Dzisiaj jest 12 lip 2025, 11:16

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 502 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 34  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

Asafa pisze:
AD6 nie odnoszę się bo nie wiem nic na ten temat

Jak się okazuje nie wiesz nic także na inne tematy!!!

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Asafa pisze:
(...)
proszę powiedzcie mi dlaczego takie ważne jest to kto organizuje te referendum,(...)

więc odpowiadam Ci - oczywiście w moim własnym imieniu - staram się postępować zgodnie z własnym sumieniem i etyką. Moje poglądy na życie, politykę, tolerancję, różnorodność itp. są diametralnie różne od poglądów NOP-u. Nie chcę, aby mój podpis znalazł się obok działacza takiej organizacji. Niech sobie robi co chce (w granicach prawa oczywiście) - ale ja mam wybór - i nie zamierzam stanąć obok w "walce" z takimi ludźmi. Staram się nie hołdować zasadzie do celu - odwołanie burmistrza - po trupach - współpraca z NOPem
Wytłumaczyłam?

ps.
żałuję tylko, że dzięki tej dyskusji tyle razy wymienia się nazwę tej organizacji...

ps. 2
Asafa pisze:
tylko nie piszecie że to faszyści

Obrazek

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

azja, jeśli dobrze zrozumiałem, jesteś przeciw referendum tylko i wyłącznie ze względu na przynależność polityczną pełnomocnika grupy inicjatywnej. Odpowiedz mi zatem, proszę, której grupy czy to politycznej, czy to społecznej poparłabyś inicjatywę referendalną???

Może zapytam inaczej.
Czy gdyby referendum przeprowadzało, dajmy na to SLD, w równie zażartym stopniu byłabyś jemu przeciwna???
Czy w sytuacji, gdy środowiska lokalnych partii politycznych, w tym również SLD, w sposób otwarty opowiedzą się za odwołaniem Gronicza, dalej będziesz tutaj niedwuznacznie sugerować bezzasadność przeprowadzenia referendum???

Napisałaś:

Cytuj:
Obecny burmistrz jest zły – a jaka jest alternatywa? Znów przez rok będziemy mieli do czynienia z „najdroższym stażystą”?

Idąc Twoim tokiem rozumowania,...czy słusznie mniemam, że za 2 lata (w sytuacji kiedy referendum się nie powiedzie), oddasz swój głos na Rafała Gronicza???
Wszak będzie już sprawował swój urząd 4 lata i nabierze cech "doświadczonego" samorządowca. Potencjalny kontrkandydat, tylko dlatego, że nie będzie mógł się pochwalić doświadczeniem na tym stanowisku, będzie w Twoim mniemaniu nieodpowiednim kandydatem jako "najdroższy stażysta"???

Tytuł:
obserwator
obserwator

joro pisze:
Jak się okazuje nie wiesz nic także na inne tematy!!!

Dobrze że ty się znasz, np czego jeszcze nie wiem ??? ;] po za tym napisałem że to jest moje zdanie i nie musisz się z nim zgadzać ale nie mów że nie wiem, może ty masz inne zdanie ale ja nie mówię że ty czegoś nie wiesz...po prostu inaczej coś widzisz

Azja chyba Przekorny powiedział Ci wszystko co ja myślę... od siebie mogę tylko dodać że przecież NOP nie będzie potem sprawował władzy, a z tym że powiedziałem "tylko nie piszecie że to faszyści" to chodziło mi żeby niechęci nie tłumaczyć ideologiami bo wiem jakie NOP ma ideologie. Mi wyłącznie chodzi o odwołanie burmistrza, jeżeli ktoś się podpisuje pod tym referendum to nie znaczy że popiera od razu NOP lub chce żeby sprawował władze... Oczywiście szanuję Twoje zdanie i wypowiadam swoje na ten temat :)
POZDRAWIAM

PS. Zapomniałem dodać że tylko 2 inicjatorów jest członkami NOPU(była mowa o tym wcześniej)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

zaczyna się maśło maślane...
póki co najaktywniejsi przedstawiciele G.I. joe
http://pl.wikipedia.org/wiki/G.I._Joe
to postaci niczym z lokalnego matrixa, czyli NEO-nazi i mORFEUSZ
ja innych za przeproszeniem członków z Grupy Inicjatywnej przynajmniej nie widzę.
ale tak z trzeciej strony to przejrzałem dziś relację z wczorajszej "debaty" na stronie radia wrocław i powiem Wam tyle, że wg mnie radio wrocław zachowało się trochę dziwnie... jako media publiczne powinni zająć jednak stanowisko obiektywne, tymczasem G.I.joe potraktowali jak półgłówków a im tego jednak nie wolno - mieszkańcom mojego pokroju wolno, ale im nie. tym bardziej gdy jak słyszałem zebrano już koło 1000 podpisów - czy to się komuś podba czy nie jest to już jakaś legitymacja...
szczerze mówiąc jakiś czas już się zastanawiałem nad tym, "co na to Pan Bóg"? Znaczy chodziło mi o Schetynę. Schetyna w PO to człowiek od mokrej roboty i szczerze mówiąc nie sądzę aby zostawił swojego cżłowieka bez pomocy, pomógł klubowi koszykarskiemu gdy ten miał kłopot z prezesem, to myślę, ze i fotela burmistrza nie odpuści, ale do tej pory póki wszystko jest jeszcze w sferze raczej teoretycznej, nie ma właściwie jeszcze potrzeby boskiej interwencji.
jednak jak dziś przesłuchałem materiał opublikowany na stronie PRW no to dziwnie mi sie tego słucha... tak się nie powinno przedstawiać sporu "obiektywnie" - takie jest moje subiektywne odczucie.
inna rzecz, ze Pan Witkowski faktycznie plótł jak Piekarski na mękach...
no i szkoda, ze nie było CICHEGO

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Panowie i Panie daleko mi do poparcia czy stawania murem, za obecnym burmistrzem, ale jak usłyszałem te bzdetne wypowiedzi grupy iniscjatywnej w radiu, to określę to jednym słowem: ŻENADA!!! Panowie z G. I. :smt078
Zresztą... ...jaka władza, taka i grupa inicjatywna.... :smt082

Tytuł:
pismak
pismak

neandertalski pisze:
szczerze mówiąc jakiś czas już się zastanawiałem nad tym, "co na to Pan Bóg"? Znaczy chodziło mi o Schetynę. Schetyna w PO to człowiek od mokrej roboty i szczerze mówiąc nie sądzę aby zostawił swojego cżłowieka bez pomocy

O CZYM TY PISZESZ? jaka to mialaby byc pomoc? "mokra robota".... dziwny wydzwiek ma Twoj post.... Mysle, ze szklanka zimnej wody nie zaszkodzi, zanim napiszesz kolejne rownie ciekawe zdanie....

A nawiazujac do reportazu PRW, to powiem wprost - lepszego kabaretu nie sluchalem od dawna. O ile jeszcze Rusketos trzymal poziom wypowiedzi, to ten czlowiek z GI byl przeuroczym przykladem clowna. W pewnym momencie myslalem, ze to jakis zart, ze moze to audycja rozrywkowa, ale nie...Okazalo sie, ze ten pan tak ma, taka osobowosc , prawie ze sceniczna :) Niektore teksty byly "urzekajace"...

A juz szczytem "blyskotliwosci" byly ponawiane kilkukrotnie proby sformulowania zarzutow wobec burmistrza. I te ciagle "niech spoleczenstwo sie wypowie"... haha. Szkoda, ze ten czlowiek nie potrafil sie wypowiedziec... I to w kwestii w ktorej powinien choc pare zdan quasi-madrych byc w stanie powiedziec, skoro babrze sie w te gry i podchody polityczne...

Ogolnie Gronicz zjadl i Rusketosa i tego drugiego interlokutora na sniadanie, pardon, na obiad , bo to w porze obiadowej bylo. Jego krotkie , rzeczowe wypowiedzi byly pieknym kontrastem do belkotu i demagogii przeciwnikow.

Ciekawe czy ci, ktorzy z tylnego siedzenia steruja tym cyrkiem pt. referendum, zaluja, ze takich wybrali sobie "wykonawcow" tej intrygi politycznej... Mysle, ze "wykonawcy" swiadcza o poziomie "zleceniodawcow"...
No ale przynajmniej mozna sie posmiac dzieki nim (i z nich) w tych ciezkich czasach ;)

Tytuł:
rekrut
rekrut

Witam wszystkich.
Nie sposób mi jako mieszkańcowi tego miasta nie odneść się do wczorajszego reportażu PRW.
Pan ,który reprezentował Grupę Inicjatywną powinien chyba wystartować w jakichkolwiek wyborach. Jego bełkot i brak jasnych wypowiedzi przypominał Pana Kononowicza.
Kto zdecydował się na wystąpienie takiego przedstawiciela GI, może śmiało udać się do lekarza.
Samobój.
Burmistrz zdeklasował go swoimi wypowiedziami ( pana Rusketosa też ).
Jeżeli tak mają wyglądać zarzuty, to szkoda na tą zabawę pieniędzy.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

no to powiem inaczej, wg mnie Pan Schetyna jest w PO człowiekiem od załatwiania spraw takich, których ogólnie mówiąc nikt za bardzo nie lubi robić, bo psują wizerunek. Szef partii jest dobrym, zatroskanym premierem Tuskiem, natomiast nikt chyba, nie jest na tyle naiwny aby myśleć, że jakakolwiek partia na takim wizerunku by daleko zajechała, gdyby nie było w niej ludzi takich jak Pan Schetyna, czyli takich, którzy będą trzymać wszystko w kupie. moim zresztą zdaniem nie bez powodu został ministrem spraw wewnętrznych i ADMINISTRACJI. nie chce mi się za głęboko googlać w sprawie Pana Schetyny, bo to byłby chyba zresztą wątek oddzielny sam w sobie, ot tak pierwszy z brzegu link więc wrzucam:
http://mariuszm.salon24.pl/42605,index.html
http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,75495,4610387.html
ciekawa też była sprawa śląska i decyzji Pana Dutkiewicza:
http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,75495 ... clinu.html
nie sądzę aby rada miasta mogła mieć zdanie takie jakie miała w tej sprawie bez "wiedzy i akceptacji" Pana Schetyny - tym bardziej gdy Pan Dutkiewicz zaczyna coś przebąkiwać o kandydowaniu na prezydenta i z Panem Ujazdowskim rozmawia. sprawa aquaparku tez moim zdaniem była śmierdząca, w jednym czasie zaczeło się nagle ujawniac dużo różnych sygnałów przedstawiających Pana Dutkiewicza w dziwnym świetle - a czy Pan Dutkiewicz jest we Wrocławiu osobą postrzeganą negatywnie? nie sądzę
przy czym nie mówię, że Pan Schetyna będzie ludzi mordował :/ nie o to mi chodziło. on odpowiada za porządek w partii i ma o ten porządek dbać - w takim układzie moim zdaniem nie może pozwolić sobie aby w jego okręgu, jego burmistrza w mieście prowincjonalnym ale jednak dosyć widocznym ot tak sobie ktoś mu usuwał.
co to będzie oznaczać w praktyce? nie wiem. w każdym razie wydaje mi się, że jeżeli dojdzie do referendum w sprawie Pana Gronicza, zajdzie konieczność "boskiej" interwencji, bo co tu dużo gadać burmistrz specjalnie popularny u nas we wsi nie jest i impreza nie jest bez szans. to nie jest węszenie spisków, to zwykłe kalkulowanie ruchów stron w tej rozgrywce - ja nie przepowiadam jak nikos - tylko zastanawiam się co kto może zrobić w danej sytuacji.
dziwnie mi po prostu brzmiały te pokpiwania od samego początku dziennikarzy w PRW z wczoraj, sposób zadawania pytań wg mnie był, że tak powiem "tendencyjny" ;) i to pomimo tego, ze G.I.joe zadanie mu ułatwiali...
a nawet musze przyznać, ze może ujęła mnie trochę ta sprawiająca wrażenie bezradności "spontaniczność"? tym bardziej, ze po tej konfrontacji, wyszło jednak na to, ze akcje burmistrza prawdopodobnie wzrosły. no i teraz może warto sobie zadać pytanie jak to właściwie jest z nim. to dobrze, ze jest burmistrzem, czy nie?
ja przynajmniej jako przeciwnik referendum po wysłuchaniu tych relacji trochę czuję się jak Podolski który strzela gole polskiej reprezentacji...
popieprzone to wszystko

P.S.y
no i może olać co pletli G.I.joe i wsłuchać się w głos burmistrza, to jego rzeczowe oparcie sie na osiągnięciach takich jak półmilionowa rzesza - przy okrojonym budżecie - odwiedzających Jakuby, czy autobusy dowożące z Lwówka pracowników, bo tyle on tu pracy zapewnił, jakoś we mnie złość jednak wywołało...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

szpileczka pisze:
Jeśli macie taki plan, szeroko zakrojoną strategię to podzielcie się tym z resztą społeczeństwa, bo przecież chodzi o dobro miasta i jego obywateli. Jeśli jednak rządzą wami pobudki zmian dla zmian to w dalszym ciągu uważam referendum za wymysł idiotyczny i potrzebny miastu jak świni siodło.

Prześledż proszę od samego początku całą akcję i nie bądź złośliwa.Wyrażnie stwierdzamy że celem jest odwołanie naszym zdaniem złego burmistrza. Co dalej? Wybory nowego. Jeśli pojawią się kandydaci a tak zapewne będzie znajdzie się ktoś kogo poprze Grupa Inicjatywna. Przecież nie zamierzamy chować głowy w piasek. To oczywiste i proponuję do tego nie wracać.
mrbyte pisze:
Te pięć grup zsumowane razem sprawi, że referendum padnie jak kawka. I wiesz co? Wtedy to już naprawdę ktokolwiek kiedykolwiek przestanie się go bać.

Przecież nikt nie twierdzi że referendum odniesie sukces co nie znaczy że nie należy podejmować próby.

[ Dodano: Sro Paź 15, 2008 2:43 pm ]
neandertalski pisze:
Wielki Sojusz Kumuchów, Nazistów i PP????? to ma być ta wielka nadzieja białych???
i Ty się dziwisz, ze ludzie boją się takiej alternatywy?

Informuję iż zwróciłem się do admina o zabezpieczenie Twoich postów w których zawarte są określenia obraźliwe dla mojej formacji politycznej tzn. NARODOWEGO ODRODZENIA POLSKI. Jeśli nie wiesz to pragnę Ci przypomnieć iż NOP jest legalnie działającą partią polityczną przestrzegającą prawo i nie życzę sobie wycieczek w stylu nazi, itp.
PiTeK pisze:
Widzę, że zgorzelecki światek układów i układzików pisze nową historię. Bo chyba jeszcze nigdzie nie było aby NOP przecierał szlaki do władzy dla lewicy

To insynuacja czy oskarżenie? Zresztą mniejsza z tym . Powiedz jaki wpływ ma Grupa Inicjatywna na ewentualny wynik wyborczy. To przecież mieszkańcy zadecydują a nie NOP.PO czy inna partia. Oczywiście uporczywe niszczenie materiałów wyborczych któregoś z kandydatów niewątpliwie może mu zaszkodzić.
krytyczny pisze:
Niezależność Grupy Inicjatywnej. W moim odczuciu jest totalną fikcją, a świadczą za tym co najmniej dwie przesłanki. Finanse i brak wizji tego co po ma się dziać po referendum.

Nie interesują mnie Twoje odczucia co do akcji związanej z referendum. Szczerze mówiąc od Ciebie też przyjmiemy wpłatę zwłaszcza że piastujesz stanowisko nazwijmy to rządowe i dość lukratywne zapewne pensja jest nie mała to też liczymy na wiele.
PiTeK pisze:
Już wcześniej wspominałem, że nie wierzę w altruizm i szlachetne przesłanki inicjatorów referendum. NOP albo nie wie komu robi przysługę albo obiecane korzyści ze zmiany ukoją ich nadszarpnięty wizerunek.

Widzisz każdy mierzy według siebie. Twoim zdaniem nie można nic zrobić bez korzyści osobistych. Tym właśnie NOP różni się od PO. My jesteśmy ludzmi ideowymi. A czym to niby NOP nadszarpnął sobie wizerunek ?
judyta pisze:
śmieszne to wszystko z referendum. Mogłabym zrozumieć, burmistrz przychodzi pijany do pracy, jeździ też nie całkiem trzeźwy, otacza się bandziorami , robi z nimi lewe interesy.

Masz rację śmieszne bo przecież burmistrz nikogo nie zgwałcił, nie zamordował, nie jest pedofilem, nie jeździ autem po pijaku, itd. To co oni od niego chcą. Żenująca jesteś.

[ Dodano: Sro Paź 15, 2008 2:47 pm ]
azja pisze:
I tu mała teoria spisku: załóżmy, że za Grupą Inicjatywną stoi KTOś (alias Grupa Która Chciałaby

Za nami stoją wszystkie ciemne charaktery Światowego Nacjonalizmu- zadowolona.
Widmo Nacjonalizmu krąży nad Zgorzelcem ]:->
azja pisze:
Przeprowadziłam również mały „sondaż” wśród znajomych, i większość reprezentuje podobny punkt wiedzenia.

Co do sondażu wśród znajomych-nie ośmieszaj się. Wyobraż sobie że moi wszyscy wezmą udział w referendum. I tak możemy bez końca.
Fajny plakat wygrzebałaś są jeszcze lepsze.

[ Dodano: Sro Paź 15, 2008 2:51 pm ]
Co do wczorajszej audycji radiowej. To formuła miała być nie konfrontacyjna-jak było prowadzone wiemy. Umawiałem sie z dziennikarzami inaczej. Nic dodać nic ująć . Następnego razu w takiej formule nie będzie.
Co do Pana Witkowskiego-bywają słabsze dni.

[ Dodano: Sro Paź 15, 2008 2:57 pm ]
judyta
Bądz pewna gdyby burmistrz był przestępcą dawno miał by NOP u siebie w gabinecie.
Tak więc śpij spokojnie NOP czuwa.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

CICHY pisze:
szpileczka pisze:
Jeśli macie taki plan, szeroko zakrojoną strategię to podzielcie się tym z resztą społeczeństwa, bo przecież chodzi o dobro miasta i jego obywateli. Jeśli jednak rządzą wami pobudki zmian dla zmian to w dalszym ciągu uważam referendum za wymysł idiotyczny i potrzebny miastu jak świni siodło.

Prześledż proszę od samego początku całą akcję i nie bądź złośliwa.Wyrażnie stwierdzamy że celem jest odwołanie naszym zdaniem złego burmistrza. Co dalej? Wybory nowego. Jeśli pojawią się kandydaci a tak zapewne będzie znajdzie się ktoś kogo poprze Grupa Inicjatywna. Przecież nie zamierzamy chować głowy w piasek. To oczywiste i proponuję do tego nie wracać.
mrbyte pisze:
Te pięć grup zsumowane razem sprawi, że referendum padnie jak kawka. I wiesz co? Wtedy to już naprawdę ktokolwiek kiedykolwiek przestanie się go bać.

Przecież nikt nie twierdzi że referendum odniesie sukces co nie znaczy że nie należy podejmować próby.

[ Dodano: Sro Paź 15, 2008 2:43 pm ]
neandertalski pisze:
Wielki Sojusz Kumuchów, Nazistów i PP????? to ma być ta wielka nadzieja białych???
i Ty się dziwisz, ze ludzie boją się takiej alternatywy?

Informuję iż zwróciłem się do admina o zabezpieczenie Twoich postów w których zawarte są określenia obraźliwe dla mojej formacji politycznej tzn. NARODOWEGO ODRODZENIA POLSKI. Jeśli nie wiesz to pragnę Ci przypomnieć iż NOP jest legalnie działającą partią polityczną przestrzegającą prawo i nie życzę sobie wycieczek w stylu nazi, itp.
PiTeK pisze:
Widzę, że zgorzelecki światek układów i układzików pisze nową historię. Bo chyba jeszcze nigdzie nie było aby NOP przecierał szlaki do władzy dla lewicy

To insynuacja czy oskarżenie? Zresztą mniejsza z tym . Powiedz jaki wpływ ma Grupa Inicjatywna na ewentualny wynik wyborczy. To przecież mieszkańcy zadecydują a nie NOP.PO czy inna partia. Oczywiście uporczywe niszczenie materiałów wyborczych któregoś z kandydatów niewątpliwie może mu zaszkodzić.
krytyczny pisze:
Niezależność Grupy Inicjatywnej. W moim odczuciu jest totalną fikcją, a świadczą za tym co najmniej dwie przesłanki. Finanse i brak wizji tego co po ma się dziać po referendum.

Nie interesują mnie Twoje odczucia co do akcji związanej z referendum. Szczerze mówiąc od Ciebie też przyjmiemy wpłatę zwłaszcza że piastujesz stanowisko nazwijmy to rządowe i dość lukratywne zapewne pensja jest nie mała to też liczymy na wiele.
PiTeK pisze:
Już wcześniej wspominałem, że nie wierzę w altruizm i szlachetne przesłanki inicjatorów referendum. NOP albo nie wie komu robi przysługę albo obiecane korzyści ze zmiany ukoją ich nadszarpnięty wizerunek.

Widzisz każdy mierzy według siebie. Twoim zdaniem nie można nic zrobić bez korzyści osobistych. Tym właśnie NOP różni się od PO. My jesteśmy ludzmi ideowymi. A czym to niby NOP nadszarpnął sobie wizerunek ?
judyta pisze:
śmieszne to wszystko z referendum. Mogłabym zrozumieć, burmistrz przychodzi pijany do pracy, jeździ też nie całkiem trzeźwy, otacza się bandziorami , robi z nimi lewe interesy.

Masz rację śmieszne bo przecież burmistrz nikogo nie zgwałcił, nie zamordował, nie jest pedofilem, nie jeździ autem po pijaku, itd. To co oni od niego chcą. Żenująca jesteś.

[ Dodano: Sro Paź 15, 2008 2:47 pm ]
azja pisze:
I tu mała teoria spisku: załóżmy, że za Grupą Inicjatywną stoi KTOś (alias Grupa Która Chciałaby

Za nami stoją wszystkie ciemne charaktery Światowego Nacjonalizmu- zadowolona.
Widmo Nacjonalizmu krąży nad Zgorzelcem ]:->
azja pisze:
Przeprowadziłam również mały „sondaż” wśród znajomych, i większość reprezentuje podobny punkt wiedzenia.

Co do sondażu wśród znajomych-nie ośmieszaj się. Wyobraż sobie że moi wszyscy wezmą udział w referendum. I tak możemy bez końca.
Fajny plakat wygrzebałaś są jeszcze lepsze.

[ Dodano: Sro Paź 15, 2008 2:51 pm ]
Co do wczorajszej audycji radiowej. To formuła miała być nie konfrontacyjna-jak było prowadzone wiemy. Umawiałem sie z dziennikarzami inaczej. Nic dodać nic ująć . Następnego razu w takiej formule nie będzie.
Co do Pana Witkowskiego-bywają słabsze dni.

[ Dodano: Sro Paź 15, 2008 2:57 pm ]
judyta
Bądz pewna gdyby burmistrz był przestępcą dawno miał by NOP u siebie w gabinecie.
Tak więc śpij spokojnie NOP czuwa.

Jak Ci się styl wypowiedzi nieoczekiwanie poprawił... No proszę - tak z dnia na dzień wielki skok w umiejętności formułowania poglądów. Niesamowite.

Tytuł:
obserwator
obserwator

krytyczny pisze:
Jak Ci się styl wypowiedzi nieoczekiwanie poprawił... No proszę - tak z dnia na dzień wielki skok w umiejętności formułowania poglądów. Niesamowite.

Jak nie wiesz co masz mówić to się czepiasz jak kto pisze. Każdy pisze jak potrafi ;] temat dotyczy referendum a nie poglądów inicjatora referendum ;]

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam
Wczoraj dopisali na spotkaniu z radiem Wrocław wszyscy ważni z PO i PIS.
Ciekawe były dyskusje poza anteną.
W sprawie festiwalu byłem zaproszony przez samego redaktora ale z jego wypowiedzi wynikało ze nie wie, czy on był ,czy ma się dopiero odbyć.Wogóle nie znał tematu.Nie słuchał ,i go to nawet nie obchodziło.Bronił burmistrza i tyle.Ale podkreślam że Gronicz perfidnie kłamie o pieniądzach na festiwal przedstawia mnie jako krwiopijce budżetu miasta.I tak też mu się udało przedstawić mnie wśród radnych.Ile magii ma ten człowiek że udało się nawet namówić byłych moich kolegów a poprzednich kadencji.Robi podchody na każdym kroku,wykorzystuje i odwraca uwagę od meritum.Bo się postawiłem i nie przyjąłem propozycji finansowej dla festiwalu?.Przyjął bym każde pieniądze wtedy kiedy obciął by i innym dużym imprezom po równi.Ale on jak już wielokrotnie mówiłem chciał w białych rękawiczkach zlikwidować festiwal,lub go tak ograniczyć np; do jednego dnia aby stracił w oczach mieszkańców
Ja nie jestem w grupie referendalnej,i nie chciałbym formułować innych zarzutów, ale mój problem z festiwalem i tysięcy mieszkańców będę prezentował mając tą okazję osobiście podczas tego referendum.BO TO BYŁ CHYBA NAJWIĘKSZY SKANDAL TEGO ROKU W ZGORZELCU
Czy Pan Burmistrz dał mi inną szansę?
Nikos

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

krytyczny pisze:
Jak Ci się styl wypowiedzi nieoczekiwanie poprawił...

Sugerujesz , że poszedł w ślady Nikosa ;)

nikos pisze:
Ciekawe były dyskusje poza anteną.

A powinno chyba być na odwrót ;)

nikos pisze:
Ile magii ma ten człowiek że udało się nawet namówić byłych moich kolegów

Bo to marni koledzy byli... ;) Spójrz prawdzie w oczy Nikos :)

nikos pisze:
Bronił burmistrza i tyle

To Twoja wersja wydarzeń :)

Asafa pisze:
Jak nie wiesz co masz mówić to się czepiasz jak kto pisze. Każdy pisze jak potrafi ;] temat dotyczy referendum a nie poglądów inicjatora referendum ;]

Obrońca Z POLSKI widzę ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
(...)Odpowiedz mi zatem, proszę, której grupy czy to politycznej, czy to społecznej poparłabyś inicjatywę referendalną???

chyba każdej innej

przekorny pisze:
Czy gdyby referendum przeprowadzało, dajmy na to SLD, w równie zażartym stopniu byłabyś jemu przeciwna???

nie

przekorny pisze:
Czy w sytuacji, gdy środowiska lokalnych partii politycznych, w tym również SLD, w sposób otwarty opowiedzą się za odwołaniem Gronicza, dalej będziesz tutaj niedwuznacznie sugerować bezzasadność przeprowadzenia referendum???

po pierwsze - moje wypowiedzi nie są " niedwuznacznym sugerowaniem bezzasadności", tylko powiedzeniem wprost, że nie tędy droga, a po drugie gdyby zgorzelecka lewica działała wspólnie z z tą...hmmm - organizacją, straciliby dużo w moich oczach (a do tego myślę, że byłby to wyjątek na skalę światową... :smt044

przekorny pisze:
czy słusznie mniemam, że za 2 lata (...), oddasz swój głos na Rafała Gronicza???

nie słusznie :grin:

Jeszcze raz spróbuję jasno powiedzieć to co myślę: współdziałanie z NOP-em, choćby w jak najbardziej słusznych celach jest dla mnie nie do przyjęcia. Dla mnie cel nie uświęca środków. Rozumiesz Przekorny?

A poza tym, sami z siebie zrobili (coś mi się ciśnie na usta, ale nie napiszę :)) ludzi niekomunikatywnych :smt096

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 502 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 34  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.