Dzisiaj jest 12 lip 2025, 5:11

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 502 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 34  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

... zrobił sie z tego wątek:ANTY NAZI ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator

.. zrobił sie z tego wątek:ANTY NAZI ;)
Witam
Wróćmy do tematu jak powiada Admin.
Widziałem na ulicach jak zbierają podpisy i słyszałem że są takie miejsca w sklepach z listami,ze ludzie sami przychodzą i się wpisują.
nikos

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Listy na podpisy można otrzymać
w każdy PONIEDZIAŁEK,ŚRODĘ i PIĄTEK
W godzinach od 16 do 18
w Biurze na Warszawskiej 1 pokój 213
lub u mnie-tel.poniżej
ZAPRASZAM
WALKA TRWA

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
WALKA TRWA
odnoszę wrażenie, że trwa walka dla samej walki :-?
Czy jest jakiś program naprawczy dla obecnej sytuacji? cz tylko chcielibyśmy /-ście/ inaczej?
Dla mnie brak jest najistotniejszego elementu tej akcji referendalnej: alternatywy: CO DALEJ?
Zburzyć tylko, czy coś postawić w zamian? lepszego.
CO? :o
I JAK? :|

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

bombas3 pisze:
CO DALEJ?

Wybory nowego

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Wybory nowego
lepszego, czy gorszego? :-?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

bombas3 pisze:
lepszego, czy gorszego?

Nie wiem.
Ten też miał być lepszy.
Ale do tego długa droga. :lol:
Mam na myśli wybór.

[ Dodano: Sob Paź 11, 2008 6:28 pm ]
NOWEGO

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Ten też miał być lepszy.

niewyciąganie wniosków z przeszłości dowodzi tego, że nie potrafimy się niczego nauczyć. W ten sposób możemy co rok robić referendum i się potem dziwić, że nam nic nie wychodzi a burmistrz jest coraz gorszy :(

Tytuł:
obserwator
obserwator

CICHY pisze:
Ten też miał być lepszy.
Ale do tego długa droga.

Panowie - dobrze policzcie! Gdyby udało się referendum, a później wybrano by nowego burmistrza, nie czekając zbyt długo trzeba rozpocząć przygotowania do referendum. Musi się odbyć chyba maksymalnie 8 miesięcy przed końcem kadencji. To tak jakoś ok. - lutego 2010.
Myślę, że temu nowemu wystarczy 11 miesięcy, żeby się wykazać i zasłużyć na uznanie Cichego???

Ale zanim - czy poza rozliczaniem Gronicza z realizacji programu wyborczego możemy postawić mu jakieś zarzuty, dla powagi których należy uczestniczyć w referendum?
Nie przypominam sobie, aby NOP, czy Pan Stemler należał do zwolenników Gronicza - kandydata! Chyba popierał Pana Fiedorowicza. Nie może więc rozliczać z obietnic, bo im nie zawierzył, aby dziś być rozczarowanym!

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

joro pisze:
Nie przypominam sobie, aby NOP, czy Pan Stemler należał do zwolenników Gronicza - kandydata! Chyba popierał Pana Fiedorowicza. Nie może więc rozliczać z obietnic, bo im nie zawierzył, aby dziś być rozczarowanym!

Aby uniknąć dyskusji o moich poglądach powiem tylko tyle że mój kandydat na burmistrza odpadł w pierwszej turze wyborów. Co do insynuacji do popierania Fiedorowicza to zwykła złośliwość z Twojej strony. Choć przyznam szczerze jako opozycjonista do lewicy i ich burmistrza uważam że był lepszym gospodarzem od obecnego. Ale przecież nie o nim tutaj mamy rozmawiać.

Tytuł:
obserwator
obserwator

na pewno miał lepszy PR. większe doświadczenie i układy. Czy był lepszy? trudno powiedzieć.
Z tego, co się zorientowałem, obecny burmistrz nie jest klasą samą w sobie, ale nie stanowi to powodu do odwołania. Z wypowiedzi cichego nie wynika, że grupa inicjatywna ma kandydata, który jest lepszy od obecnego burmistrza. więc samo odwoływanie, żeby istnieć w polityce, uważam za mało poważny powód.Nie podoba mi się wprawdzie ta cała sprawa z festiwalem greckim i współpracy, brak konsultacji z mieszkańcami na ten temat. Nie jest to jednak powód, żeby mieszkańcy mieli decydować o referendum. na pewno miasto zasługuje na burmistrza, o którym można powiedzieć, że ma klasę. nie widziałem wśród wymienionych takiego. tak w ogóle w tej polityce zgorzeleckiej trudno takich ludzi się dopatrzyć. albo dekownicy, którzy chcą cichutko przetrwać od kadencji do kadencji( np. nauczyciele), albo tacy, którzy mieli konflikty z prawem, albo też chorzy na władzę. człowieka z klasą szukałem wśród zgorzeleckich polityków- nie znalazłem. więc jak mieszkańcy Zgorzelca zadecydują o referendum, będą mieli twardy orzech do zgryzienia.

Tytuł:
obserwator
obserwator

guru 23napisał
na pewno miasto zasługuje na burmistrza, o którym można powiedzieć, że ma klasę. nie widziałem wśród wymienionych takiego. tak w ogóle w tej polityce zgorzeleckiej trudno takich ludzi się dopatrzyć.
Witam
Jak by Cichy,albo ktoś inny krzyczał że już ma lepszego Burmistrza to by się to też nie podobało bo zaraz "przejęcie władzy" przez ...........
Tak jest w wielu miastach podczas referendum czy podczas zmian na wysokich stanowiskach..Najpierw się odwołuje a potem ugrupowania partie,stowarzyszenia,są w nowej sytuacj.Zaraz znajdują się kandydaci. W dobie demokracji nikt nie trzyma ich w walizce.Tak jak Groniczowi udało się wejść na stołek w mieście gdzie mówiono że ten beton lewicy nigdy się go nikt tnie przełamie,a jednak wskoczył człowiek znikąd nieznany.Cuda się zdarzają.Ale to społeczeństwo uwierzyło w jego szefa partii,dziś premiera.
Tu w Zgorzelcu mieszkańcy ocenią teraz albo za dwa lata podczas nowych wyborów.Kiedyś na jednym spotkaniu z Groniczem powiedziałem że cała prawa strona Zgorzeleckiej sceny politycznej od lat pracowała i doprowadziła do tego"Że teraz Pan jest na tym stanowisku"Z tego wynika że obojętnie kto by się spotkał z Fiedorowiczem to by i tak wówczas wygrał.
A może nie?
Nikos

Tytuł:
obserwator
obserwator

Więc ewentualny kandydat na burmistrza miasta schował się, czy ma być z łapanki, a może objawi się znów jakiś Nikodem Dyzma, albo ktoś pokroju Woroniaka ? na Zgorzelec należy patrzeć przez pryzmat polityki co najmniej powiatu, bo tam się te wszystkie sznurki splatają. i na pewno te wszystkie szare eminencje, które już dawno z polityki powinny być wyeliminowane, będą próbowały " w demokratycznych" wyborach wygrać. mi to może za przeproszeniem wisieć, ale ludzie powinni o tym wiedzieć

[ Dodano: Nie Paź 12, 2008 9:28 am ]
a może ktoś wykorzystuje cichego do swojej gry, a on nawet o tym nie wie? taka uwaga mi się jeszcze nasunęła

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

guru23 pisze:
a może ktoś wykorzystuje cichego do swojej gry, a on nawet o tym nie wie? taka uwaga mi się jeszcze nasunęła

Otwórz mi oczy i powiedz kto to. Może faktycznie jestem zaślepiony.
Chociaż podziel się uwagami kto Ci się nasuwa na myśl. Weż oczywiście pod uwagę mój rodowód polityczny.

[ Dodano: Nie Paź 12, 2008 9:37 am ]
Listy na podpisy można otrzymać
w każdy PONIEDZIAŁEK,ŚRODĘ i PIĄTEK
W godzinach od 16 do 18
w Biurze na Warszawskiej 1 pokój 213
lub u mnie-tel.poniżej
ZAPRASZAM

Tytuł:
obserwator
obserwator

nie powiem ci kto, bo bliżej nie znam ludzi w Zgorzelcu.spośród tych, którzy są w polityce lokalnej nie widzę takiej prawdziwej osoby z klasą, ale za to widzę tych, którzy ida do polityki po kasę. wiadomo, ze tego nie robi się za darmo, ale po trupach do kasy i stanowisk - to widoczny obraz zgorzeleckich polityków. przyjrzyj się ludziom, którzy ciebie otaczają, i wtedy zobaczysz, jeśli zechcesz. bo jak nie zechcesz, to żeby ci palcem pokazywali, nie będziesz widział. nie donoszę się tu to żadnych konkretnych ludzi. a w referendum nie wezmę udziału, bo formalnie nie mogę

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 502 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 34  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.