Azlo pisze:
No cóż, dla Davida Asseco wydaje się pewnie równie miłym miasteczkiem

. Musza go już w tym Asseco usidlić żeby gdzies znowu do jakiegoś Spartakusa na imprezkę nie wyskoczył.
Azlo pisze:
Mam pytanko - czy na Słowenii Czarno-Zieloni wezmą udział jeszcze w jakiś grach kontrolnych?
sobotnia Gazeta Wrocławska podała, że do rozegrania pozostały dwa mecze
z rosyjskim Lokomotivem Rostov i rewanż z Heliosem. Tylko nie podano kiedy.
Na stronie Lokomotivu jest info z 02.09, że spotkaja sie z nami
10.09.
Na stronie Heliosa mozna sie za to dowiedziec sie że :
Cytuj:
V četrtek 11.09.2008 bo Helios Domžale v Kranjski Gori igral proti Turowu.
Czyli jednak można zdobyc info tylko troszke szkoda że nie na naszej klubowej stronie.
[ Dodano: Wto Wrz 09, 2008 1:15 pm ]Jaka podje
http://www.siol.net/sportal/kosarka/200 ... srece.aspx Dragisa Drobnjak jest ostatnim reprezentantem Słowenii , który nie znalazł jeszcze klubu.
Rozmowy były prowadzone z Panioniosem, Panneliniosem i Montegranarem ( ??? ) ale bez powodzenia.Póki co trenuje z Olimpia Ljubljana. . Mówi że Filipovski namawiał go do pozostania on
chciał by wrócic do Turowa ale.... i dalej nic prawie nie rozumiem Zdaje się mówi cos bardzo ciekawego. chodzi o kontrakt na nowych warunkach ... coś o kasie ....o szefostwie klubu.. że zdaje sie nie przystali na jego warunki. Może komus sie uda ten fragment przetłumaczyć :
Cytuj:
V poljskem prvoligašu je v zadnjih dveh sezonah dokazal, da lahko igra kakovostno vlogo tudi v tujini, zato ne čudijo govorice, da si ga je moštvo Saše Filipovskega želelo tudi pred novo sezono. A želja, vsaj tako trdi Drobnjak, ni bila povsem iskrena. "Filipovski me je poklical kmalu po podpisu nove pogodbe in mi zatrdil, da bi me rad v ekipi videl tudi v novi sezoni. Tudi sam bi se prav rad vrnil v Turow, a le z novo pogodbo, v kateri bi za prikazano kakovost dobil ustrezno plačilo. Kar dve sezoni sem namreč igral krepko pod svojo ceno. Očitno so bile moje zahteve za vodstvo kluba nesprejemljive. Niso se prav potrudili, da mi me zadržali v klubu," pravi Drobnjak.