Dzisiaj jest 13 lip 2025, 6:08

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 502 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 34  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

batosza napisał
Referendum bez wskazania kandydata, który (w razie powodzenia) będzie kontrkandydatem Gronicza jest jak grzeczne zaproszenie do ciemnej bramy. A tu jeszcze przez członka NOPu.

Narazie jak widzę zbiera się podpisy.We wszystkich referendach po ogłoszeniu terminu przez komisarza wyborczego,jak się okazuje natychmiast pojawia sie kandydat albo kandydaci.
I wtedy mieszkańcy dopiero będą mieli kolejne prawie dwa miesiące aby zdecydować czy iść po zmiany czy nie.
I w Zgorzelcu zapewne tez tak będzie.
O tym pisał już Przekorny.
nikos

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

czy mi się zdaje, czy zaczyna juz nikosowi coś po głowie chodzić? my tu znudzeni już troszkę, klaskaniem bidnych narodowców w błocie nietolerancji mamy obrzękłe prawice a tymczasem czyżby już jakieś pierwsze potencjalne jaskółki zaczynały krążyć wokół fotela w ratuszu?
ej wywrotowcy nie dajcie się prosić :-)
tym bardziej, ze jak puścicie jakie dobre nazwisko to może i się forumowicze dadzą nawrócić na te narodową ideę referendalną? w końcu przecież na fotelu człowiek zasiądzie a nie idea - no tak czy nie?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
A co Ty byś chciał im zrobić, gdybyś mógł??? Zdelegalizować,..i co dalej?? Stworzyć REFERAT do zadań którego będzie należało stałe monitorowanie członków zdelegalizowanej partii, głoszącej wg. Ciebie niewłaściwe hasła???

Znaczy się popierasz to co wyrabia NPD, w imię wolności i demokracji. Tym sposobem nie mamy chyba sobie nic więcej do powiedzenia. Nie należę do ludzi gotowych zawrzeć pakt nawet z diabłem byle tylko "wyszło na moje".

cichy pisze:
JAK SKUTECZNIE PARALIŻOWAĆ REFERENDUM O ODWOŁANIE BURMISTRZA MIASTA ZGORZELEC

Wstydzisz się własnych poglądów? Bo na to wygląda.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny

Jesteś wirtuozem unikania niewygodnych pytań,..już dawno to zauważyłem. Jeśli tylko uznasz, że odpowiedź na niektóre pytania może okazać się "niebezpieczna", po prostu je ignorujesz. :smt026

Cytuj:
Znaczy się popierasz to co wyrabia NPD, w imię wolności i demokracji.

Znaczy, że nie popieram rozwiązań siłowych, a takim byłaby delegalizacja.

Cytuj:
Nie należę do ludzi gotowych zawrzeć pakt nawet z diabłem byle tylko "wyszło na moje".

A w jakich sytuacjach gotowy jesteś zawrzeć taki pakt?? Kiedy zaproponują Ci stanowisko..?? ;-)

Cytuj:
Tym sposobem nie mamy chyba sobie nic więcej do powiedzenia.

Chyba się rozpłaczę....(żart) :lol:

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

CICHY pisze:
Zaczekam aż przyjdą ograbią mój dom, zgwałcą mi żonę ,córkę a na koniec wypędzą nas z domu.

Ale z Ciebie pociecha Cichy :) Nie myślałem , że taki jajarz jesteś ;) Dobrze ich wszystkich wkręciłeś tym tekstem - przyznam , że zaimponowałeś mi teraz :smt044

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam
Dziś przypadkowo na innym portalu Zgorzeleckim znalazłem.,ciekawa lektura.

KANDYDAT NA BURMISTRZA
KW PLATFORMA OBYWATELSKA RP

Lat 33, żonaty

Urodziłem się i mieszkam w Zgorzelcu. Wykształcenie wyższe, jestem absolwentem Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu. Ukończyłem również studia podyplomowe „Bankowość i Finanse”. Jestem laureatem konkursu organizowanego przez Gazetę Wyborczą i Pricewaterhause Coopers. Odbyłem staż w koncernie Siemens. Ponad siedem lat pracowałem w bankowości, w tym prawie połowę tego okresu na stanowiskach kierowniczych. Obecnie pracuję na stanowisku kierowniczym przy realizacji projektu EQUAL wykorzystującym środki Unii Europejskiej. Od końca 2004 roku jestem przewodniczącym Platformy Obywatelskiej w Zgorzelcu.

Uważam, że naszemu miastu należy się awans cywilizacyjny. W dzisiejszych czasach nie wystarczy już budowanie nowych chodników, by sprostać wyzwaniom stawianym nowoczesnym ośrodkom miejskim. Współczesna Europa to miejsce olbrzymiej rywalizacji technologicznej, organizacyjnej i kulturalnej pomiędzy miastami i miejscowościami, które chcą do siebie przyciągać i zatrzymywać ludzi wykształconych, zasobnych, dla których miejsce zamieszkania stanowi ważny element przy wyborze kariery i pracy zawodowej. Brak perspektyw pracy za godziwe pieniądze powoduje masowy odpływ ludzi młodych, ambitnych, mogących decydować o obliczu naszego miasta już w bliskiej przyszłości.

Chcę to zmienić!

Zgorzelec stać jeszcze na sukces w tej konkurencji! Moja wiara poparta jest wiedzą i przekonaniem, że w mieszkańcach naszego miasta są niewykorzystane pokłady aktywności, które należy pobudzić mądrym przykładem i realną (!) wizją rozwoju. Ja taką wizję posiadam i mam nadzieję, że już wkrótce będę mógł ją Państwu przedstawić. Jestem przekonany, że doświadczenie i wiedza zdobyta w dotychczasowej pracy zawodowej w tym mi pomoże.

Czasami proste recepty są najlepsze. Urząd Miasta ma być dla ludzi, a nie ludzie dla urzędu. Wychodząc z przekonania o służebności urzędu wobec zwykłych ludzi chcę zbudować zaufanie każdego z mieszkańców do podejmowanych przeze mnie działań.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Jesteś wirtuozem unikania niewygodnych pytań,..już dawno to zauważyłem. Jeśli tylko uznasz, że odpowiedź na niektóre pytania może okazać się "niebezpieczna", po prostu je ignorujesz. :smt026

To znaczy jakie? O delegalizację partii? W 2003 podjęto w Niemczech próbę jej delegalizacji. Nie udało się, poszukaj dlaczego.

przekorny pisze:
Znaczy, że nie popieram rozwiązań siłowych, a takim byłaby delegalizacja.

Gdzie żeś był jak sąd w Warszawie delegalizował Związek Komunistów Polskich Proletariat ? Nie broniłeś ich prawa do wyrażania własnego zdania.... Członkowie tej partii założyli Komunistyczną Partię Polski. Teoretycznie w myśl konstytucji powinni być z miejsca zdelegalizowani a jednak istnieją. Dlaczego ? Stosują taką o to sztuczkę :

Cytuj:
Istnienie partii komunistycznych w Polsce i ich działania są legalne, dopóki odnoszą się do samego ustroju komunistycznego (ideologii), z pominięciem totalitarnych metod i praktyk. Współczesna KPP nie stosuje metod totalitarnych w celu szerzenia ideologii w związku z czym działa zgodnie z prawem i nie może być zdelegalizowana.

I NOP moim zdaniem korzysta z tej samej luki.

przekorny pisze:
A w jakich sytuacjach gotowy jesteś zawrzeć taki pakt?? Kiedy zaproponują Ci stanowisko..?? ;-)

A Tobie nie zaproponowali i widać ubodło o Cię to tak bardzo, że jesteś przeciw. Staram się nie używać argumentów ad personam bo to zazwyczaj ostania deska ratunku. A Ty robisz to nieustannie.

przekorny pisze:
Chyba się rozpłaczę....(żart) :lol:

Kiepski

Jeśli ja wg. Ciebie unikam odpowiedzi na niewygodne pytania, to Ty udowodnij że postępujesz inaczej :

Powiedz mi proszę, w sytuacji gdy masz tak dużo do powiedzenia w sprawie referendum nie ma Ciebie wśród członków Grupy Inicjatywnej ? Dlaczego nie ma tam nikogo znanego, oprócz pana pełnomocnika ?

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

krytyczny pisze:
Dlaczego nie ma tam nikogo znanego, oprócz pana pełnomocnika ?

Ja przepraszam ale wg mnie tam nie ma nikogo znanego... :|

Ale faktycznie - przekorny mógłbyś wspomóc chłopaków - wtedy bym mógł mówić , że ktoś (mi) znany tam jest :)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny

Cytuj:
Powiedz mi proszę, w sytuacji gdy masz tak dużo do powiedzenia w sprawie referendum nie ma Ciebie wśród członków Grupy Inicjatywnej ?

Ależ proszę bardzo. O referendum dowiedziałem się mniej więcej w tym samym czasie co Ty. O składzie grupy inicjatywnej również. Choć nie jestem jednym z inicjatorów, rozumiem ich argumenty. Jednak z pytaniem o to, dlaczego nie znalazłem się wśród grupy inicjatywnej, zwróć się może do,...członków grupy inicjatywnej, bo ja nie potrafię Ci na to pytanie odpowiedzieć. Może uznali, że ich aktualny skład osobowy jest składem w zupełności wystarczającym??? ;-)

Cytuj:
Dlaczego nie ma tam nikogo znanego, oprócz pana pełnomocnika ?

No tym pytaniem mnie powaliłeś. Nie uważasz, że to również nie jest pytanie do mnie??? Być może są wśród nich ludzie, których ani Ty, ani ja nie znamy, ale są za to znani w swoich własnych kręgach??? Chyba nie martwi Ciebie to, że oprócz ideologii NOP-u, którego członków w grupie referendalnej jest mniej więcej 1/5, nie możesz znaleźć choćby najmniejszego haczyka na pozostałych??? :twisted:

Ponowię może pytanie, którego jakoś nie możesz dostrzec, choć jak widzę starasz się tym razem odpowiedzieć w sposób wyczerpujący, by nie rzec-agresywny. :P :

Cytuj:
I co powiesz o nowym pomyśle PiS-u, który ma zamiar złożyć wniosek o delegalizację SLD(a może już złożył)??? Czy też jesteś za likwidacją tej partii???

Oraz pytanie dodatkowe:

Cóż takiego zaszło w Twoim życiu, że Ty, będąc od czasów- począwszy od kampanii samorządowej 2006- do mniej więcej roku po wyborach, w trakcie którego niezmordowanie wytykałeś błędy Groniczowi (że wspomnę choćby kopany przez Ciebie plan budżetu na 2008r., czy tworzenie bajek które w sposób arcyzabawny piętnowały postępowanie Gronicza), nagle w widoczny, choć nieco zawoalowany sposób, stałeś się jego zwolennikiem??? Mało tego, ze wszystkich sił próbujesz udaremnić referendum, wytykając przynależność partyjną do NOP dwóch osób spośród grupy inicjatywnej ???

Czego wybitnego dokonał burmistrz w międzyczasie dla miasta, lub może czym Ciebie przekonał do siebie???

YELLO_35

Cytuj:
Ale faktycznie - przekorny mógłbyś wspomóc chłopaków - wtedy bym mógł mówić , że ktoś (mi) znany tam jest :)

Wspomogę, jeśli zechcesz mi towarzyszyć do ich siedziby i również takową pomoc zaoferujesz. We dwóch będzie nam raźniej... ;-) :lol:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Oraz pytanie dodatkowe:

Cóż takiego zaszło w Twoim życiu, że Ty, będąc od czasów- począwszy od kampanii samorządowej 2006- do mniej więcej roku po wyborach, w trakcie którego niezmordowanie wytykałeś błędy Groniczowi (że wspomnę choćby kopany przez Ciebie plan budżetu na 2008r., czy tworzenie bajek które w sposób arcyzabawny piętnowały postępowanie Gronicza), nagle w widoczny, choć nieco zawoalowany sposób, stałeś się jego zwolennikiem??? Mało tego, ze wszystkich sił próbujesz udaremnić referendum, wytykając przynależność partyjną do NOP dwóch osób spośród grupy inicjatywnej ???

Czego wybitnego dokonał burmistrz w międzyczasie dla miasta, lub może czym Ciebie przekonał do siebie???

Cóż takiego zaszło w Twoim życiu, że Ty, będąc od czasów- począwszy od kampanii samorządowej 2006- do mniej więcej roku po wyborach, w trakcie którego niezmordowanie broniłeś Gronicza(że wspomnę choćby podziękowania złożone w sztabie wyborczym za walkę w internecie) nagle w widoczny, choć nieco zawoalowany sposób, stałeś się jego przeciwnikiem??? Mało tego, ze wszystkich sił próbujesz doprowadzić do referendum, pomniejszając przynależność partyjną do NOP dwóch osób spośród grupy inicjatywnej ??? :)

Czego wybitnego dokonał starosta w międzyczasie dla powiatu, lub może czym Ciebie przekonał do siebie???

I możemy tak bez końca :) ale starczy, bo mnie to już nudzi.

Tak zwane słowo końcowe.

Dlaczego nie popieram referendum ?

Po pierwsze dlatego, że pomysł od początku firmował NOP i są na to dowody.

Po drugie dlatego, że próbowano zakamuflować udział radykalnej partii politycznej w powoływaniu Grupy Inicjatywnej

Po trzecie dlatego, że uważam ich za figurantów którzy odwalają czarną robotę za innych, bo prawdziwi beneficjenci kolejnego podziału łupów tupią z niecierpliwością w cieniu za nimi.

Po czwarte dlatego, że nie proponują nic po za "rozpierduchą" i "zadymą"

Po piąte dlatego, że na przykładzie referendum z 2000 roku wykazałem, że do oceny burmistrza potrzeba czasu

Po szóste, dla mnie najważniejsze, dlatego, że moim zdaniem rozwiązywanie problemów odbywa się na drodze konsensusu a nie konfrontacji

Po siódme dlatego, że zmiany będą miały charakter pozorny. Burmistrz będzie skazany na współpracę z radą w której ciężko może być o większość, co będzie owocowało ciągłymi kłótniami pomiędzy Radą a Burmistrzem a to doprowadzi do całkowitego zatrzymana rozwoju tego miasta.

Po ósme dlatego, że Zgorzelec doświadczył już takich ciągłych zmian i nic z tego dobrego nie wyszło

Po dziewiąte dlatego, że za dużo w tym wszystkim osobistych emocji a za mało nieudawanej troski o miasto

Po dziesiąte dlatego, że nie doczekałem się żadnej deklaracji, żadnej z partii, grup społecznych, która by jednoznacznie określiła że ma coś lepszego do zaproponowania

Po jedenaste dlatego, że widzę żadnej konsekwencji w ich działaniu, wywołują rewolucję mając w D jej skutki. W 2000 przynajmniej wiadomo było, że gra toczy się o burmistrzostwo dla Leszczyńskiego (adres ówczesnej grupy referendalnej: Okrzei 1, swego czasu było to "centrum polityczne" tego miasta)

Czy burmistrz jest dobry ? Uwierz mi na kolanie spisałbym bym bardziej przekonywujące powody jego odwołania, niż to co wypłodziła grupa inicjatywna. Może wybrałem po prostu inną drogę. Cytacik na pożegnanie :

Jedną drobną radę mam dla ciebie
Jeżeli bardzo chcesz zmieniać świat
To nie zapomnij zacząć od siebie

Dezerter

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:
Widzę, że po raz kolejny wypada przypomnieć, że bez względu na to czy nam się to podoba czy nie, NOP jest legalnie działającą, zarejestrowaną partią polityczną.

Czy komuś się podoba, czy nie wszyscy możemy wyrazić swój pogląd na temat działalności NOP

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny
Cytuj:
Uwierz mi na kolanie spisałbym bym bardziej przekonywujące powody jego odwołania, niż to co wypłodziła grupa inicjatywna.

Wierzę Ci, zwłaszcza, że w tym zdaniu zamieściłeś również przekaz o tym, że burmistrz jest rzeczywiście fatalny i że oskarżenia grupy inicjatywnej to jedynie wierzchołek góry lodowej. Tym bardziej należy takiego burmistrza odwołać.
Ponieważ pożegnałeś mnie cudownym cytatem, nie pozostaje mi nic innego jak zrewanżować się tym samym. I niech zapadnie on Tobie w pamięć...:

"Pisarz, który po wojnie domowej przyłączy się do przegranych pozna smak klęski, a ten, który przyłączy się do wygranych - pozna smak hańby".

Agnieszka Osiecka

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
"Pisarz, który po wojnie domowej przyłączy się do przegranych pozna smak klęski, a ten, który przyłączy się do wygranych - pozna smak hańby".

Agnieszka Osiecka

Piękny cytat, tyle że go chyba nie zrozumiałeś.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

słuchajcie a może popuścić trochę lejce fantazji i zastanowić się co by było gdyby? znaczy gdyby referendum zwołane przez CICHEGO i jego G.I.joe się odbyło i dajmy na to burmistrz poleciał? zgodnie z przepowienią nikosa w tym momencie powinna się nagle szybciutko ustawić kolejka do zwolnionego fotela. jak myślicie, kto się w niej ustawi? póki co potencjalni kandydaci nie chcą się ujawnić, ale może uda ich się przekonać aby się trochę wychylili z przyszłości i dali ludożerce jakiś znak?
bo co by nie mówić mi spokoju nie daje cały czas, kto tam stoi za rogiem i nie chce się pokazać :-)
a może nadejść dzień, że wojownicy nowego lepszego Zgorzelca zwyciężą, CICHY z rzymskim pozdrowieniem zamelduje wykonanie zadania, na stronach jego volkowej kompanii pojawią się zdjęcia z kolejnej udanej akcji, czołówki najbardziej poczytnych dzienników w Zawidowie, Pieńsku, Zgorzelcu - a może nawet w Sulikowie ogłoszą nadejście ocalenia narodowego, a po drugiej stronie rzeki Saechsische Zeitung opublikuje wstrząsający wywiad z przywódcą saksońskiego oddziału NPD w którym, grupenfirer Sztetke, będzie pokazywał organizacyjne magazyny pełne benzyny i łamiącym się głosem będzie pytał: co my teraz z tym wszystkim zrobimy... nie będziemy już teraz mogli palić polskich domów... tyle paliwa pójdzie na zmarnowanie... to nie jest w porządku, przy tak drastycznie spadających cenach ropy! tak się nie robi... co ja powiem naszym szturmowcom? co ja im powiem jak zapytają mnie gdzie te polskie kobiety i dzieci do zgwałcenia??? kto im to powie? ja? - z pewnością nie! to jest nóż w plecy! kij w ... ale nie poddamy się, jest w końcu demokracja na tym świecie i są jeszcze sądy, trybunały, unia europejska, jak będzie trzeba to do Sztrasburga pojedziemy! do Brukseli! do Hagi!
jak myslicie kto w tej sytuacji wynurzy się zza kotary? popierać volkową inicjatywę było pewnie dla wielu niezręcznie, ale jakby się miało okazać, że usiekli młodego, no to "nie chcem ale muszem" itd - jak przepowiadała nasza grecka wyrocznia: "po ogłoszeniu terminu przez komisarza wyborczego,jak się okazuje natychmiast pojawia sie kandydat albo kandydaci".
szczerze mówiąc, tak na spokojnie to na narodowe odrodzenie Zgorzelca chyba jednak nie postawiłbym dziesięciu groszy, jak minie referendum pewnie bardzo szybko dotychczasowi sprzymierzeńcy sami rzuca się im do gardła, ratując Zgorzelec przed brunatnym zagrożeniem. nie czarujmy się, jak powiada stare volkowe przysłowie "murzyn - bez urazy CICHY - zrobił swoje, murzyn może sp...ć".
ciekaw jestem jak zachowają się startujący w ostatnich wyborach? no i przede wszystkim na kogo postawi lewica :-)

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Wy tu sie produkujecie, a nacjonalistyczny mąciwoda CICHY siedzi cicho jak mysz pod miotłą wstydząc się swoich poglądów!! Jesteś cienki jak nie powiem co, a pchasz sie do tej polityki też nie powien na co....ile to już lat probijesz zaistnieć na scenie politycznej? raz przypadkiem radnym zostałeś, jakbyś był choć troche dobry to pewnie by Cie więcej razy wybrali....poczytaj troche, dokształć sie człowieku, a nie chcesz wydawać nie swoje pieniądze na nikomu niepotrzebne referendum, jak za dwa lata są wybory!!! Ty i ta Twoja GI i cały tan Wasz NOP powinniście wyemigrować sobie na przykład na Syberie, czy do Afryki, wywalczyć kawałek gruntu i tam sobie zrobić wasze wspaniałe państwo.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 502 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 34  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.