Dzisiaj jest 18 lip 2025, 23:25

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Cytuj:
a w tym przepisie jest ze musi byc junior polakiem?

Junior musi byc Polakiem :/

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Han powiedzial nam "papa" :)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

han tylko marnowal miejsce dla wartosciowego zawodnika.. co do dokanczania kwarty w 4 to wątpie zeby Saso chciał sie w ten sposob komus podłozyc. pozatym niewiadomo co z tymi zakontraktowanymi zawodnikami...w koncu Radonjic mial podobno jeszcze niewyleczoną kontuzje.. ale nie ma co gdybac, czas pokaze jak bedzie

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

http://www.ksturow.pl/turow.php?str=1&a=743 Jego wypowiedzi są bardzo dobre.Wynika z tego wywiadu że jest on nastawiony na grę zespołową,co bardzo cieszy :D
nitroo pisze:
Han powiedzial nam "papa"

nitroo a meżo coś więcej,przecież Han miał podpisany kontrakt na pare lat jak sie nie myle

Co do tych juniorów to dalej sądze że w dwunastce meczowej bedzie Bochno i Jarmakowicz.Szymański dla mnie jeszcze za młody jest.

Tytuł:
obserwator
obserwator

nitroo pisze:
Han powiedzial nam "papa" :)

Ciekawe dlaczego?

Co do obsady meczowej 11ki, a raczej 12tki... Hm... Ktoś pisał, że zakontraktowano Gorana, bo nie przewidziano, że Roszyk odeśle podpisany kontrakt akurat do Zgorzelca a nie do Sopotu. Poza tym, nie wiemy, jak się przedstawia sytuacja z kontuzjowanymi zawodnikami Turowa. Co z urazami Roszyka, Witki, rzeczonego Radonjicia? Być może przez pierwsze tygodnie sezonu sytuacja będzie jasna, bo któryś z chłopaków nie będzie miał jeszcze zgody lekarzy na grę, a w późniejszym okresie sprawę nadkompletu koszykarzy załatwi rozwiązanie kontraktu z zawodnikiem, który nie spełnił pokładanych w nim nadziei? Różnie to bywa, prawda? Dla mnie to nie problem.

Problemem może znowu okazać się rotacja i gra wąskim składem. Wtedy jaka będzie różnica między zawodnikiem, który ogląda mecz z widowni, a takim, którego przyspawano do ławki rezerwowych? Moim zdaniem niewielka. Poza tym, że ten z widowni wie, że nie zagra i koniec, a ten z ławki wciąż żywi złudną nadzieję, że Saso mu zaufa.

[ Dodano: Nie Sie 03, 2008 12:36 pm ]
Cytuj:
Co do rapu, to uważam, że jest to specyficzna muzyka dla określonej grupy ludzi. Nie mówię, że nie lubię, ale nie słucham non stop [śmiech].

Już go lubię :D

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

swietny wywiad. graty mike1006 :]

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Teraz tak patrząc, analizując i gdybając powiem, że skład mamy NIEZŁY!
Nikt nie może siedzieć na ławie - rotacja jest jak najbardziej wskazana - zawodnicy o zbliżonym potencjale i umiejętnościach, wiele meczy w PLK i Eurocup. Casus Nany nie moze się powtórzyć.

nitroo pisze:
na pewno nie Turek, ktorego tak wysylacie, bo nie jest tego wart. On jeszcze Was/nas - mam nadzieje - zadziwi.

Wiele osób w niego wątpi i z lekka wiesza na nim psy, ale coś czuję, ze będziemy mieli z niego niezły pożytek :smt023

fan turowa pisze:
Szymański dla mnie jeszcze za młody jest.

Uwzględniając skalę i talent, to taki Ricky Rubio debiutował w lidze hiszpańskiej w wieku 14 lat, w wieku 16 lat w Eurolidze, a rok później został uznany trzecim najlepszym zawodnikiem ligi hiszpańskiej (najsilniejszej w Europie) ! Jak jest talent to trzeba go szlifować i kształtować, a nie stosować jakieś idiotyczne charakterystyczne dla polskiego sportu granice wiekowe. Sebastian musi dostawać minuty w lidze! Pomimo, że ze względu na szkołę nie będzie uczestniczył we wszystkich treningach.

Azlo pisze:
Ktoś pisał, że zakontraktowano Gorana

Gorjana :grin:

Azlo pisze:
Cytuj:
Co do rapu, to uważam, że jest to specyficzna muzyka dla określonej grupy ludzi. Nie mówię, że nie lubię, ale nie słucham non stop [śmiech].

Już go lubię :D

Tak w nawiązaniu do tych słów Harrisa, to zauważyłem, że Saso dużą wagę przywiązał do charakterów zawodników. Harris jest po katolickiej szkole średniej, po filmikach i wypowiedziach widać, że ma ułożone w głowie, a nie jest młodym gniewnym "gangsta paradise", podobnie Turek i Townes. Choć z drugiej strony nie wiadomo co komu w głowie siedzi, to jednak nie spodziewam się u nas takiego agresora jak np. Okafor ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Hanowi nie odpowiadaly warunki gry i wspolpracy z Saso, z tego, co wiem. Chcial grac, a Filipovski mu tego nie zapewnial.

Radonjic ma miano dobrego strzelca, a kontuzje leczyl poprzedni rok, wiec nei sadze, zeby byly jakies jeszcze komplikacje.

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Paaawlus z tym Szymańskim no to raczej masz racje.Ja już sam nie wiem czy powinien on być w dwunastce zespołu czy nie.No ale my oczywiście nie musimy sie o nic martwić bo mamy wspaniałego trenera jakim jest Filipovski i to on zadecyduje jak będzie rotował składem.Oczywiście nie wątbie że Szymański ma talent.Trafiła nam się naprawde młoda perełka,i myślę że ten chłopak zrobi jeszcze kariere.Co do zespołu to sądzę że jeśt nie zły i zajdziemy nim bardzo wysoko :grin:

Tytuł:
obserwator
obserwator

paawlus pisze:
Azlo napisał/a:
Ktoś pisał, że zakontraktowano Gorana

Gorjana :grin:

Tfu! Faktycznie, coś mi się Jagodnik szwenda po głowie w kontekście niedawnego news'a o jego zatrudnieniu w Nymburku :oops:
fan turowa pisze:
Trafiła nam się naprawde młoda perełka,i myślę że ten chłopak zrobi jeszcze kariere.

Szymański jest młodziutki ale bardzo utalentowany. Myślę, że zasługuje na swoje kilka minut w pierwszej drużynie. Tym bardziej, że nieubłaganie zbliżają się czasy, kiedy taki młody zawodnik będzie musiał grać więcej niż 10 minut. Już teraz musi otrzymać szansę na zdobywanie doświadczenia, przełamywania bariery w grze przeciwko starszym i dużo bardziej ogranym w lidze zawodnikom. Musi zdobyć boiskową pewność siebie w najwyższej fazie rozgrywek. To tyczy się także naszych pozostałych juniorów. Żeby nie było takich sytuacji, kiedy gościu wychodzi na parkiet i z nerwów, presji, niedoświadczenia, nie potrafi trafić wolnych do kosza choć faulują go po raz dziesiąty w ciągu 2 minut ;-)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Powiem tyle, mam świetnie zbilansowany skład pod względem taktycznym, osobowościowym jak i doświadczeniowym. Praktycznie każdy zawodnik gra zespołowo, co podkreślił Harris w wywiadzie. Kolejna sprawa, Pawluss napisał, że Harris to facet z charakterem, spokojny, niezbyt porywczy i ułożony. Powiem tylko tyle, jeszcze nigdy, pierwszy wywiad z zawodnikiem nie był przeprowadzony w tak miłej atmosferze. Myślałem, że Lance Williams to dobry kompan i picer, ale Big Al, to dopiero gość. Kolena sprawa, Saso powiedział kiedyś w wywiadzie, zdaje się w ubiegłym roku, że przed zakontraktowaniem zawodnika sprawdza jego osobowość i to w jaki sposób współpracuje z drużną. O współprace możemy być wiec spokojni. Harris gdy mówił o współpracy, wyglądał tak jakby był przekonany o tym, że tylko dobra współpraca istnieje. Gdy przytoczyłem mu fragment meczu z Prokomem, kiedy to Gurovic "chlasnął" Milicicia to Harris nie mógł uwierzyć, jak to dwóch kolegów z drużyny może się bić podczas meczu. Co do reszty zawodników, tak psioczycie na Turka ,a ja myślę, że to właśnie on będzię w S5... ;)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

paawlus pisze:
Wiele osób w niego wątpi i z lekka wiesza na nim psy

nie wiem czy to dobrze przed sezonem. W ten sposób nie pomagacie

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

mike1006 pisze:
Powiem tyle, mam świetnie zbilansowany skład pod względem taktycznym, osobowościowym jak i doświadczeniowym.

Czy to oznacza, że to Ty prowadzisz ten zespół? :grin:
A tak na serio, to z moich obserwacji i tego co Ty napisałeś w swoim poście, to mam 2 pytania do zorientowanych (Ciebie, nitroo?):
1) W jaki sposób nastąpił scouting, sprawdzenie i wybranie nowych zawodników?
2) Kto będzie kapitanem zespołu?

mike1006 pisze:
Gdy przytoczyłem mu fragment meczu z Prokomem, kiedy to Gurovic "chlasnął" Milicicia to Harris nie mógł uwierzyć, jak to dwóch kolegów z drużyny może się bić podczas meczu.

Serb - Chorwat to nie dwa bratanki :grin: Nam ciężko zrozumieć ich skomplikowane relacje, a co dopiero komuś z innego, amerykańskiego kręgu kulturowego ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

paawlus pisze:
mike1006 napisał/a:
Powiem tyle, mam świetnie zbilansowany skład pod względem taktycznym, osobowościowym jak i doświadczeniowym.

literowka mike'iemu sie trafila. nie jest latwo w jednym czasie pisac posta, pisac ze mna na GG i wcinac jeszcze jakies zarelko :]

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

paawlus pisze:
2) Kto będzie kapitanem zespołu?

Mnie też to bardzo interesuje.Moim zdaniem powinien być to Ivo Kitzinger.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.