Dzisiaj jest 11 lip 2025, 7:34

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 137 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

gornik pisze:
Ja bym tego redaktorka podał do sądu...

Ciebie tam też wymienił? :grin:

[ Dodano: Wto Wrz 23, 2008 8:19 pm ]
A poważnie niech "gwiazdy" z art. reagują.
Jak łże do sądu gryzipióra :smt026

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Ja bym tego redaktorka podał do sądu...
ciekawe, czy sam wpadł na pomysł, żeby o Zgorzelcu pisać właśnie dziś, tak z nudów? :P

Tytuł:
obserwator
obserwator

CICHY pisze:
[quote"gornik"]Ja bym tego redaktorka podał do sądu...
Ciebie tam też wymienił? :grin:

emerytów póki co nikt nie rusza, mieszkanie miałem spółdzielcze nie tak dawno wykupiłem, za dłuuugą namową sąsiadów.

Ada_ na mieszkanie się nie załapała?

Póki co czekam na następne gorące newsy, coś się dzieje, o co tutaj chodzi, zaczęło się od Festiwalu chyba

z halą też jakieś zamieszanie

Bombas postawił istotne pytanie...

Ostatnio zmieniony 23 wrz 2008, 19:34 przez gornik, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

bombas3 pisze:
to współczuję - tego, że z takich jak ten artykułów czerpiesz swoją wiedzę o Zgorzelcu :cry:

nikt Cię tu nie trzyma, są dwa sposoby: albo się ucieka w lepsze miejsca, albo próbuje zmieniać to, w którym się znajduje :) to pierwsze jest łatwiejsze

Ma to miasto taką sławę jaką ma. co nieco słyszałam ale mówiło się też, że miasto pozbyło się już tej "smietanki" a te wszystkie nazwiska, które w tym artykule są umieszczone dalej mają najwięcej do powiedzenie w mieście. I jeszcze długo mieć będą. Przynajmniej poznałam mniej więcej czego i w jaki sposób się dorobiły. Wierzę w to, że jest wiele prawdy w tym artykule, być może napisanej w okrutny sposób, ale ten sposób dopiero dociera do społeczeństwa.

Próbowałam zmienić jedną rzecz - okazało się, że dopóki sprawa nie wyjdzie poza województwo, nic nie wskóram. A sama nie mam dość siły i nerwów, by dalej to ciągnąć. Chociaż po tym artykule pojawiła się dalsza motywacja do działania. Chciałabym choć to jedno dokończyć. Mimo braku poparcia moich racji przez kogokolwiek.

Myślę, że dopóki ta stara władza nie zejdzie z tego świata to będzie źle. Być może moje dzieci tego doczekają, ale istnieje też obawa że zastąpią ich młodsi podszkoleni przez tych starych.

A w sumie ucieczka niewiele zmieni, bo mogę trafić jeszcze gorzej. Bo gdzie jest dobrze w tym kraju?

[ Dodano: Wto Wrz 23, 2008 2:37 pm ]
gornik pisze:

Ada_ na mieszkanie się nie załapała?

Nawet nikogo nie prosiłam o mieszkanie, bo znane mi są przepisy i zdaję sobie sprawę, że są ludzie bardziej potrzebujący ode mnie. Ja sobie mogę kupić - wykładam kasę na stół i kupuję, małe, duże , domek z ogrodem - jakie tylko mi się zamarzy.

Spodziewałam się, że moja wypowiedź w tym temacie nie spodoba się. Bo taka jest nasza polska mentalność - jak ktoś na coś bluzga to tylko dla własnego interesu.

obserwator
obserwator

ada__ pisze:
Spodziewałam się, że moja wypowiedź w tym temacie nie spodoba się. Bo taka jest nasza polska mentalność - jak ktoś na coś bluzga to tylko dla własnego interesu.
Tutaj chyba sama się określasz
ada__ pisze:
A ostatni akapit to już nieaktualny od dawna, bo w czerwcu sąd umorzył sprawę, ze względu na małą szkodliwość społeczną (bo przecież przyznanie kilkunastu mieszkań komunalnych osobom na wysokich stanowiskach to mała szkodliwość społeczna, hehe).
Twoje informacje są mało prawdopodobne, który prokurator umorzyłby taką sprawę.
Zresztą co tutaj się dzieje najpierw artykuł z Angory teraz jakieś rewelacje jeszcze większe niż w brukowcu. Strach będzie jutro tutaj zajrzeć.
Czy nowa władza boi się starej której praktycznie nie widać.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
I jeszcze długo mieć będą.
ciekawy jestem, skąd czerpiesz swoją pewność? :grin:
Cytuj:
A sama nie mam dość siły i nerwów, by dalej to ciągnąć.
nie dziwię się, ale nie jesteś tu sama, zapraszam na czwartkowe spotkania

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Może trzeba by tak :smt068 .
Uprzedzając fakty informuję krytycznego że nie nawołuję do walki zbrojnej.
:smt044

[ Dodano: Wto Wrz 23, 2008 9:01 pm ]
A może bez jednego wystrzału :smt027
I tu zapewne krytyczny zauważy analogię do "kryształowej nocy".

[ Dodano: Wto Wrz 23, 2008 9:02 pm ]
Nie mylić z "nocą długich noży" :smt044

[ Dodano: Wto Wrz 23, 2008 9:06 pm ]
Zainteresowanym wyjaśnię różncę pomiędzy w/w nocami poza forum oczywiście :D

Tytuł:
obserwator
obserwator

bombas3 pisze:
nie jesteś tu sama, zapraszam na czwartkowe spotkania
Nie lepiej do CBA

rekrut
rekrut

gornik pisze:
Twoje informacje są mało prawdopodobne, który prokurator umorzyłby taką sprawę.
Zresztą co tutaj się dzieje najpierw artykuł z Angory teraz jakieś rewelacje jeszcze większe niż w brukowcu. Strach będzie jutro tutaj zajrzeć.
Czy nowa władza boi się starej której praktycznie nie widać.

Nie są mało prawdopodobne, bo zeznawałam jako świadek i byłam na ogłoszeniu wyroku. Nie podam nazwiska sędziny, która to umorzyła, bo nie znam. Prokurator oddał sprawę do sądu a sąd zakończył tak jak zakończył.

[ Dodano: Wto Wrz 23, 2008 3:15 pm ]
bombas3 pisze:
nie jesteś tu sama

Szkoda gadać, bo widać w jaki sposób zareagowali inni forumowicze na moje "rewelacje". Przecież ja to robię tylko dla własnego interesu - bo nie załapałam się na mieszkanie... I z takim podejściem do sprawy spotykam się na każdym kroku.

Tytuł:
rekrut
rekrut

mrbyte pisze:
Dwie rzeczy są pewne.

Nawet trzy!
Trzecia:
Wzrosła sprzedaż "Angory" w Zgorzelcu i okolicy. :lol:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

w.konrad pisze:
Nawet trzy!
Trzecia:
Wzrosła sprzedaż "Angory" w Zgorzelcu i okolicy. :lol:

I o to zdaje się od początku chodziło.

Tytuł:
obserwator
obserwator

co do byłego marszałka- wiele słyszałem na temat jego umiejętności. niektórzy nazywają go nawet zgorzeleckim nikodemem dyzmą. jak zrobił maturę, potem studia . sprytny gość . a mąż i synowa pani prokurator byli zatrudnieni w starostwie przez pacyniaka.
w utrzymywaniu tego całego układu bardzo przydatna jest prasa lokalna, której właściciele sprytnie dogadali się z p. dzisiaj w zgorzeleckim środowisku mówi się o układzie POP, . tym bardziej, że w wymuszeniach miejsce byłego współwłaściciela gazety nie jest jasne.
czy te wszystkie fakty są prawdziwe? czy jest w nich jakieś przekłamanie? wydaje mi się, że burmistrz lewy był chyba ok.15 lat temu i nie miał z opisywaną ekipą nic wspólnego. po nim było jeszcze kilku, zanim przyszedł fiedorowicz i zaczęła się era pacyniaka. i oby nie powróciła, bo to wstyd dla zgorzelca. dzisiaj sytuacja starosty ma związek z POP. widać to z daleka jak na dłoni

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
wydaje mi się, że burmistrz lewy był chyba ok.15 lat temu i nie miał z opisywaną ekipą nic wspólnego. po nim było jeszcze kilku, zanim przyszedł fiedorowicz

co mam, zamieszczam, resztę nich ktoś uzupełni, jak chce i potrafi :grin: :

Wykaz burmistrzów Zgorzelca od 1999 do 2004

• Wojtków Bogumił 12.06.1990 7.03.1991
• Grala Edward 7.03.1991 19.04.1991
• Bukowiec Stanisław 7.05.1991 29.01.1993
• Wojtków Bogumił 29.01.1993 2.09.1994
• Lewy Tadeusz 2.09.1994 5.09.1995
• Sawicki Feliks 9.11.1995 14.05.1998
• Leszczyński Wojciech 14.05.1998 3.11.1998
• Fiedorowicz Mirosław 3.11.1998 ???
:

Tytuł:
obserwator
obserwator

A ja myślę że to z okazji referendum.
Taki "rewelacyjny" artykuł akurat teraz, filmik prezentujący "trzy manipulacje" Nikosa Rusketosa , jakieś zamieszanie z halą(debata), stare śmierdzące kotlety ciągle odświeżane kolejnymi"faktami" przecież to się kupy nie trzyma.
O ile pamiętam newsy z naszych brukowców, kolejnych burmistrzów...
Może coś na stadionie się jeszcze znajdzie, może na Przedmieściu Nyskim, a może ktoś się weźmie wreszcie do roboty przecież miało być lepiej :o

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Proponuje przenieść temat do "historia" ;-) lub urządzić watek dla "grzebalskich" pt.. piaskownica (i jak to w piaskownicy, wszystkie chwyty dozwolone) :smt078

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 137 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.