Dzisiaj jest 12 lip 2025, 0:26

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 502 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 34  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny pisze:
wysługiwać się innymi a szczególnie NOP-em.

tak nieśmiało się zapytam, bo mnie zaintrygowało - co ma NOP z tym wszystkim wspólnego?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

krytyczny pisze:
Tak. Z odrobiną godności, która Ci pozostała odpowiedz mi na pytanie : Dlaczego nie ma Cię wśród członków Grupy Inicjatywnej, jeśli jednym z głównych "zarzutów" jest "likwidacja" Festiwalu Greckiego. Powinieneś być w pierwszym szeregu, a nie wysługiwać się innymi a szczególnie NOP-em.

Nie po raz pierwszy wycierasz sobie bużkę NOP-em. Jak chcesz komuś dokopać nie wysługuj się moją formacją polityczną.
grengo pisze:
Poza tym Grześ w innym wątku obraziłeś mnie jako użytkownika forum w zdaniu: "...psy szczekają, a NOP jedzie dalej..." - ja nie czuję się psem i Twoje porównania, których używasz w swoich postach są ni mniej, ni więcej na poziomie rynsztoka.

I bardzo dobrze że nie czujesz się psem bo też Cię za takowego nie uważam.
To jest pewna metafora bardzo dobitna żeby trafiała do wyobrażni.

[ Dodano: Sro Paź 08, 2008 7:39 am ]
neandertalski pisze:
tak nieśmiało się zapytam, bo mnie zaintrygowało - co ma NOP z tym wszystkim wspólnego?

Krytycznemu się wydaje że tylko Nikos ma prawo być niezadowolony z likwidacji festiwalu-tak to rozumiem. Bo przecież festiwal był dla Nikosa.
:smt044

[ Dodano: Sro Paź 08, 2008 7:51 am ]
grengo pisze:
Uważam, że taki intelektualista, który wpisy innych osób (czytaj: moje) określa mianem bredni nie powinien zniżać się do poziomu rynsztoka w swoich wypowiedziach, ale odnoszę dziwne wrażenie, że ideologie przypominające już kogoś w historii Polski nie są Ci obce. Powoływanie się na Hitlera, dziwne adresy e-mail nawiązujące do faszystów, falanga (mnie kojarząca się na pierwszy rzut oka ze swastyką) jako symbol Waszej partii - czy to nie dziwne?

Tak się składa że moja formacja polityczna brzydzi się poprawnością polityczną. My nazywamy wszystko po imieniu. Złodziej to złodziej a nie chwilowy posiadacz cudzej własności, kłamca to kłamca a nie mijający się z prawdą, itd. Co do falangi każdy złośliwy widzi co chce. Jeśli Ty widzisz swastykę Twoja sprawa-głodnemu chleb na myśli. Ja widzę rękę z mieczem. Tylko tyle i aż tyle. Dodam-karzącą rękę sprawiedliwości. :P
pozdrowionka

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

aha więc, jak rozumiem Pan CICHY jest z NOP?
nie mam więcej pytań, dziękuję za uwagę.

Tytuł:
obserwator
obserwator

[quote="krytyczny"][quote="nikos"]

A ja myślałem, że dzięki wrodzonemu wdziękowi i poprawnej polszczyźnie :)

Nikos
Moja polszczyzna mi wystarcza aby z tobą i z wami dyskutować.A może dla was lepiej żebym się zamkną .Bo co tu jakiś K..............G........... będzie nas pouczał co?.

Krytyczny

Tak. Z odrobiną godności, która Ci pozostała odpowiedz mi na pytanie : Dlaczego nie ma Cię wśród członków Grupy Inicjatywnej, jeśli jednym z głównych "zarzutów" jest "likwidacja" Festiwalu Greckiego. Powinieneś być w pierwszym szeregu, a nie wysługiwać się innymi a szczególnie NOP-em.

Nikos
Ja nie muszę się przyklejać do nikogo.Jestem samodzielny i jak wiesz przez wiele lat z tą swoją dykcją i polszczyzną daję sobie radę.Zarzut o festiwalu to ja sam będę lansował wśród mieszkańców Zgorzelca i jak widzisz do tej pory skutecznie..Robiłem to co najmniej od roku, jeszcze przed referendum.No i jeszcze nie skończyłem.Powiedziałem że jest to gwóżdz do politycznej kariery Gronicza już w sierpniu 2007.
pozdrawiam

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Nikos..proszę naucz się cytować...nie czepiam się Ciebie...ale ciężko się czyta

Tytuł:
rekrut
rekrut

nikos pisze:
Robiłem to co najmniej od roku, jeszcze przed referendum.No i jeszcze nie skończyłem.Powiedziałem że jest to gwóżdz do politycznej kariery Gronicza już w sierpniu 2007.

To już teraz rozumiem. Całe zamieszanie z festiwalem, to od dawna zaplanowane działanie. Wszyscy współczujący nikosowi zostali po prostu użyci do realizacji z góry założonego planu. A co będzie jak odwołają Gronicza? Z kim będziesz walczył?

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

jaro28 pisze:
Nikos..proszę naucz się cytować...nie czepiam się Ciebie...ale ciężko się czyta

A jeszcze gorzej ze zrozumieniem ;)

nikos pisze:
Nikos
Ja nie muszę się przyklejać do nikogo.Jestem samodzielny i jak wiesz przez wiele lat z tą swoją dykcją i polszczyzną daję sobie radę.Zarzut o festiwalu to ja sam będę lansował wśród mieszkańców Zgorzelca i jak widzisz do tej pory skutecznie..Robiłem to co najmniej od roku, jeszcze przed referendum.No i jeszcze nie skończyłem.Powiedziałem że jest to gwóżdz do politycznej kariery Gronicza już w sierpniu 2007.

A to wygląda jak dialog Nikosa z...Nikosem ;)

krytyczny pisze:
A ja myślałem, że dzięki wrodzonemu wdziękowi i poprawnej polszczyźnie

Oszukali Cię - Nikos wie lepiej ;)

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Czy dobrze zrozumialem, że referendum ws odwołania Burmistrza zainicjowali lokalni działacze NOP?
Jak ktoś nie wie co to NOP to pod tym linkiem można sobie coś o nich przeczytać:
http://www.nigdywiecej.org/index.php?op ... &Itemid=15

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

ilustrator pisze:
Czy dobrze zrozumialem, że referendum ws odwołania Burmistrza zainicjowali lokalni działacze NOP?

Dokładnie. Jeśli masz chwilę, rzuć okiem na to, co niedawno działo się na tym wątku. Czytaj do końca, warto.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

CICHY pisze:
Nie po raz pierwszy wycierasz sobie bużkę NOP-em. Jak chcesz komuś dokopać nie wysługuj się moją formacją polityczną.

Z faktami się nie dyskutuję, one po prostu są:

ObrazekObrazek

Adres biura NOP : Zgorzelec: ul. Warszawska 1/213 (II piętro) komórka: 0605032501

Adres Grupy Inicjatywnej (z stopki Cichego) : Warszawska1/213, tel. 0 605 032 501

Dane są stąd

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

ilustrator

Cytuj:

Czy są to tzw. obywatele drugiej kategorii w Twoim mniemaniu???
Czy nie mają praw dokładnie takich samych jak Ty???
Czy NOP to nielegalnie działająca partia polityczna???

Oni zainicjowali referendum ponieważ nikt inny nie chciał się "wychylić". Wydaje mi się jednak, że konieczność jego przeprowadzenia dostrzega wiele zgorzeleckich środowisk.

Wiele razy podkreśla się tutaj wyimaginowane zagrożenie z tego powodu, że to właśnie ta a nie inna grupa społeczna pierwsza powiedziała: "dość tych nieudolnych rządów, czas zmienić ten stan rzeczy". Uwypuklanie politycznego pochodzenia inicjatorów referendum stanowi jakąś tam linię obrony,...ale jeśli jest ona jedyną linią, to świadczyć to może tylko i wyłącznie o słabości prowadzonej dotąd polityki burmistrza.

Jeśli NOP zechce wystartować w wyborach po przeprowadzeniu udanego referendum, to nikt inny nie wyniesie ich na stanowiska publiczne jak,..my sami, czyli mieszkańcy Zgorzelca. Do tego będą potrzebować naszych głosów, a osobiście wątpię, czy otrzymają ich wystarczającą ilość, aby mieć jakikolwiek wpływ na sprawowanie władzy w mieście.

Dlatego czytając tutaj usilne próby demonizowania, dyskredytowania i wyśmiewania inicjatorów referendum odnoszę wrażenie, że jest to jedynie próba storpedowania referendum, a nie rzeczywista troska o możliwość przejęcia przez nich władzy i losy miasta w przyszłości.

Również pytania dot. ewentualnych kandydatów do fotela burmistrza wydają mi się nieco,..infantylne. Nikt nie będzie teraz przedstawiał swoich kandydatów, ponieważ dostarczył by kolejnych argumentów przeciwnikom referendum. Jak pewnie zauważyliście obserwując przebieg różnych kampanii wyborczych, argumentów przeciw danym kandydatom można wyprodukować bez liku.
Jednego natomiast możemy być pewni, a mianowicie tego,.... że takowi z pewnością się ujawnią w stosownym czasie. :P
Każde z liczących się na lokalnej arenie politycznej czy społecznej ugrupowań z całą pewnością ma już ewentualnego kandydata. ;-)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

przekorny litości...
nie poprę gnidy z organizacji, która ma w swoim szyldzie hasło WCZORAJ ONR DZIŚ NOP
http://nopzgc-akcje.blogspot.com/
idee tzw. Trzeciej Pozycji nie są mi bliskie, trzecia rzesza mnie nie kręciła, trzecia pozycja tym bardziej :/
http://www.nop.org.pl/?artykul_id=7
jakoś jak czytam w tej deklaracji:

Trzecia Pozycja dodaje, że w celu wprowadzenia Porządku Moralnego koniecznym jest, aby obecne i przyszłe pokolenia nie były nauczane jedynie „czystej” wiedzy książkowej, lecz również poświęcania się i duchowego doskonalenia, co pozwoli ukształtować prawego i szlachetnego człowieka. W ten sposób postawimy ludzi jakościowo wyżej od barbarzyńskich hord, wypaczonych przez współczesną „edukację”.

i widzę tych nowych, lepszych ludzi na zdjęciach:

http://www.nop.org.pl/?artykul_id=769

to coś nie mogę się przekonać... nawet jeśli nie lubią Pana burmistrza

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Od poczatku wyrazalem swoje niezadowolenie z wyboru Rafala na burmistrza. Moje obserwacje potwierdzily tylko wczesniejsze obawy: nie robi sie nic, kolesie maja sie dobrze i wszystko jest jak bylo.
Bylem za referendum, bylem zdecydowany glosowac za odwolaniem Rafala. Teraz wiem, ze tego nie zrobie. Najbardziej zirytowal mnie fakt, iz Cichy ukrywa informacje o tym, ze to NOP stoi za referendum, ze to NOP je organizuje.
Dlaczego na plakatach, materialach mowiacych o referendum nie ma o tym slowa. Liczycie, ze nieswiadomi ludzie zaglosuja za odwolaniem, a wtedy bedziecie probowali wepchnac tam jakiegos skrajnego prawicowca, bojowkarza? Pamietam, gdy jeszcze lazilem do szkoly sredniej - sluchalem punku, szwedalem sie po miescie - w Zgorzelcu ruch prawicowy, shinheadowski byl prawie zawsze na wymarciu, w przeciwienstwie do innych miast w Polsce, gdzie dochodzilo do atakow na mniejszosci seksualne, religijne, rasowe. Bylem z tego dumny.
Nie chce, by o moim miescie mowilo sie, ze jest nietolerancyjne, zamkniete na swiat, zdziczale. Widzialem do czego zdolni sa prawicowcy i ich ruchy. Sluchalem LPRu, ktory byl Wam dosc bliski pogladowo. Poczytalem nawet Wasza strone internetowa.

Kawalek pozwole sobie zacytowac:
"List Otwarty do Rafała Gronicza

Burmistrza miasta Zgorzelec

Narodowe Odrodzenie Polski Oddział Zgorzelec wyraża zdecydowany sprzeciw wobec uczestniczenia w niemieckiej inicjatywie powstania Muzeum "Wspominajmy Razem" władz miasta Zgorzelec.

Nasze miasto to nie prywatny germanofilski i antypolski folwark Platformy Obywatelskiej. Wasza partia, która zasłynęła już z działań utrudniających zagwarantowanie polskiej własności na Ziemiach Zachodnich nie będzie kryć się bezkarnie za imieniem Polski, by realizować swoje służalcze i niewolnicze inklinacje. Róbcie to na swój własny, platformiany rachunek. I za własne, partyjne składki!"

Nie chce kolejnego rozdrapywania ran, jatrzenia, sporow miedzynarodowych, zaklamywania historii badz naginania jej pod swoje przekonania.

Dla mnie temat referendum jest zamkniety i wsrod swoich znajomych bede prowadzil akcje informacyjna. Nie tyle odzegnujaca od glosowania, a o informowaniu jej o organizacji NOP i jej przekonaniach.

Nie jestem z PO, nie popieram burmistrza, ale za jakikolwiek radykalizm dziekuje.
Pewnie napiszesz jak zwykle: psy szczekaja, karawana idzie dalej.
Wiecznie isc nie bedzie. Przystankiem bedzie referendum, mam nadzieje,ze zakonczone Wasza porazka.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Artykół który znajduje się na owym linku ciekaweO NASKOMUNIKATY NWMAGAZYN NIGDY WIĘCEJARCHIWUM MAGAZYNU NWCZYTELNIA

NOP, "PATRIOCI" I FOLKSDOJCZE PDF

Narodowe Odrodzenie Polski przedstawia się jako nacjonalistyczna partia nieprzejednana wobec wszystkich wrogów Polski, zarzucająca innym ugrupowaniom politycznym zdradę i wyprzedaż interesów narodowych. Tymczasem liderzy NOP utrzymują przyjacielskie kontakty z niemieckimi neonazistami z NPD, nie kryjącymi roszczeń do polskich ziem zachodnich, a nawet - wbrew prawu - przyjmują wsparcie finansowe z zagranicy.

Narodowodemokratyczna Partia Niemiec (NPD) stoi na progu delegalizacji z mocy prawa niemieckiego w związku z uprawianiem przez nią rasistowskiej propagandy i przemocy. W rejonie przygranicznym ofiarami tej przemocy są często Polacy. Dla przykładu: działacz NPD André Werner skazany został za zorganizowanie i przeprowadzenie napadu z bronią w ręku na Kamila Majchrzaka, współpracownika "NIGDY WIĘCEJ" (vide R. Krauze "W prawo zwrot?", "NW" nr 9). Procedura delegalizacyjna oznacza bliski koniec organizacji, która powstała jeszcze w latach 60. jako kontynuacja Niemieckiej Partii Rzeszy (DRP). Zapewniła wtedy polityczne schronienie aktywistom zdelegalizowanej uprzednio otwarcie nazistowskiej Socjalistycznej Partii Rzeszy (SRP). Charakterystyczne, że na 18 członków pierwszego komitetu wykonawczego NPD aż 12 było działaczami NSDAP sprzed 1945 roku. Od początku istnienia NPD postuluje powrót do dawnych granic Rzeszy Niemieckiej.

Zarówno NOP jak i NPD wchodzą w skład Międzynarodowej Trzeciej Pozycji (ITP), federacji ugrupowań neofaszystowskich założonej przez terrorystów zbiegłych z Włoch po fali aresztowań w latach 80. (vide np. "NW" nr 8: G. Gable "Roberto Fiore - od terrorysty do przedsiębiorcy... i na odwrót"). NOP-owcy gościli aktywistów NPD na zorganizowanym przez siebie "Narodowo-Rewolucyjnym Obozie Letnim", czyli szkoleniu dla neofaszystów z różnych krajów Europy, które miało miejsce w Dusznikach-Zdroju na Dolnym Śląsku w sierpniu ub.r. Szefem delegacji niemieckiej był 22-letni Alexander von Webenau, członek zarządu partii i szef jej organizacji studenckiej, który wyraził satysfakcję, że po raz pierwszy od 1936 roku znów polscy i niemieccy nacjonaliści zasiadają przy jednym stole.

Niemiecki neonazista raczył stwierdzić, że podczas II wojny światowej obie strony popełniły wiele błędów, zrównując tym samym oprawców z ofiarami. Obecni podczas jego wystąpienia działacze "patriotycznego" NOP, którzy sami w swoich publikacjach negują zbrodnie hitlerowskie, nie zareagowali.

Dodatkowe światło na niemieckie koneksje liderów NOP rzucili nieopatrznie Jarosław Mądry i Igor Gruszka, działacze wrocławskiego oddziału partii w wywiadzie udzielonym Anicie Tyszkowskiej na łamach "Gazety Wrocławskiej" z 6.04.1999, w którym przyznali: Utrzymujemy się ze składek członkowskich, sprzedaży "Szczerbca" i dotacji (na przykład na wydanie książek), które dostajemy od naszych przyjaciół z Zachodu - Niemców, Francuzów, Włochów i Hiszpanów. Jak się okazuje, kontakty NOP-u z niemiecką skrajną prawicą mają charakter nie tylko polityczny, ale i finansowy. Działacze NOP przyznali się tym samym do łamania ustawy o partiach politycznych, która jednoznacznie zabrania polskim partiom korzystania ze środków zagranicznych.

[ Dodano: Sro Paź 08, 2008 11:34 am ]
Niedawno Była manifestacja we Wrocławiu i wszyscy członkowie NOP zostali zgarnięci przez prewencje ciekawe dla czego

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

neandertalski pisze:
i widzę tych nowych, lepszych ludzi na zdjęciach:

http://www.nop.org.pl/?artykul_id=769

to coś nie mogę się przekonać...

No ja podobnie właśnie :|

jacoper pisze:
Niedawno Była manifestacja we Wrocławiu i wszyscy członkowie NOP zostali zgarnięci przez prewencje ciekawe dla czego

Niech zgadnę - trawę deptali? ;)

Coś ostatnio z tą trawą i młodzieżą jest na rzeczy ;)

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 502 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 34  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.