Fajne fotki natrzaskał Grzesiu
Co do meczu z Albą, to ta porażka ujmy nam na honorze raczej nie przynosi, mimo, że Niemcy zagrali podobno bez trzech istotnych graczy. Przede wszystkim Alba musi radzić sobie w Eurolidze, a nasz skład budowany jest pod kątem innej rangi rozgrywek a i pewnie o wiele mniejszym kosztem. Poza tym Niemcy mięli za sobą długi obóz przygotowawczy, a Turów dopiero zabiera się do poważniejszych przygotowań do sezonu. W takiej sytuacji przegrana 4 punktami nie razi za nadto i na pewno pozostawiliśmy po sobie niezłe wrażenie na przeciwnikach.
Ciekawe, jak pójdzie naszym w pojedynku z Rosjanami? Czy zagra przeciw nam Lampe?
Piszcie, jak będzie już mięli jakieś informacje.
Edit:
Przed chwilą na polskatimes.pl wyczytałam, że dzisiaj Czarno-Zieloni nie grają z ekipą z Moskwy (jak to spekulowano w niektórych wcześniejszych publikacjach prasowych), a z Pivovarną Lasko (cokolwiek to jest, he he), a w czwartek z Heliosem Domzale (wicemistrzem Słowenii, o ile dobrze pamiętam). Kolejne mecze zaplanowano na 8 i 11 września, ale rywale nie są jeszcze znani. Powrót do Zgorzelca zaplanowano na 12 września.
Więcej tutaj
Edit2:
No dobra, pogrzebałam i wreszcie znalazłam jakieś konkrety odnośnie sparingu.
Więc dzisiaj od 19:00 nasi koszykarze zmierzą się z podopiecznymi naszego znajomego Alesa Pipana, a więc ekipą Pivovarna Lasko zwana też KK Zlatorogiem.
Tutaj link do strony KK Zlatorog gdzie pewnie pojawi się jakaś relacja ze spotkania.