PrzecPolitWSpor pisze:
A może się tak okazać, że przejdzie okres przygotowawczy z drużyną od początku, wcale poziom nie będzie dla niego za wysoki i treningi pod okiem takiego trenera... kto lepiej wyjdzie... można spekulować - dlatego też napisałem ten post...
No i ja spekuluję. Na pewno powinien dostać szansę w silniejszej lidze, ale ACB należy do europejskiej śmietanki. W ubiegłym roku była najlepsza, teraz jedynie Rosja może im dorównać. Może i tak być, ale patrząc na to przeciwko komu będzie miał grać to jednak prędzej o to, że się nie sprawdzi niż będzie czołową postacią. Poza tym oni mają bardzo szeroki skład, a pozyskanie tego gracza to także nie do końca wola Renesesa - klub sam zatrudnił wielu koszykarzy.
PrzecPolitWSpor pisze:
Czy Malaga by wydała tyle na gracza, który w sumie dla takiej ligi jest niewiadomą i może wchodzić głęboko z ławki? Skoro sięgnęli po Kelatiego, to coś muszą w nim widzieć...
Owszem każdy w nim coś widzi. Z drugiej strony reklama agenta także jest istotna. Nie umniejszam Kelatiemu, ale nie sądzę aby był w S5. Dobre będzie 20 minut. Owszem trening pod okiem solidnego szkoleniowca, kilka minut przeciwko najlepszym może sprawić, że stanie się lepszym. Tylko jeśli sezon będzie słaby i choć się pod jakimś względem rozwinie może stracić na wartości czysto €€€.
PrzecPolitWSpor pisze:
Znowu masz swoje źródła (może smsy z Hiszpanii

, że wiesz kto ile zarobi

?
Primo - kto pisał o jakichś smsach od prezesa Polpharmy? Jeśli już chcesz wiedzieć napisał mi to na gadu, a także miał na opisie...
Nie potrzebuję smsów z Hiszpanii bo znam dziennikarza z tamtego kraju. Nie pamiętam kiedy dokładnie, ale także na SF bodajże była kwestia pieniędzy dla Kelatiego.
Poza tym zanosi się na to, że PTS będzie grał bardzo ofensywnie - co zresztą nie dziwi. W takim układzie, pod okiem takiego trenera, David Logan ma olbrzymie szanse na to aby zaistnieć w Eurolidze (w sensie rzucaj ile chcesz ja i tak Cię uwielbiam DL).
Podam przykład chociażby Marca Salyersa (on co prawda przeszedł do klubu bez Euroligi, ale dostał pełno €€€), który w swoim zespole był niekwestionowanym liderem, jednym z najlepszych strzelców w Eurolidze i miał oferty od kilku czołowych ekip w Europie. Inny przykład: Jeremiah Massey.
Skoro już była kwestia finansów Kelatiego. To początkowo miał on otrzymać 310 tysięcy €, co obecnie daje 456 tysięcy $, ale na te warunki z tego co wiem nie chcieli przystać - on i jego agent. Jako, że z klubu odszedł Davor Kus, który miał zainkasować 500 tysięcy €, Unicaja Malaga mogła przeznaczyć więcej kasy na TK. Z tego co mi wiadomo to Thomas zarobi w sezonie 2008/09 ok. 450 tysięcy €.