Dzisiaj jest 18 lip 2025, 10:27

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

Alex76 pisze:
wspomniana wcześniej linia oraz 35 sekund na akcję to chyba największe różnice.

No to akurat wiedziałam.
Alex76 pisze:
linia 3 punktów w NCAA jest na 6 metrze (miejscami 6,02-,03)

Acha. No to fajnie to się ma do przepisów ligi NBA. Tam jest o metr dalej niż w lidze polskiej, o ile dobrze pamiętam. Tak czy siak, absolwenci uniwersytetów muszą się przestawić na dalsze odległości. Z tym, że do polskich im bliżej :) To tylko 25 centymetrów :)

Z tego tekstu (link od Saso) z moją angielszczyzną to rozszyfrowałam m.in. że zdobył nagrodę dla najbardziej atletycznego mężczyzny roku? :-? I że był liderem swojego zespołu, który poprowadził do rekordowych 23 zwycięstw. Nagrodzono go także tytułem najlepszego zawodnika Big West (to jakaś konferencja?) i zdobył kilkadziesiąt celnych rzutów za 3 pkt.

A z linku Alexa wynika, że wróżą mu ciekawą przyszłość, że ma imponujące statystyki, choć jeszcze sporo pracy przed nim, by się wybić.

No cóż, informacje powyższe zweryfikujemy już wkrótce.

A czy ktoś coś wie o pozostałych dwóch poszukiwanych zawodnikach? Tzn. o rozgrywającym i centrze?

[ Dodano: Czw Lip 24, 2008 11:06 am ]
krzywuss pisze:
penetracje (podkoszowa- a nie jakakolwiek inna;)

Kosmate myśli, hy hy hy...

Tytuł:
pismak
pismak

na plk i e-basket jest info juz o nim a na ksturow niema

Tytuł:
obserwator
obserwator

Azlo pisze:
To tylko 25 centymetrów

6,75 od sezonu 2008/09 ;)

Azlo pisze:
to jakaś konferencja?

tak w NCAA jest podział na konferencje.

NoBody pisze:
na plk i e-basket jest info juz o nim a na ksturow niema

plk otrzymuje informacje od klubu

Tytuł:
rekrut
rekrut

Alex76 pisze:
6,75 od sezonu 2008/09 ;)

Z tego co czytałęm to wydaje mi się że te przepisy wprowadzone przez FIBA odnośnie lini rzutu za 3 pkt wchodzą w życie po 2010.
Szukałem, szukałem, aż znalazłem :)
http://www.sportowefakty.pl/kosz/2008/0 ... oszykowki/
:)

Tytuł:
pismak
pismak

ciekawe jakiego centra i rozgrywajacego znajda bo do konca tygodnia chyba musza to zrobic o ile juz niemaja jakis zawodnikow

Tytuł:
obserwator
obserwator

MattiBard pisze:
Z tego co czytałęm to wydaje mi się że te przepisy wprowadzone przez FIBA odnośnie lini rzutu za 3 pkt wchodzą w życie po 2010.

no tak byłem pewien, że było tam napisane 2008/09, ale chodziło o kosmetyczne zmiany.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

moglby podpisac z nami jeszcze ten Richards a na centrze najchetyniej bym Sowa zobaczył, i bysmy mieli poooowazną ekipe..

Tytuł:
gaduła
gaduła

Poznajecie tego Pana?

LINK [video]

Może zastąpi Drobnjaka... Mówi się "wiara czyni cuda"... Czy w takim razie słabo wierzyliśmy, modlili się o złoto walcząc z Prokomem :D? Myślę, że po przyjściu Turka każdy z Kibiców przed snem paciorek o sprawiedliwe sędziowanie w meczach i o złoto dla Turowa ;) Turek dołączy się do modlitw i będzie dobrze...
Tej dalszej części tego programu w studiu kompletnie nie kaczajet... Ale to jakieś kółko (różańcowe)?? To mi przypomina kanał TV Puls, TRWAM

Mam nadzieję, że wzrok mnie nie myli i występujący koszykarz w tym filmiku to nasz nowy nabytek.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

PrzecPolitWSpor pisze:
Ale to jakieś kółko (różańcowe)?? To mi przypomina kanał TV Puls, TRWAM

Mam nadzieję, że będąc w Zgorzelcu rozłoży czas 95% treningi a 5% kościół .... :smt096

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Faktycznie chyba sie nie nadaje!!! Lepiej jakby poszedł w ślady poprzedników i 55% u Nikosa i 45 na treningi - ale Palastu nie ma to by popadł w depresje.

Tytuł:
gaduła
gaduła

jaro28 pisze:
a 5% kościół

tylko jaki kosciół ?? Chociaz akurat w Zgorzelcu czy w Gorlitz znajdzie to czego dusza potrzebuje: wyznawcy jehowe, babtysci, ewangelicy, katolicy, prawosławianie itd. Zdaje sie tylko mormonów brak a moze właśnie jest pierwszy ;)
bog180 pisze:
ale Palastu nie ma to by popadł w depresje

za to jeleniogorska Atrapa zdaje sie jeszcze funkcjonuje ;)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Ale to dopieroprzed Play-ofami

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

jakos na tym filmiku nic nie pokazał, poza staniem na boisku :grin: a biorąc pod uwage fakt, ze nie był nim zainteresowany zaden klub w Belgii to za wiele sie po tym zawodniku nie spodziewam.. chyba ze przy Saso eksploduje jego ukryty talent :lol:

Tytuł:
obserwator
obserwator

Czyli co, w następnym sezonie w trakcie meczu zamiast zaśpiewek to psalmy śpiewamy? :lol:
Podobno Mycek ma zastąpić Janka Pawula przy konfesjonale... twu! konferansjerce :smt026
Będzie bosko! Chociaż może nastąpić spięcie na linii klub-kuria, bo na mecze będzie przychodzić więcej wiernych niż na niedzielną sumę :lol: ]:-> No chyba, że John odmówi gry w niedzielę :)

Poza tym z tego filmiku wynika, że nasz Turek nie jest jakimś innowiercą ale praworządnym katolikiem. Zatem będzie częstym gościem na księdza Kozaka str. ]:->

Gregor - nie zgodzę się, że nic nie pokazał na tym filmiku. Pokazał, jak składa się do rzutu wolnego... Podobno wpadło, ale to mógł być fotomontaż :-?

Ok, tośmy sobie pożartowali.

A teraz pytania zasadnicze:
1/ co z nowym rozgrywającym - rozumiem, że do końca lipca czekamy na decyzję Richards'a? A co jak się nie podpisze? Sezon przygotowawczy rozpoczyna się dzisiaj, podobno. Nie ma bardziej doświadczonych, ogranych w Europie zawodników na tę pozycję?
2/ co z centrem?
3/ co z kontuzjami Roszyka i Witki? Ma ktoś jakąś wiedzę na ten temat? Witka jest poważnie kontuzjowany? Nie ma go w składzie kadry...
4/ jaki jest plan sezonu przygotowawczego? Jakieś sparingi? Mięliśmy zagrać z Bambergiem bodajże, ale wychodzi że to nasi przeciwnicy w P.Europy, zatem pewnie nie zagramy, nie?

Ostatnio zmieniony 25 lip 2008, 10:00 przez Azlo, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

"W Turowie brakuje jeszcze także jednego środkowego. Nie wiadomo bowiem czy pierwszym centrem będzie John Turek. - Na pewno szukamy jeszcze jednego gracza i najprawdopodobniej zamkniemy skład w niecałe dwa tygodnie. Przygotowania co prawda ruszają już w poniedziałek, ale i tak nie będzie na nich Iwo Kitzingera, bo jest w tym momencie na kadrze, a drobne straty jeśli chodzi o przygotowanie atletyczne zawsze można nadrobić - tłumaczy prezes Turowa."

No to se jeszcze poczekamy... :cry:

http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35760 ... rowie.html

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.