Dzisiaj jest 18 lip 2025, 23:08

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

Nitroo, Mike - zróbcie jakiś wywiad z Saso na temat przyszłego sezonu i nowej drużyny, jeśli istnieje taka możliwość. Jestem ciekawa zdania naszego coacha.

Zresztą fajnie by było, gdyby na ksturow.pl pojawiły się podobne wywiady z każdym z nowych nabytków Turowa, tak żebyśmy mogli poznać choć trochę ich osobowość, zainteresowania, co skłoniło ich do wybrania naszego miasta i drużyny i tym podobne ciekawostki. Pewnie sporo byłoby w tym podobnych wyrażeń w stylu "bo Zgorzelec to piękne miasto i są tutaj świetni kibice" ale pewnie byłoby też trochę ciekawych informacji, dzięki którym można by było wyrobić sobie jakiś pogląd na to, jakim człowiekiem jest każdy z nich prywatnie.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

yARO_81 pisze:
paawlus pisze:
mike1006 napisał/a:
Powiem tyle, mam świetnie zbilansowany skład pod względem taktycznym, osobowościowym jak i doświadczeniowym.

literowka mike'iemu sie trafila. nie jest latwo w jednym czasie pisac posta, pisac ze mna na GG i wcinac jeszcze jakies zarelko :]

Dokładnie :) Oczywiście miało być Mamy. Co do scoutingu, o ile wiem , przebiegało to jak rok i dwa lata temu. Bobby z Sasa mieli multum ofert, z których nieliczne doczekały się choćby przeczytania. O ile wiesz, Paawlus, za scounting w Turowie odpowiedzialny jest Bobby, odkąd przyszedł do Zgorzelca. Myślę, że w tym roku nic się nie zmieniło w tej kwestii. Co do sprawdzania zawodników, o ile mi wiadomo, Filipovski już na kilka miesięcy przed nowym sezonem, jest zorientowany, których zawodników widziałby w swoim zespole w nadchodzącym sezonie. Tak chyba było i tym razem. Skoro praktycznie jednocześnie (!), kontrakty podpisała cała niemal drużyna. Oczywiście to moje spostrzeżenia i analizy posiadanej wiedzy na ten temat.

Co do Kapitana, coś mnie się zdaje, że to Witka wróci na stanowisko kapitańskie. Ale to tylko moje przypuszczenia.

A Serb Chorwat... fakt, to nie są może dwa bratanki, ale gdy gramy w jednej drużnie i bijemy kogoś za to, że ten mi nie podał, gdy ja miałem średnio czystą pozycję i nie zdobyłem SWOICH kolejnych 3 punktów... to coś tu jest nie tak... Grając z jednym zespole nie ma podziału na rasy czy nacje... a bynajmniej nie powinno być ...FINE

EDIT:
azlo pisze:
Zresztą fajnie by było, gdyby na ksturow.pl pojawiły się podobne wywiady z każdym z nowych nabytków Turowa, tak żebyśmy mogli poznać choć trochę ich osobowość, zainteresowania, co skłoniło ich do wybrania naszego miasta i drużyny i tym podobne ciekawostki. Pewnie sporo byłoby w tym podobnych wyrażeń w stylu "bo Zgorzelec to piękne miasto i są tutaj świetni kibice" ale pewnie byłoby też trochę ciekawych informacji, dzięki którym można by było wyrobić sobie jakiś pogląd na to, jakim człowiekiem jest każdy z nich prywatnie.

Też na to wpadliśmy ;) Spokojnie, naraz nie da rady ze wszystkimi pogadać, mhmm może pogadać da rade ale tłumaczyć gorzej ;) Zwłaszcza jak wszyscy oni rozmowni...

Tytuł:
obserwator
obserwator

mike1006 pisze:
Też na to wpadliśmy ;) Spokojnie, naraz nie da rady ze wszystkimi pogadać, mhmm może pogadać da rade ale tłumaczyć gorzej ;) Zwłaszcza jak wszyscy oni rozmowni...

No to fajnie, poczekam, poczekam ;) Ale następnego chcę Townes'a :D

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Azlo pisze:
mike1006 pisze:

No to fajnie, poczekam, poczekam ;) Ale następnego chcę Townes'a :D

Jego jeszcze nie ma w Zgorzelcu.

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

mike1006 pisze:
Grając z jednym zespole nie ma podziału na rasy czy nacje... a bynajmniej nie powinno być ...FINE

ale to prokom... specyficzna druzyna... np zawodnicy mowia trenerowi co bedzie grane w ostatniej akcji meczu itp...

Tytuł:
pismak
pismak

w tym albo najpozniej w przyszlym juz wszyscy beda w zgorzelcu zna ktos jakis plan przygotowan?

Ostatnio zmieniony 04 sie 2008, 8:32 przez NoBody, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

ostry2k pisze:
mike1006 pisze:
Grając z jednym zespole nie ma podziału na rasy czy nacje... a bynajmniej nie powinno być ...FINE

ale to prokom... specyficzna druzyna... np zawodnicy mowia trenerowi co bedzie grane w ostatniej akcji meczu itp...

Fakt, może i racja. Ale mimo wszystko jest to dla mnie nie do zrozumienia.. :smt028

Tytuł:
pismak
pismak

Tych znad morza zostawmy :P Oni mają "swoje" zasady i obyczaje w zespole :D :D :D

A co do wywiadu, to ten z Big Al'em był bardzo fajny :) sympatyczny gość :)
Ja bym chciał poczytać, co nam powie John Turek oraz Bryan Bailey :) no nie wspomnę o tym, że nasze lokalne bóstwo - Saso - powinien przemówić ;-)

Ostatnio zmieniony 03 sie 2008, 23:16 przez tur16, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut

fan turowa pisze:
paawlus napisał/a:
2) Kto będzie kapitanem zespołu?

Mnie też to bardzo interesuje.Moim zdaniem powinien być to Ivo Kitzinger.

Moim skromnym zdaniem nowym kapitanem PGE Turówa będzie Robert Witka.

[ Dodano: Nie Sie 03, 2008 11:30 pm ]
tur16 pisze:
co nam powie John Turek oraz Bryan Bailey :) no nie wspomnę o tym, że nasze bóstwo - Saso - powinien przemówić ;-)

No prawda. Powinni zorganizować jakieś spotkanie między kibice - zawodnicy, takie coś podobnego do zakończenia sezonu, żeby moglibyśmy poznać nowych zawodników bliżej...

Tytuł:
pismak
pismak

Na kapitana obstawiam Roberta Witkę lub, jeśli jest to naprawdę taki walczak to John Turek. Generalnie uważam, że z Turka będzie dużo pożytku :) Bo (przynajmniej na początku) będą go odpuszczać, bo słaby, a on wtedy pokaże namiastkę swych umiejętności :)
Mam nadzieję, że pokochamy go tak jak Drole :) Że statystyki w jego przypadku, to będzie sprawa drugorzędna, a walka i... walka to będzie priorytet :smt026

Spotkanie jako takie, będzie pewnie razem z Jakubami. Nie liczyłbym na coś w stylu końca sezonu. Poza "prezentacją" zespołu, chciałbym poczytać ich wypowiedzi.

Podejrzewam, że już w pierwszym meczu, kilku z nich zaskoczymy... GŁOŚNYM dopingiem :smt026

Tytuł:
obserwator
obserwator

Grizzo^^ pisze:
Moim skromnym zdaniem nowym kapitanem PGE Turówa będzie Robert Witka.

Według mnie godność kapitańska powinna powrócić do Roberta Witki, choć najlepszym kapitanem i tak był Szczypiorek. Nie wiem, czy Roberto potrafi w ten sam sposób "dbać o interesy" swoich zawodników na parkiecie, czy potrafi tak ich zmotywować, a w razie potrzeby powstrzymać niezdrowe zapędy. Pod tym względem Dragisa sprawdzał się znakomicie. A Witka chyba nie jest typem charyzmatycznego autorytetu...

tur16 pisze:
Mam nadzieję, że pokochamy go tak jak Drole

Drole to Drole, jedyny taki w swoim rodzaju. Nikt nie wypełni miejsca po nim. Jako podkoszowca, owszem, Turek czy Townes mogą go zastąpić. Ale nie w sensie mentalnym, osobowościowym. Bo Dragisa właśnie w ten sposób - w moim przekonaniu - dawał więcej drużynie niż podczas meczu.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

tur16 pisze:
.

Podejrzewam, że już w pierwszym meczu, kilku z nich zaskoczymy... GŁOŚNYM dopingiem :smt026

no atmosfera w tym małymmiasteczku napewno ich miło zaskoczy ;)
a co do kapitana to watpie zeby Saso wreczył opaske ktoremus z pierwszoroczniakow wiec na 90 procent znow wroci do Witki

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Moim zdaniem Witka nie nadaje sie na kapitana.Sądze tak ponieważ po przegranym meczu on odwraca się od wszystkich i zachowuje sie jak małe dziecko.Nie raz też nie przychodził do kibiców żeby im przybić piątkę.Poprostu on nie będzie umiał zebrać drużyny i powiedzieć im pare słów otuchy np.po przegranym meczu,albo zmobilizować ich na ważny mecz tak jak to robił Drole w przedsionku dwóch ostatnich meczów fianału

[ Dodano: Pon Sie 04, 2008 9:12 am ]
Co do tych wywiadów to już nie moge sie doczekać.Super pomysł.Dzięki tym wywidom poznamy bliżej zawodników,ostatni wywiad z harisem był superowy.Spotkanie przedsezonowe sądze że będzie tak jak w tamtym roku na jakubach

Tytuł:
gaduła
gaduła

Witam

Wybiłem się trochę z rytmu z naszym składem, zaległości w tym temacie nadrobię po powrocie :) ... Tyle co mogę powiedzieć teraz, to nie skreślajcie żadnego z zakontraktowanych zawodników, dopóki nie zobaczymy ich w kilku meczach.. Wielu zgorzeleckich Kibiców zwalniało Rodrigueza, Kelatiego po 3 meczach...Dlatego wstrzymujcie się z opiniami, że ten może siedzieć na trybunach, bo to bo tamto... Piszecie, że wierzycie Saso pod każdym względem... Niech tak zostanie... ale dywagacje nt. jak do Zgorzelca trafił Turek - poczekajcie do któregoś z wywiadów z osobą Turka bądź Saso - wszystko się wtedy wyjaśni... Z filmików po 1:30 na youtube to i wielu może się spodobać Janavor Weatherspoon... Bo pokazane są tylko sytuacje, w których piłka ląduje w koszu ;)

Plaża, morze...słońca brak, ale do rzeczy...nie brakuje pajacyków (polityków) na szklanym ekranie... Co mnie dzisiaj zainteresowało w TV - PiS zwołał konferencję nt. jak to działacze PZK związani z PO(Schetyna, Ludwiczuk) przeprowadzili kontrowersyjnie przetarg na promocję na ME 2009 w Polsce... Czyli wygrały firmy, które związane są/były z osobą $chetyny... Arkadiusz Mularczyk (PiS) wymieniał osoby, które związane są z osobą $chet...co powinno zainteresować naszych Kibiców padło nazwisko naszego prezesa Waśniewskiego... Który wykupił udziały w pewnej firmie, która wygrała przetarg -od $chet za 20 tys... Jedna z firm, która wygrała przetarg roczny zysk szacuje się na 6 tys - z tego co dobrze dosłyszałem ;).
(Gdzie teraz te osoby, które najeżdżały na kilka osób z forum, że chcemy na siłę zbratać Waśniewskiego i $chetynę ??).. PiS zawsze był dla mnie zlepkiem buraków... Moją opinię potwierdza wypowiedź w/w Arkadiusza Mularczyka (PiS) nie potrafił wymienić poprawnie nazwisk $chetyny - wymawiał przez SZ!, Ludwiczuk - z ust Mularczyka był to Ludwiczak... Potwierdzają się teraz, że obu Panów coś łączy... Sprawa trafiła na wyższe szczeble i będą sprawdzały, czy przetarg był prowadzony sprawiedliwie... Podczas wybierania firm, jedna z największych takich firm wycofała się sama... PiS skoro organizuje taką konferencje powinni nauczyć się dokładnie nazwisk osób, którym chcą coś zarzucić... Liczę, że po tej sprawie koszykówka będzie na stałe pod okiem wielu polityków i Ministerstwie Sportu... Chociaż teraz w tym sezonie może będzie lżej... Ry$iu Krauze ograniczył budżet Prokomu, wycofał się ze sponsoringu polskiego basketu, Reprezentacji Polski, reasumując sędziowie powinni być bardziej obiektywni w przyszłym sezonie ;)

Ktoś wcześniej z tego co pamiętam podawał link pod tytułem związanymi z ludźmi $chetyny...Jednak nikt nie wypowiedział się w tym temacie... Dzięki PiS koszykówka może stać się bardziej medialnym sportem - może to taka zagrywka PiS żeby ta dyscyplina stała się bardziej popularna w Polsce :D?

Nasuwa mi się taki czarny scenariusz... Komisja, która sprawdza przebieg przetargu - dopatruj się pewnych niejasności... $chetyna i jego ludzie mają problemy... Na szczeblu władz PGE są ludzie z PO - nie spodoba się udział w tej sprawie prezesa Turowa... Wtedy leci ze stołka prezesa Turowa , albo co najgorsze PGE wycofuje się ze sponsoringu naszej drużyny... Mam nadzieję, że takie domysły spowodowane są brakiem słońca i tym, że nie można się opalać ;)

To jest temat, w którym pisze się najczęściej o koszykówce... dlatego piszę o tym tutaj... Mogę dostać warna za OT - ale nie usuwajcie tej wypowiedzi...

Tytuł:
obserwator
obserwator

Ależ działania PZKosz. są naprawdę dziwne. Co tam robi Olga Kijewska. Ona daje przykład jako tzw. młody Polak? Czy jak?

Nie oceniam czy tutaj przetarg był po znajomości czy też nie, ale mimo tego dziwny jest fakt, że powierza się reklamę Eurobasketu (na dodatek tak późno!) firmie, która co najwyżej potrafi wywiesić parę bilboardów we Wrocławiu.

Poza tym Roman Ludwiczuk sam podjął (o ile dobrze pamiętam) decyzję o tym, że to firma, w której główną postacią jest Lizak. Czy to, że jest prezesem oznacza, że może on podejmować najważniejszą decyzję? Od tego jest demokracja i po to został stworzony m.in. PZKosz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.