Dzisiaj jest 18 lip 2025, 16:39

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

PrzecPolitWSpor pisze:
W przeciwieństwie do Logana, to chłop naprawdę wie co robi i chce się rozwijać, a nie było mu w głowie nabijania kieszeni...

sorry, ale patrząc na kasę to więcej w przyszłym sezonie zarobi Kelati.

Trener zdecydowanie lepszy, klub też, ale może się okazać, że jednak poziom za wysoki...i co wtedy? Straci na wartości i to mocno. A Logan się wypromuje jako shooter w Sopocie w Eurolidze i wówczas może dostać ofertę w lepszym klubie, za jeszcze lepszą kasę niż Kelati obecnie.

Tytuł:
gaduła
gaduła

Alex76 pisze:
Trener zdecydowanie lepszy, klub też, ale może się okazać, że jednak poziom za wysoki...i co wtedy? Straci na wartości i to mocno. A Logan się wypromuje jako shooter w Sopocie w Eurolidze i wówczas może dostać ofertę w lepszym klubie, za jeszcze lepszą kasę niż Kelati obecnie.
A może się tak okazać, że przejdzie okres przygotowawczy z drużyną od początku, wcale poziom nie będzie dla niego za wysoki i treningi pod okiem takiego trenera... kto lepiej wyjdzie... można spekulować - dlatego też napisałem ten post... Czy Malaga by wydała tyle na gracza, który w sumie dla takiej ligi jest niewiadomą i może wchodzić głęboko z ławki? Skoro sięgnęli po Kelatiego, to coś muszą w nim widzieć...
Alex76 pisze:
sorry, ale patrząc na kasę to więcej w przyszłym sezonie zarobi Kelati.
Nie pamiętam oficjalnej wersji ile Kelati ma zarobić w Hiszpanii, w Polsce były spekulacje, że Logan około 500 tysięcy... Znowu masz swoje źródła (może smsy z Hiszpanii :D;), że wiesz kto ile zarobi ;)?

Napisałem ten post, żebyście pisali swoje odczucia, który z nich lepiej na tym wyjdzie...
Pozdrawiam

Tytuł:
obserwator
obserwator

PrzecPolitWSpor pisze:
A może się tak okazać, że przejdzie okres przygotowawczy z drużyną od początku, wcale poziom nie będzie dla niego za wysoki i treningi pod okiem takiego trenera... kto lepiej wyjdzie... można spekulować - dlatego też napisałem ten post...

No i ja spekuluję. Na pewno powinien dostać szansę w silniejszej lidze, ale ACB należy do europejskiej śmietanki. W ubiegłym roku była najlepsza, teraz jedynie Rosja może im dorównać. Może i tak być, ale patrząc na to przeciwko komu będzie miał grać to jednak prędzej o to, że się nie sprawdzi niż będzie czołową postacią. Poza tym oni mają bardzo szeroki skład, a pozyskanie tego gracza to także nie do końca wola Renesesa - klub sam zatrudnił wielu koszykarzy.

PrzecPolitWSpor pisze:
Czy Malaga by wydała tyle na gracza, który w sumie dla takiej ligi jest niewiadomą i może wchodzić głęboko z ławki? Skoro sięgnęli po Kelatiego, to coś muszą w nim widzieć...

Owszem każdy w nim coś widzi. Z drugiej strony reklama agenta także jest istotna. Nie umniejszam Kelatiemu, ale nie sądzę aby był w S5. Dobre będzie 20 minut. Owszem trening pod okiem solidnego szkoleniowca, kilka minut przeciwko najlepszym może sprawić, że stanie się lepszym. Tylko jeśli sezon będzie słaby i choć się pod jakimś względem rozwinie może stracić na wartości czysto €€€.

PrzecPolitWSpor pisze:
Znowu masz swoje źródła (może smsy z Hiszpanii :D ;), że wiesz kto ile zarobi ;) ?

Primo - kto pisał o jakichś smsach od prezesa Polpharmy? Jeśli już chcesz wiedzieć napisał mi to na gadu, a także miał na opisie...

Nie potrzebuję smsów z Hiszpanii bo znam dziennikarza z tamtego kraju. Nie pamiętam kiedy dokładnie, ale także na SF bodajże była kwestia pieniędzy dla Kelatiego.

Poza tym zanosi się na to, że PTS będzie grał bardzo ofensywnie - co zresztą nie dziwi. W takim układzie, pod okiem takiego trenera, David Logan ma olbrzymie szanse na to aby zaistnieć w Eurolidze (w sensie rzucaj ile chcesz ja i tak Cię uwielbiam DL).

Podam przykład chociażby Marca Salyersa (on co prawda przeszedł do klubu bez Euroligi, ale dostał pełno €€€), który w swoim zespole był niekwestionowanym liderem, jednym z najlepszych strzelców w Eurolidze i miał oferty od kilku czołowych ekip w Europie. Inny przykład: Jeremiah Massey.

Skoro już była kwestia finansów Kelatiego. To początkowo miał on otrzymać 310 tysięcy €, co obecnie daje 456 tysięcy $, ale na te warunki z tego co wiem nie chcieli przystać - on i jego agent. Jako, że z klubu odszedł Davor Kus, który miał zainkasować 500 tysięcy €, Unicaja Malaga mogła przeznaczyć więcej kasy na TK. Z tego co mi wiadomo to Thomas zarobi w sezonie 2008/09 ok. 450 tysięcy €.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

a ja wiem ze thomas dostal 500 tys za ten kontrakt... pozatym głupie spekulacje ze sie moze nie sprawdzi są nie na miejscu.. tak samo moze sie zepsuc Logan, co po tym ze bedzie rzucał po 20 pkt jak wszystkie mecze Euroligowe beda w dupe dostawac... poczekajmy do sezonu to sie dowiemy jak sie wszystko ułozy

Tytuł:
obserwator
obserwator

gregor-85 pisze:
a ja wiem ze thomas dostal 500 tys za ten kontrakt...

500 tysięcy czego? to napisała Wyborcza albo PS - na dodatek pisali to ok. 40 dni temu, kiedy to zainteresowana nim była Alba. Jeśli mnie pamięć nie myli to jednak chodziło im o 500 tysięcy dolarów. 500 tysięcy euro Kelati nie dostał.

gregor - dlatego podałem dwa przykłady Massey'a z Arisu i Salyersa z Roanne. Ich zespoły grały słabo, ale oni się wypromowali. Pierwszy w Realu, drugi w Azovmashu.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

prawdopodobnie Euro, bo w hiszpanii racze w dolarach sie nie płaci, ale nie jestem do konca pewien co do waluty.. za to wiem ze bylo 500 tys, bo Alba proponowała mu 350 i jak dostał oferte z Malagi to sie nawet nie zastanawiał

[ Dodano: Sob Sie 30, 2008 4:42 pm ]
a tak OT-dzis Turów przegrał pierwszy sparing z Albą włąsnie, a na miare oczekiwan zagrali jedynie Witka i Harris

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

gregor-85 pisze:
a tak OT-dzis Turów przegrał pierwszy sparing z Albą włąsnie, a na miare oczekiwan zagrali jedynie Witka i Harris

Może jakiś link?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

nie ma zadnych linków, rozmawialem po meczu z jednym z zawodników stąd brak szerszych statystyk

Tytuł:
obserwator
obserwator

gregor-85 pisze:
za to wiem ze bylo 500 tys, bo Alba proponowała mu 350 i jak dostał oferte z Malagi to sie nawet nie zastanawiał

ale to napisano w Polsce, w Hiszpanii żadna strona nie potwierdziła doniesień o 500 tysiącach.

w Rosji też się nie płaci w Euro, a jak często jest podawane w takiej walucie? chodzi przede wszystkim o wygodę i zarazem dla innych zagranicznych serwisów żeby były na nich takie same informacje.

--
a wynik meczu ktoś zna?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Alex76 pisze:
gregor-85 pisze:
za to wiem ze bylo 500 tys, bo Alba proponowała mu 350 i jak dostał oferte z Malagi to sie nawet nie zastanawiał

ale to napisano w Polsce, w Hiszpanii żadna strona nie potwierdziła doniesień o 500 tysiącach.

ja mówie to co wiem, a nie co było napisane w Polsce

Tytuł:
gaduła
gaduła

a tu mozna sobie poogladac filmik z powitania Kelatiego w nowym klubie
kelati

Tytuł:
pismak
pismak

POTRZEBNY TŁUMACZ Z NIEMIECKIEGO NA POLSKI TEKST PRZETŁUMACZYC ODNOSNIE NASZEGO SPARINGU WCZORAJSZEGO OTO ON:

Mit einem 83:79-Sieg im Testspiel gegen den polnischen Eurocup-Teilnehmer PGE Turow ist das Trainingslager der Albatrosse im slowenischen Kranjska Gora zu Ende gegangen.

Nach drei Wochen Trainingsarbeit durfte das Team von Luka Pavicevic am Samstag (30.8.) endlich umsetzen, was in all den Einheiten vorher einstudiert worden war. Dabei entwickelte sich von Beginn an eine enge Partie. Die Polen lebten vor allem von ihrer großen Athletik und ihrer Dreierquote, während die Albatrosse die Spielidee der vergangenen Saison fortsetzten: Wann immer möglich wurde der Schnellangriff initiiert und abgeschlossen und im Halbfeld wurde viel aus dem Pick & Roll attackiert. Alle Neulinge im ALBA-Kader führten sich mit soliden Leistungen nahtlos ein. Lediglich Rashad Wright musste aufgrund einer Zerrung aussetzen und auch Johannes Herber wurde noch geschont, da erst seit kurzem wieder voll ins Training eingestiegen ist.

Nach einem 43:38 aus Berliner Sicht zur Halbzeit setzte sich Turow mit Beginn des letzten Viertels leicht ab. Doch mit einem 10:2-Lauf drehte ALBA den Spieß um und ließ sich die Führung bis zum Schluss nicht mehr abnehmen. Topscorer der Albatrosse war Sascha Nadjfeji mit 20 Punkten, während bei den Polen Point Guard Donald Copeland am häufigsten traf (16).

Am Sonntag Morgen trat die Mannschaft die Heimreise an die Spree an ist mittlerweile wieder in Deutschland eingetroffen. Am Dienstag ist Trainingsstart in Berlin, bei dem auch Patrick Femerling, Philip Zwiener und Casey Jacobsen zum Team stoßen werden.

[ Dodano: Nie Sie 31, 2008 1:41 pm ]
4 punktami przegralismy myslalem ze wiecej

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Między innymi to leci tak :
Z wynikiem 83-79 Alba pokonała w meczu sparingowym polską drużynę grającą w pucharze Uleb PGE Turów Zgorzelec podczas obozu treningowego w słoweńskiej Kranjskiej Górze.

Drużyna mogła po trzech tygodniach treningu z Luka Pavicevic czego się nauczyli. Polacy słyneli z dużej atletyki i dobrych trójek podczas gdy Alba kontynuowała pomysł gry z wcześniejszego sezonu.

Reszty tej części artykułu nie za bardzo rozumiem dlatego przejde dalej :

Turów zakończył połowe spotkania z wynikiem 43-38. Graczem który zdobył najwięcej punktów w Albie był Sascha Nadjfeji (20 punktów) a w Turowie Donal Copeland (16 punktów)

To takie moje kulawe tłumaczenie :P

Tytuł:
pismak
pismak

my 1 dzien na obozie bylismy albo juz konczy oboz juz wiec i tak dobrze wyszlismy

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Alba Berlin w meczu sparingowym pokonała PGE Turów, polskiego uczestnika Pucharu Europy, 83:79. „Albatrosy” zakończyły tym samym obóz przygotowawczy na słoweńskiej Kranjskiej Gorze.

Drużyna [Alba] mogła w sobotę ukazać efekty trzytygodniowej pracy Luki Pavicevicia, więc rozegrany został mecz. Polska drużyna zasłynęła z dobrej atletyki i celnych rzutów za trzy, podczas gdy „Albatrosy” kontynuowały myśl szkoleniową z poprzedniego sezonu – kiedy tylko pojawiała się możliwość, to inicjowany był szybki atak, a także akcje pick&roll na półdystansie. Wszyscy nowi zawodnicy Alby wyszli ze sparingu bez szwanku. Jedynie Rashad Wright musiał przerwać spotkanie z powodu nadwyrężenia, a oszczędzany był także Johannes Herber, który powrócił dopiero do treningów na pełnych obrotach.

Turów do przerwy prowadził 43:38, ale losy spotkania odmieniły się wraz z początkiem ostatniej odsłony spotkania. Alba wychodząc szybko na prowadzenie 10:2 odwróciła losy meczu i prowadziła niezagrożenie do końca spotkania. Najlepszym strzelcem berlińskiego zespołu był Sascha Nadjfeji, który zdobył 20 punktów, a w Turowie 16 punktów miał Donald Copeland.

Alba w niedzielny poranek udała się powrotem do Niemiec, gdzie już we wtorek rozpoczną się treningi na własnej hali. W Berlinie do zespołu dołączą Patrick Femerling, Philip Zwiener i Casey Jacobsen.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.