ilustrator
Cytuj:
"uderz w stół a nożyce same się odezwą" - Przekorny, wskaż mi proszę w którym miejscu napisałem dosłownie, że chodzi mi o NOP?
Nie rozumiem co oznacza sugestia zawarta w słowach powiedzonka o nożycach?? Jeśli nie chodzi Ci o NOP, wybacz, i wyjaśnij jaką partię/ugrupowanie miałeś na myśli, pisząc cyt." "Czy jesteś za delegalizacją neonazistowskich/ szowinistycznych/ rasistowskich ugrupowań"???
I jak, Twoim zdaniem, można zdelegalizować coś, co wg. prawa działa nielegalnie???
Cytuj:
dzięki za szczegółowe wskazanie sytuacji prawnej odnośnie likwidacji ugrupowań.
Proszę...
Cytuj:
ogólnie widoczne jest, że nie jestem bardzo aktywnym forumowiczem (bo nie mam na to zbyt wiele czasu). W odróżnieniu od wielu bardziej się tutaj udzielających, nie korzystam z internetu w pracy

Może nie jesteś bardzo aktywnym forumowiczem, ale widać, że temat ten szczególnie Ciebie zainteresował,..czy może się mylę???
Co do korzystania z internetu w pracy- donosiciel, który poinformował forum o tej mojej ( i nie tylko) "zbrodni", co ciekawe, większość postów również kleci w pracy. Ale on chyba może, wszak znajduje się na usługach obecnie rządzącej PO, czyż nie tak???
I jak to zwykle w takich wypadkach bywa, donosi jedynie na swoich politycznych przeciwników, pomijając "przypadkiem" ludzi, którzy wspierają go w walce o pozostawienie Gronicza na stanowisku.
Cytuj:
moje zapytanie nie miało na celu wszczęcia jakiejkolwiek akcji, więc nie spodziewaj się informowania o ewentualnych postępach. Ponieważ w tej dyskusji pojawiały się odniesienia do nacjonalizmu i rasizmu, uznałem za stosowne zapytanie (raczej retoryczne) co ludzie o tym myślą.
Czy możesz przypomnieć mi, w odniesieniu do jakiej grupy pojawiły się tutaj oskarżenia dotyczące "nacjonalizmu i rasizmu"? Twoja odpowiedź będzie również odpowiedzią na Twoje pytanie, skąd mi wpadło do głowy, że chodzi Ci o NOP.
Cytuj:
zgodzę się jednak, że wydawanie tak dużych pieniędzy na organizowanie referendów może nie być najlepszym rozwiązaniem tematu. Również, a może szczególnie, w naszej lokalnej sytuacji.
Jestem w zasadzie tego samego zdania co Ty. Chyba, że chodzi o przerwanie nieudolnych rządów burmistrza, który już spowodował m.in. znaczny wzrost zadłużenia miasta (a planuje jeszcze bardziej je zadłużyć), podniósł sobie pensję o kwotę wielkości miesięcznych zarobków niejednego mieszkańca Zgorzelca, poobsadzał stanowiska kolegami, z których część "doi" samorządowy budżet z kilku miejsc naraz, buduje halę na utrzymanie której miasta nie stać, tylko po to, żeby kupić sobie głosy kibiców w przyszłych wyborach, itd. Wówczas, niestety, należy ponieść koszta związane z referendum. Na to, żeby burmistrz sam zrezygnował, raczej nie ma co liczyć, prawda??