Dzisiaj jest 18 lip 2025, 4:39

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Ja słyszałem że to Townes się nie sprawdza a z Drobnjakiem ponoć nieoficjalnie już podpisali. Pisze co mi mówiono to nie są żadne fakty!
A pozatym cieszył bym się jakby wróci Drole fajnie grał no i potrafił nastwić psychicznie zawodników:)

Tytuł:
obserwator
obserwator

No to po prezentacji. Fajnie, że się nareszcie odbyła, bo człowiek poczuł, że sezon już za pasem. Koniec ogórachów, nareszcie przechodzimy do najważniejszego - sportowej rywalizacji.
Dla tych, którzy nie byli - forma prezentacji przypominała nieco zakończenie sezonu. I dobrze, bo mnie się bardzo podobał tamten pomysł. Był telebim, ponownie pogrywał w tle Ostry, a prezentacji dokonywał Pawul. Wszystko poszło sprawnie i bez większych zakłóceń, trwało jakąś godzinę, a na deser - chwila na autografy od członków drużyny.

Ja tam wyszłam z hali w optymistycznym nastroju. Będzie dobrze. Musi być. Chłopaki dadzą z siebie wszystko, jestem przekonana. Pozostaje tylko czekać do pierwszego meczu.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Prezentacja była skromna, wręcz ascetyczna. Sam zresztą to przyznał Pawul. Szału nie było, ale ważne, że w ogóle była. Dla niektórych była to prawdopodobnie jedyna szansa zobaczenia koszykarzy Turowa w tym sezonie. Szkoda, ze nie było (jak to zapowiadał Ardeli) prezentacji filmu o klubie - nitroo, co to za film i kiedy będzie można się z nim zapoznać?

Ze strony głównej:
Cytuj:
Losy hali w Zgorzelcu w rękach radnych

W piątek będzie wiadomo, czy w Zgorzelcu powstanie nowa hala sportowa, w której swoje mecze będą rozgrywali koszykarze PGE Turowa. Do tej pory wszelkie działania kończyły się jedynie na słownych deklaracjach władz miasta.

Podczas nadzwyczajnej sesji Rady Miasta w Zgorzelcu rozstrzygnie się, czy w nadgranicznym mieście powstanie nowa hala sportowa. Radni postanowią, czy chcą, aby w mieście powstał obiekt sportowy z prawdziwego zdarzenia.

- Osobiście jestem raczej spokojny o tę sytuację i sądzę, że nie powinno być problemu z podjęciem pozytywnej decyzji - mówi burmistrz Zgorzelca Rafał Gronicz. - Zawsze jest jednak jakieś ale, więc musimy spokojnie poczekać do piątku i wtedy będziemy znali ostateczną odpowiedź - dodaje.

Jeżeli jednak radni zagłosują przeciwko budowie nowej hali w Zgorzelcu pozostanie problem i koszykarze PGE Turowa dalej będą rozgrywali mecze ekstraklasy w obiekcie, który nie spełnia większości wymagań służb porządkowych. Hala jest niefunkcjonalna i przestarzała. Z tego względu swoje mecze w europejskich pucharach drużyna rozgrywa w czeskim Libercu, gdzie zmuszeni są dojeżdżać kibice zgorzeleckiego zespołu.

Do tej pory każde działanie władz miasta kończyło się tylko na wypowiedziach dla prasy, w których wszyscy zapewniali chęć budowy nowego obiektu. Zastanawiali się jedynie, skąd pozyskać pieniądze. Przez pięć lat jedynym gestem związanym z budową hali było pokazanie terenu, na którym obiekt miałby się znajdować.

Miasto w końcu ma przygotowaną specyfikację, dzięki której będzie można ogłosić przetarg na projekt i budowę nowej hali. Do przetargu dojdzie jednak tylko wtedy, gdy radni zagłosują za tą inwestycją.

Dlaczego jakiekolwiek działania zostały podjęte tak późno? - Mieliśmy trochę problemów, a tak poważna inwestycja wymaga czasu i wielu przygotowań. Chcieliśmy specyfikację budynku pozyskać z innego obiektu, ale okazało się to niemożliwe, więc trzeba było w budżecie miasta znaleźć pieniądze, z których pokryjemy koszty przygotowania dokumentów - dodaje Gronicz.

Koszt budowy obiektu pozostaje niezmienny i aby w Zgorzelcu powstała hala spełniająca wymogi i warunki stawiane przez PLK oraz ULEB, władze miasta będą musiały pozyskać blisko 60 milionów złotych. Jedną trzecią tej kwoty miasto najprawdopodobniej uzyska z Urzędu Marszałkowskiego.

Co prawda w Zgorzelcu jest także projekt rozbudowy obecnej hali Centrum Sportowego, jednak ta inwestycja może kosztować miasto nawet ponad 30 milionów złotych, więc taki rozwój wydarzeń jest mało prawdopodobny.

Źródło: Gazeta Wyborcza Wrocław

Mam nadzieję, że rajcy miejscy nie pogrzebią tej ważnej sprawy w bagnie lokalnej polityki i zdadzą sobie sprawę, że jest to sprawa ważna dla ich wyborców. Poza tym liczę, że KK zrobi jakąś pikietę poparcia dla budowy hali podczas piątkowej sesji - Grengo, to jest być albo nie być dla klubu!!!

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Gdyby informacja o Drole się sprawdziła to osobiście byłbym zadowolony
pod warunkiem, że będzie miał wsparcie w postaci wyższego od siebie.
Teraz pytanie, czy ewentualna wymiana dotyczy podkoszowych ( Townes-
Turek )? Skoro nieoficjalnie się mówi, że podpisał to znaczy że ktoś z
w/w leci. Swego czasu słyszałem , że Turek nie wyrabia na treningach,
ale tutaj chyba chodzi o coś innego. Tak jak zostało powiedziane, ktoś
nie łapie systemu Filipovskiego ( syndrom Nany ).A co do drugiego to już
spekulacje- myślę, że Bailey. Czyli wymiana dotyczyłaby dwóch
newralgicznych pozycji. To tylko moja sugestia co do ewentualnych zmian.
Dla mnie osobiście ewentualny powrót Drole do drużyny to dobre
posunięcie.

Odnośnie prezentacji powiem krótko. Wolałbym aby jej nie było. Poziom
prezentacji kiepski . Opcja z prezentacją podczas pierwszego meczu
byłaby w tym wypadku lepsza.

Tytuł:
pismak
pismak

paawlus pisze:
Losy hali w Zgorzelcu w rękach radnych

najwazniejsze BY GLOSOWANIE W TEJ SPRAWIE BYLO JAWNE I IMIENNE! To pozwoli zobaczyc kto jest prawdziwym zwolennikiem sportu, koszykowki w Zgorzelcu i rozwoju kultarno - sportowego regionu, a kto mysli innymi kategoriami...

Baaardzo jestem ciekaw jak zaglosuja panie i panowie radni z roznych opcji...

PAMIETAJCIE - "SPISANE BEDA CZYNY I SLOWA, POETA PAMIETA..." ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

paawlus pisze:
Szkoda, ze nie było (jak to zapowiadał Ardeli) prezentacji filmu o klubie - nitroo, co to za film i kiedy będzie można się z nim zapoznać?

Chyba chodzilo o ta prezentacje, co byla widoczna na projektorze.

Tytuł: Kibice ...
rekrut
rekrut

Witam.Prezentacja była,jaka była...ale przy pomocy kibiców mogła być lepsza!W związku z tym mam pytanie.Czy ludzie,którzy siedzieli w sektorze Klubu Kibica to jest ten "nowy,lepszy,odmłodzony Klub Kibica"???Bo jeśli tak to przysłowiowy "żal.pl",naprawdę lekki wstyd odczułem przed nowymi zawodnikami.Nie mówię tu o całości,żeby nie było obrazy,mówię o części osób.Ci ludzie nie mają pojęcia o kibicowaniu,nie wiedzą nawet kiedy i jak klaskać,jak się zachować itd.Rozmawiają sobie jakby byli na spotkaniu przy kawce,taki właśnie typowy "piknik".Można nawet podejrzewać,że co niektórzy są tam tylko dla karnetu.
Może się mylę w swoich ocenach,ale takie było moje pierwsze wrażenie,może pochopne,może nie,wszystko okaże się na meczach.Mam nadzieję,że odczucie moje będzie błędne!Ktoś wcześniej napisał "zróbmy tam kocioł"Miałem nadzieję,że taki właśnie kocioł stworzymy...niestety.
Pozdrawiam wszystkich prawdziwych kibiców!!!Dajcie z siebie wszystko na meczach!

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

paawlus pisze:
Poza tym liczę, że KK zrobi jakąś pikietę poparcia dla budowy hali podczas piątkowej sesji - Grengo, to jest być albo nie być dla klubu!!!

Zupełnie odcinamy się od jakiejkolwiek polityki i choć leży mi na sercu dobro tego klubu i drużyny nie będę nikogo z KK namawiał do pikietowania, bo kibiców w Zgorzelcu jest ok.3000 (a może więcej), a KK nie ma uprawnień do występowania w ich imieniu, to po pierwsze, a po drugie KK nie jest instrumentem w rękach wszystkich ludzi do załatwiania ich spraw. Naszym głównym celem jest wspieranie drużyny dopingiem w czasie rozgrywania meczów, a nie pikietowanie.

janekmilan pisze:
Czy ludzie,którzy siedzieli w sektorze Klubu Kibica to jest ten "nowy,lepszy,odmłodzony Klub Kibica"???Bo jeśli tak to przysłowiowy "żal.pl",naprawdę lekki wstyd odczułem przed nowymi zawodnikami.Nie mówię tu o całości,żeby nie było obrazy,mówię o części osób.Ci ludzie nie mają pojęcia o kibicowaniu,nie wiedzą nawet kiedy i jak klaskać,jak się zachować itd.Rozmawiają sobie jakby byli na spotkaniu przy kawce,taki właśnie typowy "piknik".Można nawet podejrzewać,że co niektórzy są tam tylko dla karnetu.

Ci ludzie, to nie był ten nowy KK, na którym nie zostawiłeś suchej nitki zanim jeszcze miałeś okazję ich zobaczyć i usłyszeć. Ci ludzie, to byli tacy sami ludzie jak Ty, tyle tylko, że na prezentacji zajęli miejsca w sektorze KK. Więcej nie chce mi się polemizować z kimś, kto już postawił na obecnym KK krzyżyk, a który nie miał okazji jeszcze przekonać się o tym jaki ten "nowy" KK jest.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Co do KK
1. Podzielam zdanie, że KK na prezentacji nie zrobiła NIC aby choć w
przybliżeniu pokazać atmosferę jaka powinna być na meczach. Większość
liczyła, że zawodnicy poczują przedsmak dopingu, zobaczą jakich
kibiców ma Zgorzelec. Zobaczyli to co zobaczyli - mizerię. Poza tym
członkowie KK byli rozproszeni, tak jakby wstydzili się , że w tym KK
są- to moje osobiste zdanie.
2. To KK musi tworzyć atmosferę , przynajmniej ją zapoczątkować- jeżeli
nie oni to kto?
3. Obawiam się, że samo odświeżenie krwi wśród członków KK nie zmieni
jakości dopingu. Będzie dalej poprawnie ale bez szału- obym się mylił.
4. Pierwsze śliwki robaczywki- na meczach zapewne będzie dużo lepiej.

Czego sobie i Państwu życzę. :)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

nitroo pisze:
Chyba chodzilo o ta prezentacje, co byla widoczna na projektorze.

To był slideshow, a nie film - czekam na coś zdecydowanie lepszego :grin:

grengo pisze:
Zupełnie odcinamy się od jakiejkolwiek polityki i choć leży mi na sercu dobro tego klubu i drużyny nie będę nikogo z KK namawiał do pikietowania

Szanuję Twoje stanowisko i rozumiem, że przed podjęciem ew. decyzji o pikiecie musielibyście podjąć jakąś uchwałę w gronie członków (dopadła Was biurokracja i formalizm :grin: ). Mimo wszystko nie patrzyłbym na tę sprawę jako na coś głównie politycznego, bo przyjmując tę optykę można mówić o udziale polityki prawie we wszystkim co nas otacza. Takie poparcie dotyczyłoby TYLKO budowy hali, a lokalnych polityków (Gronicza czy też jego opozycji). Spytam tak - czy wszyscy którzy popierają EURO 2012 są fanami PO i Tuska? Raczej nie - łączy ich tylko jeden cel.
Liczę jednak, że w tym DECYDUJĄCYM dla przyszłości koszykówki w Zgorzelcu momencie, pojawi się znaczna grupa pod UM. Może kolejny raz "Świstak i spółka" zrobią manifę pod urzędem?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

paawlus pisze:
Szanuję Twoje stanowisko i rozumiem, że przed podjęciem ew. decyzji o pikiecie musielibyście podjąć jakąś uchwałę w gronie członków (dopadła Was biurokracja i formalizm :grin: ).

Dziękuję... i niestety masz rację co do biurokracji, ale jak się pewnie orientujesz w normalnych zarejestrowanych stowarzyszeniach tak to już jest.

paawlus pisze:
Mimo wszystko nie patrzyłbym na tę sprawę jako na coś głównie politycznego, bo przyjmując tę optykę można mówić o udziale polityki prawie we wszystkim co nas otacza. Takie poparcie dotyczyłoby TYLKO budowy hali, a lokalnych polityków (Gronicza czy też jego opozycji). Spytam tak - czy wszyscy którzy popierają EURO 2012 są fanami PO i Tuska? Raczej nie - łączy ich tylko jeden cel.

Tu się zgadzam z Tobą, ale taka akcja mogłaby być zupełnie inaczej odebrana

paawlus pisze:
Może kolejny raz "Świstak i spółka" zrobią manifę pod urzędem?

Jeżeli tak to zupełnie prywatnie, bo ja mam zamiar być na sesji wewnątrz budynku.

hakunamakata pisze:
Co do KK
1. Podzielam zdanie, że KK na prezentacji nie zrobiła NIC aby choć w
przybliżeniu pokazać atmosferę jaka powinna być na meczach.

Owszem nie zrobiliśmy nic, bo i nie zamierzaliśmy.

hakunamakata pisze:
Większość
liczyła, że zawodnicy poczują przedsmak dopingu, zobaczą jakich
kibiców ma Zgorzelec. Zobaczyli to co zobaczyli - mizerię.

Co to znaczy większość? Ja widzę, że tylko Ty masz z tym problem i może jeszcze kilka osób. My jako członkowie KK przyszliśmy obejrzeć nowych zawodników tak jak pozostałych kilkuset kibiców.

hakunamakata pisze:
Poza tym
członkowie KK byli rozproszeni, tak jakby wstydzili się , że w tym KK

Nic bardziej błędnego. Nikt z nas nie wstydzi się członkostwa w KK, a wczorajszy wieczór nie zobowiązywał nikogo z nas ani do przyjścia, ani do siadania na swoich miejscach. Na hali byli wyłącznie ci, którzy chcieli zobaczyć drużynę przed rozpoczęciem sezonu.

hakunamakata pisze:
To KK musi tworzyć atmosferę , przynajmniej ją zapoczątkować- jeżeli
nie oni to kto?

Pełna zgodność, ale wyłącznie na meczach mogę tego wymagać od członków KK (statut KK)

hakunamakata pisze:
Obawiam się, że samo odświeżenie krwi wśród członków KK nie zmieni
jakości dopingu. Będzie dalej poprawnie ale bez szału

Jako prezes KK również jestem pełen obaw, ale mam nadzieję, że po sezonie obaj będziemy mogli stwierdzić, że się myliliśmy.

hakunamakata pisze:
Czego sobie i Państwu życzę. :)

Przyłączam się do życzeń.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

BR3MEK pisze:
Ja słyszałem że to Townes się nie sprawdza a z Drobnjakiem ponoć nieoficjalnie już podpisali. Pisze co mi mówiono to nie są żadne fakty!
A pozatym cieszył bym się jakby wróci Drole fajnie grał no i potrafił nastwić psychicznie zawodników:)

TOWNES swoja droga ale z tym Drobnjakiem to nie wiem skad takie info wogole... Drole pierwszy podpisał kontrakt z inna druzyna, wiec nie moga od tak sobie go spowrotem sciagnac... tymbardziej nie wierze ze Panionios tak sobie go odda przed rozpoczeciem sezonu. jesli chodzi o pozostałych zawodników to raczej wszyscy sie dobrze wkomponowali pod taktyke Saso i w trakcie sezony beda sie bardziej docierac, mysle ze Bailey tez podłapie w koncu i bedziemy mieli z niego jeszcze pozytek

Tytuł: grengo
rekrut
rekrut

Czytaj ze zrozumieniem!Najpierw zadałem pytanie i dalsza część tekstu miała rację bytu jeśli odpowiedz byłaby TAK!Jasne już to jest dla Ciebie?

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Tak jak pisałem miesiąc temu, ze sytuacja jest taka ze będą musieli komuś z nowych nabytków podziękować, bo któryś z nich musiałby oglądać mecz nie będąc nawet w protokole meczowym. To że dwóch chcą odesłać to pewnie chęć powrotu Drole. Wg mnie będzie to dwóch z tej czwórki: Bryan Bailey, John Turek, Gorjan Radonjić i Darian Townes (ze wskazaniem na dwóch pierwszych). A moze któryś z naszych rodaków się rozmyslił (głupie ale możliwe)?

ps
Zamiast prezentacji w takim stylu chyba lepszy byleby sparing dostępny dla kibiców. Czy był prezes?

Tytuł:
obserwator
obserwator

gregor-85 pisze:
TOWNES swoja droga ale z tym Drobnjakiem to nie wiem skad takie info wogole... Drole pierwszy podpisał kontrakt z inna druzyna, wiec nie moga od tak sobie go spowrotem sciagnac... tymbardziej nie wierze ze Panionios tak sobie go odda przed rozpoczeciem sezonu. jesli chodzi o pozostałych zawodników to raczej wszyscy sie dobrze wkomponowali pod taktyke Saso i w trakcie sezony beda sie bardziej docierac, mysle ze Bailey tez podłapie w koncu i bedziemy mieli z niego jeszcze pozytek

Okazało sie ze to nie byla prawda i Drobnjak nie podpisal z Panioniosem. Wciaz jest bez klubu

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.