Dzisiaj jest 12 lip 2025, 12:10

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 502 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 34  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

mrbyte

Mam nadzieję, że obraz który odmalowałeś, mianowicie niechęć do zmian, obawa przed nastaniem nowego, jeszcze gorszego, próba przejęcia władzy przez NOP nie jest obrazem myśli większości społeczeństwa.

W swoich wyliczeniach zapomniałeś ująć tysiące ludzi przeciwnych Groniczowi od samego początku. Chodzi mi tutaj o zdyscyplinowany lewicowy elektorat, który w pierwszej turze wyborów na burmistrza dał Fiedorowiczowi 4935 głosów (Gronicz uzyskał 3147). Ten elektorat wciąż istnieje i nie sądzę, żeby zmienił swój światopogląd pod wpływem działań nowego burmistrza. Raczej skłonny jestem twierdzić, że Gronicz go jedynie umocnił.

Weź pod uwagę spore grono osób, które głosując uwierzyły w rzeczywiste i namacalne zmiany, jakie miał okazję wprowadzić w życie Gronicz. Tych ludzi zawiódł i oni również mogą zechcieć teraz zaprotestować przeciw jawnemu robieniu ich w przysłowiowego "balona".

Mamy koalicję PO-PiS, przynajmniej w mieście. Jeśli "progroniczowcy" trzymają Zawadę na stanowisku prezesa CSR to jedynie dlatego, że mają wobec niego i jego elektorat plany sięgające przyszłych wyborów samorządowych.
Nie zapominaj, że rok 2010 będzie rokiem zarówno wyborów samorządowych jak i prezydenckich. Oznacza to potężną kampanię wyborczą zarówno ze strony PO jak i PiS. Poparcie lokalnych działaczy PiS-u plus kampania wyborcza zarówno ich partii jak i PO w skali kraju być może pozwolą Groniczowi znowu cudem się prześliznąć i pozostać na stanowisku. Nie sądzę, żeby i temu PiS-owskiemu elektoratowi wystarczyły ochłapy z pańskiego stołu, jakie Gronicz łaskawą ręką im rzucił. Więc choć po cichutku, bez większego szumu,..pomkną jednak do urn referendalnych.

Żeby się nie rozpisywać przejdę do puenty.
Wszystkie te grupy, o których wspomniałem wcześniej, plus kilka pomniejszych z którymi Gronicz wszedł w stan "wojny", z pewnością zdają sobie sprawę z tego, że jeśli teraz nie wykorzystają okazji do odwołania Gronicza, to druga taka okazja może już nie nadejść tak szybko. A już z pewnością usunięcie go ze stanowiska w kolejnych wyborach będzie rzeczą dużo trudniejszą do przeprowadzenia. Dlatego, choć rzeczywiście nieliczni tutaj opowiadają się w sposób otwarty za przeprowadzeniem referendum, to jednak jestem przekonany, że wielu do niego przystąpi.

ps. Słyszałem, że ze zbieraniem podpisów wcale nie jest tak źle... ;-)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
mrbyte

W swoich wyliczeniach zapomniałeś ująć tysiące ludzi przeciwnych Groniczowi od samego początku. Chodzi mi tutaj o zdyscyplinowany lewicowy elektorat, który w pierwszej turze wyborów na burmistrza dał Fiedorowiczowi 4935 głosów (Gronicz uzyskał 3147). Ten elektorat wciąż istnieje i nie sądzę, żeby zmienił swój światopogląd pod wpływem działań nowego burmistrza. Raczej skłonny jestem twierdzić, że Gronicz go jedynie umocnił.

przekorny wiesz co... ja nie chcę się czepiać, naprawdę nawet nie będę jednym przypominał wspierania swoimi głosami pana Gronicza - ani tym bardziej innym głosów przeciwnych przed wyborami - choć przyznam szczerze trochę czasami nadziwić nie mogę.
jednak jak tu czytam, ze zaczynasz jako zwolennik referendum mieć nadzieję na głosy tzw. lewicy... no to wybacz, naprawdę idzie Ci to tak bez problemu?
tym sposobem Wielka Opozycja mająca się wygenerować po obaleniu obecnej władzy to ma być Wielki Sojusz Kumuchów, Nazistów i PP????? to ma być ta wielka nadzieja białych???
i Ty się dziwisz, ze ludzie boją się takiej alternatywy?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

neandertalski, wskaż mi proszę miejsce, w którym miałeś prawo na podstawie mojej wypowiedzi "wkomponować" mnie w którąś z wymienionych przez Ciebie opcji. Moje rozważania są czysto teoretyczne, i dziwię się, że nie dostrzegłeś tego.
Poza tym Ty naprawdę nie chcesz zrozumieć, że uczestnictwo w referendum kogokolwiek, czy nawet jego zainicjowanie, absolutnie nie będą miały wpływu na kierunek oddanych głosów w ewentualnych jesiennych wyborach. :P

Tytuł:
rekrut
rekrut

"uczestnictwo w referendum kogokolwiek, czy nawet jego zainicjowanie, absolutnie nie będą miały wpływu na kierunek oddanych głosów w ewentualnych jesiennych wyborach."
Nie rozumiem, co to znaczy. O jakim kierunku mowa?
jeżeli będę brała udział w referendum, to mam na to wpływ, czy ono się odbedzie czy nie.
Oczywiście, że to moja sprawa czy będę głosowała, czy nie będę. Jednak nie jestem za odwoływaniem burmistrza, chociaż on mi się też zbytnio nie podoba. Nie zamierzam go odwoływać swoim głosem , bo nie widzę tu nikogo lepszego. A facetów, którzy rzucają w dziewczyny popielnicami, czy łysych i ich kliki wolałabym ze swoich podatków więcej nie finansować

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

przekorny, jeżeli jesteś - nawet czysto teoretycznie - zwolennikiem pomysłu referendum no to przecież musisz to swoje zwolennictwo na czymś/kimś opierać? chcesz czy nie, jesteś albo tu, albo tu. możnaby pewnie pociągnąć pomysł byte'a i spróbować wyliczyć w takim razie grupy które poprą wniosek o referendum - jest to czy chcesz czy nie majstrowanie koalicji juz na etapie referendum i nie ma co się obrażać na skład owej koalicji, jeżeli samemu się do niej zapisało - przynajmniej teoretycznie;)
przekorny udawanie, ze popieranie odwołania starego burmistrza nie jest w żadnym razie głosem na nowego burmistrza jest... no kurde słabe jest... nie da się być jak bil klinton co i owszem palił ale sie nie zaciągał ;)

Tytuł:
pismak
pismak

Widzę, że zgorzelecki światek układów i układzików pisze nową historię. Bo chyba jeszcze nigdzie nie było aby NOP przecierał szlaki do władzy dla lewicy ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

neandertalski, jeśli się nie mylę, to właśnie próbujesz zasugerować, że już teraz na tym etapie kształtują się jakiekolwiek koalicje. Otóż mylisz się, albo może tylko ja o tym nic nie wiem. Jedynym wspólnym elementem, który łączy środowiska, w normalnych warunkach ostro z sobą wojujące, jest fakt postrzegania przez nich burmistrza jako jednej wielkiej pomyłki, a co za tym idzie konieczność jego odwołania. To wszystko.
Zapewniam Ciebie, że o jakimkolwiek "dzieleniu skóry na niedźwiedziu" nie słyszałem.

Cytuj:
Widzę, że zgorzelecki światek układów i układzików pisze nową historię.

A jak wygląda światek układów i układzików w zgorzeleckim PO?? Ktoś dostał kolejną radę nadzorczą, kogoś mianowali na intratne stanowisko, ktoś popadł w niełaskę etc...??? I co słychać u odwołanego Janka Michalskiego, bo słyszałem, że Władcy Miasta mocno się drapią po swoich łysinkach, zastanawiając się co zrobić z tym "fantem". Tu i ówdzie mówią o możliwości zatrudnienia go na stanowisku Dyrektora MDK, inne wróble z kolei ćwierkają coś o stanowisku prezesa ZPEC-u. Ty chyba posiadasz (a przynajmniej powinieneś posiadać), jakieś pewne informacje w tym temacie ;-)

Cytuj:
Bo chyba jeszcze nigdzie nie było aby NOP przecierał szlaki do władzy dla lewicy ;)

Wielkie dzięki za wsparcie, bo właśnie to próbuję już wytłumaczyć od jakiegoś czasu neandertalskiemu. Upiera się bowiem, że zawierane są już jakieś tajne porozumienia, układy, koalicje i Bóg wie co jeszcze pomiędzy rozmaitymi, optującymi za referendum, środowiskami... :lol:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
To jest Twój udział w dyskusji,...??? Czy postanowiłeś wspomóc admina w jego ciężkiej pracy???

Od pełnomocnika grupy referendalnej wymaga się czegoś więcej, niż uporczywego informowania o możliwości odebrania list. Tak się składa, że ludzie korzystający z tego forum umiejętność czytania i zapamiętywania posiedli.

Po za tym pełno w tym wszystkim sprzeczności.

Po pierwsze. Niezależność Grupy Inicjatywnej. W moim odczuciu jest totalną fikcją, a świadczą za tym co najmniej dwie przesłanki. Finanse i brak wizji tego co po ma się dziać po referendum. O plotkach dotyczących tego kto się zaangażował finansowo w organizacja referendum, chyba nie warta na razie wspominać. Warto jednak pamiętać o tym, że kampania referendalna w dużej mierze przypomina wyborczą i jest równie kosztowna. Obawiam się, że składek NOP-u nie starczy. Gdyby wierzyć w to co wypisuje tutaj pan Grzegorz, to horyzont czasowy i zdarzeń kończy się dla niego z dniem odbycia referendum. Co więcej chce by wierzono, że skona on niczym Filippides po zakończeniu zadania a kontynuacji dzieła podejmą się "nowe siły". Dla osób choć trochę się orientujących w lokalnych układach, jasne jest, że NOP i Grupa Inicjatywna są jedynie listkiem figowym dla kogoś całkowicie innego.

Po drugie. Szlachetność pobudek. Tajemnicą poliszynela jest to, że najbardziej aktywni na forum w kwestii referendum, tak naprawdę kierują się tylko i wyłącznie osobistymi urazami. Z takim sposobem uprawiania polityki się nie zgadzam. Osobista zemsta, nie jest dobrym doradcą a już na pewno nie zgrywa się z dobrem mieszkańców.

Po trzecie. Przyszłość. Grupa Inicjatywna nie ma nic do zaoferowania w tej materii, co w moich oczach dyskwalifikuje ją całkowicie. Po za tym, gdyby chciano całkowitej zmiany obecnej polityki miasta należało by też odwołać Radę Miasta, która też w znacznej mierze odpowiada za to co się dzieje (to Rada uchyliła uchwałę o Festiwalu, a to stanowi przecież jeden z "zarzutów", to Rada przegłosowuje uchwały burmistrza). Nie poczynienie tego przez Grupę Inicjatywną jest tylko uprawdopodobnieniem punktu drugiego.

Po czwarte. Infantylność zarzutów. Gdyby mierzyć każdego polityka w tym mieście i kraju skalą zrealizowanych obietnic, mielibyśmy nie kończący się festiwal referendalny. Rozbawiła mnie zarzut o niewykorzystaniu środków unijnych. Panowie z grupy referendalnej pokażcie mi choć jeden sąsiadujący samorząd, który zdobył choć złotówkę z nowego rozdania.

Po piąte. Szerszy kontekst. Zgorzelec nie jest samotną samowystarczalną wyspą. Funkcjonujemy w układzie zależności, czy komuś to podoba czy nie. Zależności te nie kończą się na granicach administracyjnych Zgorzelca. Sprawowania władzy bez poparcia "góry" jest drogą przez mękę. Pragmatyzm wskazuje na smutny fakt, że póki co w Polsce rządzi PO i to PO rozdaje karty m.in. środków unijnych. Jakby to nie zabrzmiało każdy ewentualny burmistrz ni pochodzący z PO przymuszony będzie jedynie do trwania. Boleśnie przekonało się o tym starostwo któremu obcięto subwencje oświatową. Można się zżymać, że to niemoralne i nieuczciwe ale taka jest polityka i kto się bawi w te klocki musi sobie z tego zdawać sprawę.

Po szóste. Błędna wiara w "uzdrawiającą moc referendum". W 2000 roku podjęto próbę odwołania burmistrza Fiedorowicza. Gdy czyta się zarzuty jakie mu się wówczas stawiało i porówna z zarzutami z z kampanii z 2006 roku można odnieść wrażenie, że w ciągu 6 lat nic się nie zmieniło. Te same zarzuty, te same słowa.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Wielkie dzięki za wsparcie, bo właśnie to próbuję już wytłumaczyć od jakiegoś czasu neandertalskiemu. Upiera się bowiem, że zawierane są już jakieś tajne porozumienia, układy, koalicje i Bóg wie co jeszcze pomiędzy rozmaitymi, optującymi za referendum, środowiskami... :lol:

przy czym się niby upiera? wspólnota celu moim zdaniem bardzo dobrze jednoczy ludzi, wg zaś Twojego zdania jak widzę, wspólnota celu oznacza rozbieżność???
gdzie tu logika?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny:

ad. "po pierwsze" :lol:

Podaj mi choć jeden przykład w skali kraju, gdzie ktokolwiek stając na czele grupy inicjatywnej, lub aspirując do jakiegokolwiek publicznego "stołka" może poszczycić się pełną niezależnością w dążeniu do sprawowania władzy lub w trakcie jej pełnienia. To co opowiadasz tchnie nieco dziecinadą. Nikt nigdy nic w pojedynkę w tej materii, jaką jest polityka, nie zdziałał. Cóż to jest za zarzut, że referendum prawdopodobnie będzie finansowane z dobrowolnych składek np. przedsiębiorców lub osób prywatnych??? Czyż jest to złamanie obowiązującego prawa???

ad. "po drugie" :P

No Ty akurat ten punkt mógłbyś sobie darować. Tajemnicą Poliszynela jest również i to, dlaczego jeszcze niedawni zaciekli wrogowie PO i Gronicza,...teraz próbują w sposób zawoalowany,...ośmieszyć, zdyskredytować i docelowo ukręcić "łeb" całej tej idei. Aby tylko referendum się nie odbyło, bo mogłoby to zaszkodzić wygodnej pozycji....Na krytykę pochodzącą od takich osób ja zdecydowanie wyrażam sprzeciw!!!

ad. "po trzecie" ;-)

Przyszłość...leży w rękach wyborców, którzy pójdą do urn w prawdopodobnie jesiennych wyborach, jeśli referendum się powiedzie.

ad. "po czwarte" 8)

Nie zgadzam się z Twoimi słowami, które w zasadzie usprawiedliwiają brak realizacji obietnic przedwyborczych,...tradycją. Jeśli bowiem pogodzimy się z faktem kłamstw świadomie sprzedawanych społeczeństwu,...to usankcjonujemy tym samym kłamstwo. I na to nie wyrażam zgody.

ad. "po piąte"

Jakoś nie dostrzegłem korzyści wynikających ze sprawowania władzy przez dwa lata burmistrza pochodzącego z tej samej partii politycznej co premier i wszystkie "łańcuszki" nominowane przez niego, sięgające w dół.
Może Ty mi przedstawisz kilka korzyści jakie odniosło miasto z tego powodu???
Czy tylko naszemu starostwu obcięto subwencje oświatowe, czy również i tym, które mają na stanowisku starosty,...członka PO???

ad. "po szóste" :o

Te same zarzuty, te same słowa,...bo podobny sposób sprawowania władzy, w których dominowało i dominuje dbałość o swoje własne interesy. Podobnie zbudowany układ "kolesiowski", podobny sposób nominowania prezesów spółek, członków rad nadzorczych i dyrektorów jednostek podległych (bardziej za "zasługi" a nie poprzez fachowość), podobny, pełen buty i ignorancji stosunek do społeczeństwa. Taki sam brak pomysłu na ożywienie miasta, na jego rozwój, promocję itd.
Czy można w inny sposób ubrać w słowa niezadowolenie mieszkańców z takiego a nie innego braku przemyślanego sposobu prowadzenia polityki miasta, który się powiela???
Ja wierzę w uzdrawiającą moc referendum, jako potencjalny bacik na grzbiet przyszłych decydentów, którzy dojście do władzy traktują jako świetny interes i patrzą jedynie przez pryzmat większych, lub jeszcze większych dochodów.

Takie jest moje zdanie, a od kiedy to forum funkcjonuje, nie wiem czy zgodziliśmy się co do jakiejś kwestii więcej niż...dwa razy, więc nawet nie liczę na to, że mógłbym Ciebie do mojego stanowiska przekonać. :lol:

Tytuł:
rekrut
rekrut

śmieszne to wszystko z referendum. Mogłabym zrozumieć, burmistrz przychodzi pijany do pracy, jeździ też nie całkiem trzeźwy, otacza się bandziorami , robi z nimi lewe interesy.
No tak, to byłby powód.
A że jakaś Pani przyszła do przekornego na skargę na BM to powód do referendum? Przecież za pieniądze, które , jeżeli odbędą się wybory, można takiej kobiecie pomóc w wyremontowaniu mieszkania socjalnego. I nie tylko tej.

A w powiecie takie bagno polityczne, a przekorny ani mru mru

Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
Upiera się bowiem, że zawierane są już jakieś tajne porozumienia, układy, koalicje i Bóg wie co jeszcze pomiędzy rozmaitymi, optującymi za referendum, środowiskami...

Już wcześniej wspominałem, że nie wierzę w altruizm i szlachetne przesłanki inicjatorów referendum. NOP albo nie wie komu robi przysługę albo obiecane korzyści ze zmiany ukoją ich nadszarpnięty wizerunek. 8)

przekorny pisze:
A jak wygląda światek układów i układzików w zgorzeleckim PO??

Nie wiem przekorny. Ty mi powiedz a przynajmniej opisz jak to się dotychczas robiło ;) Skoro już poruszyłeś ten temat. Jednym z zarzutów stawianych burmistrzowi jest obsadzenie swoimi stanowisk w spółkach miejskich. Czy cokolwiek się w tej kwestii zmieni? Czy ewentualna zmiana na stanowisku burmistrza przyniesie jakieś novum w obsadzaniu stanowisk kierowniczych? Mniemam, że inicjatorzy referendum mają rozwiązanie tej kwestii.

judyta pisze:
A w powiecie takie bagno polityczne, a przekorny ani mru mru

Bo to takie przekorne postrzeganie rzeczywistości :P

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
ad. "po pierwsze" :lol:

Cóż to jest za zarzut, że referendum prawdopodobnie będzie finansowane z dobrowolnych składek np. przedsiębiorców lub osób prywatnych??? Czyż jest to złamanie obowiązującego prawa???

Tutaj może pojawić się wiele wątpliwości, nie mniej:

Cytuj:
Art. 39. Finansowanie referendum jest jawne.

i mam nadzieję, że grupa referendalna ma tego świadomość. Jawne oznacza nie mniej czy więcej, że pełnomocnik grupy referendalnej w każdej chwili będzie potrafił wskazać kto i ile przekazał mu pieniędzy. A kto przekazuje i dlaczego to już temat do odrębnych rozważań.

przekorny pisze:
ad. "po trzecie" ;-)

Przyszłość...leży w rękach wyborców, którzy pójdą do urn w prawdopodobnie jesiennych wyborach, jeśli referendum się powiedzie.

Gdybyś był lekarzem a Zgorzelec pacjentem to proponujesz mu mniej więcej takie rozwiązanie:

Szanowny Panie Zgorzelec, dolega panu (i tu powód), musimy pana zoperować. Wytniemy przy tym co nieco, ale wie Pan przyszłość nie jest jasna, umiemy tylko rozcinać, tak więc Pana rozetniemy a co dalej to się zobaczy. Przyjdzie inna ekipa może Pana zszyje, może coś panu doszyje, no w zasadzie nie wiem jak to będzie, musi Pan poczekać aż się konsylium zbierze. Ostatecznie zostawimy Pana takiego rozbebeszonego, ktoś może kiedyś ktoś wymyśli co z panem zrobić.

przekorny pisze:
ad. "po czwarte" 8)

Nie zgadzam się z Twoimi słowami, które w zasadzie usprawiedliwiają brak realizacji obietnic przedwyborczych,...tradycją. Jeśli bowiem pogodzimy się z faktem kłamstw świadomie sprzedawanych społeczeństwu,...to usankcjonujemy tym samym kłamstwo. I na to nie wyrażam zgody.

Dobra rozpoczynamy festiwal niespełnionych obietnic wyborczych. Od prawa do lewa, począwszy od obecnego zarządu starostwa.

przekorny pisze:
ad. "po piąte"

Jakoś nie dostrzegłem korzyści wynikających ze sprawowania władzy przez dwa lata burmistrza pochodzącego z tej samej partii politycznej co premier i wszystkie "łańcuszki" nominowane przez niego, sięgające w dół.
Może Ty mi przedstawisz kilka korzyści jakie odniosło miasto z tego powodu???
Czy tylko naszemu starostwu obcięto subwencje oświatowe, czy również i tym, które mają na stanowisku starosty,...członka PO???

ad. "po szóste" :o

Te same zarzuty, te same słowa,...bo podobny sposób sprawowania władzy, w których dominowało i dominuje dbałość o swoje własne interesy. Podobnie zbudowany układ "kolesiowski", podobny sposób nominowania prezesów spółek, członków rad nadzorczych i dyrektorów jednostek podległych (bardziej za "zasługi" a nie poprzez fachowość), podobny, pełen buty i ignorancji stosunek do społeczeństwa. Taki sam brak pomysłu na ożywienie miasta, na jego rozwój, promocję itd.
Czy można w inny sposób ubrać w słowa niezadowolenie mieszkańców z takiego a nie innego braku przemyślanego sposobu prowadzenia polityki miasta, który się powiela???
Ja wierzę w uzdrawiającą moc referendum, jako potencjalny bacik na grzbiet przyszłych decydentów, którzy dojście do władzy traktują jako świetny interes i patrzą jedynie przez pryzmat większych, lub jeszcze większych dochodów.

To wszystko są przesłanki do podjęcia decyzji poparcia referendum lub nie. Nie operuje tutaj niczym co graniczy z pewnością. To co napisałem służy analizie i rozważeniu ewentualnego bilansu zysku i strat a wnioski każdy musi sobie sam wyciągnąć.

Na koniec:

przekorny pisze:
No Ty akurat ten punkt mógłbyś sobie darować. Tajemnicą Poliszynela jest również i to, dlaczego jeszcze niedawni zaciekli wrogowie PO i Gronicza,...teraz próbują w sposób zawoalowany,...ośmieszyć, zdyskredytować i docelowo ukręcić "łeb" całej tej idei. Aby tylko referendum się nie odbyło, bo mogłoby to zaszkodzić wygodnej pozycji....Na krytykę pochodzącą od takich osób ja zdecydowanie wyrażam sprzeciw!!!

Wyrażaj, proszę Cię bardzo. Wcale nie pisałem o Tobie, bo jak wiadomo Twoja żarliwość neofity w zwalczania burmistrza wynika tylko i wyłącznie z krytycznej analizy dokonań Platformy i burmistrza. Nigdy w życiu nie podejrzewał bym Cię o osobiste urazy. Nie ciebie. Jednak przeciwieństwie do Ciebie nie uważam, ze partia albo układy stroją człowieka a jego praca. Moja pozycja wygodna wcale nie jest, nawet powiedziałbym że jest strasznie niewygodna. Platforma mnie nie kocha miłością bezgraniczną, Grupa Inicjatywna mnie nie lubi...sam nie wiem jak funkcjonuje. Wokół wilki tylko :) a Ty mówisz o wygodnej pozycji. Gdzie nie spojrzę tam ktoś szczerzy na mnie kły :)

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:
ad. "po drugie"

Kiedy prezesem/dyrektorem zostaje osoba „z układu” to źle bo dostała stanowisko „bardziej za zasługi a nie poprzez fachowość” Kiedy stanowisko zostaje obsadzone w uznaniu fachowości (bo chyba nie powiesz, że za ilość krytyki ;) ) to jest jeszcze gorzej. Więc w jaki sposób wg Ciebie dobierać ludzi?

Tytuł:
obserwator
obserwator

PiTek ładnie omijasz sprawe ulotki :)

krytyczny pisze:
Art. 39. Finansowanie referendum jest jawne.

jeszcze nie wiadomo czy ono bedzie :P

Ale Bardzo dobrze ze wrescie na temat dyskusja :)))

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 502 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 34  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.