Dzisiaj jest 18 lip 2025, 6:45

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

a tak mi sie wlasnie cos przypomnialo odnosnie nie tak dawnej debaty na temat sily czeskiego basketu. Rado Rancik podpisal kontrakt z Benettonem Treviso...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

No Dudek, Żurawski ,itp też są , byli w silnych klubach i nijak to sie ma do polskiej piłki Jeden Rancik też wiosny nie czyni.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

bog180 pisze:
No Dudek, Żurawski ,itp też są , byli w silnych klubach i nijak to sie ma do polskiej piłki Jeden Rancik też wiosny nie czyni.

Oczywiscie ze nie ale skoro taki Rancik byl za slaby dla Turowa to jakim cudem jest wystraczajacy dla takiej firmy jak Benettonem Treviso ?? Bo chodzilo mi o tego konkretnego zawodnika ktory niedalby przeciez rady u nas dziadek stary jeden.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Morgoth pisze:
Oczywiscie ze nie ale skoro taki Rancik byl za slaby dla Turowa to jakim cudem jest wystraczajacy dla takiej firmy jak Benettonem Treviso ??

Bo Benetton Treviso od momentu afery z lutego 2007 (z jakim to graczem było? ktoś przypomni? z Lorbekiem?) roku staje się coraz słabszy i to już nie jest ta marka co wcześniej

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Alex76 pisze:
Bo Benetton Treviso od momentu afery z lutego 2007 (z jakim to graczem było? ktoś przypomni? z Lorbekiem?) roku staje się coraz słabszy i to już nie jest ta marka co wcześniej

No niedlugo bedzie tak slaby jak Polpharma z poprzedniego sezonu

Tytuł:
obserwator
obserwator

Morgoth pisze:
No niedlugo bedzie tak slaby jak Polpharma z poprzedniego sezonu

bez takich mi tutaj...

A co takiego wielkiego pokazał Benetton w Pucharze ULEB AD 2007/08?

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

paawlus pisze:
Nitroo - co o nim ponadto wiesz? jaką rolę dla niego widzi Saso? Co o nim sądzi? Jak to w ogóle się stało, ze do nas trafił?

Postaram sie cos w najblizszym czasie dowiedziec i dam znac. Wiem tyle, ze Saso sam nie wie, kto bedzie pierwsyzm centrem, czy wlasnie Turek, czy ten drugi, co przyjdzie.

Tytuł:
pismak
pismak

mogli by do nas kikowskiego sciagnac bo polpak i tak niebedzie gral choc juniorow tez mamy dobrych

Tytuł:
gaduła
gaduła

O nowych transferach wiecej w dzisiejszej gazecie wrocławskiej. Na rozgrywanie przymierzany jest nadal Jason Richards oraz paru innych dobrych grajków. Poza tym czekamy na centra bo Turek okazuje się graczem zadaniowym od zbierania i czapowania. No i wolna pozostaje pozycja niski skrzydłowy. Nazwiska niebawem.
Trochę dziwi to info o Jasonie Richardsie bo chyba jeszcze nigdy w Turowie nie podawano oficjalnie nazwiska zawodnika przed zakończeniem negocjacji. Tak się po prostu nie robi . Zresztą w każdym klubie jest podobnie.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Saso, zwróciłeś uwagę, że o Jasonie R. mówi się już w naszym klubie od jakiegoś czasu. Nasi włodarze byli nim zainteresowani od dawna i mocno namawiali go na pracę w Zgorzelcu. Nie wypaliło, bo zawodnik chciał się pokazać w lidze letniej. Nasi włodarze uznali to za jedną z nielicznych porażek transferowych. Na osłodę, Richards obiecał, że po lidze letniej - jeśli nie znajdzie angażu w NBA - wróci do stołu rozmów z Turowem. Mówienie głośno o tym zawodniku świadczy, że nasi klubowicze stracili już raczej nadzieje na ten ciekawy transfer. Albo, że kontrakt został już podpisany :lol:

Tytuł:
gaduła
gaduła

Azlo pisze:
nasi klubowicze stracili już raczej nadzieje na ten ciekawy transfer. Albo, że kontrakt został już podpisany

tez tak myślę i raczej ze wskazaniem niestety na nie.

Tytuł:
obserwator
obserwator

A na Eurobasket.com Salnina dalej w barwach Turowa... :lol: :o

To może bierzmy go przez zasiedzenie, co? ;)

Matko, faktycznie sezon ogórkowy w pełni, bo już nikomu nie chce się podyskutować o kiszonkach...

Ludziska piszta, czy są już jakieś słuchy o ostatniej Trójce Wspaniałych, bo mnie skręca z ciekawości.

Tytuł:
pismak
pismak

AZlo, Azlo....chyba mamy podobna nature :) Niecierpliwcow :)

Zostalo 3 do wprowadzenia na nasze salony.
PG - rozmowy z Jasonem Richardsem niby trwaja, ale ten wciaz ma ochote na Miami. Z ciekawosci wszedlem na strone Heat, i jakos ani widu ani slychu tam o JR. Wiec to chyba jednostronna wola :) A jak wiadomo - w tym jest ambaras by dwoje chcialo naraz.
W Turowie bylby na pewno pierwszoplanowa postacia, gralby duzo i mogl pokazac sie w Europie. Ciekawe czy on to zrozumie czy tez wskoczy na lawke do jakiegos tzw. lepszego klubu, gdzie bedzie co prawda w klubie grajacym w EL, ale swiat o nim zapomni. Zreszta to temat na dluzsza rozmowe. Jak wiadomo nie od dzis, to agenci kreca swiatem (nie tylko o SBekach mowie). Jesli mu jego agencik zawroci we lbie i obieca zlote gory i wrzuci do klubu ktory zaplaci mu kilkaset tysiecy twardej waluty wiecej niz Turow (a "przy okazji" kilkadziesiat tysiecy prowizji agenta) w zamian za siedzenie na lawce, to jedynym zadowolonym z takiego obrotu sprawy bedzie ...ten agent. No ale niestety to jest najbardziej realny scenariusz, bo sportowcy zazwyczaj inteligencja (pozasportowa) nie grzesza... Co szczegolnie widac na przykladzie ich losow po zakonczeniu karier... Problemy z wyborem wlasciwej i slusznej drogi zyciowej to chleb powszedni. A agenci kosza siano na kolejnych glupiutkich chlopcach... w koncu jak to mowia - "od biednych trzeba brac bo ich duzo, a od bogatych bo maja duzo" :)

SF. Ktos ma jakies typy? Slanina? eee, nie pasuje.

Center. I to pierwszy center.... Ten wspominany tutaj Erez Marckovich bylby idealny...ale to tylko marzenia.

generalnie wczoraj nieco myslalem o tym naszym nowym Turowie i chyba nie doceniamy synergii tego ukladu, ktory powstaje/powstal.... Oni RAZEM beda wiecej warci niz suma ich poszczegolnych umiejetenosci. Beda sie wzajemnie napedzac.... Tylko kto to do diaska jest ta Wielka Trojca????

Tytuł:
obserwator
obserwator

Ten Jason Richards... Czy on nie był wybrany w którymś z ostatnich draftów NBA?

Czy coś kręcę?

A Wielka Trójca... Tak sobie nazwałam tych ostatnich trzech zawodników, bo mam nadzieję, i panicznie wręcz wierzę, że to oni będą faktyczną siłą napędową Turowa w przyszłym sezonie. Widzisz, ja póki co jestem jedną z tych wątpiących w dotychczasowy skład. Poza może Copelandem, Danielsem i naszymi rodakami. Chcę się przyjemnie rozczarować po pierwszych sparingach, tzn. stwierdzić, że myliłam się ze swoimi pesymistycznymi ocenami Miljkowicia, Radonjicia i Turek'a (czy też Turka).

Tytuł:
gaduła
gaduła

Azlo pisze:
Czy on nie był wybrany w którymś z ostatnich draftów NBA?

On nie jest z draftu . Miami ma w składzie 2 zawodników z draftu ( Beasley i Chalmers ). Obecnie nie ma juz go w składzie Miami Heats chociaz jeszcze na początku miesiąca był jako tzw "wolny agent".

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.