Dzisiaj jest 17 lip 2025, 17:05

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

saso daruj sobie ta ironie. Filipovski akurat doskonale zdaje sobie sprawe z tego jaki towens jest. Wystarczylo zobaczyc jego reakcje na zagrania naszego centra. Zreszta nie wierzysz popros Nitra nich ci powie co nasz trener sadzi o centrze i jego boiskowym IQ.

Grizzo^^ Copeland pokazal duzo ?? No ja sie wcale nie dziwie chlopakom z Ostrowa ze im sie podobalo bo kiedy ten byl na parkiecie Stal albo prowadzila ( 1-2 kwarta ) badz odrabiala straty jak w koncowce 3 i calej 4. Zreszta ta 3 kwarta zaczela sie od punktow szubargi po wejsciu pod kosz. Dalej to jzu 25 naszych kolejnych oczek w mniej wiecej 8 minut. Wtedy czas i zmiana na parkiet powraca Copeland i Towens.

Karol to nie sianie fermentu. O ile w przypadku Copelanda moge jeszcze sie zgodzic ze moze poprostu mial slabszy dzien czy byl zmeczony po graniu dzien po dniu to nasz center pokazal ze brak mu wielu podstaw koszykarskiego rzemiosla a to jest widoczne niezalenie od stopnia zaangazowania.

Ja nie twierdze ze to beda zli zawodnicy dla turowa. Byc moze w poprzednich spotkaniach zaprezentowali sie lepiej badz nawet bardzo dobrze. W tym konkretnym ktore mialem okazje ogladac wypadli bardzo slabo.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

morgoth to jak wytłumaczyć zakontraktowanie zawodnika, któremu brakuje
rzemiosła koszykarskiego przez Turów?
1. kontrakt na chybił -trafił, u Filipovskiego się nauczy,
2. jest duży da sobie pod koszem radę,
3. na lepszego Turów nie było stać;
Przecież to Saso i Boban wybierali spośród wielu ofert tę najlepszą, w
granicach możliwości finansowych klubu . 8)

Tytuł:
rekrut
rekrut

hakunamatata i nie tylko Ty.
Za bardzo wierzycie w nieomylność Saso.
Co do Twoich punktów hakuna, to ... każdy po trochu. Nie zapominaj o fakcie, że nieznany w PL wcześniej Kelati był po dobrym uniwerku w USA, obecni gracze Turowa raczej są ze średnich uczelni i nie kręcili tam wybitnych statystyk. Sama obecność na kampach w NBA (Harris) to jeszcze nie wszystko, tam jak się zapewne orientujesz przewija się ogromna ilość zawodników i co niektórzy prezentują poziom podwórka.

Poza tym jeśli chodzi o Townesa to facet kompletnie nie pracuje na nogach, łapie się na pierwszy lepszy zwód, a w ataku gra jakby ze związanymi rękoma i nogami - ocena po jednym meczu. Copeland tak jak pisał Morgoth to nie jest jedynka, co gorsza, ten fakt można przeżyć, jednak to, że nie broni jest sporym problemem.

Zarówna ja jak i Morgoth jesteśmy świadomi tego, że ocenianie po jednym meczu może okazać się sporym nadużyciem. To ja dwa lata temu studziłem nastroje co do Rodrigueza i Kelatiego, a wy biliśćie pianę (nie wiem czy Ty, ale takich osób było sporo), że są do zwolnienia. To kibice w Zgorzelcu bili pianę, że Drobnjak na środku to brak centymetrów i nic więcej. Tak jak tamta lekcja nauczyła was tego, żeby nie wyrokować za szybko, tak teraz może okazać się, że ślepa wiara w jednego człowieka może okazać się zgubna. Mam jednak szczerą nadzieję, że okropnie się mylimy i będziemy musieli za dwa miesiące odszczekać brak umiejętności co poniektórych graczy.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Darian jeszcze pokaze na co go stac tak wiec nieskreslajcie go od razu ze w sparingach dobrze mu nieszlo to nieznaczy ze w sezonie niebendzie wymiatal pozdro dla niego i dla wszystkich kiboli ze zgorzelca

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Grizzo^^ pisze:
I wiem od Kibiców Stali

A co masz tam kolegów :smt044

NoBody pisze:
moze zaczniemy temat o meczu Turow-AZS w tym albo trzeba zalozyc nowy temat

Ja już go założyłem możemy już tam pisać
http://zgorzelec.info/forum/viewtopic.php?t=3125

[ Dodano: Wto Wrz 23, 2008 4:50 pm ]
http://e-basket.pl/News__PO_zlikwiduje_ ... wka__48490

No to nieżle mogą koszykówke użądzić

Tytuł:
rekrut
rekrut

saviol22 pisze:
Darian jeszcze pokaze na co go stac tak wiec nieskreslajcie go od razu ze w sparingach dobrze mu nieszlo to nieznaczy ze w sezonie niebendzie wymiatal pozdro dla niego i dla wszystkich kiboli ze zgorzelca

Ehem, nie mogę czasami. Na pewno dostanie niesamowitego olśnienia i wypije super czarodziejski napój jak w Space Jam i nagle stanie się wymiataczem, mega hiper dunkerem i super blokerem, a następnie zdobędzie w cuglach MVP ligi i udowodni nam niedowiarkom, że jest graczem nietuzinkowym i po prostu udawał w meczach przed sezonem.

Czego wszystkim kibicom Turowa życzę. Enter.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

saso pisze:
Aaaaaaa byłybym zapomniał ....może masz cos na oku na 1 i 5 -teczkę ?? podpowiedz Saso przy okazji

Tak mam. Na piatke chcialbym Adama Wojcika, bo jest bezrobotny. Lepiej do nas niz do Czarnych.

Tytuł:
pismak
pismak

tommason pisze:
Tak mam. Na piatke chcialbym Adama Wojcika, bo jest bezrobotny. Lepiej do nas niz do Czarnych.

skad masz te informacjeze jest bezrobotny?? bo jak ja czytalem to dopiero moze byc bez robotnym bo jeszcze niewiadomo czy wyrzuca jego klub z serie a

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

NoBody pisze:
skad masz te informacjeze jest bezrobotny?? bo jak ja czytalem to dopiero moze byc bez robotnym bo jeszcze niewiadomo czy wyrzuca jego klub z serie a

Pojawiły się informacje, że Twardowski z nim rozmawiał i uzgadniają finanse.
Zgadzam się z Tommasonem, ze w obliczu umiejętności Townesa ( Morgoth i Anfernee wiedzą co mówią) Adam byłby strzałem w dziesiątkę....

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

anfernee&spółka- jestem daleki od bezkrytycznej oceny Saso i
postrzegania Jego w kategoriach bliskich "boskości".Ale tak jak
pisałem, nie sadzę aby jego ruchy kadrowe nie były przemyślane. Nie
jest On typem trenera Stali Ostrów, nie chodzi do wróżek, nie patrzy
spod jakiego znaku jest gracz, czy też nie ocenia zawodnika na podstawie
wideoklipów. Jedyne co może Amerykanów łączyć i nie tylko Amerykanów, to
względy osobowościowe ( na to Saso zwraca uwagę) i bodajże "linia
katolicka" na uczelniach, które co niektórzy kończyli. Nie krytykowałem
Filipovskiego za transfer Kelatiego i wyciągnięcie Go z głębokich
rezerw ligi belgijskiej, czy Drobnjaka ( notabene mój ulubieniec) za
brak centymetrów. Kelati już w okresie przygotowawczym Turowa pokazywał
próbki swoich możliwości, a Saso podczas sezonu oszlifował diament.
Dlatego śmiem twierdzić, że skoro mógł zrobić klasowego zawodnika z
Kelatiego to zrobi i z Townesa. Problemem może być tylko to, czy
Amerykaninowi będzie się chciało, czy uwierzy w kunszt trenerski
Filipovskiego, czy mu zaufa.Filipovski samym angażem Amerykanina dał
wyraz, że widzi w tym zawodniku możliwości. Na razie nie przekreślałbym
żadnego zawodnika. Selekcja przyjdzie sama i jeżeli będzie to konieczne
to nastąpią korekty w składzie. Tak się niefortunnie stało moim zdaniem,
że początek sezonu mamy trudny, bo mecz inauguracyjny z AZS-m, czy
wyjazdy do Poznania czy Słupska a potem Prokom u nas do łatwych spotkań
należeć nie będą. Choć z drugiej strony to i dobrze. Będzie i
weryfikacja umiejętności poszczególnych zawodników i sami zawodnicy
przejdą niezły test. to tak w skrócie.

Z innej beczki. Nie otrzymałem odpowiedzi odnośnie planowanych
niespodzianek, które nam "zaserwuje" KK na inaugurację. Czy mam
rozumieć, że to ma być jakaś niespodzianka? :)

Tytuł:
gaduła
gaduła

Cytuj:
W najbliższy weekend wraz z rozpoczęciem sezonu PLK wystartuje również zaplecze zespołów występujących na parkietach ekstraklasy.
Sezon BASKET MŁODEJ EKSTRAKLASY zostanie zainaugurowany w Ostrowie Wielkopolskim, gdzie miejscowa STAL Ostrów zmierzy się z młodymi zawodnikami Śląska Wrocław.
Spotkanie to zostanie rozegrane tuż przed meczem seniorów wyżej wymienionych drużyn.
Celem rozgrywania spotkań BASKET MŁODEJ EKSTRAKLASY jest promocja młodzieżowej koszykówki oraz młodych, perspektywicznych zawodników, którzy mają szansę w przyszłości występować w Ekstraklasie.
Cała inicjatywa organizacji ligi młodzieżowej w postaci BASKET MŁODEJ EKSTRAKLASY to pomysł trenerów grup młodzieżowych pięciu klubów występujących w PLK: Anwil Włocławek, Atlas Stal Ostrów Wielkopolski, Turowa Zgorzelec, PBG Basket Poznań oraz Asco Śląsk Wrocław.
źródło
Świetny pomysł :smt026
mimo ze nie nowy i ma charakter nieoficjalny ...szkoda tylko że inne zespoły sie nie przyłączyły.
Cytuj:
Wiele razy, przy okazji spotkań z prezesami Januszem Wierzbowski i Romanem Ludwiczukiem mówili o tym m.in. Łukasz Cegliński i Michał Lizak, którzy przypominali, jak dobrze ten projekt sprawdzał się przed laty. W odpowiedzi słyszeli niestety wymówki i wyjaśnienia "jak to jest trudne do zrealizaowania
żałosne gadanie dwóch betonów

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

hakunamakata pisze:
Z innej beczki. Nie otrzymałem odpowiedzi odnośnie planowanych
niespodzianek, które nam "zaserwuje" KK na inaugurację. Czy mam
rozumieć, że to ma być jakaś niespodzianka?

Sorry...nie czytałem wcześniejszych postów aż tak dokładnie, ale informuję, że KK nie przewiduje żadnych niespodzianek poza "normalnym" dopingowaniem - bynajmniej narazie. Musimy poznać się nawzajem i wtedy jest szansa na to "coś".

[ Dodano: Sro Wrz 24, 2008 4:37 pm ]
saso pisze:
Cytat:
W najbliższy weekend wraz z rozpoczęciem sezonu PLK wystartuje również zaplecze zespołów występujących na parkietach ekstraklasy.
Sezon BASKET MŁODEJ EKSTRAKLASY zostanie zainaugurowany w Ostrowie Wielkopolskim, gdzie miejscowa STAL Ostrów zmierzy się z młodymi zawodnikami Śląska Wrocław.
Spotkanie to zostanie rozegrane tuż przed meczem seniorów wyżej wymienionych drużyn.
Celem rozgrywania spotkań BASKET MŁODEJ EKSTRAKLASY jest promocja młodzieżowej koszykówki oraz młodych, perspektywicznych zawodników, którzy mają szansę w przyszłości występować w Ekstraklasie.
Cała inicjatywa organizacji ligi młodzieżowej w postaci BASKET MŁODEJ EKSTRAKLASY to pomysł trenerów grup młodzieżowych pięciu klubów występujących w PLK: Anwil Włocławek, Atlas Stal Ostrów Wielkopolski, Turowa Zgorzelec, PBG Basket Poznań oraz Asco Śląsk Wrocław.
źródło
Świetny pomysł
mimo ze nie nowy i ma charakter nieoficjalny ...szkoda tylko że inne zespoły sie nie przyłączyły.

Suuuuper pomysł - brawa dla odważnych! :smt026
saso pisze:
Cytat:
Wiele razy, przy okazji spotkań z prezesami Januszem Wierzbowski i Romanem Ludwiczukiem mówili o tym m.in. Łukasz Cegliński i Michał Lizak, którzy przypominali, jak dobrze ten projekt sprawdzał się przed laty. W odpowiedzi słyszeli niestety wymówki i wyjaśnienia "jak to jest trudne do zrealizaowania
żałosne gadanie dwóch betonów

... tym gościom należy już podziękować :smt084 :twisted:

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Tak troszeczkę z innej beczki-dzisiaj znalazłem cos takiego
http://www.allegro.pl/item444654687_tur ... dzace.html :roll:

Tytuł:
obserwator
obserwator

O tym bileciku dyskusja jest tutaj :) http://www.e-bogatynia.pl/index.php?opt ... 3090#23079

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Sorry, ze odbiegne od tematu - sadze, ze rano zobaczycie cos nowego ;-)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.