krytyczny:
Cytuj:
Przestań spamować. To już wiemy.
To jest Twój udział w dyskusji,...??? Czy postanowiłeś wspomóc admina w jego ciężkiej pracy???
szpileczka,
Cytuj:
Sprawiasz wrażenie jakby jedyną rzeczą która może Tobą sterować była zwykła, ludzka, niechęć i nienawiść do obecnego burmistrza.
Dość infantylną linię obrony burmistrza obrałaś. Zwykła ludzka niechęć bierze się właśnie z niespełnionych obietnic które w przedwyborczym programie zawarł Gronicz, ze świadomości, że mieszkańcy zostali przez niego oszukani, z wyraźnych sygnałów, że dba on wyłącznie o siebie i swoich nielicznych kolegów (stanowiska w spółkach i radach nadzorczych), z nieudolności w sposobie zarządzania miastem itd.
Cytuj:
Ciągle czekam na propozycje kto mógłby w chwili obecnej zastąpić Gronicza.
Z takimi propozycjami wyjdą komitety wyborcze w chwili, kiedy zostaną ogłoszone wybory na stanowisko burmistrza. Nie spodziewaj się kandydatur już teraz. Nikt nigdy, czy to w wyborach parlamentarnych, czy prezydenckich lub samorządowych nie ujawnił swoich kandydatów na,...miej więcej rok przed wyborami.
Cytuj:
Jeśli jednak rządzą wami pobudki zmian dla zmian to w dalszym ciągu uważam referendum za wymysł idiotyczny i potrzebny miastu jak świni siodło.
Jak rozumiem, jesteś za pozostawieniem Gronicza przy władzy. Jak do tej pory nie ujrzałem w Twoich postach ani jednego argumentu za pozostawieniem go przy władzy. Bądź tak miła, i wytocz "armaty" w postaci korzyści jakie miasto odniosło, lub też (być może) odniesie w przyszłości, jeśli ów człek w dalszym ciągu będzie zarządzał miastem.
Masz prawo uważać, jak uważasz, podobnie jak ja mam prawo sądzić, że ten człowiek nie sprawdził się i nie sprawdzi na stanowisku burmistrza miasta. Dlatego pozostawienie go u sterów władzy uważam za czas który świadomie marnujemy. Daj jednak choć kilka przykładów, w jak pozytywny sposób wpłynął na rozwój miasta w trakcie swojej już dwuletniej kadencji. Jak do tej pory Twoje posty w przedziwny sposób upodobniły się do stylu naszego "przywódcy", który często rozmowę z petentami kończy mówiąc:
"nie, bo nie".
Jeśli chodzi o zmiany dla zmian.... W przypadku udanego referendum nie sądzę, żeby miastem miał rządzić gorszy burmistrz aniżeli obecny. Z prostego powodu, który już wielokrotnie tutaj przytaczałem, a mianowicie, że nad nowym burmistrzem będzie wisiał miecz w postaci społecznej kontroli, która w każdej chwili może powiedzieć NIE,..jeśli w naszym mniemaniu nie sprawdzi się. I będzie miał tego nieustanną świadomość!!!
Czas już może zacząć wzorować się na zachodnich, starych, utrwalonych już demokracjach, gdzie władza pochodząca z wyboru mieszkańców służy im, a nie jak do tej pory sobie, ...i garstce wybranych przez siebie kolesi.
Mamy doskonałą okazję do wprowadzenia tego typu zmian,...więc nie zmarnujmy jej. Inaczej nic się w naszym grajdołku nie zmieni.