie jest. pozostanę przy swoim, że jednak niektórzy w ten kanał zostali wpuszczeni. oczywiście, teraz można dorabiać różne teorie. fakt pozostaje taki, że wcale nikos nie musiał robić tego ogólnopolskiego festiwalu. bo to z żadnych zapisów nie wynikało.
chyba, że czegoś nie doczytałem, to proszę mnie oświecić.
bombas, masz rację, to nie wątek o kanalizacji, ale czasem bez własnej woli zostajemy w kanały wpuszczeni

Guru ale Nikos uparcie twierdzi iż posiadanie znaku towarowego na Międzynarodowy Festiwal, daje mu jednocześnie monopol na realizację Ogólnopolskiego Festiwalu. Pooglądaj uważnie jego konferencje prasowe.

Tytuł:
obserwator
obserwator

to, co mówi nikos, to jedno, a uchwała, to drugie.
nikos może w sprawie uchwały być nieprecyzyjny, bo nie jest radnym ani urzędnikiem. ale rada nie. wypowiedziałem się już na ten temat. wydaje mi się, że niektórzy się w tym trochę pogubili i że przez pryzmat niechęci do Nikosa popatrzyli na uchwałę i festiwal. a mogli ewentualnie zmienić formułę. a imprezę , jako grecką, pozostawić .
z wypowiedzi mieszczucha forumowicze mogą wyciągnąć wniosek, że Ogólnopolski Festiwal Grecki = Orfeusz. A mi się wydaje, że formalnie tak nie jest, bez względu na to, co mówi Mieszczuch czy Nikos.

Tytuł:
pismak
pismak

ć.

Tytuł:
obserwator
obserwator

biorąc udział w dyskusji na temat festiwalu zwracałem uwagę na nieprzemyślaną, wg mnie oczywiście, decyzję, na emocje, które jej towarzyszyły, na działanie wbrew dialogowi na linii władza-mieszkańcy.jak widać z tego wątku i całej sytuacji związanej z festiwalem, powinien on sie odbywać.

zauważyłem też, że nikos wcale nie musiał być organizatorem , bo to nie wynika z żadnych zapisów, i ze burmistrz, mając do dyspozycji swoje służby, mógł zdecydować o przyjęciu całkiem nowej formuły festiwalu. nikt nie powiedział, że to muszą być wielkie gwiazdy. ale festiwal powinien się odbyć, bo tak mówiła uchwała z 15.06.1998r. wyszedłem z założenia, że partnerstwo zobowiązuje i daje możliwości.

cała ta niesmaczna awantura, zrobienie przez nikosa festiwalu z tym honorowym komitetem odsłoniło polityczną stronę imprezy. a to już całkiem nie służy mieszkańcom, nawet mogę powiedzieć, że nieświadomie zostali wciągnięci w grę polityczną.

draka, która toczyła się na oczach mieszkańców nikomu i niczemu nie służy. pokazuje jednak brak umiejętności dialogu, brak zrozumienia idei samorządowej i konformistyczne postawy niektórych radnych.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 85  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.