Dzisiaj jest 13 lip 2025, 12:03

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

mike1006 pisze:
W sumie może i racja. Co do Regresu Ignerskiego -> to pewne, że wracając tutaj do Polski nie zrobiłby kroku na przód, no chyba, że ew. przy Saso czy Sagadinie by coś osiągnął. Co do Szawara, zmiennik?...

Liga Hiszpańska jest najsilniejsza na starym kontynencie i zrezygnowanie z niej na rzecz gry w Turowie byłoby olbrzymim regresem, nawet gdyby trenerem był tutaj Phill Jackson. Wogóle temat powrotu Ignerskiego do Polski w najbliższych latach to raczej absurd. Szawarski jest drogi, szczególnie w perspektywie nowych przepisów. Pieniądze, które trzeba by na niego wydać lepiej zainwestować w próbę wyhaczenia kogoś pokroju Pawła Kikowskiego, Diduszki czy innego dobrze rokującego młodziana z polskim paszportem.

Z tym Danielsem niby wszystko fajnie, niby zbiera, niby evaluation, ale dopóki nie zobaczę go w stałej rotacji Filipovskiego nie będe traktował tego transferu jako dużego wzmocnienia. Dlaczego ? Ano dlatego, że w minionym sezonie w polskiej lidze można było obserwować to, co stało się z dwoma podobnymi do Danielsa zawodnikami, którzy po dobrym sezonie w "średniakach" zasilili prowadzone przez Słoweńskich szkoleniowców kluby z czołówki. Ci gracze to oczywiście Nana (30 minut,14.3pkt,7.6zb w sezonie 2006/2007 i 9.3 minuty,3.6pkt,2.4zb w sezonie 2007/2008) i Okafor (30.8minut,17.3pkt,7.2zb w sezonie 2006/2007 i 14.3minuty,5.9pkt,2.9zb w sezonie 2007/2008). Gra takich klubów jak Kotwica, Polpharma czy Polpak dużo bardziej opiera się na improwizacji niż gra Turowa, którego gracze muszą nauczyć się realizować naprawdę wiele wariantów taktycznych. Jeśli zawodnik odpowiednio szybko nie ogarnie zagrywek i systemu gry jest skazany na ławkę, nawet jeśli jego walory fizyczne są bardzo dobre. Liczę, że Daniels może wzmocnić deskę, ale jedynie pod warunkiem że konsekwentnie,cyklicznie od początku sezonu będzie grał przynajmniej przyzwoitą ilość minut. Inaczej może podzielić los dwóch opisanych wyżej panów.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Cytuj:
W Zgorzelcu czekają na umowę sponsora
autor: Damian Chodkiewicz, 2008-06-26, 08:52, źródło: Gazeta Wyborcza / inf. własna

W ciągu najbliższych pięciu dni powinien się uformować nowy zarząd Polskiej Grupy Energetycznej. Dopiero to jednoznacznie określi, jakim budżetem w nadchodzącym sezonie dysponował będzie PGE Turów Zgorzelec.

za: http://www.sportowefakty.pl/kosz/2008/0 ... -sponsora/
Czy już coś, choć ogólnie, wiadomo?

Jak niektórzy może pamiętają od wielu lat FIBA oraz ULEB były w poważnym konflikcie (m.in. pamiętna afera z Euroligą - gdy były de facto 2 - "normalna" i Suproliga). W maju tego roku obie organizacje dogadały się co do wielu kwestii: http://www.euroleague.net/news/i/32240/ ... adquarters
Dla nas najważniejszą informacją jest, że ULEB Cup zmienia nazwę na Eurocup. Będzie się składał z 32 drużyn. Zwycięzca, tak jak dotychczas, otrzyma prawo gry w Eurolidze.
Powstają więc trzy mocne ligi europejskie:
1) Euroliga - 24 zespoły
2) Eurocup (dawniej ULEB Cup) - 32 zespoły
3) EuroChallenge (dawniej FIBA Europe EuroCup) - 32 zespoły
Z tymi nazwami to jest niezła jazda już od wielu lat, miejmy nadzieję, że te nowe nazewnictwo utrzyma się długo :grin:

linki dla zainteresowanych:
1) http://ulebcup.com/ulebcup/home/news/i/33556/448/item
2) http://sport.onet.pl/74421,1248722,1781 ... omosc.html

Tytuł:
rekrut
rekrut

Drobnjak w Panioniosie Ateny....

http://www.sportowefakty.pl/kosz/2008/0 ... sie-ateny/

Tytuł:
pismak
pismak

skoro DD (swoja droga ciekawe inicjaly...;) kobiety wiedza o co idzie;) odszedl i Ljubotina odszedl, to znak, ze calkowicie zmienia sie nam zestaw podkoszowy. Nie wiem czy sie cieszyc, ale sa nowe nadzieje...Daniels to jednak inna szkola gry niz DD. A chyba tego czesto nam brakowalo - skocznosci, szybkosci pod koszem, paru dobitek, zbiorek.

Nie wierze w Dylewicza w Turowie.

Teraz najbardziej mnie interesuje czy Kelati zostanie i jakich dwoch rozgrywajacych bedziemy miec.

PS. alleeee wtopa z tym Jasonem (z gwiezdnego patrolu;)

Tytuł:
rekrut
rekrut

no to Drole też już nie zagra w zgorzelcu ale się nie dziwie on ma już swój wiek i teraz musi myslec już nie tylko o grze ale tez o rodzinie kontrakt napewno ma wyższy niz w turowie życzę mu powodzenia http://www.sportowefakty.pl/kosz/2008/0 ... sie-ateny/

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ponoć już skład jest zamknięty, tylko włodarze klubu czekają z ogłoszeniem i przekazaniem oficjalnych informacji do prasy.

Czyżby były jakieś duże niespodzianki!!??

Tytuł:
gaduła
gaduła

wojtows pisze:
Ponoć już skład jest zamknięty, tylko włodarze klubu czekają z ogłoszeniem i przekazaniem oficjalnych informacji do prasy.

Czyżby były jakieś duże niespodzianki!!??
Oby do końca wakacji zdążyli z jej ogłoszeniem... Skoro są podpisane kontrakty, to dlaczego by mieli zwlekać z podaniem informacji do prasy? Wg. mnie nie mają jeszcze podpisanych, dlatego nie podają informacji, aby nie stracić danego zawodnika na rzecz innego klubu. Wie ktoś coś odnośnie zamkniętego składu ?

Cytuj:
Drobnjak w Panioniosie Ateny....

http://www.sportowefakty....ioniosie-ateny/

Na razie nie wierzę w doniesienia odnośnie gry DD w Grecji. W Polsce podali "informację" a na stronie europejskiej by nie podali takiego newsa ?

SPRAWDŹ
SPRAWDŹ #2 Ja nic o grze DD w Grecji nie widzę...

Słyszałem, że Drole swoją decyzję gry w Turowie uzależniał od pozostania Saso na ławce czarno-zielonych. Drole-Saso , to taki duet wg. mnie jak Szawarski - Kowalczyk.
Jeżeli odejdzie, to największe podziękowania właśnie dla niego... Jego gra, zawsze walczył, przez cały czas jaki spędził na parkiecie, za darmo kapitana drużyny nie dostał, te gesty porywające Kibiców do dopingu (najczęściej on je wykonywał!) - najbardziej mi będzie szkoda jeżeli Drole nie przedłuży kontraktu z Turowem...
marek77 pisze:
nie dziwie on ma już swój wiek i teraz musi myslec już nie tylko o grze ale tez o rodzinie kontrakt napewno ma wyższy niz w turowie życzę mu powodzenia
Ja też się nie dziwie jeżeli odejdzie z Turowa (ale lepiej żeby został!!!:)... Dlatego wielkie podziękowania dla niego, za to co zrobił dla Turowa. Dokładnie, Drole swoje latka już ma, dlatego niech myśli o rodzinie, aby po zakończeniu jego kariery wiodło im się jak najlepiej ;)

Zobaczcie kto zasiada na ławce Panioniosu LINK. Już się gdzieś przewijało to nazwisko ;-)...

Tytuł:
obserwator
obserwator

PrzecPolitWSpor pisze:
W Polsce podali "informację" a na stronie europejskiej by nie podali takiego newsa ?

tak rzeczywiście Eurobasket jest wiarygodny w Grecji. Szczególnie po ostatniej aferze związanej z graczem z NBA, który miał trafić do Panathinaikosu. Aż prezydent Koniczynek się wypowiedział, że to bzdury wyssane z palca.

Jeśli chcesz już wierzyć to mediom greckim i izraelskim są najlepsze w sieci jeśli chodzi o wiarygodność.

Tytuł:
gaduła
gaduła

Alex76 pisze:
Jeśli chcesz już wierzyć to mediom greckim i izraelskim są najlepsze w sieci jeśli chodzi o wiarygodność.
Nie wiem, czy są wiarygodne. Jeżeli jest prawdą, to co mówisz, to Polska prasa zapewne gdzieś pod koniec w takim rankingu się znajduję. Dlatego co do gry DD w Grecji nie chce mi się w to wierzyć.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Takie plotki muszą mieć coś na rzeczy. Poza tym na jednym z forów zagranicznych znalazłem info, że Drobnjak jest blisko podpisania kontraktu z tym greckim klubem, poza tym jak ktoś już zauważył, przyszedł tam nowy trener - Trifunovic, który zna Dragisę i wie czego się po nim spodziewać...
Jeśli Dragisa odejdzie to napewno z kilku powodów - dobre pieniądze, Euroliga, klimat :grin: , ale może być też tak, ze Saso już go tak do końca i zdecydowanie w swojej ekipie nie widział... Odejście Dragiszy byłoby na pewno stratą, jednak wierzę, że do załatania przez Saso :smt023

Ostatnio zmieniony 03 lip 2008, 15:25 przez paawlus, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

Moje, źródlo zbliżone do władz klubu podało, ze Drobnjak zostaje w klubie, było to wczoraj. Chyba, że się nie dogadali.

Tytuł:
gaduła
gaduła

Cytuj:
Moje, źródlo zbliżone do władz klubu podało, ze Drobnjak zostaje w klubie, było to wczoraj. Chyba, że się nie dogadali.
Ot i kiszaki wychodzą... Drobnjak bardzo chciał grać u boku Saso - tyle słyszałem w tym całym sezonie ogórkowym...

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

http://www.gazzetta.gr/content/view/3570/6/

Pisze ze sa bardzo bliscy podpisania Drobnjaka

Tytuł:
obserwator
obserwator

http://www.sportowefakty.pl/kosz/2008/0 ... sie-ateny/

a to nie wystarczy? :)

Tytuł:
obserwator
obserwator

PrzecPolitWSpor pisze:
Drobnjak bardzo chciał grać u boku Saso - tyle słyszałem w tym całym sezonie ogórkowym...

więcej €
dobry trener. ba! z tej samej szkoły co Saso
no i gra w Eurolidze

to zawsze przemawia do zawodnika i kusi. jak widac skusilo i Drobnjaka.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.