Dzisiaj jest 12 lip 2025, 11:24

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 502 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 34  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

guru23

Cytuj:
spośród tych, którzy są w polityce lokalnej nie widzę takiej prawdziwej osoby z klasą, ale za to widzę tych, którzy ida do polityki po kasę. wiadomo, ze tego nie robi się za darmo, ale po trupach do kasy i stanowisk - to widoczny obraz zgorzeleckich polityków

Twoje słowa nasunęły mi myśl, ze może warto przypomnieć, że Gronicz swojego czasu startował do wyborów w otoczeniu znajomych nazwisk, tyle tylko, że z.... Horyzontów :smt111

http://wybory2002.pkw.gov.pl/prada/dk1/ ... k1406.html

a tutaj masz obecnego burmistrza:

http://wybory2002.pkw.gov.pl/grada/dk1/ ... k1406.html

Ten sam komitet, ci sami ludzie, dawne powiązania. I jak wcześniej stwierdziłeś, ludzie powinni o tym wiedzieć. :roll:

Choć wówczas uzyskał 24 głosy http://wybory2002.pkw.gov.pl/grada/gw1/ ... k1406.html , nie poddał się, zmienił komitet wyborczy, i w końcu uzyskał to, co chciał.

ps. po drodze był jeszcze nieudana próba "szturmu" do Parlamentu Europejskiego w wyborach 2004r., do którego przystąpił zapewne przekonany o swych wybitnych, politycznych zdolnościach:

CONSTITUENCY 12
Dolnośląskie and Opolskie Voivodship
PARTIS REPRESENTES AU PE OU AFFILIES A L'UN DE SES GROUPES
a. PO - PLATFORMA OBYWATELSKA (PPE-DE)
1. Jacek PROTASIEWICZ 6. Grażyna PICHLA
2. Stanisław JAŁOWIECKI 7. Rafał GRONICZ
3. Regina ŚLIWA 8. Mariusz GŁĄB
4. Danuta JAZŁOWIECKA 9. Jarosław DĄBROWSKI
5. Marek OBRĘBALSKI 10. Paweł MORAS

Później na fali PO, niechęci społeczeństwa do Fiedki oraz chytremu pomysłowi zblokowania list (pomysł kolegów, sam aż tak pomysłowy nie jest!!!), zasiadł na fotelu Naczelnego Decydenta Miasta.
O tym, czego nie zrobił, choć obiecał i co zrobił, żeby podnieść komfort swojej pracy i oczywiście "należne" mu dochody z tego tytułu było już sporo, i sporo jeszcze zapewne będzie.
Teraz pozwolę sobie jedynie przypomnieć jego stosunek do "szarego tłumu" zgorzelczan, na przykładzie wcześniej już opisywanej przeze mnie historii kobiety, która udała się do niego z prośbą o pomoc w kwestii mieszkaniowej. To tutaj:

http://zgorzelec.info/forum/viewtopic.p ... c&start=30

Takich historii znam więcej, lecz tylko opowieść o tej jednej konkretnej sytuacji mam udokumentowaną, dlatego tylko ją teraz przypominam.

Ostatnio zmieniony 12 paź 2008, 15:26 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

Przekorny napisał:
że była w ostatnim czasie (jakoś niespełna dwa m-ce temu), u obecnego burmistrza miasta, Rafała Gronicza, opisując mu swoją niezwykle trudną sytuację mieszkaniową. Rada jaką udzielił burmistrz była następująca:
Niech kobieta z dzieckiem uda się do Schroniska dla Samotnej Matki z Dzieckiem Monar-Markot. Kiedy padło pytanie co z mężem, burmistrz odpowiedział, żeby zgłosił się do Schroniska dla Bezdomnych im. Św. Brata Alberta.

Witam
Ta historia krąży po mieście i chyba jest prawdziwa bo ja ją też słyszałem i nie od Przekornego.Jeśli tak, to tu wykazał się wielką ignorancją i h.........
Jest wiele innych podobnych historii np z biznesmenami i osobami które poszły po ludzku do burmistrza o pomoc według kompetencji, w sprawie z podatków od nieruchomości,kupienia kawałka działki graniczącej z danym właścicielem.W sprawie nazwy ulicy chemików,i wiele innych.Zawsze ten człowiek robi ludziom problemy.
No ale pamiętacie mój przykład który podawałem i już o nim mówiłem.

"Pan może sobie robić jeden dwa lub trzy dni festiwalu ale Pan dostaje tyle ile dam
"Festiwal Grecki niech ma Pan wtopić w Festiwal Bałkański""jego autorski pomysł.
Czy te małe przykłady nie pokazują z jakim burmistrzem zakompleksionym mamy do czynienia? Czy sam na własne życzenie nie konfliktuje si e z wieloma środowiskami?
Co innego mówił, i obiecywał. Już wśród swoich ma problemy, wymyka się z pod kontroli nawet samemu Kozłowskiemu.Przypomina mi burmistrza Sawickiego który olał wszystkich co mu podpowiadali nawet kolegów z własnego ugrupowania.Myślał że tak się da.
Zabrał teczkę i jeszcze przed odwołaniem już jechał do Wrocławia.
Tak się po prostu niestety nie da. Historia pokazała przynajmniej w Zgorzelcu to juz wiele razy
Nikos

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

nikos

Cytuj:
Ta historia krąży po mieście i chyba jest prawdziwa ...

Jest prawdziwa, choć rzeczywiście trudno uwierzyć w aż tak wielką bezduszność, brak empatii i cynizm. Posiadam nagranie z rozprawy sądowej w której kobieta ta uczestniczyła w charakterze świadka. Składała wówczas zeznania (pod przysięgą) i opowiedziała m.in. o tym zdarzeniu,..co mam utrwalone w formie zapisu elektronicznego.
Przebieg rozprawy został nagrany za wiedzą i zgodą sądu, dodam. :|

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Listy na podpisy można otrzymać
w każdy PONIEDZIAŁEK,ŚRODĘ i PIĄTEK
W godzinach od 16 do 18
w Biurze na Warszawskiej 1 pokój 213
lub u mnie-tel.poniżej
ZAPRASZAM

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

CICHY pisze:
Listy na podpisy można otrzymać
w każdy PONIEDZIAŁEK,ŚRODĘ i PIĄTEK
W godzinach od 16 do 18
w Biurze na Warszawskiej 1 pokój 213
lub u mnie-tel.poniżej
ZAPRASZAM

Przestań spamować. To już wiemy.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

krytyczny pisze:

Znowu Cię nosi?
Nie potrafisz bez agresji?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

CICHY pisze:
Znowu Cię nosi?
Nie potrafisz bez agresji?

Agresji ? Każdy mierzy według siebie Nie wnosisz nic do dyskusji, a z upierdliwością sprzedawcy viagry powtarzasz się.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

krytyczny pisze:
z upierdliwością sprzedawcy viagry powtarzasz się.

Głodnemu chleb na myśli jak widzę a ponad to zachowujesz się jak pedofil po pięciu minutach pobytu w celi z kryminalnymi.

[ Dodano: Nie Paź 12, 2008 7:59 pm ]
krytyczny pisze:
Nie wnosisz nic do dyskusji,

Ty za to wnosisz nie na temat ]:->

[ Dodano: Nie Paź 12, 2008 8:00 pm ]
:smt044

[ Dodano: Nie Paź 12, 2008 8:01 pm ]
:smt082

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

CICHY pisze:
krytyczny pisze:
z upierdliwością sprzedawcy viagry powtarzasz się.

Głodnemu chleb na myśli jak widzę a ponad to zachowujesz się jak pedofil po pięciu minutach pobytu w celi z kryminalnymi.

To musisz mieć niezłe w tym doświadczenie, bo ja nie mam pojęcia jak zachowuje się pedofil po pięciu minutach pobytu w celi z kryminalnym

Tytuł:
rekrut
rekrut

CICHY pisze:
guru23 pisze:
a może ktoś wykorzystuje cichego do swojej gry, a on nawet o tym nie wie? taka uwaga mi się jeszcze nasunęła

Otwórz mi oczy i powiedz kto to. Może faktycznie jestem zaślepiony.
Chociaż podziel się uwagami kto Ci się nasuwa na myśl. Weż oczywiście pod uwagę mój rodowód polityczny.

Sprawiasz wrażenie jakby jedyną rzeczą która może Tobą sterować była zwykła, ludzka, niechęć i nienawiść do obecnego burmistrza. Ciągle czekam na propozycje kto mógłby w chwili obecnej zastąpić Gronicza. Jeśli macie taki plan, szeroko zakrojoną strategię to podzielcie się tym z resztą społeczeństwa, bo przecież chodzi o dobro miasta i jego obywateli. Jeśli jednak rządzą wami pobudki zmian dla zmian to w dalszym ciągu uważam referendum za wymysł idiotyczny i potrzebny miastu jak świni siodło.

Tytuł:
VIP
VIP

Cichy - faktycznie spamujesz na forum. Wszystkie dane masz już w podpisie, więc jeżeli chcesz coś napisać to zabierz głos, ale w przeciwnym razie nie powtarzaj się z tą samą informacją po 10 razy.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny:

Cytuj:

To jest Twój udział w dyskusji,...??? Czy postanowiłeś wspomóc admina w jego ciężkiej pracy???

szpileczka,

Cytuj:
Sprawiasz wrażenie jakby jedyną rzeczą która może Tobą sterować była zwykła, ludzka, niechęć i nienawiść do obecnego burmistrza.

Dość infantylną linię obrony burmistrza obrałaś. Zwykła ludzka niechęć bierze się właśnie z niespełnionych obietnic które w przedwyborczym programie zawarł Gronicz, ze świadomości, że mieszkańcy zostali przez niego oszukani, z wyraźnych sygnałów, że dba on wyłącznie o siebie i swoich nielicznych kolegów (stanowiska w spółkach i radach nadzorczych), z nieudolności w sposobie zarządzania miastem itd.

Cytuj:
Ciągle czekam na propozycje kto mógłby w chwili obecnej zastąpić Gronicza.

Z takimi propozycjami wyjdą komitety wyborcze w chwili, kiedy zostaną ogłoszone wybory na stanowisko burmistrza. Nie spodziewaj się kandydatur już teraz. Nikt nigdy, czy to w wyborach parlamentarnych, czy prezydenckich lub samorządowych nie ujawnił swoich kandydatów na,...miej więcej rok przed wyborami.

Cytuj:
Jeśli jednak rządzą wami pobudki zmian dla zmian to w dalszym ciągu uważam referendum za wymysł idiotyczny i potrzebny miastu jak świni siodło.

Jak rozumiem, jesteś za pozostawieniem Gronicza przy władzy. Jak do tej pory nie ujrzałem w Twoich postach ani jednego argumentu za pozostawieniem go przy władzy. Bądź tak miła, i wytocz "armaty" w postaci korzyści jakie miasto odniosło, lub też (być może) odniesie w przyszłości, jeśli ów człek w dalszym ciągu będzie zarządzał miastem.

Masz prawo uważać, jak uważasz, podobnie jak ja mam prawo sądzić, że ten człowiek nie sprawdził się i nie sprawdzi na stanowisku burmistrza miasta. Dlatego pozostawienie go u sterów władzy uważam za czas który świadomie marnujemy. Daj jednak choć kilka przykładów, w jak pozytywny sposób wpłynął na rozwój miasta w trakcie swojej już dwuletniej kadencji. Jak do tej pory Twoje posty w przedziwny sposób upodobniły się do stylu naszego "przywódcy", który często rozmowę z petentami kończy mówiąc: "nie, bo nie".

Jeśli chodzi o zmiany dla zmian.... W przypadku udanego referendum nie sądzę, żeby miastem miał rządzić gorszy burmistrz aniżeli obecny. Z prostego powodu, który już wielokrotnie tutaj przytaczałem, a mianowicie, że nad nowym burmistrzem będzie wisiał miecz w postaci społecznej kontroli, która w każdej chwili może powiedzieć NIE,..jeśli w naszym mniemaniu nie sprawdzi się. I będzie miał tego nieustanną świadomość!!!
Czas już może zacząć wzorować się na zachodnich, starych, utrwalonych już demokracjach, gdzie władza pochodząca z wyboru mieszkańców służy im, a nie jak do tej pory sobie, ...i garstce wybranych przez siebie kolesi. :|

Mamy doskonałą okazję do wprowadzenia tego typu zmian,...więc nie zmarnujmy jej. Inaczej nic się w naszym grajdołku nie zmieni.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Sprawiasz wrażenie jakby jedyną rzeczą która może Tobą sterować była zwykła, ludzka, niechęć i nienawiść do obecnego burmistrza.

Dość infantylną linię obrony burmistrza obrałaś.

Widzisz, Przekorny, problem z Tobą, Nikosem i Cichym (bo te trzy osoby właściwie wyczerpują listę zwolenników referendum na tym forum) jest taki, że wy wciąż uważacie, że każdy kto nie jest za tymże referendum jest automatycznie za burmistrzem.

Otóż niekoniecznie.

Spróbuję teraz zrobić coś, czego nikt chyba do tej pory tutaj nie próbował, czyli pogrupować jakoś ludzi, którzy najpierw nie złożą podpisów pod listami, a później - gdyby jakimś cudem udało się zebrać odpowiednią liczbę podpisów - nie pójdą na głosowanie:

1. ludzie, którzy uważają, że wcale, ale to wcale nie jest prawdą, że każdy inny burmistrz będzie lepszy niż obecny. Ludzie ci posiadają rozwiniętą wyobraźnię, którą co i rusz maluje im przed oczyma obrazy bardziej drastyczne, niż te, które w tej chwili dzieją się w Ratuszu. Ludzie ci boją się, że następny może być gorszy i że wcale nie musi się bać referendum, bo do tego wystarczy obłaskawić najważniejszych ludzi w mieście. Referendum naprawdę organizowane oddolnie nie ma najmniejszych szans, no chyba że kandydat do odstrzelenia dopuścił się jakichś naprawdę ciężkich przestępstw - tyle że wówczas ma na głowie prokuraturę, nie referendum.
2. ludzie, którzy nie wierzą w Królewnę Śnieżkę i siedmioro krasnoludków. To ci sami, którzy nie wierzą, że obecny komitet organizacyjny działa powodowany obywatelskim oburzeniem i nie liczy na jakieś frukta po pomyślnym zakończeniu imprezy.
3. ludzie, którym kompletnie nie podoba się aktywny na forum przedstawiciel komitetu. Ten sam, który porównuje swoich adwersarzy do pedofili po pięciu minutach pobytu w celi z kryminalnymi. Kwestia smaku, rozumiesz.
4. ludzie, którzy rzeczywiście popierają Gronicza.
5. ludzie, którzy mają to wszystko w staropolskiej rzyci. Wolno im.

Te pięć grup zsumowane razem sprawi, że referendum padnie jak kawka. I wiesz co? Wtedy to już naprawdę ktokolwiek kiedykolwiek przestanie się go bać.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

masz rację byte.
od siebie tylko dodam, ze niektórzy ludzie to nawet mieszczą się równocześnie w kilku grupach przez Ciebie wymienionych;)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

neandertalski pisze:
masz rację byte.
od siebie tylko dodam, ze niektórzy ludzie to nawet mieszczą się równocześnie w kilku grupach przez Ciebie wymienionych;)

Na przykład ja :)

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 502 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 34  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.