Dzisiaj jest 12 lip 2025, 10:26

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 502 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 34  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
VIP
VIP

zacznę od tego:
mieszczuch pisze:
kury szczać prowadzać.
przecież o tej czynności już było na innym wątku.
CICHY pisze:
Liczymy na Państwa odpowiedź na następujące pytania.
Czy Pani/Pan uważa, że praktyczne zaprzestanie działań dotyczących Rewitalizacji Przedmieścia Nyskiego służy Zgorzelcowi?
praktycznie to na Przedmieściu roboty trwają, jak ktoś nie zauważył, to informuję, że trwa inwestycja na Placu Pocztowym oraz w kamienicy nr 27. Moim zdaniem jest to dalsza część procesu rewitalizacji, prowadzona już przez prywatnych właścicieli. Reasumując, nie ma wg mnie żadnego 'zaprzestania działań'. Chyba że chodzi o działania ze sfery społecznej, które to także 'rewitalizacja' obejmuje.
Cytuj:
Czy należy w Zgorzelcu szanować powojenny dorobek miasta i ludzi, którzy go tworzyli?
o jaki powojenny dorobek miasta i ludzi chodzi? materialny? to bardzo istotne pytanie.
Cytuj:
Czy inicjatywy społeczne powinny być w sposób szczególny traktowane przez organy samorządu miejskiego?
powinny być, jak najbardziej. Tylko chętnie bym się dowiedział, co kryje się pod 'szczególnym traktowaniem', bo to baardzo ogólne sformułowanie.
Cytuj:
Czy narażanie miasta na straty finansowe powinno być ocenione a w stosunku do winnych wyciągnięte konsekwencje?
wydaje mi się, że są ustalone procedury, które temu 'wskazywaniu' i 'wyciąganiu konsekwencji' służą. Powinny być przestrzegane, co do tego nie ma wątpliwości.
Cytuj:
Czy obsadzanie stanowisk prezesów spółek, członków rad nadzorczych, dyrektorów jednostek organizacyjnych powinno odbywać sie w drodze konkursu?
obsadzanie spółek, czyli te tzw. 'konfitury partyjne' powinny być poddane weryfikacji merytorycznej, w oparciu o fachowość i profesjonalizm.
Cytuj:
Czy ciągła zmiana planów inwestycyjnych służy rozwojowi miasta i zaspakajaniu podstawowych potrzeb mieszkańców?
zmiany planów inwestycyjnych, jeśli służą społeczności i dobrze pojętej gospodarności, nie są niczym złym, problemem może być, kto je ocenia.

Generalnie pytania są nieprecyzyjnie postawione i nie mają na celu wywołania dyskusji i poprawy sytuacji. Ich hasłowa forma służy wyłącznie sprawom referendalnym.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

mieszczuch pisze:
W trosce o dalszy rozwój Zgorzelca uważam, że niedzielne grupowe wyjścia z psychiatryka należy ograniczyć.
Również, że największy ryzykant w mieście nie powierzy Twojej grupie nawet kury szczać prowadzać. Może jedynie neandertalski zrobił by tu wyjątek, w uznaniu wkładu Floriana i ran poniesionych w walce o prasłowiańskie ziemie z najeźdżcą bułgarsko-rumuńskim, i tylko w obecności Florka, kury nioski z tej grupy wyłączając. Lancek McRocky z portretem "taty" też byłby niezbędny. Wersji z neo daję 1,5% szans. Warunek kilkudniowego kaca jest dla tej decyzji niezbędny.

Widzę że nie tylko z brzuszkiem ale i z główką coś nie tak.
Pozdrawiam.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

CICHY pisze:
W kadencji 1998-2002 byłem radnym w opozycji do ówczesnej władzy oraz jednym z nielicznych radnych którzy poparli referendum o odwołanie Rady Miejskiej.

Poparcie, a organizowanie "na całego" referendum to jednak ogromna różnica...

Nagranie programu Polskiego Radia Wrocław o referendum, m.in. z "błyskotliwą" i "merytoryczną" wypowiedzią p.Witkowskiego: http://rapidshare.com/files/157769570/p ... rzelec.mp3
sposób ściągnięcia: nacisnąć "free user" --> odczekać 50s --> nacisnąć "download"

Tytuł:
pismak
pismak

CICHY pisze:
Widzę że nie tylko z brzuszkiem ale i z główką coś nie tak.

Wreszcie spojrzałeś w lustro. Dobry początek. :smt023

Tytuł:
VIP
VIP

koniec wycieczek !
Do tematu !

Tytuł:
pismak
pismak

Jako radny nic takiego nie otrzymałem

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

a tak w ogóle jest jakieś ograniczenie czasowe w kwestii czasu zbierania tych podpisów?
tzn. G.I.joe będa zbierać az do skutku i ogranicza ich tylko termin kolejnych "regularnych" wyborów? czy jest jakiś termin przydatności do spożycia podpisów składanych pod odezwą grupenfirera Stemlera?

Tytuł:
obserwator
obserwator

Cytuj:
a tak w ogóle jest jakieś ograniczenie czasowe w kwestii czasu zbierania tych podpisów?
tzn. G.I.joe będa zbierać az do skutku i ogranicza ich tylko termin kolejnych "regularnych" wyborów? czy jest jakiś termin przydatności do spożycia podpisów składanych pod odezwą grupenfirera Stemlera?

Taki mądry i nie wie ohhoho :(
na zbieranie jest 60 dni, zaczęto zbierać od początku października, wiec jeszcze do końca listopada jest czas...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Asafa pisze:

neandertalski ... masz racje

Asafa pisze:

Taki mądry...

żyrafa ostatnio tyle ciepłych słów od Ciebie usłyszałem, że... aż mi się gorąco zrobiło :)
musisz być bardzo miłym i dobrym chłopcem sobie myślę, może ja przesadzam z tą fobią dla nacjonalistów. wiesz bardzo mnie np. ujęła jakoś tak po ludzku ostatnia tragedia w Austrii, gdzie jak pewnie pamiętasz zginął tragicznie Pan Heider i później jego następca tak go smutno ze łzami wspominał... Wy nacjonaliści musicie mieć naprawdę dobre i wrażliwe serca...
ale wracając do referendum, nie wiesz czy grupowy będzie może na półmetku jakąś statystykę ogłaszał? no wiesz ile brakuje, albo ile już jest tych głosów?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

neandertalski pisze:
może ja przesadzam z tą fobią (...) jak pewnie pamiętasz zginął tragicznie Pan Heider i później jego następca tak go smutno ze łzami wspominał...

chyba jednak przesadzasz z tą fobią...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

no przecież o tym mówię - narodowcy to też sa ludzie

http://www.tvn24.pl/-2,1570058,0,1,nast ... omosc.html

ja dlatego trochę biję się w piersi, ze tak źle o nich myślałem.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

a zostawiając na boku Austrię, Rząd Światowy, Faszystów, Fetyszystów, Kominiarzy i Bikiniarzy to czy obecny burmistrz wart jest swojego fotela czy nie?
Pomijając wmanipulowanie G.I w referendum, pomijając teorie spiskowe i knowania Wielkiej Trójcy to to czy obecny burmistrz wart jest swojego fotela czy nie?
Ot, tak wracając do tematu - że się tak wyrażę, czy burmistrz jest dobry i powinien zostać czy jest zły i powinien wylecieć (choćby po to by dać sygnał następcy, że łatwo nie będzie cztery lata przekiblować).
Ja osobiście pochlebnych opinii nie słyszałem...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

tadam to, że burmistrz jest nie teges to z grubsza wiadomo, ja dopytywałem się ile głosów brakje aby było referendum - Ty mi przerwałeś :/

Tytuł:
obserwator
obserwator

neandertalski pisze:
ale wracając do referendum, nie wiesz czy grupowy będzie może na półmetku jakąś statystykę ogłaszał? no wiesz ile brakuje, albo ile już jest tych głosów?

neandertalski pisze:
tadam to, że burmistrz jest nie teges to z grubsza wiadomo, ja dopytywałem się ile głosów brakje aby było referendum - Ty mi przerwałeś :/

około 3 listopada będzie wiadomo ile jest zebranych podpisów bo jeszcze wszystkie nie spłynęły że tak powiem do "kwatery głównej" :D ;pp

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

http://www.dziennik.pl/wydarzenia/artic ... owcy_.html
Z przykrością stwierdzam że wielu z Was dorównuje autorowi tego artykułu.
Szczególnie polecam komentarze.
Trochę nie na temat ale nie mogłem się oprzeć

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 502 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 34  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.