A tymczasem nasi szanowni koledzy-redaktorzy się sprężają i na ksturow.pl mamy kolejny ciekawy wywiad z zawodnikiem Turowa. Tym razem wzięto "na tapetę" Damira Miljkovica.
Po tych kilku rozmowach z nowymi graczami Czarno-Zielonych wyłania się pewien obraz charakterologiczny tych ludzi - mimo, że pochodzą z różnych środowisk, grają na różnych pozycjach, ich kariery potoczyły się w bardzo różnych kierunkach łączy ich jedno - przeświadczenie, że to drużyna jest najważniejsza a nie ich osobiste osiągnięcia. Zależy im na chemii w zespole i darzą szacunkiem Saso Filipovskiego. Myślę, że nasz trener wybrał każdego z nich starannie i że były to w najwyższym stopniu przemyślane wybory. Nic na siłę.
Mam nadzieję, że Damir okaże się równie dobrym strzelcem jak Thomas Kelati, choć nic by się nie stało, gdyby okazał się jeszcze lepszym
Co do karnetów to jak czytam strony innych klubów, to u nas i tak nie wygląda to jeszcze tak tragicznie. U nas pokutuje niestety niewielka ilość miejsc i to daje pole do popisu dla ustalającego ceny. Jak zwykle Liberec będzie tańszą przyjemnością, choć w przyszłym sezonie dołączę zapewne do grona tych, którzy z powodu godzin pracy i braku urlopu nie będą mięli szansy dojechać na czas do Tip Sport Areny... Ktoś pamięta, na którą były mecze pucharowe w zeszłym sezonie, bo mnie jakaś skleroza chwyciła..?
Acha, i jak tam sparing? Ktoś miał szansę się wślizgnąć i coś obaczyć? Piszcie, jak wygląda gra naszych chłopaków, kto się jak zaprezentował? Czy prasę wpuszczają?