Dzisiaj jest 18 lip 2025, 8:04

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
gaduła
gaduła

Na stronie Heliosa jest info ze gramy dzisiaj

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Bilety, o ile beda, to w znikomej ilosci.

ksturow.pl nie podaje informacji o sparingach, bowiem Saso Filipovski nie chcial tego upubliczniac.

Tytuł:
pismak
pismak

BR3MEK pisze:
Czy to wam nie przypomina sytuacji Chrisa Younga(poprawcie mnie jeśli źle napisałem)?? Jego żonie też nie podobała się ta "prowincja" ;p :P

skad to wiesz, ze Young nie chcial tu grac z uwagi na zone? On ci to powiedzial? NA PEWNO nie on. On wrecz przeciwnie, chcial grac w Turowie. A ta bzdura z zona to mialo byc usprawiedliwienie , ze klub stracil tak wartosciowego zawodnika.
Jakbys mial okazje, zapytaj sie jego albo innych chlopakow z tamtej druzyny o to co stalo sie w naszych meczach play-off 2005 w Warszawie... dowiesz sie wtedy jakie byly prawdziwe powody jego rozstania z Turowem.

Ale do meritum. Te cyrki z karnetami, biletami to dowod tego, ze wszystko w tym kraju robi sie "elitarne". Tylko, ze tej tzw elitarnosci nie ksztaltuje poziom ludzi/uslug/rozrywek etc., ktore maja byc "elitarne" ale deficyt spowodowany niedorozwojem infrastrukturalnym czy szerzej - niedorozwoj strukturalny tego kraju i chora mentalnosc decydentow.
Dowiedzialem, sie na przykladzie tych numerow z dostepem do widowisk w postaci meczy Turowa, ze w Polsce sa nie tylko "zamkniete zawody", "zamkniete restauracje i puby", "zamkniete burdele (ponoc pod Warszawa jest taki przybytek gdzie za parenascie tysiecy mozna bzyknac panny znane z telewizora...), ale sa i zamkniete "elitarne" kluby sportowe.... No coz... swiat sie konczy.
Ciekaw jestem jak bedzie wygladal doping Turowa. Chyba KK bedzie musial nadrabiac jeszcze bardziej niz dotychczas, bo przeciez ilosc piknikowcow nie zmaleje.... Juz w zeszlym sezonie mialem przez sezon regularny to nieszczescie, ze siedzialem w poblizu dwoch par typowo piknikowych, z ktorych paniusie w wieku ok45 lat byly straszliwie znudzone meczami i w przerwach miedzy dlubaniem slonecznika a ploteczkami, uciszaly mnie i grozily (!!!) wezwaniem ochrony, bo "krzycze za glosno i wyzywam" (cytat doslowny).... A one i ich panowie rowniez, nie raczyli nawet bic brawo/gwizdac/krzyczec.... Jak w teatrze. Tylko , ze w teatrze nie dlubie sie slonecznika...

Z tego co zdazylem sie zorientowac, ci "panstwo" (celowo z malej litery) mieli karneciki wlasnie z powodu "Dobrodziejstwa Bycia Pracownikiem K/E Turow w Bogatyni"....
Jesli tak ma wygladac dostep do meczy Turowa i taka publicznosc ma zasiadac na trybunach tzw naszej hali, to mysle, ze atmosfera na meczach bedzie nie najlepsza. O dopingu nie wspomne. Chwala, ze Krzysiek Bajda i company zrobili remanent w KK, bo to zwiastuje, ze chociaz KK bedzie trzymal poziom i naglasnial hale....

Szczerze mowiac, to ja to wszystko powolutko zaczynam pie..lic.
Bede sledzil wyniki mojego kochanego Turowa w necie lub w gazetach. Smutno mi, lza sie zapewne zakreci, gdy kilkaset metrow od mojego domu bedzie grac moja kochana druzyna a ja bede MUSIAL siedziec w domu, ale widac taka koniecznosc dziejowa....

Z tego miejsca pozdrawiam Pana Burmistrza i zapytuje o plany budowy nowej hali....

Tytuł:
obserwator
obserwator

Jakoś nie mogę znaleźć :smt053

Poczekamy na jakiś oficjalny komunikat.

Krzywus - w pełni popieram twoje rozterki i gniew w sprawie dostępu do meczy Turowa. Mnie się udało zdobyć karnet w naprawdę już ostatnim momencie, za co jestem mojemu dobroczyńcy dozgonnie wdzięczna ;) . Ale "na lodzie" został mój teść, wieloletni i żarliwy kibic Turowa (bez większych koligacji w elektrowni/kopalni) i chyba stanie na tym, że będziemy się tym karnetem dzielić, tzn. raz ja pójdę na mecz raz on. Lepsze to niż gdyby któreś z nas w ogóle miało nie zakosztować Turowa na żywo w tym roku. Śmieszne to, te całe kombinacje, ale chciałabym zwrócić uwagę na to, jak ważne miejsce w życiu wielu z nas zajmuje klub koszykarski PGE Turów Zgorzelec.

Co do hali... Wczoraj prawie pokłóciłam się z moim osobistym ojcem o tę nieszczęsną halę. On ostatnio był na jakiejś imprezie, gdzie był obecny jakiś aktualny radny miasta Zgorzelec. Zrobiła się dyskusja o hali i mój tato usłyszał, że podobnoż jest już postanowione, że będzie hala na 3,5 tysięcy ludzi z możliwością zwiększenia liczby miejsc do 5 tys. Ja mu na to, że ta sprawa dawno upadła, że pewnie mu się coś przesłyszało, ale tato twierdzi, że radny wyraźnie powiedział, że ustalenia ws. hali zapadły na jednej z wrześniowych sesji rady miasta. Nie wiem, co o tym sądzić... Boję się rozbudzać w sobie nadziei... W klubie gadają co innego, tutaj znowu całkiem inna gadka...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Krzywuss i inne pokrzywdzone duszyczki :) Biedactwa Wy moje właśnie w takich momentach należy się podziękowanie burmistrzowi i pozostałym decydentom naszego 'grajdołka'. Cieszmy się w ogóle, że hala została dopuszczona do rozgrywek, bo pamiętam przypadki, kiedy Straż Pożarna bała się w ogóle wystawić zezwolenie na organizowanie imprez masowych, więc cieszmy się, że w ogóle jest to 1500. Cóż w sierpniu jak się widzieliśmy to Wam mówiłem, że będzie ciekawie w temacie hali i widać, że się nie pomyliłem... teraz to dopiero będzie parcie na budowę nowej 8)

jednym słowem... władzunia ma p*r*z*e*j*e*b*a*n*e, bo jak się nie wywiąże z obietnic to ciężko im będzie dorwać się ponownie do koryta :)

Tytuł:
rekrut
rekrut

nieźle zrobili z tymi karnetami, no ale w pewnym sensie jak by coś się stało to potem by było tylko obwinianie się kto tu zawinił że tyle osób było na hali to już teraz tak jak pisał szamo rzeczywiście ta władza ma prze...... itd także Panowie z UM do dzieła z nową halą tylko oby szybko bo z takim zapałem do pracy to nigdy się nie wybuduje nowej hali.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

1273 miejsca siedzace :(

Azlo pisze:
jestem mojemu dobroczyńcy dozgonnie wdzięczna ;)

postawisz pifko w Libercu i bedziemy kwita :] :smt023

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

hahahahahahahahaha.... yARO_81, a nie masz może tego planu gdzie jest zaznaczone kto gdzie siedzi? :smt082 pamiętam ten plan przed każdym sezonem był poprawiany dziesiątki razy a i tak później nie wiadomo było kto gdzie dokładnie siedzi :D

BTW.
Pomysł dla burmistrza, który mało co zna się na koszykówce, a karnecik ma na pewno gratisowy to proponuje, aby na każdy mecz przed halą wylosował jedną osobę, która w ramach okrojonej liczby miejsc zajmie jego, a on sobie pójdzie do domu posłucha meczu w radiu i tak do skutku aż wybudują nową halę :twisted:

Tytuł:
rekrut
rekrut

Super pomysł a może sam burmistrz wyjdzie naprzeciw z taką inicjatywą

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

A co do miejsc,czy to prawda że w tym sezonie zawodnicy będą siedzieć po przeciwnej stronie??

Tytuł:
rekrut
rekrut

Kupię karnet !! pisac na gg 7173270

Tytuł:
pismak
pismak

fan turowa pisze:
A co do miejsc,czy to prawda że w tym sezonie zawodnicy będą siedzieć po przeciwnej stronie??

slyszalem ze jest przepis ze zawodnicy musze siedziec po tej stronie co jest wyjscie/wejscie do szatni (niewiem czy to prawda

Tytuł:
obserwator
obserwator

yARO_81 pisze:
postawisz pifko w Libercu i bedziemy kwita :] :smt023

He, he, właśnie o tym myślałam :) :) Nie ma problema, mój numer masz, ja mam twój, to się zdzwonimy kiedy:D

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

NoBody pisze:
slyszalem ze jest przepis ze zawodnicy musze siedziec po tej stronie co jest wyjscie/wejscie do szatni

Przecież tak właśnie siedzą

Tytuł:
pismak
pismak

jaro28 pisze:
Przecież tak właśnie siedzą

wiem ze tak siedza tylko fan turowa napisal czy zawodnicy beda siedziec po przeciwnej stronie niz siedzieli

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.