Widzę że pojawiła się odpowiedź na zarzuty

)
To jest moje zdanie i nikt nie musi się z nim zgadzać
AD1 wcale nie zmniejszyła się liczba dzieci w klasach i nadal jest ich za dużo, pielęgniarki pedagogowie byli w szkołach od zawsze, o remontach w żadnej szkole słychu nie ma, badania kompetencji uczniów były prowadzone jak ja chodziłem do szkoły a wtedy Gronicza jeszcze nie było. Co do boisk się nie odnoszę bo zostały wszczęte prace budowlane już po postawieniu zarzutów,
AD2 same wnioski i działania i żadnych konkretów,
AD3 obietnica której nie można zrealizować, po co coś takiego obiecywać
AD4 z tekstu wynika że burmistrz zniechęcił się bo innym samorządom się nie udało, i dobrze bo nie popieram,
AD5 jakoś nie widać nowych kamera, a stare w centrum miasta są takiej jakości że nic nie widać, co do policji do zwiększyły się patrole ale to w sumie nic nie daje bo zajmują się tylko karaniem dzieci za zaśmiecanie słonecznikiem,
AD6 nie odnoszę się bo nie wiem nic na ten temat
AD7 kolejna koncepcja którą "planuje" zrealizować
AD8 zadbanie o cmentarz komunalny to raczej obowiązek więc nie wiem czemu znalazł się w obietnicach,
AD9 UM od dawna dofinansowywał młodzieżowe kluby sportowe, choć trzeba przyznać że mistrzostwa europy w muai-thai to pierwsza tak duża i impreza i to na plus, większość pozostałych imprez była organizowana wcześniej. Mecze Ligi Koszykówki Amatorów "O puchar Burmistrza Miasta" - uczestniczy sami płacili nie małe pieniądze bo 400 zł, a nagrodą był mały puchar który wręczył burmistrz, więc nie wiem może z 15 zł dołożył to tego ;]
AD10 Hala moim zdaniem by się przydała ale nie wierze że powstanie bo to już nie pierwsza obietnica odnośnie jej budowy
AD 11 Ja bym kredytów nie określał jako pomoc, pomocą określiłbym dofinansowanie
AD12 z tego co widać to Jakuby z roku na rok mniej atrakcyjne nie wspominając o 2 imprezach z których miasto słynęło
AD13 decyzja była słuszna tylko zdaniem burmistrza i jego obrońców
AD14 fajne tłumaczenie z pękniętą rynną, a nawet jeżeli to ludzie mieszkają z grzybem i jakoś go to nie obchodzi mimo że powinno. Jakoś poprzedni burmistrz jeździł i nie narzekał że się psuje.
AD15 a jak można nazwać brak dofinansowania? próba likwidacja, przecież miał się zwiększyć rozwój kulturalny Zgorzelca. Festiwal niewątpliwie był bardzo dużą promocją dla Zgorzelca nie tylko w Polsce ale i zagranicą.
AD16 nie odnoszę się bo nie znam dokładnych przychodów miasta
AD17 czemu przez 2 lata nie można było pozyskiwać takich środków tylko dopiero w tym roku ??!!!
AD18 większość terenów zostaje wyprzedana a budować chcą na odludziu, po za tym 8 mieszkań to bardzo mało, jeżeli będą takie same jak poprzednie w tamtych okolicach(ogromny grzyb, 1 pokój w którym ledwo matka z dzieckiem się mieści) to lepiej w ogóle nie budować