Dzisiaj jest 13 lip 2025, 21:41

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

nie no na zaCHÓD to sie nie wybiera, nasi wschodni sąsiedzi czekają juz na niego a sam zainteresowany ma tez propozycje z Włoch i puki co jeszcze zadnej umowy nie podpisał

Tytuł:
rekrut
rekrut

Alba Berlin? Całkiem możliwe: euroliga no i dziewczyna z dzieckiem nie muszą się daleko przenosić.

Tytuł:
obserwator
obserwator

gregor-85 pisze:
ma tez propozycje z Włoch

podaj nazwę klubu..bo tak to można mówić, że ma z każdego kraju..

Cytuj:
Bo tak słyszałem od "kogoś", ale może to być plotką. Jednak z całym szacunkiem dla Donalda, ale na jakiej pozycji miałby on grać?! Rozgrywającym jest gorszym od Portoryko, a szukamy kogoś jeszcze lepszego - zarówno w kontekście PLK jak i Eurocup.

Copeland słabszy od Rodrigueza? nie no zwariowałem normalnie. Copeland szybki, świetny przegląd pola, dobre rzuty z dystansu (a nie airballe co 2 rzut)

Tytuł:
pismak
pismak

Jakoś w połowie sezonu chodziły słuchy, że Kelatiusza chciała Pamesa Walencja, ale nie wiem, czy po sezonie, też mu złożyli propozycję...
Życzę mu powodzenia gdziekolwiek nie trafi :) ale zaznaczam również, że życzę mu, aby w jakichkolwiek meczach przeciw nam nie szło mu nic a nic :D

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Alex76 pisze:
Copeland słabszy od Rodrigueza? nie no zwariowałem normalnie. Copeland szybki, świetny przegląd pola, dobre rzuty z dystansu (a nie airballe co 2 rzut)

A masz co do tego watpilowsci ... ;]

Tytuł:
pismak
pismak

Copeland to bardziej człowiek orkiestra... Rodriguez miał swoje spoecjalności: dobrze bronił i podawał, wjazdy pod kosz też miał świetne, ale rzadko z nich korzystał... No a z trójkami to miał problem odkąd przyszedł... Trudno się mówi... ale nie róbmy z niego jakiegoś nieudacznika...

Pożyjemy - zobaczymy :twisted:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Alex76 pisze:

Andres był/jest ZDECYDOWANIE lepszą "1" niż Donald, który jedynie w "scoringu" jest lepszy (Andres w tym elemencie jest zaiste "anty"). Jednak sprawa dotyczy pozycji ROZGRYWAJĄCEGO, a nie rzucającego czy "combo". Nam trzeba rasowej "jedynki". Zupełnie się z Tobą nie zgadzam w tej kwestii, lecz szanuję Twoje zdanie.

Btw - jakkolwiek to zabrzmi to Andres, obok Drole, jest dla mnie taką małą, nie pozbawioną wad, "ikoną" Turowa w ostatnich dwóch sezonów. Nie boję się powiedzieć, ze bez właśnie tych dwóch "filarów" nic a nic byśmy nie ugrali.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Może się nie znam tak na koszu jak Wy, ale "jedynka" ma chyba mieć dużą ilość asyst, a nie punktów...

Tytuł:
pismak
pismak

Chyba na to wskazuje pozycja ROZGRYWAJĄCY... aby rozgrywał = rozdawał piłkę, a od zdobywania punktów jest raczej RZUCAJĄCY OBROŃCA który powinien zdobywać punkty, a jak nie zdobędzie punktów to musi bronić :D
ale zeszliśmy z tematu :) Będziemy omawiać pozycje na boisku, jaka czynność przypisana jakiej pozycji :D BOOSKOO :smt026

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

nicek pisze:
Może się nie znam tak na koszu jak Wy, ale "jedynka" ma chyba mieć dużą ilość asyst, a nie punktów...

No i?

http://plk.pl/index.php?sub=stats&c=players

W punktach Andres przegrywa z kretesem z Donaldem 19,5 pkt do 7,1 pkt

w asystach dystansu nie ma Andres 4,9 Donald 4,6 na mecz?

Gdzie wy tu widzicie przepaść?..zwłaszcza ty Paawlus?..dlaczego zdecydowanie?

O skuteczności rzutów za 3 nie będę pisał bo lubię Rodrigo... :D

Uważam, że zastąpi Rodrigueza w 100%...oby podpisał

Tytuł:
obserwator
obserwator

paawlus pisze:
Andres był/jest ZDECYDOWANIE lepszą "1" niż Donald, który jedynie w "scoringu" jest lepszy (Andres w tym elemencie jest zaiste "anty"). Jednak sprawa dotyczy pozycji ROZGRYWAJĄCEGO, a nie rzucającego czy "combo". Nam trzeba rasowej "jedynki". Zupełnie się z Tobą nie zgadzam w tej kwestii, lecz szanuję Twoje zdanie.

A ja kompletnie z twoim zdaniem się nie zgadzam. Donald nie nadaje się na strzelca bo nie jest to tak świetny gracz jak Logan, ale jest ZDECYDOWANIE lepszą jedynką od Rodrigueza co potwierdził w 24 spotkaniach DBE..

może powiesz dokładnie w czym był lepszy?
tur16 pisze:
Chyba na to wskazuje pozycja ROZGRYWAJĄCY... aby rozgrywał = rozdawał piłkę, a od zdobywania punktów jest raczej RZUCAJĄCY OBROŃCA który powinien zdobywać punkty, a jak nie zdobędzie punktów to musi broni

tak, ale rozgrywający powinien umieć czasem wziąć odpowiedzialność za grę na siebie...spójrz na najlepsze kluby w Europie tam wlasnie rozgrywajacy procz swietnego passingu ma rownie dobre umiejetnosci strzeleckie..

nicek pisze:

co za roznica w obu elementach lepszy byl Copeland.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Alex76 pisze:
co za różnica w obu elementach lepszy był Copeland.

Otóż to...sedno sprawy...Alex jakieś świeże wieści?...puściłbyś się na halę jutro może coś wytropisz? :D

Tytuł:
obserwator
obserwator

jaro28 pisze:
puściłbyś się na halę jutro może coś wytropisz?

eee...nie jestem ze Zgorzelca ;)

Tytuł:
pismak
pismak

Alex76 - masz rację, dobry pass i dobry rzut się nie wykluczają, wręcz przeciwnie, te dwie cechy są bardzo pożądane u 1/2 czasem i 3 :)

Nie kłócę się, który z nich jest/był/będzie lepszy... to pokaże przyszły sezon (prawdopodobnie) ...
Ja i tak mam wielki szacunek dla Andresa za jego dwa lata spędzone u nas i za dobrą grę :) Ja go zapamiętam jako bardzo dobrego rozgrywajka :)

Po Drobnjaku i Kelatim najlepszy zawodnik TUROWA! Przez ostatnie 2 lata :) (Logan grał tylko rok... poza klasyfikacją, poza tym on już w prokomie... to po co do niego wracać? :P )

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Alex76 pisze:
eee...nie jestem ze Zgorzelca

Ze Zgorzelca to ja nie jestem 8) ...a Ty tam trzymaj rękę na pulsie...jak coś się dowiesz o Donaldzie to wrzuć info..

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.