Dzisiaj jest 12 lip 2025, 12:25

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
gaduła
gaduła

w ogórkowym sezonie mozna sobie wymyslac róznych zawodników i mozna by już skończyc z tymi czeskimi powtarzanymi co chwile żartami ...juz nawet nie śmieszą.
Dziwia mnie te pogloski o Czechach bo to by oznaczało zmiane filozofii budowania skladu u Saso, przecież on w Turowie nie zatrudniał nawet pomału starzejacych sie koszykarzy ( Sokolovski , Rancik sa po 30 -stce) Nastarszym zawodnikiem zawodnikiem zatrudnionym przez niego byl Dragisa ( wtedy 28 lat) . Ale Dragisa to jego wierny, sprawdzony janczar ;) i wcale sie nie zdziwie ze pozostanie.
jaro28 pisze:
Zasadniczą część drużyny....ot i wszystko...po czym wnosisz, że to już koniec?

a no po tym że Sokolovski należał do "zasadniczej czesci drużyny" więc jego wymiana na kogos innego to dla Katzurina pewnie nie była by jedynie małą korekta składu.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

saso pisze:
a no po tym że Sokolovski należał do "zasadniczej czesci drużyny"

A wnosisz to po tym..że wychodził z ławy czy jak? Nie był zawodnikiem 1 piątki ..więc dlaczego piszesz że należał do zasadniczej części drużyny..Skąd tak obszerna a zarazem mizerna wiedza w temacie BK Nymburk?..czy po prostu przerost formy nad treścią?

Ostatnio zmieniony 25 cze 2008, 7:19 przez jaro28, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

hhhhhaaaahhhhha w koncu ktos madrze napisał - czeskie zarty:-) brawo w koncu ktos napisał prawdę.....Skonczcie juz o tych pepikach bo transfery stamtąd zaczynają mi przypominac czasy gdy brano zawodników do turowa z ligi szwedzkiej czy finskiej.E G Z O T Y K A I KO M P L E T N A KLAPA!

Tytuł:
gaduła
gaduła

lukaszek pisze:
hhhhhaaaahhhhha w koncu ktos madrze napisał - czeskie zarty:-) brawo w koncu ktos napisał prawdę.....Skonczcie juz o tych pepikach bo transfery stamtąd zaczynają mi przypominac czasy gdy brano zawodników do turowa z ligi szwedzkiej czy finskiej.E G Z O T Y K A I KO M P L E T N A KLAPA!
Strasznie śmieszne... Wielu kibiców podobnie reagowało na wieść o podpisaniu kontraktu z Kelatim czy Petrovicem - a co Ci zawodnicy zrobili dla Turowa, to każdy wie. Śmiejesz się z ligi czeskiej - przypomnij sobie mecze CEZ Nymburk - PGE Turów Zgorzelec w Pucharze ULEB. Podczas tych meczów nikt się nie śmiał, że to pepiki, że słabsza liga, bo do ostatnich sekund wynik był sprawą otwartą... Jeżeli mecze z Nymburkiem, to dla Ciebie odległa historia i nie pamiętasz co się działo, to może wyniki naświetlą Ci przebieg obu spotkań:
>>> Play Off - 1/16 <<<(Puchar ULEB!!!)

* 2008-02-19 ČEZ Basketball Nymburk - PGE Turów Zgorzelec 61:61
** 2008-02-26 PGE Turów Zgorzelec - ČEZ Basketball Nymburk 68:66
Z tej słabej ligi czeskiej(wg. opinii co niektórych forumowiczów), nazwiska zawodników, które pojawiają się tutaj na forum, przeciwko nam rzucili:
*
- Ladislav Sokolovsky (~40 minut, 16 punktów, 8 zbiórek)
- Radoslav Rancik (36 minut, 15 punktów, 9 zbiórek)
**
- Ladislav Sokolovsky(~29 minut, 5 punktów, 2 zbiórki)
- Radoslav Rancik (~30 minut, 12 punktów, 3 zbiórki)

Wyciągasz jakieś z tego wnioski, czy nie ?Nie wydaje mi się, aby zawodnicy z ligi czeskiej, którzy stanowili o sile tego zespołu byli "EGZOTYKAMI".
Będziesz się cieszył jak podpiszą kontrakt z którymś zawodnikiem w ligi czeskiej, będzie świecił skutecznością w RS, natomiast w finale o MP kilka air balli będzie zawodnika z ligi czeskiej i lukaszek będzie miał pole do popisu w tym temacie...Niestety pełno jest takich kibiców wśród fanów czarno - zielonych... Czasami warto przypomnieć sobie przebieg danego spotkania, zanim wyśmiewać któregoś z zawodników...

Tytuł:
obserwator
obserwator

A kto ma w nymburku rzucac?i nie rzucaj mi tu statystykami bo one mało mowią.Najlepiej jakby taki gosc grał cały sezon w polskiej lidze i wtedy mozna by było porownywac statystyki,przynajmniej byłyby miarodajne. Tak samo jakby zespół z ligi szwedzkiej nawiązał w miare równą walkę z turowem bo akurat wyszedł im mecz i jakis ogoras typu rancik itd rzucił 15pkt. miał 10zbiorek tez bys sie podniecał?Zatrudnianie emerytów z czech to nie ten kierunek.Skoro są tacy dobrzy to dlaczego nie grają w polskiej lidze np w prokomie co?A po drugie nigdy nie wysmieje transferu z bałkanów bo przynajmniej wiem co się po takim zawodniku spodziewac jezeli chodzi o wyszkolenie techniczne itp.A co do kibicowania to nie denerwuj mnie bo jak ja kibicowałem turowowi to wiekszosc kibiców dzisiejszych robiła w pieluchy jeszcze a o takich nazwiskach jak polis czy wlekliński mało osob wie.....Kibice za dychę,po sukcesach turowa w ostatnich dwóch latach nagle odezwała się w nich dusza kibica.....A wczesniej nawet nie wiedzieli jak wygląda piłka do kosza....Ale co tam i tak własnie duzo ludzi przychodzi na mecze zeby sie pokazac, wylansowac,szczerzyc ząbki do zdjęcia.....A o koszu ma blade pojęcie.A gdzie były te tłumy w hali przy maratonskiej jak turów grał w IIlidze??????

[ Dodano: Sro Cze 25, 2008 7:15 am ]
A co do kibicowania znam tez takich ludzi ktorzy nie potrafią wymienic zawodników swojej druzyny ........:-)

[ Dodano: Sro Cze 25, 2008 7:20 am ]
A o transfery jestem spokojny bo ufam saszy filipowskiemu i podejrzewam ze nawet nie pomyslał zeby zatrudniac zawodników z nymburka.Jezeli juz zatrudniac czchów to zawodników pokroju jirzi welscha

Tytuł:
gaduła
gaduła

jaro28 pisze:
A wnosisz to po tym..że wychodził z ławy czy jak? Nie był zawodnikiem 1 piątki ..więc dlaczego piszesz że należał do zasadniczej części drużyny..Skąd tak obszerna a zarazem mizerna wiedza w temacie BK Nymburk?..

A co może być dziwnego w tym ze ktoś ma mizerną wiedzę na temat czeskiej lidze z Nymburkiem włącznie. Zresztą co to za liga ?? Jeden zespół .
W razie co obszerna wiedza jest ogólniedostepna. Łatwo można sprawdzić ( niektórym to idzie z trudem :) )
http://www.cbf.cz/supp/teamplr.php?d=211&t=12
co najmniej w ostatnich 3 sezonach pod względem minut na boisku Sokolovski spokojnie łapie się do czołowej 5 zespołu i to jest fakt, na podstawie którego stwierdzam że Sokolovski należał i nadal należy do zasadniczej części Nymburka i nie interesuje mnie czy wychodził z ławki czy z szatni czy jako zawodnik 1 piatki .
Wiem Jaro że masz niezłe źródła info ale po prostu nie wierzę że Filipowski chciałby tego goscia , nijak mi to nie pasuje do niego.
A porównywanie tutaj Sokolovskiego do sytuacji z Kelatim czy Petrovicem to jakies nieporozumienie. Oni, a przede wszystkim Kelati zaskoczyli prawie wszystkich, a czym może zaskoczyc ten starzejący się pomału gościu z Nymburka ?
A skoro jeszcze jestem w temacie knedli to gdyby ktoś słyszał o zainteresowaniu Turowa Lubosem Bartonem z Joventutu to proszę o info. :P

Tytuł:
rekrut
rekrut

Skoro jest kontynuowany temat graczy z Czech to ja proponuję Jiri Welscha .Zawodnik grał w Olimpii Lubliana,w NBA w Bostonie ,Golden State Warrions,Cleweland,Milwaukee Bucks a ostatnio w Unicaja Malaga w Hiszpani.Myślę że byłoby to znaczące wzmocnienie Turowa.Gdyby ktoś przypadkiem coś słyszał o ewentualnych przenosinach tego gracza do Zgorzelca to proszę o podzielenie się wiedzą. ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator

Panie Karolu proszę spojrzec na moj post sprzed chwili tez pisałem o jirzim welschu tylko boję się ze jego wymagania finansowe zancznie przekraczają mozliwosci turowa

[ Dodano: Sro Cze 25, 2008 10:24 am ]
Niestety tacy zawodnicy jak barton czy welsch są i pozostaną jeszcze bardzo długo nieosiągalni dla turowa a szkoda:-).Podejrzewam ze za rok gry w turowie zazyczyliby sobie ok 1mln dolarów

Tytuł:
pismak
pismak

ciekawe jaki w tym roku bedziemy miec budzet czy wiecej niz poprzednio czy cos w tych granicach co mielismy

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

saso pisze:
Wiem Jaro że masz niezłe źródła info ale po prostu nie wierzę że Filipowski chciałby tego goscia , nijak mi to nie pasuje do niego.

Problem w tym..że rozmawiamy nie o tym czego chce Saso...tylko o ogórach...ten słyszał to ten tamto...powtarzam raz jeszcze...nie twierdzę, że z Sokolovskim to pewna sprawa...gadki na ten temat były...więc o tym rozmawiamy...

Tytuł:
gaduła
gaduła

lukaszek pisze:
Skoro są tacy dobrzy to dlaczego nie grają w polskiej lidze np w prokomie co?
Dowiedz się dokładnie kto sponsoruje Nymburk, do tego dodaj sobie Puchar Uleb+dobry trener na ławce i masz odpowiedź dlaczego np. nie gra w Prokomie... Powiem Ci, że nie jedna Polska drużyna na szczeblu chciałaby mieć taki budżet jak Nymburk.
saso pisze:
A co może być dziwnego w tym ze ktoś ma mizerną wiedzę na temat czeskiej lidze z Nymburkiem włącznie. Zresztą co to za liga ?? Jeden zespół .
Spójrz kilka lat wstecz. Pod względem liczących się zespołów też nie było tak kolorowo.
saso pisze:
Oni, a przede wszystkim Kelati zaskoczyli prawie wszystkich, a czym może zaskoczyc ten starzejący się pomału gościu z Nymburka ?
Przypomnij sobie mecze ULEB, jak świetnie sobie radził Predrag Drobnjak - czy to młody zawodnik? Skoro mówisz o wieku zawodnika, popatrz na Adama Wójcika...
lukaszek pisze:
Jezeli juz zatrudniac czchów to zawodników pokroju jirzi welscha
saso pisze:
A skoro jeszcze jestem w temacie knedli to gdyby ktoś słyszał o zainteresowaniu Turowa Lubosem Bartonem z Joventutu to proszę o info. :P

Karol pisze:
Zawodnik grał w Olimpii Lubliana,w NBA w Bostonie ,Golden State Warrions,Cleweland,Milwaukee Bucks a ostatnio w Unicaja Malaga w Hiszpani.
Odpowiedź macie wyżej! Dlaczego kilku innych graczy,którzy występowali kilka sezonów w NBA, albo zaliczając dobre występy w dobrych europejskich zespołach nie grają w Polsce?? Duuuże wymagania finansowe - to jest bariera, która dzieli nas od czołowych drużyn Europejskich.
Co do Bartona - Joventut wygrał Puchar ULEB - uważasz, że po takim sukcesie Prokom by było na niego stać??Podałem Prokom, bo to najbogatszy klub PLK.
A Ty pytasz, czy ktoś wie o jego przenosinach do Zgorzelca... Coś tu z kimś nie tak... Piszmy o realnych opcjach...
lukaszek pisze:
A co do kibicowania znam tez takich ludzi ktorzy nie potrafią wymienic zawodników swojej druzyny ........:-)
Może tacy są i co?? Ale wspierają ich zawsze... Ale po finalnie nie budzą się nagle na forum i nie najeżdżają na swoich graczy!
lukaszek pisze:
A po drugie nigdy nie wysmieje transferu z bałkanów bo przynajmniej wiem co się po takim zawodniku spodziewac jezeli chodzi o wyszkolenie techniczne itp.
Zapewne też się nie śmiałeś jak Turów zatrudnił Petrovica, albo Kelatiego...Wielu kibiców zwalniało już ich po kilku meczach...
lukaszek pisze:
Ale co tam i tak własnie duzo ludzi przychodzi na mecze zeby sie pokazac, wylansowac,szczerzyc ząbki do zdjęcia.....A o koszu ma blade pojęcie.A gdzie były te tłumy w hali przy maratonskiej jak turów grał w IIlidze??????
lukaszek pisze:
A co do kibicowania to nie denerwuj mnie bo jak ja kibicowałem turowowi to wiekszosc kibiców dzisiejszych robiła w pieluchy jeszcze a o takich nazwiskach jak polis czy wlekliński mało osob wie.....Kibice za dychę,po sukcesach turowa w ostatnich dwóch latach nagle odezwała się w nich dusza kibica.....
Doskonale pamiętam Polisa! Odczep się od tych kibiców! Jakiś kompleks(wyższości??przyjęła się głupia teza, że kibic, który dłużej kibicuje jest tym prawdziwym kibicem, lepszym kibicem :/ shit prawda!!) Ot prawdziwy kibic, co po sezonie najeżdża zawodników bo air balla rzucali - brawo prawdziwy kibicu!! Kibice Przychodzą i kibicują, wpierają. Czepiaj się krawaciarzy, którzy się tylko szczerzą do obiektywu aparatu bądź kamery Polsatu. Zauważyłeś jak nie ma kamer to i o wiele mniej krawaciarzy? Kibic na to nie patrzy, przychodzi oglądać spotkanie, a że zrobią mu zdjęcie uśmiechniętego co widzisz w tym złego??Dla mnie nawet kibic, którzy kibicuje od jednego sezonu, ale daje z siebie wszystko, jest z drużyna na dobre i złe - to zyskuje miano Kibica. Kibic przyjdzie i wspiera swoich dopingiem. Krawaciarz nic z tych rzeczy. Ja pozwoliłem sobie zauważyć pewnego gościa. S.Ż- finały 7 mecz - ostatnie sekundy, gdzie los spotkania przesądzony , a ten niczym jakby to jego drużyna wygrała z szerokim uśmiechem siedzi. A wielu Kibiców dookoła ociera łzy z powodu przegranej... Coś tutaj nie tak...

jaro28 pisze:
Problem w tym..że rozmawiamy nie o tym czego chce Saso...tylko o ogórach...ten słyszał to ten tamto...powtarzam raz jeszcze...nie twierdzę, że z Sokolovskim to pewna sprawa...gadki na ten temat były...więc o tym rozmawiamy...

Dokładnie... Niektórzy wzięli za poważnie chyba pisanie o ogórkach, myśląc że takimi postami dostaną posadę scouta w Turowie :D
Ciągnął się przez pewien czas temat Donalda Copelanda, teraz nadszedł czas na Czechów... Czego się tak gorączkujecie, to jest czas ogórków, ale o których warto pisać ;)

Cytuj:
Leończyk był na celowniku m.in. Śląska Wrocław i Turowa Zgorzelec, postanowił jednak rozwijać swoje koszykarskie umiejętności pod okiem znakomitego fachowca, jakim bez wątpienia jest Andrej Podkovyrov, nowy szkoleniowiec Czarnych.

ŹRÓDŁO Nie wiem, czy to prawda o zainteresowaniu Turowa... Ale gdyby wybrał Turów moim zdaniem bardziej by się rozwinął...

Pozdrawiam

Tytuł:
gaduła
gaduła

jaro28 pisze:
nie twierdzę, że z Sokolovskim to pewna sprawa...gadki na ten temat były...

ufffffff !!! obawiałem się że masz bardziej konkretne info w tym temacie a to by oznaczało jakąś głęboką przemianę Filipowskiego w co jednak trudno by uwierzyć. A tak temat jest jednym zwykłym kiszeniakiem i całe szczęście. Niech Bozia da zdrowie Sokolovskiemu i niech zdobywa z Nymburkiem kolejne MCz !! Mogę spać spokojnie . Wolę jednak ogórki z Bartonem lub Welschem :grin:
Cytuj:
Plan podróży coacha Turowa świadczy o tym, że najprawdopodobniej w przyszłym sezonie jego ekipa będzie składać się z grupki młodych i perspektywicznych „wilczków”. Jednak czy tak się stanie będziemy wiedzieć za kilka tygodni, kiedy Turów poczyni pierwsze transfery.
Źródło :probasket
Jak widać Saso Filipowski jest ogólnie postrzegany jako trener budujący składy z młodymi perspektywicznymi zawodnikami i mam nadzieje że się nie nic w tym temacie nie zmieni.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

saso pisze:
mam nadzieje że się nie nic w tym temacie nie zmieni.

Pożyjemy zobaczymy

Tytuł:
obserwator
obserwator

Taki OT:

http://www.e-basket.pl/News__Wroclaw_Al ... nic__46618

Tytuł:
obserwator
obserwator

Dżon - tak, czytałam już o tym w kilku miejscach. No cóż, nie wygląda to ciekawie dla Śląska Wrocław ale poczekajmy, zobaczymy co z tego wyniknie... DBE bez Śląska Wrocław, bo takie mogą być najbardziej pesymistyczne efekty tego zamieszania... Nie mogę sobie tego jakoś wyobrazić...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.