Dzisiaj jest 12 lip 2025, 12:13

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 502 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 34  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

neandertalski pisze:
CICHY a czy Ciebie w tej chwili prosił kto o spekulowanie? nie przypominam sobie.
może zauważyłeś, ze już zaczęli się tu wypowiadać ludzie, którzy COŚ wiedzą o kandydatach i tak szczerze mówiąc ja przynajmniej bardziej oczekiwałbym ich wypowiedzi a nie Twoich, Ty robisz referendum, więc zajmij się tym co do Ciebie należy a nie wtrącasz się tam gdzie Cię nikt nie zapraszał. chyba nie pomyślałeś na poważnie, ze w razie wyborów jakiemukolwiek kandydatowi będzie zależeć na ofcjalnym poparciu NOP-u? CICHY proszę Cię... nie możesz chyba być aż tak naiwny????

Albo nie dociera do Ciebie co napisałem albo udajesz wariata. Nie interesują mnie czyiś kandydaci na burmistrza na tym etapie czy jest to Nikos czy kto inny. Może ich być wielu to wyborcy zadecydują kogo wybiorą. Zanim powiesz jeszcze coś na temat GI to dobrze to przemyśl laiku polityczny . Albo jesteś naiwny albo takiego udajesz. Proszę pomyśl. Tel. znasz zadzwoń wyjaśnię Ci podstawy myślenia których Ci brakuje albo udajesz. To też metoda. Raz jeszcze podkreślę do ewentualnych wyborów bardzo daleka droga. Niech to do Ciebie dotrze wreszcie.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

CICHY nerwy Ci puszczają i zaczynasz w zasadzie spamować ten wątek, nie masz nic do powiedzenia w sprawie kandydatów - OK, ja to zrozumiałem, nie wiem co jeszcze miałbyś mi wyjaśniać? no chyba, ze coś o naiwności, jeżeli tyle lat jesteś, jak sam mówisz w polityce - od 1982 roku? i osiągnąłeś aż tyle ile osiągnąłeś no to o naiwności pewnie miałbyś coś do powiedzenia.
póki co sytuacja się rozwija i jedynie jak mówiłeś "NOP szczeka karawana jedzie dalej" - tak to sżło? czy może coś przekręciłem? jeżeli przekręciłem to przepraszam, ale nie chce mi się szukać w Twoich wpisach...
CICHY demokracja śmierdzi, ja też tak uważam - ale Ty postanowiłeś się w tym szambie grzebać, ugrać coś dla siebie w tym smrodzie i pozostac cnotliwym? no weź przestań - kto mieczykiem wojuje, ten od miecza ginie, stara prawda :-)
wpadłeś we własne sidła, jako inicjator referendum, który niczego nie chce od nikogo, interesuje go prawda i sprawiedliwość. za darmo więc załatwi młodego w ratuszu. wyobrażasz sobie w polityce przy takim postepowaniu większego jelenia? ja to bym się na Twoim miejscu zaczał obawiać czy nie zaczynają Ci już rogi rosnąć pod grzywką...
a wiesz najdziwniejsze jest to, ze mi nawet Ciebie trochę żal, bo jak słyszałem w radiu wrocław tego nieszczęśnego Pana Witkowskiego to uwierzyłem, ze za Wami naprawdę nikt nie stoi... ja nie wiem kto by się zresztą chciał do Was dopisać po takim wystąpieniu? nawet nikos się na tym forum od Was odciął, twierdząc, ze jemu jedynie o festiwal chodziło.
prawda bywa bolesna - niestety, ale jak powiadał Twój guru Gluziński, jako aryjczyk, powinieneś chyba cenić prawdę, twardy jesteś :/

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny

Jesteś KŁAMCĄ, i zaraz udowodnię Ci, dlaczego tak o Tobie myślę. W jednym ze swoich postów, chcąc za pomocą właśnie wierutnego kłamstwa zafałszować sytuację tak, żebyś mógł ochronić swojego burmistrza, napisałeś:

Cytuj:
Sprawowania władzy bez poparcia "góry" jest drogą przez mękę. Pragmatyzm wskazuje na smutny fakt, że póki co w Polsce rządzi PO i to PO rozdaje karty m.in. środków unijnych. Jakby to nie zabrzmiało każdy ewentualny burmistrz ni pochodzący z PO przymuszony będzie jedynie do trwania. Boleśnie przekonało się o tym starostwo któremu obcięto subwencje oświatową.

Prawda wygląda tak, że 18 starostw z terenu Polski miało problemy z odebraniem subwencji oświatowej. Nie wynikało to jednak z przyczyn politycznych, a jedynie,..z błędnego wprowadzenia danych na skutek czego wyskoczył błąd w programie stosownego Ministerstwa. Obecnie albo już są one wypłacone, albo lada dzień będą.
Cytuj:
Można się zżymać, że to niemoralne i nieuczciwe ale taka jest polityka i kto się bawi w te klocki musi sobie z tego zdawać sprawę.

Rozumiem, że Ty w ten sposób prowadzisz politykę która, jak widać, znajduje zastosowanie również w gierkach stosowanych przez Ciebie. Zdajesz sobie sprawę i godzisz się na takie jej oblicze a.. kłamstwa które już wyprodukowałeś, bądź ich produkcja która zapewne znajduje się właśnie na etapie daleko posuniętej realizacji są i będą tego najlepszym dowodem.

Ostatnio zmieniony 23 paź 2008, 22:51 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Prawda wygląda tak, że 18 starostw z terenu Polski miało problemy z odebraniem subwencji oświatowej. Nie wynikało to jednak z przyczyn politycznych, a jedynie,..z błędnego wprowadzenia danych na skutek czego wyskoczył błąd w programie stosownego Ministerstwa. Obecnie albo już są one wypłacone, albo lada dzień będą.
[

A sprostowałeś tą informację z Powiatowej źródło tutaj :

Cytuj:
25 września br. podczas sesji rady powiatu w Zgorzelcu odbyła się dyskusja nt. subwencji przeznaczonej na oświatę, a raczej jej braku, ponieważ została ona cofnięta przez ministerstwo. Przewodniczący posiedzenia J.Strojny (PO) sugerował, że stało się tak na skutek odwołania J. Michalskiego (PO) ze stanowiska wicestarosty i proponował, (przynajmniej takie można było odnieść wrażenie) aby nie rezygnować z obietnic ministerstwa co do przyznania wspomnianej subwencji. W domyślnym podtekście można było wyczuć, że mamy do czynienia z szantażem politycznym opartym na zasadzie - niema Michalskiego, to nie ma subwencji.
Gorąco przekonywał do swojego stanowiska cały czas wymieniając J.Michalskiego. Sądzę, iż mogło chodzić o rozpatrzenie możliwości ponownego powrotu J.Michalskiego na poprzednie stanowisko w tym przypadku za subwencję. Na sali widoczne było poruszenie. Pan Strojny dał się już poznać z niekonwencjonalnych wypowiedzi, jednak myślę, że w tym konkretnym przypadku w dobie walki z korupcją posunął się za daleko. Fakt, że Zgorzelec leży na głębokiej prowincji nie oznacza, że mamy tolerować tego typu zachowanie. Brak subwencji dla oświaty zmusza Zarząd Powiatu do zaciągnięcia kredytu długoterminowego w kwocie 1.892.992 zł

Poczekam jeszcze na protokół z tej sesji.

Przekorny, prawie dwa dni zajęło Ci wykombinowanie jak się "zemścić", jednak jak powiedział Ludwik Dorn ostatnio wywalony z PiS-u:

Cytuj:
Ale wiem, że powinienem się strzec dwóch rzeczy, które są niszczące, niemądre i nieskuteczne: rozgoryczenia i poczucia moralnej wyższości. Byłoby to głupie i nieskuteczne.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Cytuj:
Ziewam jak Cię czytam. Tak normalnie i po ludzku.

ale odpowiem Ci również cytatem, choć jego autor para się jedynie małą polityczką, to jednak za pomocą dużych kłamstw i sporej dawki obłudy:

Cytuj:
forum to nie TVN24, ja nie ślęczę przed kompem non-stop. Jaki czas reakcji by cię zadowalał 5 sekund ? Czy może powinien to być program live ?

ps.
Cytuj:
...Przewodniczący posiedzenia J.Strojny (PO) sugerował, że stało się tak na skutek odwołania J. Michalskiego (PO) ...

Sugestię Radnego RP z opozycyjnego klubu uznałeś za pewne źródło informacji??? Litości...
Powyższa informacja stanowiła element suchej relacji z przebiegu obrad sesji RP i jako taka nie stanowi podstaw do żądania sprostowania. Takie jest moje zdanie.
Krytyczny, Ty nie poinformowałeś nikogo, że była to sugestia jednego Radnego (na co wyraźnie wskazuje autor artykułu), lecz podałeś ją w formie sprawdzonej, rzetelnej informacji. A to jest przykład na to, w jak perfidny sposób za pomocą półprawd, przekłamań i cynicznego manipulowania faktami okłamujesz forumowiczów i czytelników tego portalu.

Tytuł:
VIP
VIP

nikos pisze:
Alek proszę sprecyzować bo i tak nie wierzę w to że Pacyniak powiedział ci że chce kandydować na burmistrza. Nie napisałeś tylko kiedy? Ato jest bardzo ważne. Bo niektórzy zacierają ręce.

Tak enigmatycznie napisałeś o ewentualnych zlecanych komercyjnych tekstach że jest niepoważne. Powiedz wszystkim o których wyborach ewentualnie ci powiedział lub mówił Pacyniak i do jakiego samorządu?

Tu taj rzucasz światło że po odwołaniu Gronicza on będzie kandydować.To jest z twojej strony nie poważne.To jest próba dyskwalifikacji ewentualnego konkurenta.Bo jestem pewny ze on nie chce kandydować przy najmniej teraz.

To dziwne, że większość rzeczy jest Twoim zdaniem niepoważna, jednak nie piszę o wymysłach tylko o faktach, które faktycznie miały miejsce. Rozmowa odbyła się kilka miesięcy temu, a więc w okresie w którym niewiele mówiło się o referendum. Dlatego nie wiem, o które wybory burmistrzowskie chodziło. Nikogo nie próbuję zdyskwalifikować. Zostałem wywołany, to odpowiadam.

Co do publikacji tekstów to padło tylko pytanie ile taka usługa by kosztowała. Zaznaczam, że na stronie dziennika publikujemy teksty komercyjne i dlatego taka usługa jest ujęta w cenniku. Mimo wszytko jak już wspomniałem wcześniej nie przewidywałem takiej możliwości w danym przypadku, o czym zwyczajnie poinformowałem moich rozmówców.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

szczerze mówiąc byłoby chyba wręcz dziwne, gdyby ktoś teraz chciał się umawiać na publikacje wyborcze dotyczące wyborów mających się odbyć za dwa lata.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Krytyczny, Ty nie poinformowałeś nikogo, że była to sugestia jednego Radnego (na co wyraźnie wskazuje autor artykułu), lecz podałeś ją w formie sprawdzonej, rzetelnej informacji. A to jest przykład na to, w jak perfidny sposób za pomocą półprawd, przekłamań i cynicznego manipulowania faktami okłamujesz forumowiczów i czytelników tego portalu.

Przekorny, dałbyś się pociąć aby tylko wyszło na Twoje, nie zważając na to czy warto. Jednak to Twój cyrk i Twoje małpy. Zastanawia mnie jedynie to, że tak lekko podchodzisz do artykułu a tak ostro do mojej skromnej osoby. Utwierdza to mnie tylko w przekonaniu, że przedkładasz wyrównywanie osobistych prawdziwych lub urojonych "krzywd" nad sprawę która jest tematem tego wątku: referendum.

Gdyby operować Twoim sposobem myślenia To zarzuty grupy referendalnej są jedynie emanacją subiektywnych odczuć członków G.I Joe i nie stanowią żadnego faktycznej podstawy do przeprowadzenia referendum. Ot taka "sugestia" grupy siedmiu osób w ogólnym przekazie społecznym.

Tytuł:
pismak
pismak

G.I. zorganizowała w tym temacie takie szambo, że potaplam się również. Do poniedziałku opiszę powód zwolnienia przekornego z Muzeum Łużyckiego. Może sam zrobi to wcześniej, poinformuje o sprawie w sądzie lwóweckim.

Co by z tego g....... się otrzepać powspominajmy najjaśniejsze chwile zgorzeleckiego NOP-u
neandertalski pisze:
z dziejów walki w Zgorzelcu o Wielką Polskę, najbardziej pamiętam jak kiedyś, w czasach gdy TIR-y do granicy stały wzdłuż ul. Kościuszki, miało miejsce starcie Floriana ze zdaje się bułgarskim "najeźdźcą" stojącym w kolejce. Florek nabuzowany ognistą wodą nie mógł znieść, ze jakieś "kasztany" rojeżdżają jego piastowską ziemię i interweniował, z relacji wiadomo, że bitwa była krwawa - znaczy dostał wpierdziel na tyle bolesny, ze musiało interweniować pogotowie - no i tu miała miejsce zdrada, bo lekarz w karetce okazał się "ciemnoskóry" więc Florian jako osobnik charakterny nie chciał mu się dać dotknąć :-)

narodowcy w Zgorzelcu nigdy nie mieli lekko...

i do lekarzy nadal szczęścia nie mają.

Ostatnio zmieniony 24 paź 2008, 18:23 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

mieszczuch, sprawa jest powszechnie znana. Byłem poszukiwany listem gończym przez Interpol. Po zatrzymaniu w Irkucku zostałem przetransportowany samolotem transportowym AN-12 (radzieckiej produkcji) do sądu w Lwówku, po czym skazany na 25 lat za kradzież kota (maści szarej), zostałem odesłany celem odbycia kary do moskiewskiej Łubianki- gdzie przebywam do dziś dnia. Do końca wyroku pozostało mi zaledwie 23 lata. :P

(tyle gwoli wyjaśnień, żeby nie pobudzić zbytnio schizofrenika) :lol:

Zdrowym na umyśle wyjaśniam, ze nie zostałem zwolniony z Muzeum ani nie miałem nigdy żadnej sprawy sądowej w Lwówku. Nie będę się dłużej nad tymi kwestiami rozwodził, bo zaczęłoby to przypominać uporczywe tłumaczenie,...że nie jestem wielbłądem. :(

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

mieszczuch pisze:
W opisanej przez mnie trójce aleksander widziany był jeden raz. O większej ilości spotkań Aleksa z Pacyniakiem i Pankiem nie słyszałem. Osobiście widziałem inną trójkę- Panek, Owsik, Paszkiewicz(radny powiatu z PP). Wcześniej spotykali się w "Kameralnej".

Mam dużo wiary w zakończenie kariery politycznej tych i takich osobników najpóźniej do następnych wyborów. :smt026

Teraz widać kto z tylnego fotela pociąga za sznurki w tej hucpie z referendum - GI działa na zlecenie, albo też staną się "łosiami", których referendum ktoś potem wykorzysta. Okazało się także kto miałby objawić się jako "niezależny", poświęcający się dla dobra sprawy kandydat na nowego burmistrza.
Tak jak mieszczuch wierzę, ze ci "działacze samorządowi" są w naszym regionie "skończeni". Te ich chaotyczne, kompromitujące i nieskuteczne "podjazdy" świadczą o tym, że ich czas się po prostu skończył. Chłopaki muszą to w końcu przyjąć do wiadomości, odnaleźć się w rzeczywistości i jakoś żyć :lol:

PS Pytanie (retoryczne?) do Cichego: gdzie byliście ze swoim referendum, gdy przez 8 bitych lat rządów Fiedorowicza ("lewaka" de facto) nic się nie robiło, a miasto staczało się coraz bardziej?!

Ostatnio zmieniony 25 paź 2008, 12:52 przez paawlus, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Poza tematem.

Paawlus: avatar po zbóju :)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

mrbyte pisze:
Paawlus: avatar po zbóju :)

Taki oldschool, stare dobre czasy 8)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Cytuj:
PS Pytanie (retoryczne?) do Cichego: gdzie byliście ze swoim referendum, gdy przez 8 bitych lat rządów Fiedorowicza ("lewaka" de facto) nic się nie robiło, a miasto staczało się coraz bardziej?!

W kadencji 1998-2002 byłem radnym w opozycji do ówczesnej władzy oraz jednym z nielicznych radnych którzy poparli referendum o odwołanie Rady Miejskiej. :smt023
TERAZ JUŻ WIESZ.

[ Dodano: Sob Paź 25, 2008 6:20 pm ]
Zgorzelec 24. 10. 2008 rok

Szanowni Państwo
Radni Miasta Zgorzelec

Działając w imieniu grupy mieszkańców Zgorzelca, informuję, że podjęliśmy inicjatywę społeczną w sprawie przeprowadzenia Referendum Gminnego o odwołanie przed upływem kadencji Burmistrza Miasta Zgorzelec Rafała Gronicza. Działania nasze zmierzają głównie w kierunku budowania podstaw do intensywnego rozwoju Zgorzelca i traktowania mieszkańców podmiotowo.
Znając Państwa zaangażowanie w pracy na rzecz rozwoju miasta oraz troskę o dalszy rozwój Zgorzelca i doceniając możliwość bezpośredniego śledzenia poczynań Burmistrza Miasta wraz z podległymi mu służbami zwracamy się z prośbą o przekazanie nam własnych spostrzeżeń i sugestii.
Liczymy na Państwa odpowiedź na następujące pytania.
Czy Pani/Pan uważa, że praktyczne zaprzestanie działań dotyczących Rewitalizacji Przedmieścia Nyskiego służy Zgorzelcowi?
Czy należy w Zgorzelcu szanować powojenny dorobek miasta i ludzi, którzy go tworzyli?
Czy inicjatywy społeczne powinny być w sposób szczególny traktowane przez organy samorządu miejskiego?
Czy narażanie miasta na straty finansowe powinno być ocenione a w stosunku do winnych wyciągnięte konsekwencje?
Czy obsadzanie stanowisk prezesów spółek, członków rad nadzorczych, dyrektorów jednostek organizacyjnych powinno odbywać sie w drodze konkursu?
Czy ciągła zmiana planów inwestycyjnych służy rozwojowi miasta i zaspakajaniu podstawowych potrzeb mieszkańców?

Prosimy także o poinformowanie nas o innych kwestiach, które Państwo zgłaszaliście na sesjach, w interpelacjach pisemnych i podczas obrad komisji, a które w dalszym ciągu nie zostały rozwiązane.
Poniższe informacje niezbędne są do udzielania odpowiedzi mieszkańcom zgłaszających się do naszego biura i pytających o stanowisko swoich radnych. Liczymy na Państwa sumienność i obowiązkowość prosząc o odpowiedź na zadane pytania i przekazanie jej do 31 października 2008 r. na adres:
Grupa Inicjatywna
ul. Warszawska 1, pokój nr 213
59-900 Zgorzelec
lub kontakt telefoniczny
0 605 032 501
z poważaniem
Pełnomocnik Grupy Inicjatywnej

STEMLER GRZEGORZ

Otrzymują:
- wszyscy radni obecnej kadencji,
- media

Tytuł:
pismak
pismak

CICHY pisze:
Działając w imieniu grupy mieszkańców Zgorzelca,

CICHY pisze:
Znając Państwa ..... troskę o dalszy rozwój Zgorzelca

W trosce o dalszy rozwój Zgorzelca uważam, że niedzielne grupowe wyjścia z psychiatryka należy ograniczyć.
Również, że największy ryzykant w mieście nie powierzy Twojej grupie nawet kury szczać prowadzać. Może jedynie neandertalski zrobił by tu wyjątek, w uznaniu wkładu Floriana i ran poniesionych w walce o prasłowiańskie ziemie z najeźdżcą bułgarsko-rumuńskim, i tylko w obecności Florka, kury nioski z tej grupy wyłączając. Lancek McRocky z portretem "taty" też byłby niezbędny. Wersji z neo daję 1,5% szans. Warunek kilkudniowego kaca jest dla tej decyzji niezbędny.

W temacie "Ekonomia urzędu"
Grzegorz pisze:
Jestem na tyle mądry, że wiem, jaki jestem głupi.

CICHY, to solidna maksyma.
Przy odpowiedniej koncentracji i zaangażowaniu dasz radę to rozgryźć. Potraktuj to poważnie, wiecznie żył nie będę.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 502 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 34  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.